^
 • USAs Vilda Västern & Yellowstone

  16 dagar från 15.400 kr

 • USAs Vilda Västern & Yellowstone

  16 dagar från 15.400 kr

 • USAs Vilda Västern & Yellowstone

  16 dagar från 15.400 kr

 • USAs Vilda Västern & Yellowstone

  16 dagar från 15.400 kr

 • USAs Vilda Västern & Yellowstone

  16 dagar från 15.400 kr

USAs Vilda Västern & Yellowstone

En helt fantastisk bilsemester i centrala USA. Ni startar och slutar i Denver och på vägen upplever ni både nationalparker i Wyoming och öken i New Mexico.

16 dagar från 15.400 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 22.200 kr
Priset inkluderar: flyg, bilhyra och övernattningar

Oftast är det resor till Kalifornien och nationalparkerna i västra USA som får mest uppmärksamhet. Men staterna i hjärtat av västra USA har minst lika mycket att erbjuda. Under en resa hit väntar oerhörda naturscenerier, historiska städer och fascinerande lokala kulturer. 

Från Denver går resan upp genom Rocky Mountains mot Grand Teton National Park och Yellowstone National Park där bisonflockarna vandrar mellan snöklädda berg och sprutande gejsrar. Från Wyoming går turen söderut mot mormonernas stad, Salt Lake City och ökenområdena Bryce Canyon och Zion där naturen har formats till surrealistiska former genom tusentals år. Därefter väntar wildwest-landskap i Monument Valley, Painted Desert och vackra Lake Powell. Längre söderut når du guldgrävarstaden Durango, ruinstaden Mesa Verde samt konstnärsbyn Taos känd för sin unika, organiska arkitektur.

Ni upplever allt på absolut bästa sätt: I egen bil. Resvägen är redan lagd men ni har fortfarande friheten att improvisera.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst Denver, Colorado

När ni ankommer till Denver hämtar ni ut er hyrbil på flygplatsen och sätter därefter kursen mot hotellet.

Denver var från starten en knutpunkt för järnvägen långt ute på landet under guldruschtiden på 1800-talet. Mycket har dock hänt i modernare tid och idag är storstadsområdet Denver en månmiljonstad med ett sprudlande liv. Staden är solrik och närheten till flera nationalparker och Klippiga Bergen lockar naturentusiaster året om.

Dag 2: Steamboat Springs, Colorado

På morgonen lägger ni storstaden bakom er och sätter kursen mot Rocky Mountains National Park. Trots att nationalparken ligger ås nära miljonstaden är natur precis så vild och storslagen som man kan förvänta av Klippiga Bergen. Floder forsar över klippor, ni passerar spegelblanka sjöar och framför er har ni en alpin tundra som sträcker sig mot horisonten. Under några perioder under året blommar och nationalparken ser ut som ett vackert färgglatt täcke. Även djurlivet är imponerande och har ni turen med er kan ni få syn på både älgar, björnar och bergsfår. Så ta gott om tid att njuta av turen genom bergen mot skidorten Steamboat Springs.

Distans: ca 260 km

 

 

 

 

 

Dag 3: Rock Springs, Wyoming

Djurlivet fortsätter att imponera när ni kör vidare genom Klippiga Bergen, men djurlivet var också imponerande för hundra miljoner år sedan när dinosaurierna härskade på jorden. Ni kommer lute närmre den intressanta historien om dinosaurierna på Dinosaur National Monument på gränsen mellan Colorado och Utah. Här har man hittat otaliga benrester, kranier och skelett från dinosaurierna på denna arkeologiska utgrävning.

Därefter fortsätter ni till Flaming Gorge och Red Canyon i Wyoming innan dagen avslutas i Rock Springs.

Distans: ca 440 km

 

 

 

 

 

Dag 4: Jackson, Wyoming

Resan fortsätter norrut genom dramatiska Wind River Gorge. Längre norrut skiftar landskapet karaktär och låga buskliknande växter dominerar i synfältet. Dagens mål är den lilla cowboystaden Jackson som ligger otroligt vackert vid Teetonbergens fot. Under vintrahalvåret är det en poplär destination för skidåkning, men året runt bjuds det massor av naturaktiviteter.

Jackson har en fascinerande historia och flera historiska byggnader står fortfarande i stadskärnan. Dessa påminner mycket om den tid då cowboys kom ridande genom huvudgatan med skarpladdade pistoler. Staden var centrum för pälshandel och än i dag finns det salooner i gatuhörnen. Cowboysen finns fortfarande, men nu i en mer modern form och de smälter trevligt in bland turister och skidentusiaster som nu fyller stadens gator och caféer.

Distans: ca 310 km

 

 

 

 

 

Dag 5: Yellowstone National Park, Wyoming

Dagens etapp är inte så lång. Men däremot är landskapet längs vägen några av de vackraste på hela resan. Så ta gott om tid på er. Från Jackson kör ni mot Grand Teton bergskedjan som sträcker sig som en lång mur av sten. Ofta är den snötäckt. Toppen på Grand Teton reser sig 4197 meter över havet. Det är en storslagen syn och det kommer troligtvis bli många fotostopp. Håll även utkik efter vilda bisonoxar som lever i området.

Ännu fler naturupplevelser väntar i Yellowstone som sägs vara en av Nordamerikas bästa nationalparker. Det är samtidigt världens äldsta nationalpark. Yellowstone är framförallt känd för sina bisonoxar som lever här i stora flockar på de öppna vidderna samt den vulkaniska aktiviteten. Den vulkaniska aktiviteten upplevs bäst vid gejsern Old Faithful. Namnet betyder "Den gamla trofasta" då man med stor säkerhet vet vilka tidpunkter den skickar kokande vatten 60 meter upp i luften. Detta har gjort gejsern till parkens mest populära sevärdhet. Men Yellowstone bjuder även på orörda landskap och ett rikt djurliv som lever helt opåverkade av människan. Det finns 1600 km vandringsleder i de förtrollade landskapen, så med andra ord finns minst sagt mycket att välja på.

Distans: ca 130 km

 

 

 

 

 

Dag 6: Salt Lake City, Utah

Idag väntar en längre körning, men inte mindre spännande för det. Kursen sätts mot Salt Lake City som är känt för sitt mormontempel. Staden grundlades 1847 av en grupp mormonska pionjärer ledda av deras profet Brigham Young. Tillsammans flyktade de från det våld de upplevt längre österut och på denna lite avlägsna plats hittade de det sökte och sedan dess har ett stort mormonskt samhälle låtit sig växa fram.

Det är också möjligt att besöka den saltsjö som gett namnet till staden. Saltsjön är en liten kvarleva från den gamla Lake Bonneville. Idag är stora delar av den sjö intorkade vilket har gjort att det kvarvarande vattnet är väldigt salt.

Distans: ca 550 km

 

 

 

 

 

Dag 7: Bryce Canyon National Park, Utah

Idag väntar landskap som är långt mer torra än dem du upplevt i Colorado och Wyoming. I bryce Canyon har elementen genom årtusenden eroderat ökenlandskapet och skapat naturliga amfiteatrar fyllda med färgstarka klippformationer. Nationalparken har flera vackra utkikspunkter och bjuder på flera möjligheter att sträcka på benen.

Distans: ca 400 km

 

 

 

 

 

Dag 8: Bryce Canyon | Zion, Utah

Ni har hela dagen till att utforska Bryce Canyon. Bland annat rekommenderar vi en körtur till Rainbow Point varifrån du på en klar dag kan se upp till 100 km. Det finns också flera spännande vandrarturer i nationalparken, eller varför inte utforska området från en hästrygg. En bra överblick på nationalparken och dess möjligheter kan fås i nationalparkens informationscenter.

En annan möjlighet kan vara att ta bilen och köra till nationalparken Zion. Här möts ni av vita, orangea och röda klippor. Både Zion och Bryce är storslagna upplevelser och i soluppgång och solnedgång är natur extra vacker i skimrande färger.

Distans: ca 250 km

 

 

 

 

 

Dag 9: Lake Powell, Utah

Från Bryce Canyon går färden vidare till Lake Powell via Zion. Så om ni inte besökte parken igår är det möjlighet för det i dag. Från Zion går turen sedan vidare österut till staden Kanab som även kalls "lilla Hollywood" på grund alla västern filmer som är filmade i området. Dagens mål är staden Page som ligger på gränsen till Utah. Här bryts ökenlandskapet av lite av den stora Glen Canyon dämningen som skapar vattenreservoaren Lake Powell. Lake Powell är USAs näst största konstgjorda sjö. En båtutflykt på den klarblå sjön med röda klippor i bakgrunden är ett trevligt sätt att uppleva området. Ett annat förslag kan vara att köra över Glen Canyon bron som stoltserar med en längd på 475 meter i en höjd 213 meter över Colorado River.

Distans: ca 190 km

 

 

 

 

 

Dag 10: Cortez, Colorado

Förslagsvis ger ni er iväg tidigt på morgonen för ni har några fantastiska landskap framför er. En del av resan går genom områden som fortfarande är bebodda av Navajoindianerna. Ni kommer troligtvis möta dem när de säljer varor längs vägen eller i butiker runt om i området. Ni fortsätter sedan genom den gamla handelsstaden Cameron till Painted Desert. I Monument Valley reser sig höga sandstensformationer dramatiskt upp från det röda ökenlandskapet.

Distans: ca 450 km

 

 

 

 

 

Dag 11: Durango, Colorado

Nationalparken Mesa Verde är inte som de andra nationalparkerna under denna resa. Nationalparken innehar otroliga naturrikedomar med de mer än 4000 ruiner från Indianhem som finns här. 600 av dessa bosättningar är byggda mycket spektakulärt i hål eller vid foten av dramatiska klippväggar. Anasazifolket byggde dessa hem innan de plötsligt försvann omkring år 1300. Vad som faktiskt hände med detta folk är fortfarande ett mysterium. Från Mesa Verde är det en kort körtur till den historiska staden Durango i det sydvästra Colorado. Till Durango kom guldvaskare för att sälja guld och köpa andra varor. Det handlas fortfarande i Durango, men det är lite mer modernt än vad det en gång var. Strosa runt i staden under eftermiddagen och ta en de historiska intrycken.

Distans: ca 80 km

 

 

 

 

 

Dag 12: Taos, New Mexico

Idag lämnar ni Colorado igen och beger er in i New Mexico. Rutten för er via Pagosa Springs till konstnärskolonin Taos som har en vacker belägenhet mellan bergen Sangar de Cristo. Staden är särskilt känd för sin ler-arkitektur och många hus i området är byggda av jord och andra naturliga material. Den lokala byggstilen ger husen ett mycket stämningsfullt och organiskt uttryck. Men det är även invånarna i Taos som gör staden unik. Många konstnärer har hittat inspiration i de fina omgivningarna och har efterhand fått sällskap av gourmetkockar och hippier som letat efter en alternativ livsstil. Resultatet är en stämningsfull stad och här bor ni de nästkommande två nätterna.

Distans: ca 320 km

 

 

 

 

 

Dag 13: Santa Fe, New Mexico

Vi föreslår att ni börjar dagen med ett besök på Taos Pueblo som i mer än 800 år har varit bebott av indianer. Hela det lilla samhället är byggt i den lokala lerarkitekturen som inspirerat många andra byggnader i området. Både arkitekturen och indiankulturen har säkrat Taos Pueblo en plats på UNESCOs världsarvslista.

Under eftermiddagen kan ni ta en utflykt till Santa Fe som är huvudstad i New Mexico. Staden är bland de äldsta icke-indianstäder väster om Mississippi och den gamla stadsdelen ger en god introduktion till de tre kulturer som format staden. Den spanska, den indianska och den amerikanska.

Distans: ca 220 km

 

 

 

 

 

Dag 14: Denver, Colorado

Det är en lång, men mycket vacker bilresa från Taos till Denver. Gradvis försvinner öknen och Colorados höga berg tar över. Beroende på hur många stopp ni gjort längs vägen vill det kanske vara lite tid till att se närmare på Denver.

Distans: ca 500 km

 

 

 

 

 

Dag 15: Avresa Denver

Tiden för att lämna USA har kommit och ni beger er till flygplatsen där bilen återlämnas och ni påbörjar hemresan.

 

 

 

Dag 16: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

 

 

 

Karta

Pris per person

Standard

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 22.200 kr  fr. 15.400 kr
 Högsäsong  fr. 24.900 kr  fr. 17.200 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Denver t/r
 • Flygskatter
 • 15 dagars hyrbil inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 1 natt i Denver
 • 1 natt i Steamboat Springs
 • 1 natt i Rock Springs
 • 1 natt i Jackson
 • 1 natt i Yellowstone National Park Area
 • 1 natt i Salt Lake City
 • 2 nätter i Bryce Canyon National Park Area
 • 1 natt i Lake Powell
 • 1 natt i Cortez
 • 1 natt i Durango
 • 2 nätter i Taos
 • 1 natt i Denver
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till västra USA. På detta reseförslag även maj och september. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 031-701 51 70 eller skriv till resor@myplanet.se