^
 • New York och Mexiko kombo

  13 dagar från 14.800 kr

 • New York och Mexiko kombo

  13 dagar från 14.800 kr

 • New York och Mexiko kombo

  13 dagar från 14.800 kr

New York och Mexiko kombo

Kombinera shopping och nöje i storstädernas storstad New York med Yucatán-halvöns vita stränder, turkosa vatten, spännande kultur och härliga stämning.

13 dagar från 14.800 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna
 från 19.300 kr

Priset inkluderar: flyg, övernattningar samt all inclusive i Mexiko

Vad kan man mer önska än att på en och samma resa få uppleva storstadspuls och ikoniska sevärdheter samt njuta av avkoppling på paradisstränder till härliga salsatoner? Denna resa startar med fyra nätter i New York där du får gott om tid att besöka både Empire State Building, Frihetsgudinnan och alla berömda museer. För att inte tala om att shoppa och njuta av god mat på fantastiska restauranger. När storstaden har gett sitt, sätter du dig på ett flyg mot varmare breddgrader. När du landat i Cancun väntar en transfer till Playa del Carmen och underbara Hotel RIU Yucatán där du ska spendera de kommande sju nätterna. Hotellet ligger precis vid den vita stranden där du kan sola och bada i det turkosa vattnet. Förutom all inclusive med riktigt bra mat och dryck erbjuder resorten en mängd olika aktiviteter och underhållning som utan tvekan kommer att förgylla dina dagar. Mexiko och Yucatán-halvön är också känd för sina Maya-ruiner och du kan på en dagstur besöka både den i Tulum och världsarvet Chichén Itzá med sin berömda pyramidliknande byggnad. Här finns också bra dykning och möjlighet att snorkla i undervattensgrottor, sk. cenotes som ligger i närheten. Då resorten ligger på gångavstånd från Playa del Carmen kan du utan problem även ta del av det lokala utelivet och shoppingen. Självklart går det bra att också bara koppla av och njuta av sol, värme och den härliga mexikanska stämningen! 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

0775-888 088

Dag för dag

Dag 1: Ankomst till New York

I dag reser du från Sverige till New York, och på grund av tidsskillnaden är du framme samma dag. Njut av att vara på plats i The Big Apple och använd eftermiddagen och kvällen till att strosa längs avenyerna och ta in alla nya intryck. De karakteristiska gula taxibilarna, de berömda byggnaderna och myllret av folk. Njut av en god middag på någon utav de många fantastiska restaurangerna som erbjuder mat från världens alla hörn. 

Dag 2-4: New York

Några fantastiska dagar i New York ligger framför dig! Njut av utsikten över staden från toppen av Empire State Building, ta en båttur ut till Frihetsgudinnan eller Ellis Island dit de första immigranterna steg i land. Vi rekommenderar att ta en helikoptertur över staden vilket är en riktigt häftig upplevelse. Även att ta sig runt med ett hop-on hop off busspass är ett perfekt sätt att få både transport och guidning. Tycker du om shopping har du kommit till himmelriket... New York bågnar av shoppingcenter, kända designbutiker och även outlets. Ta del av kultur på fantastiska museer som The Met eller Guggenheim samt se en show på Broadway. Klassiska amerikanska diners finns givetvis fortfarande i New York sida vid sida med prisbelönta gourmetrestauranger. New York har något för alla och dagarna kommer att bli fyllda med upplevelser av olika slag! 

Dag 5: New York - Cancun - Playa del Carmen

Gör din sista shopping i New York innan flyget lyfter mot solen och värmen i Mexiko. Du landar i Cancun där en transfer väntar på att få ta dig neråt längs kusten till det något mindre Playa del Carmen. Efter ca 45 min är du framme och kan checka in på härliga Hotel RIU Yucatán där du ska bo de kommande sju nätterna. Då du har all inclusive ingår mat och dryck, så njut av en god middag i någon utav restaurangerna. Ta en drink till solnedgången och känn att du har landat i paradiset! Kanske hinner du till och med ett kvällsdopp innan dagen når sitt slut.

 

Dag 6-11: Playa del Carmen

Kommande veckan vaknar du upp till sol, värme, vit strand och turkost vatten. Vad mer kan man önska? Hotel RIU Yucatán ligger vid stranden och du har gratis solstolar där du kan koppla av och sola och bada under dagarna. Föredrar du pool finns det tre olika att välja mellan, såväl som en barnpool och barnklubb. Det finns också en mängd olika aktiviteter antingen på hotellet eller i närheten då hotellet är en del av ett större hotellkomplex. Exempel på aktiviteter är windsurfing, golf, bordtennis, snorkling eller kayaking. Självklart finns det underhållning på kvällen som passar både stor och liten. Hotellet ligger ca tre kilometer ifrån Playa del Carmens centrum så det går bra att åka in om man vill testa på nattlivet där en kväll. 

Playa del Carmen är känd för att ha en utav världens vackraste stränder, men skulle du bli trött på att sola och bada finns det flera dagsturer du kan åka på. Vi rekommenderar särskilt en tur till någon utav maya-ruinerna Tulum eller Chichén Itza eller snorkling i de fantastiska undervattensgrottorna, sk. cenotes. Prata med din säljare om du vill få tips och ideér.

Dag 12: Avresa från Playa del Carmen/Cancun

Njut av de sista timmarna i värmen och av allt härligt som finns på hotellet, innan transfern går mot Cancun och vidare flyg till Sverige igen. Kanske vill du shoppa souvenirer till nära och kära där hemma eller ta ett sista dopp i det glittrande havet? Eller så vill du bara sitta med en kopp kaffe och blicka ut över havet för att summera allt fantastiskt du har upplevt under resan. 

Dag 13: Ankomst till Sverige

Idag landar du i Sverige igen efter en semester fylld av fantastiska upplevelser i New York och Mexiko! 

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Hela året  fr. 19.300 kr  fr. 14.800 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige –New York-Cancun- Sverige
 • Flygskatter
 • 4 nätter på hotell i New York
 • Transfer t/r från flygplats Cancun till RIU Yucatan
 • 7 nätter på Hotel RIU Yucatan med all inclusive (mat och dryck) samt gratis wifi, solstolar, underhållning och en mängd aktiviteter. 
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

 

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till USA, men för Mexiko är det istället den svenska vinter. På grund av det har vi ett ca pris för hela året. September och oktober är månader med något mer nederbörd i denna del av Mexico och orkaner kan förekomma. Det är dock väldigt liten risk att området runt Cancun ska drabbas. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. 

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information. Du kan välja att resa i Premium Economy ena vägen och i economy andra vägen eller Premium Economy bägge vägar, summan är då det dubbla. Tala med din säljare.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se