USA - Amtrek Vacations - togrejser - tog og smukke landskaber

Tåg i USA - Kust till kust

Upplev USA på denna tågresa från östkusten till västkusten.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

13 dagar från 28.300 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Åk med på en av USAs mest legendariska tågresa på tvärs genom hela landet. Resan startar med ett par spännande dagar i New York innan äventyret går vidare till kulturstaden Chicago, för att sedan åka till Denver i hjärtat av Rocky Mountains. På andra sidan av bergen tar öknen över och tåget passerar riktiga cowboylandskap för att slutligen komma till fordiga vinområden vid San Francisco.

Under vägen tillbringar du åtta nätter på hotell och 3 nätter på tågen. Tågen är komfortabelt inredda med stora fönster, restaurangvagn och ett stort utbud av kupé-alternativ.

Höjdpunkter på resan

USA - Illinois - Chicago - North Avenue Beach.jpg
Chicago CityPass

Upplev fem av Chicagos största attraktioner till ett rabatterat pris med Chicago CittyPass. Du kan till och med hoppa över biljettkön på flera platser. De fem attraktioner som ingår i priset är:

- Shedd Aquarium
- Skydeck Chicago
- The Field Museum
- Adler Planetarium eller Art institute of Chicago
- 360 Chicago eller Museum of Science and IndustryEmpire State Building Observatory

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Jacundá REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Jacundá REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person. Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Jacundá REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Rondônia, som ligger i Amazonas. Platsen är rik på biologisk mångfald och är hem åt en mängd olika djur - och växtarter. Stora delar av regnskogen i området är dock i fara då bönder i årtionden har skövlat skogen för att göra plats för sitt jordbruk. Dessutom har både levnadsvillkor och ekonomi varit dåliga under många år och flera lokalsamhällen är mycket sårbara. Projektet Jacundá REDD+ gör det möjligt för lokalbefolkningen att få en inkomst genom att bygga upp en försörjningskedja för lokala produkter som inte är relaterade till timmer. Det kan exempelvis vara gummi, acai och paranötter. Projektets mål är dessutom att skydda 35.000 hektar regnskog från avverkning, samt att plantera ytterligare 95.000 hektar skyddad skog. Man håller också workshops för områdets kvinnor och unga, där fokus är hälsa, biologisk mångfald och ledarskap. Dessa befolkningsgrupper är generellt sett väldigt utsatta och på detta vis hoppas man kunna rusta dem bättre för framtiden.

Projektet arbetar alltså även med social hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 140.290 ton per år. Av detta står MyPlanet för så mycket som en fjärdedel.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Exempel på CO2-utsläpp

Här kan du se några exempel på hur mycket CO2-utsläpp en typsik MyPlanet resa ger.

Australien - 24 dagar - 2 inrikesflyg = 7,15 ton CO2
Nya Zeeland - 24 dagar = 7,35 ton CO2
USA - 20 dagar - 1 inrikesflyg = 4,25 ton CO2
Kanada - 17 dagar - 1 inrikesflyg = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dagar - 2 inrikesflyg = 4,15 ton CO2

Om du önskar veta vad just din resa har för CO2-utsläpp är du välkommen att kontakta oss så kan vi beräkna det åt dig. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har nu mottagit vårt första klimatcertifikat för vårt bidrag till South Pole's hållbarhetsprojekt ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Första halvåret 2019 har vi kompenserat for 3.023 ton koldioxid.

USA - New York City - Times Square - 9.jpg
Hop-on Hop-off buss NY

Med ett busspass til New Yorks Hop on Hop off bussar ligger staden framför dina fötter. Bussarna stannar på mer än 50 hållplatser runt om i staden. Det gör det lätt och smidigt att komma runt till stadens alla sevärdheter. Gå en promenad i Central Park, lyssna till Gospel i Harlem, upplev skogen av skyskrapor från Empire State Building. Under vägen berättar bussens guide underhållande historier och fascinerande fakta om de platser ni passerar. Med andra ord får ni friheten till utforska New York på egen hand utan att bekymra er om att hitta vägen. Välj mellan 24 - eller 48-timmarspass.

USA - californien - san francisco - Lombard Street.jpg
San Francisco

San Francisco charmar alla med sina branta backar, spännande kvarter och färgglada viktorianska byggnader.

Hisnande kullar

Det är lätt att ta sig runt till fots i San Francisco, men med alla backar kan det vara frestande att hoppa på en utav de vackra, gamla spårvagnarna som går genom stan. En utav dem går bland annat till kända Lombard Street, som slingrar sig ner för en brant backe mitt i stan. 

China Town och Fishermans Warf

För att få ett litet smakprov på kinesisk kultur ska du ta dig till San Franciscos China Town. Små, roliga butiker som ligger sida vid sida och erbjuder allt från naturmedicin till diverse märkeskopior. Fortsätter du norrut kommer du till Fishermans's Wharf, där du passande kan njuta av en god lunch på en utav de många fiskrestaurangerna. Du kan också titta på sjölejonen som ligger och latar sig i solskenet på Pier 39.

Golden Gate Bridge och Alcatraz

San Francisco bukten bjuder på två särskilt intressanta sevärdheter. En av dem är San Franciscos landmärke nummer ett: Golden Gate Bridge. Du kan gå över bron och få njuta av den vackra utsikten mot staden, eller så kan du hyra en cykel och ta dig hela vägen från San Francisco till det lilla mysiga samhället Sausalito på andra sidan bukten. 

Från Golden Gate Bridge kan du bland annat se bort mot fängelseön Alcatraz, där några av USA:s värsta brottslingar satt inlåsta från 1934 till 1963. Det är möjligt att besöka fängelset, som idag är ett museum. Här kan du få lära dig mer om hur vardagen kunde se ut i fängelset och höra historier om alla de kreativa flyktförsök som gjorts under åren.

Karta

Dag för dag

Upplev USA på denna tågresa från östkusten till västkusten.

Dag 1: Ankomst New York

Från Skandinavien sätts kursen mot New York och du landar samma dag på grund av tidsskillnaden. Efter incheckning på det centralt belägna hotellet har du eftermiddagen/kvällen på egen hand att utforska närområdet. Med i priset är ett busspass till stadens hop-on hop-off bussar som gör att alla New Yorks sevärdheter ligger på bekvämt avstånd.

Dag 2: Heldag i New York

Du har hela dagen att utforska New York och stadens stora nöjesutbud. Njut av utsikten från Empire State Building, ta en båtutflykt till Frihetsgudinnan eller kasta dig ut i myllret av människor på Wall Street. Du kan också besöka någon av stadens museum, njuta av en föreställning på Broadway och shoppa i tusentals butiker. Besök de exotiska stadsdelarna Chinatown, Little Italy eller Harlem som visar helt andra sidor av New York. Behövs en paus är du aldrig långt ifrån ett trevligt café eller en restaurang. Möjligheterna är oändliga i New York och hur du lägger upp dagen är helt upp til dig.
MyPlanet har en lång rad förslag på aktiviteter och upplevelser som med fördel kan bokas hemifrån.

Dag 3: Från New York mot Chicago

Det är dags att påbörja resan västerut. Sätt dig tillrätta på tåget Lake Shore Limited mot Chicago och se New Yorks förorter försvinna bakom dig. Framför dig ligger midwest eller mellanvästern på svenska. Midwest är ett gigantiskt område av frodig lantbruksjord och spridda små samhällen under den blå himlen. I tåget har du gott om tid att prata med dina medpassagerare och samtidigt njuta av de skiftande landskapen som susar förbi utanför fönstret. I och med att du reser med tåg ska du inte koncentrera dig på att hitta utan bara luta dig tillbaka och njuta av resan i fulla drag med utsikt till Lake Michigan och Mohawk floden.

Dag 4: Ankomst Chicago

Snart dyker Chicago upp och under förmiddagen ankommer ni till "the windy city". Hotellet har en central belägenhet och även i Chicago ingår ett busspass till stadens hop-on hop-off bussar. Chicago är kanske lite mindre känt än både New York och San Francisco, men det är synd för staden har mycket att bjuda på. Chicago är en äkta amerikansk storstad med fantastiska museer, shopping i världsklass och en lång rad av spännande sevärdheter bland de höga skyskraporna. Upplev stämningen vid nöjesområdet Navy Park, utforska Millenium Park eller lufta kreditkortet längs Magnificent Mile. Restauranger är det givetvis ett stort utbud av och denna kväll avslutas med en middag på en stadens populära restauranger.

Dag 5: Heldag i Chicago

Du har hela dagen att njuta av Chicago på egen hand och med det inkluderade Chicago CityPASS har du hela staden på en armlängd avstånd. En bra start på dagen är att besöka Skydeck på 103 våningen i skyskrapan Willis Tower där golvet är gjort av glas. Härifrån är det en fantastisk utsikt över staden och de kringliggande förorterna. Nere på marken igen föreslås ett besök på Shedd Aquarium och möta all världens havsdjur eller The Field Museum, där du kan studera egyptiska skatter och ädelstenar till det största skelett av en tyrannosarurus rex som någonsin hittats. Passet ger även entré till en rad andra spännande museum.

Dag 6: Från Chicago mot Denver

Framför väntar en vacker tågresa när tåget California Zephyr lägger Mellanvästern bakom sig med en kurs västerut mot Denver. Gradvis avlöses de flacka majsmarkerna av mjuka kullar som snart avlöses av Rocky Mountains snötäckta toppar, spegelblanka sjöar och skogbeklädda bergssidor. Tåget är komfortabelt inrett och de stora fönstren gör att du har första parkett till de dramatiska landskapen. Denna kväll övernattar du på tåget som tuffar vidare västerut genom den amerikanska natten.

Dag 7: Ankomst Denver

Under morgonen ankommer tåget till Denver som ligger i hjärtat av Rocky Mountains. Hotellet har en central belägenhet och resten av dagen är på egen hand. Denver startade en gång som en knutpunkt för järnvägen långt ut på landet, men mycket har hänt sedan dess. I dag är Denver en pulserande miljonstad i rivande utveckling. Klimatet är soligt och naturupplevelserna ligger endast ett stenkast från staden. Under sommarhalvåret lockar staden många besökare till de närliggande nationalparkerna och om vintern är det skidturismen som står för de flesta besök.

Dag 8: Heldag i Denver

Dagen börjar med en spännande guidad rundtur i staden. Turen går bland annat förbi City Park, The State Capitol, Denver Art Museum och mycket mer. Resten av dagen är till fritt förfogande och vi rekommenderar ett besök till den botaniska trädgården eller det populära Museum of Nature and Science. Passa även på att besöka något av stadens små ölbryggerier eller varför inte se en NBA eller NHL match i "Foppas" Pepsi Arena.

Dag 9: Från Denver mot San Francisco

Resans sista tågsträcka är kanske den vackraste av dem alla. Från Denver slingrar sig järnvägen genom Klippiga bergen mot den stora öknen på andra sidan. Detta är äkta vilda västern landskap med eroderade klippformationer och törstiga kaktusar utspridda på de solstekta slätterna. Du passerar genom Salt Lake City och fortsätter vidare genom några av de mest avlägsna områdena i USA mot Kalifornien. I kväll är övernattningen på tåget.

Dag 10: Ankomst San Francisco

När tåget rullar in på Emeryville Station har du korsat hela USA från kust till kust. På stationen väntar en buss som transporterar dig till ditt hotell. Resten av dagen är på egen hand och det är gott om tid att utforska staden med 43 branta backar med utsikt till Stilla Havet och Golden Gate Bridge. San Francisco kan upplevas till fots, men vi rekommenderar att prova de historiska spårvagnarna. Framförallt linjen mellan Powell till Hyde är ett måste och bjuder samtidigt på en fantastisk utsikt över staden. Fängelseön Alcatraz ger en levande bild av livet bakom lås och bom för några av USAs mest notoriska fångar under historien. På turen till Alcatraz får man naturligtvis höra om de fantasifulla flyktförsök som genomförts under fängelsets aktiva år. Mer uppmuntrande är San Franciscos exotiska Chinatown och det historiska Fishermans Wharf som myllrar av folkliv till långt ut på natten. Dagen avrundas med en middag på en av San Franciscos populära restauranger.

Dag 11: Dagstur till Napa Valley

Dagen bjuder på en spännande dagstur med guide och vinprovning till Napa Valley. Området är mycket vackert och vinrankorna står i långa raka rader längs med de gröna kullarna. Vingårdarna ligger utspridda bland de trevliga små samhällena. Det var i hög grad vinerna från Napa Valley som satte amerikanskt vin på världskartan och många av landets mest eftertraktade viner kommer fortfarande härifrån. Både vitt och rött vin produceras här, men det är den kraftiga Cabernet Sauvignon och det fatlagrade vitvinet Chardonnay som definierar Napa Valley. Under dagen är det givetvis möjligt att provsmaka det och det andra samt möjlighet att köpa med lokalproducerat vin.

Dag 12: Avresa San Francisco

Det är dags att vända näsan hemåt och du checkar in på flyget tillbaka till Sverige. Vill du förlänga resan med en hyrbil och utforska Highway 1 till Los Angeles är det möjligt. Rådgör med din säljare!

Dag 13: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

13 dagar från 28.300 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
USA - Aspen - ski_0

Skidhyra Aspen

Hyr skidutrustningen på plats i Aspen och slipp att släpa på och betala för skidorna på flyget.
 

6 dagar från 3.100 kr

disney-world-secrets1215

Disneyland i Kalifornien

Ett besök på Disneyland i Kalifornien är ett måste för familjer som semestrar i västra USA.
 

2 dagar från 1.650 kr

USA - New York - The Ride

The Ride i New York

En helt unik busstur runt New York där dansare, sångare och musiker förgyller de myllrande gatorna.

2 tim från 690 kr

USA - New York - New York City - gade.jpg

The New York Pass

The New York Pass är för dig som vill uppleva det bästa av The Big Apple på ett effektivt sätt.

1 dag från 1.440 kr

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - snorkling 9.jpg

Snorkeltur från Key West

Utforska undervattensvärlden på denna snorklingstur i Key West med katamaran.

3 tim från 480 kr

USA - Florida - Miami Beach - 2_1

Hop-on Hop-off buss Miami

Upplev det bästa av Miami på en Hop on Hop off buss som stannar vid stadens alla sevärdheter.

48 tim från 450 kr

USA - Aspen - ski_0

Skidhyra Aspen

Hyr skidutrustningen på plats i Aspen och slipp att släpa på och betala för skidorna på flyget.
 

6 dagar från 3.100 kr

disney-world-secrets1215

Disneyland i Kalifornien

Ett besök på Disneyland i Kalifornien är ett måste för familjer som semestrar i västra USA.
 

2 dagar från 1.650 kr

USA - New York - The Ride

The Ride i New York

En helt unik busstur runt New York där dansare, sångare och musiker förgyller de myllrande gatorna.

2 tim från 690 kr

USA - New York - New York City - gade.jpg

The New York Pass

The New York Pass är för dig som vill uppleva det bästa av The Big Apple på ett effektivt sätt.

1 dag från 1.440 kr

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - snorkling 9.jpg

Snorkeltur från Key West

Utforska undervattensvärlden på denna snorklingstur i Key West med katamaran.

3 tim från 480 kr

USA - Florida - Miami Beach - 2_1

Hop-on Hop-off buss Miami

Upplev det bästa av Miami på en Hop on Hop off buss som stannar vid stadens alla sevärdheter.

48 tim från 450 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
kauai-hawaii

Hawaiis höjdpunkter

 • Upplev 3 av Hawaiis öar
 • Oahu, Hawaii Island & Maui
 • Vulkaner, stränder & natur
   

14 dagar från 24.600 kr

USA - Louisiana - New Orleans - trumpet.jpg
Större bil gratis + 500 kr rabatt!

Blues Highway

 • Från Chicago till New Orleans
 • Kör på legendariska Route 66
 • Musik och kultur i sydstaterna
   

16 dagar från 22.700 kr

monument valley.jpeg
Större bil gratis + 500 kr rabatt!

Route 66 med bil

 • Roadtrip längs Route 66
 • Amerikansk historia 
 • 50-tals miljöer och kända städer
   

17 dagar från 25.800 kr

USA - Florida - Miami Beach - Lifeguard - 1.jpg
Större bil gratis + 500 kr rabatt!

Floridas höjdpunkter

 • Sol & bad i Fort Myers
 • Rundresa med bil
 • Orlando, Key West, Miami
   

11 dagar från 13.200 kr

USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 40.300 kr

USA - Arizona - Natur - Monument Valley (3)_0
Större bil gratis + 500 kr rabatt!

Västra USA & Nationalparker

 • Roadtrip i västra USA med bil
 • L.A, Las Vegas, San Francisco
 • Grand Canyon & Yosemite
   

15 dagar från 20.700 kr

kauai-hawaii

Hawaiis höjdpunkter

 • Upplev 3 av Hawaiis öar
 • Oahu, Hawaii Island & Maui
 • Vulkaner, stränder & natur
   

14 dagar från 24.600 kr

USA - Louisiana - New Orleans - trumpet.jpg
Större bil gratis + 500 kr rabatt!

Blues Highway

 • Från Chicago till New Orleans
 • Kör på legendariska Route 66
 • Musik och kultur i sydstaterna
   

16 dagar från 22.700 kr

monument valley.jpeg
Större bil gratis + 500 kr rabatt!

Route 66 med bil

 • Roadtrip längs Route 66
 • Amerikansk historia 
 • 50-tals miljöer och kända städer
   

17 dagar från 25.800 kr

USA - Florida - Miami Beach - Lifeguard - 1.jpg
Större bil gratis + 500 kr rabatt!

Floridas höjdpunkter

 • Sol & bad i Fort Myers
 • Rundresa med bil
 • Orlando, Key West, Miami
   

11 dagar från 13.200 kr

USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 40.300 kr

USA - Arizona - Natur - Monument Valley (3)_0
Större bil gratis + 500 kr rabatt!

Västra USA & Nationalparker

 • Roadtrip i västra USA med bil
 • L.A, Las Vegas, San Francisco
 • Grand Canyon & Yosemite
   

15 dagar från 20.700 kr

Så blir din skräddarsydda resa till

När du kontaktar oss på MyPlanet lyssnar vi på dina önskemål samtidigt som vi delar med oss av våra tips och erfarenheter. Tillsammans skräddarsyr vi sedan din drömresa!
1.png

Du kontaktar oss

Ring på 0775-888088, maila oss en reseförfrågan eller boka ett personligt möte på vårt kontor.

2.png

Vi ger dig tips och skräddarsyr

Du får kontakt med en kunnig resesäljare som ger dig bra tips och planerar din resa tillsammans med dig, helt efter dina önskemål. 

3.png

Du får ett reseförslag

Du får ett skräddarsytt förslag på din önskade resa. Detta kan du sedan ändra ifall du vill och du förbinder dig inte till någonting. 

4.png

Du bokar resan

När du känner dig nöjd med upplägget bekräftar du bokningen och kan börja se fram emot din kommande resa.

Välkommen på reseföredrag

Reseföredrag om USA

GÖTEBORG,
Reseföredrag om USA

GÖTEBORG,

Hej!

Vill du prata med någon som har
besökt platsen du ska resa till?
Ring 0775-888088 så skräddarsyr
vi din drömresa.

jo.png