^
 • Tåg i USA – Texas

  9 dagar från 18.100 kr

 • Tåg i USA – Texas

  9 dagar från 18.100 kr

 • Tåg i USA – Texas

  9 dagar från 18.100 kr

Tåg i USA – Texas

Upplev en mer okänd sida av USA på denna tågresa genom Texas.

9 dagar från 18.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Priset inkluderar: flyg, tågresor, övernattningar och utvalda turer

Från staden Dallas går resan till historiska San Antonio som är hemstad för det legendariska fortet Alamo samt det trevliga kvarteret River Walk. Härifrån fortsätter resan genom skiftande landskap till Houston där du märker suset av rymdfartsexpeditioner. Houstons rymdcenter är ett absolut måste på resan, men utöver det har staden mycket annat att bjuda på.

Resan mellan de olika städerna går med tåg under dagtimmarna. I både Dallas, San Antonio och Houston är det inkluderat antingen ett busspass till stadens sightseeingbussar eller entréer till stadens sevärdheter. Tågen är komfortabelt inredda med stora panoramafönster, restaurangvagn och olika typer av vagnkategorier.

Se fler rutter i katalogen National Parks by Rail
Läs här om tågen och kupéerna 
Se en video om tågresor i USA

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst Dallas, Texas

Från Sverige flyger du till Dallas och landar samma dag tack vare tidsskillnaden. Hotellet du ska bo på ligger centralt och efter incheckning rekommenderas en utflykt i närområdet. Men i resans pris har vi inkluderar ett Dallas CityPASS som ger entré till en rad av stadens sevärdheter. Skapa er en bra överblick av staden redan första dagen.

Dag 2: Heldag i Dallas

Hela dagen är till förfogande för att fortsätta att utforska Dallas och med ditt CityPASS har du alla aktiviteter lättillgängligt. Besök till exempel Natur- och vetenskapsmuseet Parot, njut av utsikten från The Reunion Tower Geo-Deck, besök Dallas Zoo eller någon av de andra många sevärdheter som är inkluderade i kortet. Kom även ihåg att Texas med rätta berömd för sina stora köttbitar som kan avnjutas på någon av stadens restauranger.

Dag 3: Med tåg från Dallas till San Antonio

Njut av morgonen i lugn och ro innan det är dags att hoppa på tåget till San Antonio. Strax efter avgång har du lagt Dallas bakom dig och rullar nu igenom Texas öppna vidder passerar förbi utanför de stora panoramafönstren. Det är något speciellt att resa med tåg. Tågets rytm, den avslappnande stämningen och tiden att småprata med sina medpassagerare. Luta er tillbaka och njut av resan söderut mot San Antonio.

Dag 4: Heldag i San Antonio

Med sina 1,5 miljoner invånare räknas San Antonio som en äkta amerikansk storstad. Men är väldigt gemytlig och trevlig trots sin storlek, inte minst centrum. Staden bjuder på många historiska sevärdheter, bra museum, goda restauranger som tydligt är inspirerade av det mexikanska köket. Under dagens guidade stadsrundtur får du en fin introduktion till staden och dess historia. Bland höjdpunkterna är klostret Alamo som senare blev till ett fort. Alamo skrev på allvar in sig i den amerikanska historian och folksjälen då några få hundra amerikanare försvarade fortet mot tusentals av mexikanare 1836. Från fortet är det inte långt till stadens andra sevärdhet som är det trevliga området The River Walk där restauranger och caféer ligger sida om sida om små historiska hus längs med floden. Väl här upplever du området på en flodbåt som är ett måste. Turen fortsätter därefter till missionen San Jose samt den historiska saloonen Buckhorn. Fler rövarhistorier från de gamla cowboydagarna väntar på Texas Ranger Museum.

Dag 5: Heldag i San Antonio

Dagen är fri till att utforska San Antonio på egen hand. Det är lätt att komma runt i stan med den inkluderade Hop on Hop off biljett till stadens sightseeingbussar som knyter ihop stadens alla sevärdheter. Besök till exempel stadens katedral eller någon av de andra historiska missionerna. Du kan åka upp i toppen av Tower of the Americas i Hemisfair Park eller njuta av stämningen i det gamla King William District. Kom också ihåg att besöka Market Square där specialbutiker med roliga artiklar trängs sida om sida med varandra. På kvällen rekommenderas återigen ett besök till The River Walk som bjuder på en alldeles speciell stämning med ljuset från lyktorna i mörkret.

Dag 6: Med tåg från San Antonio till Houston

Det är tidig morgon när tåget från San Antonio till Houston sätts i rullning. Framför väntar en cirka fem timmar lång tågresa genom Texas gyllene landskap och öppna prärier mot Houston. Du ankommer till Houston vid sen lunchtid. Houston är kanske mest känt från film och TV som kommandocentral för NASAs stora rymdexpeditioner och alla med minsta lilla rymdintresse kommer älska stadens Space Center. Här kan du fördjupa dig i tidigare rymdexpeditioner och smygtitta på framtidens rymdfart. På Space Center kan du till och med äta lunch med en astronaut.

Dag 7: Heldag i Houston

Rymdcentret är som tidigare beskrivet verkligen värt ett besök, men Houston har mer att bjuda på och med ett CityPASS får du entré till flera av Houstons sevärdheter. Upplev havsdjur på stadens akvarium eller utforska Houston Museum of Natural Science. Du kan även besöka stadens zoo, beundra konstsamlingen på Houston Museum of Art samt njuta av den folkliga stämningen på Kemah Boardwalk. Hur du lägger upp dagen är helt upp till dig.

Dag 8: Avresa från Houston

Nu har tiden kommit för att lämna USA och flyga hemåt igen. Är ni intresserade av att förlänga med ett par dagar i New York eller någon annan av USAs storstäder är det möjligt. Rådgör med din säljare!

Dag 9: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Ord. säsong  fr. 18.100 kr
 Högsäsong  fr. 19.600 kr

Priset inkluderar:

 • Flygresa Sverige-USA t/r
 • Flygskatter
 • 2 nätter i Dallas
 • Dallas CityPASS med entré till Perot Museum of Nature and Science, Dallas Zoo m.m
 • Tågresa Dallas - San Antonio i Coach Class
 • 3 nätter i San Antonio
 • Stadsrundtur i San Antonio inkl. The Alamo, båttur på San Antonio River och museibesök
 • San Antonio hop-on-hop off bus pass
 • Tågresa San Antonio - Houston i Coach Class
 • 2 nätter i Houston
 • Houston CityPASS med entré till Space Center Houston, Downtown Aquarium, museum m.m
 • Voucher till Simon Shoppings många outlets

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Uppgradering ligg / sovvagn Pris per person
 Roomette / Liggvagn  fr. 200 kr
 Bedroom / Sovkupé  fr. 800 kr

 

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till USA. Därtill kommer även resor under högtider. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Standard eller upgrade
Välj mellan att boka standard hotell som är typiska 3-stjärniga turistklass hotell, eller så kan ni uppgradera till 3,5 -4 stjärnor.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se