^
 • Tåg i USA - I musikens spår

  10 dagar från 20.900 kr

 • Tåg i USA - I musikens spår

  10 dagar från 20.900 kr

 • Tåg i USA - I musikens spår

  10 dagar från 20.900 kr

 • Tåg i USA - I musikens spår

  10 dagar från 20.900 kr

 • Tåg i USA - I musikens spår

  10 dagar från 20.900 kr

 • Tåg i USA - I musikens spår

  10 dagar från 20.900 kr

Tåg i USA - I musikens spår

Upplev Sydstaternas speciella stämning och musik på denna tågresa från Chicago till Memphis och New Orleans.

10 dagar från 20.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Priset inkluderar: flyg, tågresor, övernattningar och utvalda måltider

En tågresa genom sydstaterna bjuder på fantastisk musik, rik kultur med djupa afrikanska rötter och några av USAs mest stämningsfulla historiska städer. Utforska kulturlivet i miljonstaden Chicago, vicka på höfterna till tonerna av Elvis Presley i Memphis och njut av den franska stämningen i New Orleans där tonerna till jazz förgyller kvällarna. Lika stämningsfullt är det att gå till sjöss på en äkta hjulångare och uppleva New Orleans rika historia uppe på däck.

Transporterna från plats till plats är med tåg och det är både guidade upplevelser och tid på egen hand i programmet. Under resans gång är det sju nätter på hotell och en natt på tåget. Tågen är komfortabelt inredda med stora panoramafönster, restaurangvagn och olika typer av hyttkategorier.

Se fler rutter i katalogen National Parks by Rail
Läs här om tågen och kupéerna 
Se en video om tågresor i USA 

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst Chicago, Illinois

Från Sverige flyger du till Chicago och landar samma dag tack vare tidsskillnaden. Hotellet du ska bo på ligger centralt och efter incheckning rekommenderas en utflykt i närområdet. Men i resans pris har vi inkluderar en Hop on Hop off biljett till stadens sightseeingbussar. Skapa er en bra överblick av staden redan första dagen.

Dag 2: Heldag i Chicago

Du har hela dagen att utforska Chicago med Hop on Hop off bussarna. Upplev stämningen vid nöjesområdet Navy Park, utforska Millenium Park eller damma av kreditkortet längs med Magnificent Mile. MyPlanet rekommenderar en tur upp till Skydeck på 103 våningen i skyskrapan Willis Tower där golvet är av glas. Åter på fast mark kan du beundra konstsamlingen på Art Institute of Chicago eller kika förbi The Field Museum där du kan studera allt från grekiska gravskatter till det största skelett av en Tyrannosaurus Rex som någonsin hittats. Dagen avslutas med en god middag på en av stadens populära restauranger.

Dag 3: Chicago till Memphis

Du har det mesta av dagen i Chicago innan det är dags att hoppa på tåget till Memphis. Det är något alldeles speciellt att resa med tåg. Tågets rytm, den avslappnande stämningen och tiden att småprata med sina medpassagerare. Luta er tillbaka och njut av resan söderut mot Memphis.

Dag 4: Memphis, Tennessee

Det är tidig morgon när tåget rullar in i Memphis. Hotellet ligger nära stationen och ni checkar in när ni kommer. Ni har hela dagen på egen hand i Memphis. Memphis är känt för att vara Bluesmusikens hemstad, men givetvis är det fler musikgenrer representerade här. Både längs den berömda gatan Beale Street och den populära musikstudion Sun Studios, där de stora stjärnorna som Elvis, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis spelade in sina första hits. Musikälskare bör också kika förbi Memphis Music Hall of Fame och Rock ´n´ Soul Museum. Dock är det inte allt som handlar om musik i Memphis. National Civil Rights Museum ligger vid Loraine Motel är borgarrättskämpen Martin Luther King blev skjuten 1968.

Dag 5: Heldag i Memphis

Tillsammans med en lokal guide utforskar du Memphis spännande historia. Du kommer från centrum till Mississippifloden till Bale Street, Sun Studios och det unika Peabody Hotel där de berömda änderna lever i hotellets fontän. Dagens höjdpunkt är nog Elvis Presleys hem Graceland där ni får uppleva en mer privat sida av legendens liv. Givetvis besöks även gravplatsen för både Elvis och hans föräldrar.

Dag 6: Memphis till New Orleans

Morgontåget från Memphis för dig djupare in i sydstaterna till staden New Orleans. New Orleans anses vara jazzmusikens födelseort. Här känner du tydligt av den spännande blandningen av fransk, spansk och afrikansk kultur, som ger sydstaterna sin speciella karaktär. Den rika historien kan även upplevas i stadens restaurangutbud som är känt för att servera rätter som gumbo, jambalaya och cajunfiskrätten Crawfish Etouffee. Men framförallt är det musiken som satt New Orleans på kartan och denna upplevs som allra bäst i den franska stadsdelen French Quarter där jazzmusik strömmar ut från de färgglada byggnaderna. Tåget ankommer till New Orleans sent på eftermiddagen och ni åker direkt till ert hotell.

Dag 7: Heldag i New Orleans, Louisiana

Starta dagen med äkta New Orleans manér med en överdådig jazz-brunch på den berömda restaurangen Court of Two Sisters. Därefter väntar en spännande guidad stadsrundtur som tar dig till New Orleans största sevärdheter. Givetvis är det berömda French Quarter och det historiska Jackson Square med på turen. Det samma gäller för de historiska kyrkogårdarna, Lake Pontchartrain Courseway som är världens längsta bro över vatten. Under turens gång hör ni om voodoo-ritualer, berömda musiker och blodtörstiga pirater.

Är det inte möjligt att få bord på Court of Two Sisters byts brunchen ut med middag på en av stadens populära restauranger.

Dag 8: Heldag i New Orleans

Spännande och annorlunda upplevelser väntar när du idag kliver ombord på en hjulångare på Mississippifloden. Från hjulångarens däck kan du se French Quarter från en ny vinkel och medan båten kryssar runt i New Orleans hamn berättar kaptenen om båten, floden och de platser båten passerar. Målet för turen är Chalmette där det stora slaget i kriget mellan USA och Storbritannien gick av stapeln 8 januari 1815. Slaget var så viktigt för USA att just detta datum var nationaldag i många år. Idag är slagfältet med dess spridda byggnader och kanoner väl bevarade i Jean Lafiette National Historic Park. Det är avsatt tid för att besöka parken och fördjupa sig mer i slaget innan hjulångare åter går mot New Orleans.

Dag 9: Avresa New Orleans

Njut av en sista förmiddag i New Orleans innan det är dags att checka in på flyget hem.

Dag 10: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Ord. säsong  fr. 20.900 kr
 Högsäsong  fr. 22.200 kr

Priset inkluderar:

 • Flygresa Sverige-USA t/r
 • Flygskatter
 • 2 nätter i Chicago
 • Chicago hop-on-hop-off Sightseeing busspass
 • 1 x middag i Chicago
 • Tågresa Chicago - Memphis i Coach Class (övernattning på tåget)
 • 2 nätter i Memphis
 • Stadsrundtur i Memphis inkl. Graceland
 • Tågresa Memphis - New Orleans i Coach Class
 • 3 nätter i New Orleans
 • Stadsrundtur i New Orleans
 • Battelfield Cruise med hjulångare i New Orleans
 • 1 x brunch i New Orleans
 • Voucher till Simon Shoppings många Outlets
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Ev. uppgradering till ligg - eller sovvagn på tågen (se tabell nedan)
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
   
Uppgradering ligg/sovvagn Pris per person
 Roomette / Liggvagn  fr. 500 kr
 Bedroom / Sovvagn  fr. 1 400 kr

 

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till USA. Därtill kommer även resor under högtider. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Standard eller upgrade
Välj mellan att boka standard hotell som är typiska 3-stjärniga turistklass hotell, eller så kan ni uppgradera till 3,5 -4 stjärnor.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se