^
 • Tåg i USA - Kust till kust

  13 dagar från 28.300 kr

 • Tåg i USA - Kust till kust

  13 dagar från 28.300 kr

 • Tåg i USA - Kust till kust

  13 dagar från 28.300 kr

Tåg i USA - Kust till kust

Upplev USA på denna tågresa från östkusten till västkusten.

13 dagar från 28.300 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Priset inkluder: flyg, tågresor, övernattningar och utvalda utflykter

Åk med på en av USAs mest legendariska tågresa på tvärs genom hela landet. Resan startar med ett par spännande dagar i New York innan äventyret går vidare till kulturstaden Chicago, för att sedan åka till Denver i hjärtat av Rocky Mountains. På andra sidan av bergen tar öknen över och tåget passerar riktiga cowboylandskap för att slutligen komma till fordiga vinområden vid San Francisco.

Under vägen tillbringar du åtta nätter på hotell och 3 nätter på tågen. Tågen är komfortabelt inredda med stora fönster, restaurangvagn och ett stort utbud av kupé-alternativ.

Se fler rutter i katalogen National Parks by Rail
Läs här om tågen och kupéerna 
Se en video om tågresor i USA

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst New York

Från Skandinavien sätts kursen mot New York och du landar samma dag på grund av tidsskillnaden. Efter incheckning på det centralt belägna hotellet har du eftermiddagen/kvällen på egen hand att utforska närområdet. Med i priset är ett busspass till stadens hop-on hop-off bussar som gör att alla New Yorks sevärdheter ligger på bekvämt avstånd.

Dag 2: Heldag i New York

Du har hela dagen att utforska New York och stadens stora nöjesutbud. Njut av utsikten från Empire State Building, ta en båtutflykt till Frihetsgudinnan eller kasta dig ut i myllret av människor på Wall Street. Du kan också besöka någon av stadens museum, njuta av en föreställning på Broadway och shoppa i tusentals butiker. Besök de exotiska stadsdelarna Chinatown, Little Italy eller Harlem som visar helt andra sidor av New York. Behövs en paus är du aldrig långt ifrån ett trevligt café eller en restaurang. Möjligheterna är oändliga i New York och hur du lägger upp dagen är helt upp til dig. 
MyPlanet har en lång rad förslag på aktiviteter och upplevelser som med fördel kan bokas hemifrån. Läs merHÄR för inspiration och information, eller rådgör med din säljare!

Dag 3: Från New York mot Chicago

Det är dags att påbörja resan västerut. Sätt dig tillrätta på tåget Lake Shore Limited mot Chicago och se New Yorks förorter försvinna bakom dig. Framför dig ligger midwest eller mellanvästern på svenska. Midwest är ett gigantiskt område av frodig lantbruksjord och spridda små samhällen under den blå himlen. I tåget har du gott om tid att prata med dina medpassagerare och samtidigt njuta av de skiftande landskapen som susar förbi utanför fönstret. I och med att du reser med tåg ska du inte koncentrera dig på att hitta utan bara luta dig tillbaka och njuta av resan i fulla drag med utsikt till Lake Michigan och Mohawk floden.

Dag 4: Ankomst Chicago

Snart dyker Chicago upp och under förmiddagen ankommer ni till "the windy city". Hotellet har en central belägenhet och även i Chicago ingår ett busspass till stadens hop-on hop-off bussar. Chicago är kanske lite mindre känt än både New York och San Francisco, men det är synd för staden har mycket att bjuda på. Chicago är en äkta amerikansk storstad med fantastiska museer, shopping i världsklass och en lång rad av spännande sevärdheter bland de höga skyskraporna. Upplev stämningen vid nöjesområdet Navy Park, utforska Millenium Park eller lufta kreditkortet längs Magnificent Mile. Restauranger är det givetvis ett stort utbud av och denna kväll avslutas med en middag på en stadens populära restauranger.

Dag 5: Heldag i Chicago

Du har hela dagen att njuta av Chicago på egen hand och med det inkluderade Chicago CityPASS har du hela staden på en armlängd avstånd. En bra start på dagen är att besöka Skydeck på 103 våningen i skyskrapan Willis Tower där golvet är gjort av glas. Härifrån är det en fantastisk utsikt över staden och de kringliggande förorterna. Nere på marken igen föreslås ett besök på Shedd Aquarium och möta all världens havsdjur eller The Field Museum, där du kan studera egyptiska skatter och ädelstenar till det största skelett av en tyrannosarurus rex som någonsin hittats. Passet ger även entré till en rad andra spännande museum.

Dag 6: Från Chicago mot Denver

Framför väntar en vacker tågresa när tåget California Zephyr lägger Mellanvästern bakom sig med en kurs västerut mot Denver. Gradvis avlöses de flacka majsmarkerna av mjuka kullar som snart avlöses av Rocky Mountains snötäckta toppar, spegelblanka sjöar och skogbeklädda bergssidor. Tåget är komfortabelt inrett och de stora fönstren gör att du har första parkett till de dramatiska landskapen. Denna kväll övernattar du på tåget som tuffar vidare västerut genom den amerikanska natten.

Dag 7: Ankomst Denver

Under morgonen ankommer tåget till Denver som ligger i hjärtat av Rocky Mountains. Hotellet har en central belägenhet och resten av dagen är på egen hand. Denver startade en gång som en knutpunkt för järnvägen långt ut på landet, men mycket har hänt sedan dess. I dag är Denver en pulserande miljonstad i rivande utveckling. Klimatet är soligt och naturupplevelserna ligger endast ett stenkast från staden. Under sommarhalvåret lockar staden många besökare till de närliggande nationalparkerna och om vintern är det skidturismen som står för de flesta besök.

Dag 8: Heldag i Denver

Dagen börjar med en spännande guidad rundtur i staden. Turen går bland annat förbi City Park, The State Capitol, Denver Art Museum och mycket mer. Resten av dagen är till fritt förfogande och vi rekommenderar ett besök till den botaniska trädgården eller det populära Museum of Nature and Science. Passa även på att besöka något av stadens små ölbryggerier eller varför inte se en NBA eller NHL match i "Foppas" Pepsi Arena.

Dag 9: Från Denver mot San Francisco

Resans sista tågsträcka är kanske den vackraste av dem alla. Från Denver slingrar sig järnvägen genom Klippiga bergen mot den stora öknen på andra sidan. Detta är äkta vilda västern landskap med eroderade klippformationer och törstiga kaktusar utspridda på de solstekta slätterna. Du passerar genom Salt Lake City och fortsätter vidare genom några av de mest avlägsna områdena i USA mot Kalifornien. I kväll är övernattningen på tåget.

Dag 10: Ankomst San Francisco

När tåget rullar in på Emeryville Station har du korsat hela USA från kust till kust. På stationen väntar en buss som transporterar dig till ditt hotell. Resten av dagen är på egen hand och det är gott om tid att utforska staden med 43 branta backar med utsikt till Stilla Havet och Golden Gate Bridge. San Francisco kan upplevas till fots, men vi rekommenderar att prova de historiska spårvagnarna. Framförallt linjen mellan Powell till Hyde är ett måste och bjuder samtidigt på en fantastisk utsikt över staden. Fängelseön Alcatraz ger en levande bild av livet bakom lås och bom för några av USAs mest notoriska fångar under historien. På turen till Alcatraz får man naturligtvis höra om de fantasifulla flyktförsök som genomförts under fängelsets aktiva år. Mer uppmuntrande är San Franciscos exotiska Chinatown och det historiska Fishermans Wharf som myllrar av folkliv till långt ut på natten. Dagen avrundas med en middag på en av San Franciscos populära restauranger.

Dag 11: Dagstur till Napa Valley

Dagen bjuder på en spännande dagstur med guide och vinprovning till Napa Valley. Området är mycket vackert och vinrankorna står i långa raka rader längs med de gröna kullarna. Vingårdarna ligger utspridda bland de trevliga små samhällena. Det var i hög grad vinerna från Napa Valley som satte amerikanskt vin på världskartan och många av landets mest eftertraktade viner kommer fortfarande härifrån. Både vitt och rött vin produceras här, men det är den kraftiga Cabernet Sauvignon och det fatlagrade vitvinet Chardonnay som definierar Napa Valley. Under dagen är det givetvis möjligt att provsmaka det och det andra samt möjlighet att köpa med lokalproducerat vin.

Dag 12: Avresa San Francisco

Det är dags att vända näsan hemåt och du checkar in på flyget tillbaka till Sverige. Vill du förlänga resan med en hyrbil och utforska Highway 1 till Los Angeles är det möjligt. Rådgör med din säljare!

Dag 13: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Ord. säsong  fr. 28.300 kr
 Högsäsong  fr. 32.400 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - USA t/r
 • Flygskatter
 • 2 nätter i New York
 • New York Hop on Hop off busspass
 • Tågresa New York - Chicago (övernattning på tåget)
 • 2 nätter i Chicago
 • Chicago Trolley Sightseeing tur
 • Chicago CityPASS
 • 1 x middag i Chicago
 • Tågresa Chicago - Denver (övernattning på tåget)
 • 2 nätter i Denver
 • Sigthseeingtur i Denver
 • Tågresa Denver - San Francisco (övernattning på tåget)
 • 2 nätter i San Francisco
 • Dagstur till Napa Valley från San Francisco
 • 1 x middag i San Francsico
 • Voucher till Simon Shopping rabatthäfte
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Ev. uppgradering till ligg - eller sovvagn på tågen (se tabell nedan)
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
   
Uppgradering ligg/sovvagn Pris per person
 Roomette / Liggvagn  fr. 4.700 kr
 Bedroom / Sovvagn  fr. 13.000 kr

 

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till USA. Därtill kommer även resor under högtider. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Standard eller upgrade
Välj mellan att boka standard hotell som är typiska 3-stjärniga turistklass hotell, eller så kan ni uppgradera till 3,5 -4 stjärnor.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se

Fler utflykter

Fler utflykter