^
  • Utflykt till Pearl Harbour

    Från 370 kr

Utflykt till Pearl Harbour

Den sjunde december 1941 förändrades världen för alltid. Det var Japans attack mot den amerikanska flottbasen i Pearl Harbor som fick USA att aktivt delta i det andra världskriget.

Under de tidiga morgontimmarna slog 350 japanska bomplan till över Hawaii och åkte direkt mot den amerikanska stillahavsflottan som låg för ankare i Pearl Harbor på Oahus södra kust. 

Attacken kom som en överraskning för amerikanerna och många liv gick till spillo den morgonen. Särskilt dåligt gick det för besättningen på slagskeppet USS Arizona som sjönk på mindre än nio minuter med sin besättning på 1177 personer. Attacken varade bara i ca två timmar men japanerna lyckades skada ytterligare 20 amerikanska krigsfartyg och 347 flygplan. 

Varje år besöker upp till 1,5 miljoner turister Pearl Harbor för att uppleva platsen och minnas de många män och kvinnor som var med om den dagen. Både de många som dog, men även de som överlevde.

Ett besök till Pearl Harbor är en stämningsfull och melankolisk upplevelse. Speciellt när man seglar över till de flytande minnesmärket av USS Arizona, där det är möjligt att se skeppet som ligger strax under havsytan. På Arizona Memorial Visitor Center visas en film om attacken och en rad utställningar berättar stegvis om historien. Härifrån beger vi oss till Punchbowl National Cemetery of the Pacific och Courts of the Missing. På vägen tillbaka mot Honolulu får du en överblick över stadens historiska område, som omfattar bl.a. Kawaiahao Church, The State Library and Archives samt en staty av Kung Kamehameha. Det är även här du hittar Honolulu Hale and the Mission Houses Museum och det enda kungliga palatset på amerikansk mark, Lolani Palace.

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

0775-888 088

Pris per person

Halvdagstur från 370 kr

Priset inkluderar:

  • Entré
  • Transport
  • Guidning