rsz_usa_-_californien_-_napa_valley_-_foto_visit_california1

Det goda livet i Sonoma

MyPlanets resesäljare Dany Lytzen är född och uppvuxen i Kalifornien, så han känner till alla de bra ställena. Framför allt Sonoma Valley står högt på listan över favoritplatser. Speciellt när han bara vill slappna av och njuta av livet. För Sonoma Valley bjuder på vackra landskap, fantastiska smakupplevelser och möten med entusiastiska vinproducenter. Allt detta bara en kort bilresa från San Francisco.

Knappt har du lagt den stora staden bakom dig förrän lugnet sakta börjar infinna sig. San Franciscos ändlösa förorter ersätts av kuperat landskap med små, pittoreska byar, och snart dyker de första vingårdarna upp som ett säkert tecken på att du är på rätt väg. Kalifornien är med rätta känt för sina fruktiga, fatlagrade Chardonnays, aromatiska Pinot Noirs, kryddiga Zinfandels och utsökta Cabernet Sauvignon, och områden som Sonoma Valley har uppnått legendarisk status bland vinkännare världen över.

Perfekt för gourmetälskare

Mer än 400 vingårdar ligger idag utspridda runtom i Sonomas frodiga landskap, och många är öppna för besökare. Här bjuder lokala vinodlare in till samtal och provsmakning av den senaste skörden. Du kan också gå på rundvisning på vingården och lära dig mer om vinproduktion och de många faktorer som ger vinet dess speciella karaktär.

Till gott vin hör god mat, och givetvis äter man fantastiskt gott i Sonoma. Området är fyllt med små, lokala restauranger där läckra middagar trollas fram av ekologiska råvaror odlade på markerna runt om staden. Här går kvalitet före kvantitet och slow food framför fast food.

Mer än vin

Denna kombination av god mat, trevlig stämning och utmärkt vin lockar livsnjutare från när och fjärran. Allt i Sonoma handlar dock inte om bordets glädjeämnen. En kort bilresa från centrum lockar otaliga naturområden med vandrings – och cykelvägar mellan höga Redwoods och gamla ekar. Floderna bjuder in till paddling i kajak eller kanot och längs Stillahavskustens öde stränder solar sjölejon och havsuttrar på klipporna till ljudet av vågornas brus. Du kan också susa fram mellan träden på zip-lines och bada i varma källor. Njut av området i tidig morgonskrud på en luftballongfärd i gryningen, och se vingårdarna bada i morgonens gyllene strålar där nere på marken.

Det goda livet

Aktiviteter finns det gott om i Sonoma, men när allt kommer omkring handlar Sonoma först och främst om en sak. Att njuta av livet! Det är därför Dany har åkt tillbaka till Sonoma om och om igen, trots att han redan varit där otaliga gånger förut. Både som barn, då han åkte dit för att köra motocross och sedan som vuxen då vingårdarna var det som lockade. ”Det är en oerhört avslappnad stämning i Sonoma” berättar Dany. ”I en stressig vardag glömmer man ofta att slappna av, men när man sitter i solen på en liten lokal vingård med ett glas kall chardonnay och tittar ut över markerna, påminns man om att detta, det är livet!”

Därför ger Dany följande råd inför resan: ”Sonoma kan lätt besökas på en dagstur från San Francisco, men överväg att istället ha en övernattning på något utav områdets otaliga, fina hotell. Det ger mer tid att hitta lugnet och kunna njuta av det som gör Sonoma så fantastiskt”.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
monument valley.jpeg

Route 66 med bil

 • Roadtrip längs Route 66
 • Amerikansk historia 
 • 50-tals miljöer och kända städer
   

17 dagar från 30.400 kr

Rejsemagasin om USA

Västra USA & Nationalparker

 • Roadtrip i västra USA med bil
 • L.A, Las Vegas, San Francisco
 • Grand Canyon & Yosemite
   

15 dagar från 24.800 kr

USA - nevada - las vegas (2).jpg

Västra USA – The Grand Tour

 • Highway 1 längs Stilla havet
 • Solnedgång över Grand Canyon
 • Las Vegas och San Francisco

22 dagar från 34.900 kr

USA - Utah - Zion National park (2)

Kalifornien & Sydvästra USA

 • Los Angeles, San Francisco och San Diego
 • Grand Canyon & Yosemite NP
 • Sol & värme
   

21 dagar från 30.400 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
disney-world-secrets1215

Disneyland i Kalifornien

Ett besök på Disneyland i Kalifornien är ett måste för familjer som semestrar i västra USA.
 

2 dagar från 1.650 kr

USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur till Napa och Sonoma Valley

Besök de berömda vingårdarna i Napa och Sonoma på denna dagstur från San Francisco.

1 dag från 1.090 kr

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Valsafari i Monterey Bay

Upplev det marina livet i Monterey Bay i Kalifornien på denna spännande valsafarin med guide. 

3 tim från 550 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png