USA - Californien - Yosemite - sø.jpg

Kalifornien – större än någonsin

Resmålet Kalifornien ökar fortfarande i popularitet, och enligt oss på MyPlanet beror det på att staten har så otroligt mycket att bjuda den resande på – med allt från avancerad gourmetmat till vild natur. Vi har listat de topp 5 bästa upplevelserna du absolut inte får missa. 

Fler och fler skandinaviska resenärer får upp ögonen för Kalifornien. År 2015 korsade mer än 280.000 skandinaver Atlanten för att besöka USAs soliga stat, vilket faktiskt är 15% fler än år 2013. MyPlanet har specialiserat sig på resor till just Kalifornien, och vi nickar igenkännande till utvecklingen. MyPlanets Brand director Dorte Kuula förklarar utvecklingen: 

”För många står Kalifornien för den amerikanska drömmen med öppna bilar, gyllene stränder och massor av sol. Kalifornien är fyllt att fantastiska upplevelser, men för de flesta är det framförallt attraktioner som står högst upp på listan.”

Kaliforniens skattkammare

Med utgångspunkt i skandinavernas önskemål till resor har MyPlanet gjort en lista på de fem största anledningarna till att man ska välja Kalifornien som sitt nästa resmål:

1. En riktig road trip

Två av de klassiska road trips man kan göra i USA går genom Kalifornien. Resan längs Highway 1 från San Francisco till Los Angeles tar med dig längs dramatiska klippkuster förbi små vinområden och mysiga kuststäder. Route 66 däremot börjar i Chicago och avslutas på Santa Monica Pier i Kalifornien. Turen är en resa djupt in i den amerikanska folksjälen fylld med nostalgi från 1950- och 1960-talet.

2. Förstklassigt storstadsliv

De amerikanska storstäderna drar också i skandinaverna, framförallt San Francisco med sin vackra placering och speciella stämning. Även Los Angeles ligger i toppen – vem drömmer inte om att shoppa med stjärnorna i Beverly Hills och känna filmmagin i Hollywood, Universal Studios och Disney World?

3. Vild natur

Kaliforniens nationalparker varierar från stekhet öken i Death Valley till Yosemite där vattenfall och mäktiga granit-berg speglar sig i vackra bergssjöar. Yosemite är det största dragplåstret, med det är fortfarande många som får upp ögonen för mindre kända naturområden så som Mono Lake, Alabama Hills och Sequoia National Park. 

4. Mat och vin

Kalifornien är betydelsen av begreppet ’det goda livet’ och inte minst i vinområdet Napa Valley. Här odlas en rad av Kaliforniens bästa viner och gourmetrestaurangerna ligger som på ett pärlband. Alltihop packas in på vackrast möjliga sätt av frodiga vinodlingar och böljande kullar.

5. Ett perfekt klimat

Till sist får vi inte glömma bort det perfekta klimatet. Kalifornien badar i fantastiskt solsken stora delar av året, till och med på vintern kan man hitta massor av ljus och värme i den södra delen av staten. 

”Jag är helt säker på att det är kombinationen av perfekt klimat och massor av olika slags upplevelser som gör Kalifornien så populärt. Här möter man nämligen det USA som många föreställer sig och drömmer om att få uppleva”, berättar Dorte och lägger till: ”Dessutom har det blivit mycket lättare och billigare att flyga till Kalifornien, och därmed är det möjligt för fler att förverkliga sin drömresa.”

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
monument valley.jpeg

Route 66 med bil

 • Roadtrip längs Route 66
 • Amerikansk historia 
 • 50-tals miljöer och kända städer
   

17 dagar från 30.400 kr

USA - nevada - las vegas (2).jpg

Västra USA – The Grand Tour

 • Highway 1 längs Stilla havet
 • Solnedgång över Grand Canyon
 • Las Vegas och San Francisco

22 dagar från 34.900 kr

USA - Utah - Zion National park (2)

Kalifornien & Sydvästra USA

 • Los Angeles, San Francisco och San Diego
 • Grand Canyon & Yosemite NP
 • Sol & värme
   

21 dagar från 30.400 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
disney-world-secrets1215

Disneyland i Kalifornien

Ett besök på Disneyland i Kalifornien är ett måste för familjer som semestrar i västra USA.
 

2 dagar från 1.650 kr

USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur till Napa och Sonoma Valley

Besök de berömda vingårdarna i Napa och Sonoma på denna dagstur från San Francisco.

1 dag från 1.090 kr

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Valsafari i Monterey Bay

Upplev det marina livet i Monterey Bay i Kalifornien på denna spännande valsafarin med guide. 

3 tim från 550 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png