Canada - British Columbia - Victoria - The Empress Hotel - Flag.jpg

Visum och pass till Kanada

Här kan du läsa mer om vad som gäller och vad du ska tänka på när det kommer till visum och pass till Kanada.

Regler om eTA
Från och med den 9 november 2016 är det nödvändigt för svenska medborgare att ha ett inresetillstånd till Kanada. Det krävs inresetillstånd även då ni transiterar Kanada. Inresetillståndet heter eTA och kostar 7 Kanadensiska dollar (CAD). Reser du landvägen från USA till Kanada behöver du inte ETA.

Ni ansöker om eTA online och det tar endast ett par minuter. Din eTA ansökning blir oftast godkänd direkt, om inte särskilda förhållande gäller. Vi rekommenderar att ni beställer ert eTA i god tid före avresa.
Ni beställer eTA HÄR.

När ansökan är godkänd ska ni skriva ut en kopia som ni lägger tillsammans med era resedokument och tar med på er resa.

Regler om pass
Ert pass ska vara giltigt under den tid ni befinner er i Kanada.

MyPlanet tar inte på sig juridiskt ansvar för ovanstående. Vänligen läs med på Kanadensiska ambassadens hemsida.

Klicka här och läs mer på den Kanadensiska Ambassadens hemsida

Resa med andras barn
Reser du med barn som inte är dina egna, exempelvis dina barnbarn, kompisar till dina barn eller andra barn du inte är vårdnadshavare till, är det viktigt att du kan visa upp ett intyg med samtycke från aktuell vårdnadshavare. Det samma gäller om den ena vårdnadshavaren reser med sina barn, och den andra vårdnadshavaren inte är med på resan. Formuleringen i samtycket skulle kunna vara: : "I acknowledge that my wife/husband/other adult, is traveling out of the country with my son/daughter, and he/she/they has/have my permission.” Samtycket ska dessutom innehålla namn, telefonnummer och adress på den/de vårdnadshavare som inte är med på resan samt en kopia på dess/deras pass.

Läs mer här

Så blir din skräddarsydda resa till

När du kontaktar oss på MyPlanet lyssnar vi på dina önskemål samtidigt som vi delar med oss av våra tips och erfarenheter. Tillsammans skräddarsyr vi sedan din drömresa!
1.png

Du kontaktar oss

Ring på 0775-888088, maila oss en reseförfrågan eller boka ett personligt möte på vårt kontor.

2.png

Vi ger dig tips och skräddarsyr

Du får kontakt med en kunnig resesäljare som ger dig bra tips och planerar din resa tillsammans med dig, helt efter dina önskemål. 

3.png

Du får ett reseförslag

Du får ett skräddarsytt förslag på din önskade resa. Detta kan du sedan ändra ifall du vill och du förbinder dig inte till någonting. 

4.png

Du bokar resan

När du känner dig nöjd med upplägget bekräftar du bokningen och kan börja se fram emot din kommande resa.