Afrika - løve.jpg

Visum och pass till Sydafrika

Här kan du läsa mer om vad som gäller och vad du ska tänka på när det kommer till visum och pass till Sydafrika. Vänligen notera speciellt reglerna för resa med barn.

In- och Utresebestämmelser efter 26/5 -14
Sydafrika har reviderat sin immigrationslagstifning som gäller from 26 maj 2014. De nya inresereglerna kan drabba såväl dig som vill besöka Sydafrika eller om du som svensk är bosatt i landet. Det är numer viktigt att när du reser att alltid ha giltiga visering/tillstånd i passet. Om du är bosatt i landet och reser in eller ut ur Sydafrika med ett tillstånd som ej längre är giltigt kan du få återreseförbud.

PASS & VISUM
Du som är svensk medborgare och besöker Sydafrika i upp till 90 dagar behöver inte söka visum innan avresan. I samband med passkontrollen vid inresan får du automatiskt en visering som gäller för denna tidsperiod. I nuläget gäller och har gällt en tid att ditt pass skall vara giltigt minst 30 dagar efter din planerade utresa från Sydafrika och ha minst två blanka sidor för in- och utresestämplar. Detta är något som de sydafrikanska myndigheterna kan ändra med kort varsel så kolla alltid med sydafrikansk 'Home Affairs' innan du reser om vad som gäller vid tidpunkten för just din resa.

RESA MED BARN
Om du reser med barn gäller följande from den 1 Juni 2015. Då måste alla barn (under 18 år) ha, förutom giltig passhandling med giltig visering/tillstånd, ett fullständigt födelsebevis när de reser in/ut ur Sydafrika. För barn som är svenska medborgare gäller att med sig ett utdrag från folkbokföringen (på engelska) stämplat och underskrivet av Skatteverket som visar vem som är barnets föräldrar. För barn som har sydafrikanskt medborgarskap måste barnet ha sitt sk unabridged birth certificate med sig när han/hon reser ut/in ur Sydafrika.

Om barn reser i annat sällskap än båda föräldrarna måste det finnas ett vidimerat/styrkt intyg (på engelska) från den ena eller båda föräldrarna att de givit sitt/sina tillstånd till att barnet får resa i sällskap med berörd person.

STANNA LÄNGRE ÄN 90 DAGAR
Du som är svensk medborgare och vill besöka Sydafrika under en längre period än 90 dagar och/eller avsikt att bosätta dig här, om än tillfälligt, vänligen uppmärksamma de krav som Sydafrika ställer vid en ansökan om olika former av uppehållstillstånd. Bl.a kan de utkräva en deponering av en summa pengar att återfås vid åtkomsten till Sverige.

Vi rekommenderar att ni alltid dubbelkollar inresereglerna innan ni bokar en resa till Sydafrika.

Så blir din skräddarsydda resa till

När du kontaktar oss på MyPlanet lyssnar vi på dina önskemål samtidigt som vi delar med oss av våra tips och erfarenheter. Tillsammans skräddarsyr vi sedan din drömresa!
1.png

Du kontaktar oss

Ring på 0775-888088, maila oss en reseförfrågan eller boka ett personligt möte på vårt kontor.

2.png

Vi ger dig tips och skräddarsyr

Du får kontakt med en kunnig resesäljare som ger dig bra tips och planerar din resa tillsammans med dig, helt efter dina önskemål. 

3.png

Du får ett reseförslag

Du får ett skräddarsytt förslag på din önskade resa. Detta kan du sedan ändra ifall du vill och du förbinder dig inte till någonting. 

4.png

Du bokar resan

När du känner dig nöjd med upplägget bekräftar du bokningen och kan börja se fram emot din kommande resa.