Resor till Costa Rica

Resor till Costa Rica

En resa till Costa Rica bjuder dig på hänförande natur och en mängd äventyrsaktiviteter, ett rikt djurliv och underbara stränder - "pura vida" helt enkelt!

Pura vida – det goda livet

På en resa till Costa Rica får du chans att uppleva och förstå betydelsen av den populära termen ”pura vida”, som är ett uttryck för att njuta av det goda livet. Detta är ett land med enorm naturskönhet som börjar vid den karibiska kustens stränder och fortsätter över vulkaniska berg och täta skogar över till Stillahavskusten.

Äventyr i Arenal Volcano

Costa Rica är ett riktigt paradis för vilda djur då ca 25 procent av detta centralamerikanska land är täckt av skyddade skogar. Costa Rica har länge legat i framkant inom hållbar turism och ekoturism. De rika skogarna i Monteverde Cloud Forest Biological Reserve är kända för sitt fantastiska fågelliv och för sin långa zipline där du hänger upp och ner och kan njuta av utsikten på nära håll.

Äventyrliga resenärer kommer att älska området Arenal Volcano som är omgivet av vackert bergslandskap. Här är det som upplagd att vandra, cykla mountainbike eller kanske prova på regnbågsfiske. Om du inte söker någon adrenalinkick kan du istället njuta av ett avkopplande bad i de termiska poolerna eller av landets fantastiska flora, bestående av bland annat otaliga sorters orkidéer och ormbunkar.

Rikt djurliv och vackra stränder

Tortuguero-regionen liknar ett mini-Amazonas och här går huvudvägen via korsande floder, kanaler och tät regnskog. Här kan man få syn på vrål – och spindelapa, sengångare, tukaner, grön ara och en mängd andra djur. De gigantiska havssköldpaddorna (så kallade tortugas) lägger sina ägg på stränderna här, vilket också gett området sitt namn.

Om du letar efter sol och bad finns det otaliga, vackra, vita sandstränder vid Costa Ricas långa kust. Och om det är liv och rörelse du söker bjuder huvudstaden San José på allt från intressant arkitektur, teater, konst, kultur, restauranger och ett livligt nattliv.

MyPlanet hjälper dig att navigera

Costa Rica är ett väldigt populärt resmål och det är lätt att hamna mitt i högsäsong eller välja fel tid på året för en aktivitet. Detta händer naturligtvis inte om MyPlanet Resor planerar din resa. Våra experter ser till att skräddarsy din resa så att semestern får rätt balans och variation i din resrutt. Med vår hjälp kan din resa således både innehålla upplevelser i den populära och otroliga nationalparken Manuel Antonio samt besök i mindre kända pärlor som halvön Osa, vattenfallet i Bajos del Toro eller de lugna stränderna i Playa Uvita.

Prata Costa Rica med oss

Ring 0775-888088 och prata äventyrliga drömresor till Costa Rica med oss! 

Reseförslag

Välj destination och hitta exempel på resrutter du kan göra. Samtliga reseförslag är endast exempel och kan skräddarsys helt enligt dina önskemål gällande destinationer, antal dagar och upplevelser.
Klassiska Costa rica

Klassiska Costa Rica

  • Upplev den imponerande Arenal-vulkanen
  • Vandra längs hängbroar i regnskogen
  • Regnskog och strand i Manuel Antonio

 

10 dagar från 46.000 kr

Rejse til Costa Rica - eventyr og strand

Äventyr och strand i Costa Rica

  • Vilda djur och vulkaner
  • Strandsemester
  • Äventyr, adrenalin och spännande aktiviteter

11 dagar från 55.200 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.