Borneo-orangutang_121340395.jpg

Resor till Malaysia

På en resa till Malaysia har du chans att möta orangutanger på Borneo, se världens högsta tvillingbyggnad samt njuta av sol, bad och spännande mat. 

Petronas Twin Towers – världens högsta tvillingbyggnad

På en promenad i huvudstaden Kuala Lumpur kan du se historiens vingslag i dagens Chinatown, där gamla Kuala Lumpur tydligt återspeglas i de smala gränderna där små butiker ligger tätt sida vid sida. Byggnaderna från kolonialtiden på Merdeka Square står i skarp kontrast till de moderna Petronas Towers, världens högsta tvillingbyggnad. Ett bra exempel på att Malaysia representerar både det traditionella och det moderna samt det ursprungliga och det koloniala.

Kulturell matmosaik med Satay i spetsen

Engelsk afternoon tea med scones, malaysisk laksa och roti canai samt utsökt satay direkt från grillen är några av de många populära och mycket inbjudande rätter som du kan bli frestad av i Malaysia. I Penang hittar du den stora kolonialmarknaden Georgetown Lorong Baru, som erbjuder allt från kinesisk risgröt till indiskinspirerad nasi kandar. Om du vill komma under ytan för att verkligen förstå det malaysiska, kinesiska och indiska inflytandet, samt inte minst det från de inhemska stammarna, kan MyPlanets experter ge dig råd och skapa exakt den resrutt som låter dig uppleva detta lands kulturella matmosaik.

 Ö-hoppa i Langkawi

Att ö-hoppa är bara en av många spännande upplevelser du kan få i Malaysias ö-grupp Langkawi. Njut av dagar fyllda med orörda sandstränder och gyllene solnedgångar medan du smuttar på exotiska cocktails på något litet mysigt strandkafé. För att se Langkawi från ovan kan du ta dig upp på Sky Bridge, ta en tur i linbanan eller svinga dig i Tarzans "fotspår" från en zip line under regnskogstaket. Det finns även en mängd olika vattensporter som passar både stora och små, erfarna och nybörjare.

Dyk och snorkla vid Sipadan

Malaysia har också fantastik snorkling och dykning, inklusive världsberömda ön Sipadan. Den ligger öster om Borneo i Celebeshavet och är välkänd för många dykentusiaster.

Möte med orangutanger på Borneo

På Borneo lever de sista vilda orangutangerna i världen och i Kinabatangan är det möjligt att se dem vid ett besök till Sepilok Rehabilitation Center. Här lever de hotade orangutangerna i sin naturliga miljö och ett möte med dessa storögda varelser är gripande upplevelse och ett minne för livet. En av många spännande upplevelser som väntar på en resa till Malaysia.

Prata Malaysia med oss

Ring 0775-888088 och prata spännande resor till Malaysia med oss! 

 

Reseförslag

Välj destination och hitta exempel på resrutter du kan göra. Samtliga reseförslag är endast exempel och kan skräddarsys helt enligt dina önskemål gällande destinationer, antal dagar och upplevelser.
borneos regnskove og strande

Borneos regnskog och strand

  • Orangutanger och pygmée-elefanter i Sukau
  • Orörd regnskog i Danum Valley
  • Avslappning på Gaya Island

12 dagar från 49.000 kr

Oplev Singapore og den Malaysiske-halvø

Höjdpunkter i Singapore & Malaysia

  • Multikulturella Singapore
  • Regnskog & rikt djurliv
  • Sol & bad på Langkawi

21 dagar från 53.000 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.