0775-888 088 FÅ OFFERT
Cook-øerne - øko.jpeg

10 bra anledningar att besöka Cooköarna

Här får du tio bra anledningar att besöka Cooköarna i kombination med din resa till Nya Zeeland. Kulturen, vattnet, landskapet, vädret, nattlivet, romantiken, den orörda naturen, god mat och wellness eller för att det är familjevänligt.  

Kulturen, vattnet, landskapet, vädret, nattlivet, romantiken, den orörda naturen, god mat och wellness eller för att det är familjevänligt.

Kulturen

Upplev autentisk polynesisk kultur i mötet med Cooköarnas lokalbefolkning. Låt dig förföras under en ”Island Night”-show, där dramatisk dans med eld framförs till trätrummornas snabba rytmer. Besök också den livliga marknaden Punanga Nui där musik fyller luften och dofter av lokal mat sprider sig mellan stånden med vackra lokala hantverk. För en annorlunda kulturell upplevelse kan du delta i en gudstjänst där lokalbefolkningen sjunger psalmer med stor passion och inlevelse iförd sina vackraste hattar.

Vattnet

Cooköarna är omgivet av klart, varmt och inbjudande vatten med ett överflöd av liv precis under vattenytan. Vackra stränder och fridfulla laguner lockar till ett dopp eller snorkling. Du kan koppla av på en öde palmstrand, paddla kajak eller prova stand-up paddling, kite surfing eller surfing. Ett annat alternativ är att ta sig ut en bit från kusten ombord på en båt med glasbotten eller pröva lyckan med djuphavsfiske.

Landskapet

Cooköarna är mycket mer än vackra stränder. En bit in från kusten finns en äventyrlig värld av gröna, djungelklädda berg. Naturen är orörd på många ställen, och mitt i det vackra landskapet ligger lokalbefolkningens små, färgglada hus. Ge dig ut på vandring tvärs över ön Rarotonga eller kasta dig ut på någon rolig aktivitet som en tur i 4WD eller en cykeltur med lokal guide. 

Vädret 

Det finns ingen dålig tidpunkt att besöka Cooköarna på eftersom vädret alltid är bra. De torra månaderna april till november erbjuder en genomsnittlig temperatur på 26 °C, medan månaderna november till mars är varmare med hög luftfuktighet och tropiska regnskurar.

Orörd natur

Cooköarna är känt som en av de mest orörda platserna i världen. Området är ledande inom bevarandet av marint liv och har bland annat etablerat ett av världens största skyddade marina områden. Här har man åtagit sig att skydda det rika djurlivet, vilket inkluderar fåglar, valar, rockor och hajar.

Romantiken

Cooköarna är utan tvekan en av de mest romantiska platserna i världen. Blå laguner, mjuk vit sand och höga, smala palmer utgör den perfekta omgivningen för en romantisk semester långt ifrån vardagens alla måsten. Den vackraste av alla Cooköar är Aitutaki. Ön är omgiven av en azurblå lagun med färgglada fiskar och små öar med kritvita stränder och svajande palmer. För många det perfekta stället för en smekmånad.

Maten

Varje morgon innan soluppgången ger sig lokala fiskare ut på revet för att fånga fisk och skaldjur, vilket är en viktig ingrediens i Cooköarnas goda, lokala kök. Fångsten tillagas med lokala ingredienser skördade från öarnas näringsrika, vulkaniska marker. Se till att unna dig en buffé med lokala favoriter som ika mata (marinerad rå fisk) och umu kai som är mat bakad i en traditionell jordugn. Kvaliteten är hög, så oavsett om det är fish och chips på stranden, mat från ett gatukök eller från en gourmetmeny på en restaurang kan du vara säker på att det är gott.  

Wellness

Hälsa är en del av den lokala kulturen. Det uttrycks bland annat i deras avskedsfras ”kia manuia”, vilket betyder ”må du trivas/blomstra”. Det är svårt att inte trivas på Cooköarna. Starta exempelvis dagen tidigt med en yogalektion på en vacker sandstrand till ljudet av vågorna som rullar upp på stranden och med utsikt över den vackra soluppgången.

Familjevänligt

Det här är inte bara den perfekta lekplatsen för vuxna. Även familjens minsta kommer att älska Cooköarna. Familj och samvaro är en naturlig del av den lokala kulturen, så alla välkomnas varmt. Ta med barnen på promenader genom djungeln, håll krabbrace på stranden, utforska revet med snorkel eller ta med dem på en kulturell upplevelse. De kommer att älska det!

Nattlivet

På Cooköarna hålls festivalerna utomhus och lokal, levande musik och färgglada lampor livar upp under en stämningsfull och rolig kväll. Njut av en drink i baren eller hitta en plats att sitta med utsikt över solnedgången. Allt medan tonerna från de lokala rytmerna fyller kvällsluften.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

rsz_aitutaki_0746_DK

Rarotonga, Atiu & Aitutaki

 • 3 öar på en resa
 • Sol, bad och avkoppling
 • Vackra naturupplevelser
   

16 dagar från 71.000 kr per person

Romantiska cooköarna

Romantiska Cooköarna

 • Perfekt bröllopsresa
 • Romantik, sol och värme
 • Rarotonga & Aitutaki

16 dagar från 66.000 kr per person

Cooköarna In Style

Cooköarna In Style

 • Lyx och romantik
 • ​Bröllopsresa In Style
 • Magiska solnedgångar

16 dagar från 78.000 kr per person

Nya Zeeland och Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 71.415 kr per person

Nyhetsbrev

Registrera dig för nyhetsbrev. Du kan alltid återkalla din registrering.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

Beställ Här