0775-888 088 FÅ OFFERT
Det svåra valet: Maldiverna eller Seychellerna?

Det svåra valet: Maldiverna eller Seychellerna?

Seychellerna eller Maldiverna? Låt oss hjälpa dig att välja.

Det svåra valet: Maldiverna eller Seychellerna? Drömmer du om att fly till paradiset 2022? Då finns det två vackra, tropiska ö-destinationer som är självklara platser att förverkliga drömmen: Maldiverna och Seychellerna. 

De två fridfulla och isolerade östaterna är åtskilda med 2000 km, underbart, kristallklart hav, och är kända som de absolut perfekta platserna för romantiska smekmånader. Var och en har så mycket att erbjuda sina gäster. Här tänker vi särskilt på det färgglada kulturlivet, det aptitretande lokala köket och öarnas fantastiskt spännande växt- och djurliv. 

När det kommer till att välja rätt resmål för din resa kan det därför vara praktiskt taget omöjligt att bestämma sig. 

Maldiverna har specialiserat sig på lyxiga, all inclusive vistelser i vattenvillor med direkt tillgång till de levande korallreven. Det är något som bland annat lockar många smekmånadspar. 

En resa till Seychellerna bjuder på stränder som är unika i hela världen och fantastiska aktiviteter för äventyrslystna och djurälskare.  

Nedan finner du våra reseexperters tips och allra bästa råd, som förhoppningsvis kommer att göra det till synes omöjliga valet mellan dessa två pärlor i Indiska oceanen lättare. Och inte minst avslöjar de sina favoritval. 

Bild på Maldiverna

Natur och djurliv

Det azurblå vattnet i Indiska oceanen sköljer upp mot de bägge ländernas kuster och skapar den perfekta miljön för de som vill dyka och simma tillsammans med det fascinerande livet under vattenytan. 

Det är en riktigt tät match när det kommer till vilken destination som har mest att erbjuda djurälskare. 

På Maldiverna har du direkt tillgång till reven från de utmärkta vattenbungalowerna, men Seychellerna har en mycket större mångfald av djurliv.  

Du kan till exempel besöka Bird island, hem för tusentals sottärnor som du kan se sväva på himlen och där du kan iaktta de ruvande havssköldpaddorna. På Seychellerna kan du även möta de gigantiska landsköldpaddorna som rör sig fritt på bland annat underbara La Digue och Victoria Botanical Gardens på huvudön Mahe. 

Om du vill uppleva frodig fauna, som den extremt sällsynta Coco de Mer, gör ett stopp på Praslin och ta en promenad i det vackra naturområdet Vallee de Mai.

Vårt favoritval: Seychellerna

Raffles Praslin på Seychellerna

Privatliv

Maldivernas all inklusive-öar är det bästa valet för ultimat avskildhet på semestern. Även under högsäsongen, som ligger mellan december och april, känner du att du befinner dig i ditt alldeles egna hörn av paradiset, när du bor i ett av landets otaliga, intima resorter. Du kan promenera barfota längs de vita sandstränderna eller dra dig tillbaka till de överdådiga villorna med oavbruten havsutsikt och med din egen butler och privata kock.

Därmed inte sagt att Seychellerna är överkörda eller överturistiga – tvärtom. Här finner du också små öar där du kan njuta av mycket avskildhet. Och du kan välja att tillbringa din resa på flera av dem. Du kan få en kulturell injektion på Mahe med utflykter till teplantage och en stadsrunttur i huvudstaden Victoria innan du seglar vidare till vackra Sainte Anne eller hoppar på ett plan till gudomliga Denis Island.

Vårt favoritval: Maldiverna

Upplevelser på Maldiverna

Gastronomi

Nyfångad fisk och skaldjur, inbjudande tropiska frukter och läcker krämig kokosnöt är starka kännetecken för Maldiverna och Seychellernas gastronomi. De lokala köken är ganska lika, och det är bägge starkt influerade av de olika kulturerna. 

Du kommer att upptäcka att Sri Lanka och Indien, som ligger nära Maldiverna har gett den maldiviska maten en speciell, asiatisk touch som finns i de doftande curry rätterna, de krispiga samosorna och de mjuka, pannstekta chapatibröden. 

I gengäld har Seychellerna sitt lokala kreolska kök med massor av grillad fisk (tonfisk, barracuda och många andra läckra arter), helstekt brödfrukt och de klibbiga bananerna, som är karamelliserade i en blandning av mjölk och socker. Du kan även njuta av lokala specialiteter som curryrätter med get eller bläckfisk.  

Oavsett vilken destination du väljer att besöka i slutändan, kan du vara säker på att du kommer att resa hem igen fylld med fantastiska matupplevelser i bagaget.

Vårt favoritval: Oavgjort – både Seychellerna och Maldiverna.

Matupplevelser på Maldiverna

Upplevelser

Även om det är en upplevelse i sig att nå Maldivernas små öar, är det Seychellerna som “vinner” i denna kategori. 

En resa till detta underbara hörn av Indiska oceanen öppnar för möjligheten att besöka flera öar istället för att basera hela resan på en enda ö. 

Du kan dela tiden mellan att koppla av på stranden och besöka några av de kulturella utbuden. Det kan vara ett besök på de livliga marknaderna, utforskning av de lokalhistoriska muséerna i Victoria eller ett möte med de lokala hantverkarna i Seychelles Craft Village. 

Landskapet är även mycket mer varierat i Seychellerna. Här kan du vandra i Mahes uråldriga regnskogar till de högt belägna platserna med panoramautsikt över himlen och havet, eller vandra genom Vallee de Mai, något av det närmaste du kommer Paradisets Trädgård. 

Det finns även gott om möjligheter för härliga vattensportsaktiviteter på resan till Seychellerna. Här finns parasailing och jetski på Beau Vallon Beach, och du kan åka ut på en katamaran till en av de många fantastiska snorklingsplatserna. 

Djuphavsfiske, dykning och simning med valhajar (mellan augusti och november) står också på agendan för den som har modet till det mer vilda. 

Vårt favoritval: Seychellerna

Bästa tiden att resa till Maldiverna och Seychellerna

Den bästa tiden att resa

Nu när du förhoppningsvis har blivit klokare på de bägge destinationernas många fördelar, låt oss kika på när det är den bästa tiden att besöka platserna: 

Seychellerna

Här är det solsken och varma temperaturer året runt, så det är med andra ord ett utmärkt resmål året runt. 

Regnperioden på Seychellerna tenderar dock att infalla mellan november och mars, och tillsammans med passadvindarna kan vädret vara lite mer oförutsägbart. Men det är samtidigt en period då det är billigare att resa eftersom priserna på flygbiljetter och boende är lägre.  

Sammantaget är perioderna mellan april och maj samt september och oktober de bästa tidpunkterna att besöka Seychellerna. Våra sommarmånader, juni, juli och augusti är också en bra tid att resa, trots att det är vintersäsong med en daglig gjennomsnittstemperatur på omkring 26 grader celsius. 

Maldiverna

Maldiverna och Seychellerna ligger inte långt ifrån varandra, men det finns skillnader i de bästa tiderna att besöka de två östaterna. 

Maldivernas högsäsong är mellan december och april efter monsunens gång. Maj månad är även en bra tid att resa då du sannolikt kommer att uppleva några regnskurar, men i gengäld kan hitta resorter till halva priset. 

Har du fortfarande svårt att välja mellan Maldiverna och Seychellerna? 

Kontakta våra reseexperter på 0775-888 088 och ta reda på vilken ö-resa som passar just dig bäst.  

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

premium all inclusive Det svåra valet: Maldiverna eller Seychellerna?

Resa Maldiverna Heritance Aarah

 • Lyxiga strand- och vattenvillor
 • Fantastisk Premium All inclusive
 • Spa i absoluta toppklass

9 dagar från 92.000 kr per person

Resa Maldiverna Six Senses Laamu

Resa Maldiverna Six Senses Laamu

 • Exklusiva privata villor
 • Gourmetrestauranger
 • Avslappnad lyxig atmosfär

9 dagar från 57.000 kr per person

Resa Maldiverna Grand Park Kodhipparu

Resa Maldiverna Grand Park Kodhipparu

 • 4 restauranger med 'dine around'
 • Härliga poolvillor
 • Full board

9 dagar från 49.500 kr per person

Resa Maldiverna One & Only Reethi Rah

Resa Maldiverna One & Only Reethi Rah

 • Superlyx
 • Fantastiska stränder & snorkling
 • Mat i världsklass

9 dagar från 94.000 kr per person

Resa Maldiverna Pullman Maamutaa

Resa Maldiverna Pullman Maamutaa

 • Fantastisk ö och resort
 • Undervattensvillor
 • Supergenerös All inclusive

9 dagar från 69.500 kr per person

Resa Maldiverna Kurumba Maldives

Resa Maldiverna Kurumba Maldives

 • Kort transfer
 • Passar familjer och par
 • Helpension Plus

9 dagar från 51.000 kr per person

35% rabatt Resa Maldiverna The Standard Huruvalhi

Resa Maldiverna The Standard Huruvalhi

 • Alla villor har privat pool
 • För par och familjer
 • The Standard All inclusive Lite

9 dagar från 52.000 kr per person

Resa Maldiverna Cora Cora Maldives

Resa Maldiverna Cora Cora Maldives

 • Strandvillor & Overwater bungalows
 • Kritivita stränder & vajande palmer
 • Utmärkt All-inclusive

9 dagar från 47.000 kr per person

Resa Maldiverna Lily Beach Resort

Resa Maldiverna Lily Beach Resort

 • Strandvillor & Overwater bungalows
 • Kritivita stränder & vajande palmer
 • Platinum Plan All inclusive

9 dagar från 51.233 kr per person

Resa Maldiverna Kihaa Maldives

Resa Maldiverna Kihaa Maldives

 • Paradiskänsla & avslappning
 • Strandvillor med privat pool
 • Halvpension (frukost & middag)

9 dagar från 40.883 kr per person

10% rabatt Resa Le Domaine de l’Orangeraie La Digue

Resa Le Domaine de l’Orangeraie La Digue

 • På stranden
 • Avslappning & spa
 • Kulinariska upplevelser

9 dagar från 41.500 kr per person

Resa Carana Beach Hotel Seychellerna

Resa Carana Beach Hotel Seychellerna

 • Charmigt boutiguehotell
 • Fantastisk strand & mysig omgivning
 • Halvpension

9 dagar från 38.500 kr per person

40% rabatt Resa Constance Lemuria Praslin

Resa Constance Lemuria Praslin

 • Paradisstränder
 • Spa & Golf
 • Halvpension

9 dagar från 43.500 kr per person

25% rabatt constance ephelia seychellerna

Resa Constance Ephelia Seychellerna

 • Paradisstränder
 • Lyxiga sviter
 • Fantastisk mat & spa

9 dagar från 38.900 kr per person

30% rabatt Resa Maldiverna Banyan Tree Vabbinfaru

Resa Maldiverna Banyan Tree Vabbinfaru

 • Paradiskänsla
 • Alla villor har pool
 • All inclusive

9 dagar från 46.000 kr per person

erbjudande Resa Maldiverna Sun Siyam Iru Veli

Resa Maldiverna Sun Siyam Iru Veli

 • Underbara stränder & snorkling
 • Alla villor med egen pool & uteplats
 • Premium All Inclusive

9 dagar från 49.000 kr per person

10% rabatt Resa Maldiverna Sun Siyam Vilu Reef

Resa Maldiverna Sun Siyam Vilu Reef

 • Fantastisk snorkling & dykning
 • Paradisstränder & modern design
 • Emerald All inclusive

9 dagar från 43.000 kr per person

gratis uppgradering Resa Maldiverna Sun Siyam Iru Fushi

Resa Maldiverna Sun Siyam Iru Fushi

 • Barn bor gratis med föräldrar
 • Kritvita stränder och snorkling
 • All inclusive

9 dagar från 52.000 kr per person

Det svåra valet: Maldiverna eller Seychellerna?

Resa Maldiverna Fushifaru Maldives

 • Kritvita stränder
 • Exklusiv privat ö
 • All inclusive

9 dagar från 49.000 kr per person

Resa till Kenya och Seychellerna

Exklusiv safari i Kenya och ö-paradis på Seychellerna

 • Safari i världsklass
 • Besök Nairobi
 • Sol och bad på Seychellerna 

17 dagar från 148.500 kr per person

Rejse til Seychellerne - Ø-paradis på Seychellerne

Ö-paradis på Seychellerna

 • Strand & djurliv
 • Lyx & avkoppling
 • 3 olika öar på Seychellerna

14 dagar från 65.000 kr per person

Nyhetsbrev

Registrera dig för nyhetsbrev. Du kan alltid återkalla din registrering.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

Beställ Här