0775-888 088 FÅ OFFERT
New Zealand - mad - Seafood -Bluff for Amisfield

Hitta bästa maten i Nya Zeeland

Över en stor portion crayfish & chips får MyPlanets utsända medarbetare i Auckland sig ett snack med köksmästare Eugene Hamilton rörande bra matupplevelser i Nya Zeeland. 

Eugene har nyligen stått för en genomgående restaurering av den ikoniska restaurangen The Cav i Ponsonby. Han har genom att göra det återskapat en lokal institution, återupprättat dess goda rykte och lyckats få en helt fantastisk restaurang på benen igen.

Han kommer från en position som köksmästare under Masterchef Simon Gault, och har också varit involverad i det populära programmet Masterchef New Zealand, som även har visats på svensk tv.

Med en solid bakgrund inom det nyzeeländska och asiatiska köket har Eugene bra koll på vilka restauranger som gäller runt om i Nya Zeeland, och han är inte sen med att dela med sig av sina favoriter.

”I Auckland finns det självklart ett hav av alternativ inom alla genrer, men är det fisk och skaldjur som står på önskelistan är min favorit Clear Depot Eatery. De har en ostronbar där de serverar färska ostron. Från mars till augusti är det helt enkelt bara ett måste att smaka på åtminstone ett dussin färska Bluff-ostron. Eller prova en portion nyzeeländska grönläppsmusslor i vitt vin och vitlök.”

Endast Eugens ödmjukhet gör att han inte kommenterar den stora portion hummer och pommes frites som jag satt i mig. Den mest traditionella maten i Nya Zeeland är utan tvekan fish & chips, och med sin crayfish & chips på menyn har The Cav förnyat rätten med stor framgång. Han fortsätter: ”Ett riktigt bra ställe att testa det nyzeeländska köket på hittar du nere i hamnen. Med utsikt över The Viaduct, där alla de största och dyraste båtarna ligger uppställda, är Soul stället där du kan njuta av stämningen, titta på folk och koppla av med god, modern nyzeeländsk mat tillsammans med ett gott glas kallt nyzeeländskt vitt vin.”

”Är du på jakt efter den bästa japanska restaurangen på södra halvklotet, är det utan tvekan Masu by Nic Watt. En absolut favorit i min familj. Färska råvaror och spännande kombinationer av allt det goda från Japan, och ett tydligt bevis på att Japan är mycket mer än sushi. Om du vill ha något mer exotiskt, prova Kai Pasifika, som serverar söderhavsmat.

Här får du möjlighet att uppleva det mycket speciella kök som finns på många ö-grupper i Stilla havet. Samoa, Tonga, Fiji och Cook Island ger inspiration till fantastiska matupplevelser, som man sällan har möjlighet att prova på ”, säger Eugene. Samtalet går vidare till andra delar av landet, och det är ingen tvekan om att ifall min resa hade fortsatt norrut till Bay of Island, hade The Duke of Marlborough i Russell varit nästa stopp. Landets äldsta pub med servering har hängt med i utvecklingen, och enligt Eugene representerar de bland det bästa inom det moderna nyzeeländska köket.

Landets huvudstad Wellington finns med i striden om de bästa restaurangerna med den ikoniska Logan Brown, men också med den mer avslappnade Crab Shack som serverar fisk och skaldjur.

Det finns också många vingårdar som har restauranger av mycket hög klass. Eugene fortsätter: ”Craggy Range Winery i Hawkes Bay ligger otroligt vackert och deras restaurang Terrôir serverar en spännande och modern meny. Detsamma gäller för Cloudy Bay Vineyard i Blenheim och Amisfield Winery utanför Queenstown. Du kan se fram emot fantastiska omgivningar och en hög servicenivå. Och så är det bara otroligt mysigt att sitta och njuta av utsikten med ett glas vin eller två och ett bord fullt av spännande smårätter.”

”Är du i området runt Queenstown, så ställ dig i kön till Fergburger. Och det kommer vara kö, för att de har de absolut bästa burgare du kan tänka dig. De har öppet 22 timmar om dagen, så du ska nog komma fram till slut.

I närheten av Queenstown ligger Arrowtown, där en brunch på Chop Shop rekommenderas. Ett populärt och mysigt ställe med riktigt gott kaffe och en läcker kiwi-brunch.”

Samtalet fortsätter över min efterrätt bestående av brulépudding gjord på vanilj och single malt whisky, serverad med bitter choklad och vispgrädde. Nu äter jag inte för att jag är hungrig längre.

Jag har fört in samtalet på ämnet food trucks, som jag har tidigare erfarenhet av i Nordamerika. De är ännu inte en stor hit i Nya Zeeland, men det finns tre stycken i Auckland som Eugene rekommenderar.

White Lady är en ikonisk food truck som har varit en del av stadsbilden i nästan 70 år. Det här är stället där du får testa en riktig kiwiburger. Här kan du få både rödbetsskivor, ägg och grillad ananas i din burgare.

Lucky Taco i Ponsonby serverar fantastiska tacos i otaliga variationer – även för vegetarianer och veganer.

The Food Truck Garage är en food truck med goda och hälsosamma råvaror, och där det inte behöver stå i konflikt med att vara snabbmat.

Lyckligtvis kan även den hetaste stjärnkocken förstå att budgeten inte nödvändigtvis räcker till att gå på fina restauranger varje dag. Jag ber om tips på bra snabbmatställen. Utan minsta tvekan svarar Eugene: ”Längst upp i norr ska du gå till Mangonui Fish Shop. Där får du helt enkelt Nya Zeelands bästa fish & chips. Eller Maketu Fish & Chips i Bay of Plenty. Här får du färsk fisk som smakar fantastiskt. Precis som vi alltid åt den som barn, nere på stranden direkt ur tidningspapper.”

Önskas det något annat än fisk på menyn, är bästa tipset hamburgerkedjan Burger Fuel. Med restauranger på 54 platser runt om i landet finns det ofta en alldeles runt hörnet. Äkta hamburgare med riktigt gott kött, spännande kombinationer och läckra tillbehör. Och det bästa av allt är att du kan beställa och betala via deras hemsida och få information på minuten, när din beställning är klar för avhämtning. Snabbt och enkelt, utan att kompromissa om kvaliteten.

”Och kom ihåg…”, kommer det avslutningsvis från Eugene: ”Inget besök i Nya Zeeland utan en sväng förbi en hot bread shop för att prova en klassisk mince & cheese pie och en bit custard square till efterrätt.”

Bra restauranger i Nya Zeeland

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Nya Zeelands klassiska vinrutt

Roadtrip: Nya Zeelands klassiska vinrutt

 • Mat & vinupplevelser
 • Både nordön och sydön
 • Fantastiska naturupplevelser

18 dagar från 58.478 kr per person

Roadtrip Sagan om ringen äventyr

Roadtrip: Sagan om ringen äventyr

 • Upplev Nya Zeelands vackraste platser
 • Resan för film- och naturälskare
 • Besök på kända inspelningsplatser

17 dagar från 63.653 kr per person

Roadtrip Från Sydön till Nordön

Roadtrip: Från Sydön till Nordön

 • Road trip från söder till norr
 • Fjordar, glaciärer & äventyr
 • Maori-kultur, vinområden & avslappning

18 dagar från 69.345 kr per person

Nya Zeeland och Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 71.415 kr per person

Nya Zeelands bästa

Roadtrip: Nya Zeelands Bästa

 • Upplev Nya Zeeland med bil
 • Många upplevelser
 • Bra & charmiga boenden

24 dagar från 68.517 kr per person

Res med Husbil

Nya Zeeland med husbil

 • Husbil ger frihet
 • Perfekt för familjen
 • Naturupplevelser

26 dagar från 57.500 kr per person

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

 • Bil & boende bokat
 • Både Nord- & Sydön
 • Alla höjdpunkter

21 dagar från 62.500 kr per person

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

New Zealand - North Island - Auckland - Waiheke Island - Vinmark (5).jpg

Vintur till Waiheke Island

Upplev tre olika vingårdar med hög kvalitet - Mudbrick, The Goldie Room och Te Whau Vineyards.

Mad - gourmet.jpg

Wellington för matälskare

Testa några av Wellingtons bästa restauranger på en matsafari runt staden med en matkunnig guide.

New Zealand - South Island - Marlborough - Vinmarker (2).jpg

Upplev Marlboroughs viner

Åk på en vingårdstur i Marlborough och smaka lokalproducerat nyzeeländskt vin.

New Zealand - South Island - Christchurch - Art Museum - Sporvogn

Spårvagnsmiddag i Christchurch

Njut av en god 4-rätters middag i en rullande restaurang i central Christchurch.

New Zealand - North Island- Hawkes Bay - Vin

Vin och utsökt mat i Hawkes Bay

Fantastiska viner, god mat och vacker natur väntar på denna resa genom Nordöns vinområde.

New Zealand - South Island - Canterbury Region - Kiwirail - Tranz Alpine - Staircase Viaduct.jpg

TranzAlpine

Åk på en av Nya Zeelands vackraste tågsträckor med Tranz Alpine som går tvärs över Sydön.

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Hangimiddag & maori-konsert

Följ med på en riktig Maorifest och upplev traditionerna i den mytomspunna kulturen.

New Zealand - Sydøen - Milford sound - delfin

Simma med delfiner i Kaikoura

Drömmen att få simma med delfiner kan uppfyllas bland annat i Kaioura på denna tur.

New Zealand - delfin.jpg

Simma med delfiner i Akaroa

På denna utflykt får du möjligheten att simma med Nya Zeelands nyfikna delfiner.

New Zealand - Nordoeen - Auckland (2).jpg

Segeltur i Auckland

Se Auckland från vattnet och njut av utsikten över bukten och alla segelbåtar.

New Zealand - Nordoeen - Hole in the Rock

Båttur till Hole in the Rock

Med en katamaran besöks den spektakulära klippformationen Hole in the Rock

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Dagstur Milford Sound

En oförglömlig båttur väntar på den fantastiska fjorden Milford Sound, som ligger på Nya Zeelands sydö.

Rotorua area

Vulkaner och regnskog

Upplev Nordöns förunderliga natur med kratersjöar, klippor och regnskog på denna heldagstur.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford - Scenic flight_0

Milford Sound med flyg

Följ med på dagsutflykt till Milford Sound med flyg och spektakulär fjordkryssning.

New Zealand - South Island - Queenstown - Dampbåd.jpg

Ångbåt och middag från Queenstown

Åk på ångbåtstur från Queenstown och avnjut en läcker barbeque-middag i vacker miljö.

New Zealand - South Island - West Coast - Fox Glacier - Gletsjer - Vandring_0

Helikoptertur till Fox Glacier

Flyg helikopter över Fox Glacier på Sydön på Nya Zeeland och glaciärvandra på toppen.

New Zealand - Sydoen - Nomad - ringenes herre - flod

I sagan om ringens fotspår

Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens bergslandskap.

New Zealand - South Island - West Coast - Franz Josef Glacier (4).jpg

Helikoptertur Franz Josef-glaciären

Flyg helikopter över Franz Josef glaciären och få chans att vandra uppe på isen på glaciärens topp. 

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking (4).jpg

Halvdagstur i Tongariro

Upplev det vulkaniska landskapet i Tongariro på en halvdagsutflykt till den berömda nationalparken.

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton (4).jpg

En dag i Hobbiton

Besök "The Shire" från både Hobbit och Sagan om Ringen filmerna på denna tur till Hobbiton.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (7)_0

Doubtful Sound med övernattning

Njut av en fantastiskt båttur på Doubtful Sound med övernattning i dubbelhytt och god mat.

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Delfin och valsafari

Båttur från Aucklands hamn där delfin - och valskådning samt fågelliv står i fokus.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (9)_2

Dagstur Doubtful Sound

Upplev mystiken och den fantastiska naturen i Doubtful Sound på denna båtutflykt.

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (5)_0

Abel Tasman Walk and Kayak

Se Abel Tasman National Park små bukter, stränder och vikar till fots och med kajak.

New Zealand - North Island - Northland - Cape Reinga - Fyrtårn (6).jpg

Cape Reinga & 90 Mile Beach

Följ med på en heldags guidad tur till 90 mile Beach och Cape Reinga på Nordöns spets.

Resa till nordön Nya Zeeland

Guidad cykeltur i Tongariro

Cykla genom Tongariros spektakulära natur med guide och se berg, regnskog och vulkaner.

New Zealand - sydøen - routeburn track

Routeburn Track

Njut av en guidad vandring på Routeburn Track, en de bästa vandringslederna på Nya Zeeland.

New Zealand - North Island - Auckland - Skyline

Best of Both Worlds

Denna utflykt kombinerar en stadsrundtur i Auckland med regnskogsvandring och maorikultur.

Albatrosser og pingviner, New Zealand

Albatrosser & Pingviner

Otagohalvön utanför Dunedin är ett paradis för naturälskare med bland annat albatrosser och pingviner.

New Zealand - Nordoen - Blue Duck Station - bjerg

Farmstay på Blue Duck Station

En vistelse på Blue Duck Station bjuder på upplevelser med 4WD och båt samt självklart på hästryggen. 

AdobeStock_174434670-milford.jpeg

Milford Sound med övernattning

Njut av en fanstastisk båttur på vackra Milford Sound med övernattning i dubbelhytt.

New Zealand - North Island - Waikato - Waitomo - Spirit Cave.jpg

Waitomo Caves

Se de magiska lysmaskarna i Waitomo Caves stora grottsystem på Nya Zeelands norra ö.

Stadsutsikt över Auckland från Mount Eden, Nya Zeeland

Stadsrundtur & båtutflykt

Denna utflykt kombinerar en guidad stadsrundtur med en båtutflykt i Aucklands hamn.

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (9).jpg

Abel Tasman till fots

Vandra och upplev under tre dagar den fantastiska naturen i Abel Tasman National Park.

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval (3).jpg

Valsafari från Kaikoura

Se valar, delfiner och sälar på denna spännande valsafari från Kaikoura. Hela 95% chans att få se valar!

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking.jpg

Tongariro National Park

Upplev Tongariros vulkaniska landskap på en härlig dagsvandring tillsammans med en kunnig guide.

Nyhetsbrev

Registrera dig för nyhetsbrev. Du kan alltid återkalla din registrering.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

Beställ Här