0775-888 088 FÅ OFFERT
Utforska Stora Barriärrevet

Kryssning på Stora Barriärrevet

MyPlanets reserådgivare Rikke Beckmann var egentligen inte så förtjust i snorkling, men det ändrade sig när hon åkte på en 5 dagars minikryssning till världens största korallrev – Stora Barriärrevet.

”Det ser ut att vara djupt”, tänkte jag för mig själv när jag drog ner masken och tittade ut över det turkosblå havet som stilla sträckte sig bortåt horisonten. Det fanns inget land i sikte åt något håll och inte heller några andra båtar. Vi var helt ensamma ute på ett öppet hav. Under ytan kunde jag skymta korallrevet, men även om vattnet var klart var det svårt att se detaljer genom vattenytan. Min sambo, som för länge sedan hade hoppat i vattnet, kunde tydligen läsa mina tankar. ”Det är inte alls djupt”, ropade han samtidigt som han simmade mot båten. ”Det är inte kallt heller, bara hoppa i.” Jag tog ett djupt andetag och hoppade med stängda ögon ner i en helt annan värld.

Fullt av liv

Jag öppnade försiktigt ögonen och såg mig omkring. Inget av det jag kunde se från båten hade förberett mig på det jag nu möttes av. Nej, det var inte alls djupt. Jag var nästan tvungen att akta så att jag inte nuddade korallerna som strålade i regnbågens alla färger under mig. Överallt fanns det liv. Fiskar i alla tänkbara nyanser, former och storlekar gled ljudlöst fram genom det varma vattnet i stora stim. På ett ställe försökte en Clownfisk att gömma sig mellan korallerna. På en annan plats var en stor blågrön fisk i full gång med att försiktigt nafsa på korallerna och långt bort kunde jag skymta en enorm Napoleonfisk försvinna bort i det blå.

Jag tog ett par simtag med simfötterna och följde efter en vacker blå Papegojfisk. Vi följdes åt en bit innan den försvann ner i en klyfta i revet under mig. Den hann knappt försvinna innan jag fick sällskap av ett stim platta fiskar i starka neongula färger. Tiden flög förbi och innan jag visste ordet av var det dags att simma tillbaka mot båten.

Minikryssning på Stora Barriärrevet

Tio minuter senare satt vi i varsin solstol på däck och tittade ut över havet med ett glas kallt vitt vin i handen. Solen stod lågt över horisonten nu, vilket fick de små krusningarna på vattenytan att glittra. Vi kunde inte längre se revet, men vi visste att det fanns där precis under ytan så långt vi kunde se åt alla håll. Det bästa av allt var dock att vår resa på Stora Barriärrevet bara hade börjat. Framför oss väntade flera dagars segling och massor av möjligheter till att utforska revet både över och under havsytan.

Vi hade bara varit ute till havs i drygt ett dygn efter att ha lämnat Cairns dagen innan. Kryssningens första stopp var Cooktown på det australiensiska fastlandet, där den upptäcktsresande britten James Cook gick iland år 1770 för att reparera sitt trasiga skepp. Idag är Cooktown en mysig historisk stad i världens utkant, med vackra trähus, ett fint museum och en vacker botanisk trädgård.

Efter att ha besökt Cooktown lade vi fastlandet bakom oss och seglade förbi den ena perfekta tropiska ön efter den andra. Kursen var inställd på några av de mest avskilt belägna delarna av Stora Barriärrevet, och inte minst Lizard Island, men först väntade en god middag och en god natts sömn.

Lizard Island

När vi vaknade nästa morgon låg båten förankrad utanför Lizard Island. Vi hade hört mycket om platsen innan avresan, och från vad vi kunde se från båten var ön precis så vacker och orörd som ryktet sagt. Långa vita sandstränder ramade in kusterna och mitt på ön sträckte sig ett litet grönklätt berg mot den höga blå himlen. Vi hoppade i glasbottenbåten och seglade försiktigt ut över det färgglada korallrevet som låg ett fåtal meter ner i vattnet precis utanför kusten.

”Lägg märke till alla jättemusslor”, berättade båtens marinbiolog och pekade ner genom båtens glasbotten. ”Korallerna här är fantastiska, till och med de precis intill kusten, men det är framförallt den stora mängden jättemusslor som gör Lizard Island så vacker.” Han fortsatte att berätta om korallerna och fiskarna som vi seglade förbi, men jag var mest upptagen med att försöka hitta den perfekta platsen inne på stranden. Det visade sig inte vara särskilt svårt, eftersom vi hade den halvmåneformade bukten helt för oss själva.

Båten lade till några meter från stranden och vi hoppade ner i ankeldjupt vatten. ”Ska vi följa med guiden upp till toppen av berget?”, frågade min sambo. Jag tittade på berget och därefter på stranden, och till min stora förvåning hörde jag mig själv säga: ”Nej, jag tror att jag hellre vill ge mig ut och snorkla.”

Rikke älskar Australien och har hittills besökt landet Down Under hela tio gånger. Hon är dock långt ifrån färdig med detta stora land, och har alltid planer på en ny Australienresa.

Världens största levande organism

Med en yta i storlek med Storbritannien, Holland och Schweiz tillsammans är Stora Barriärrevet utan tvekan världens största korallrev. Inte mindre än 5.000 sorters blötdjur, 1.800 fiskarter och 125 olika hajarter håller till i dessa vatten. Lägg därtill otaliga typer av koraller, havsväxter, skaldjur och andra större och mindre organismer som lever av och omkring korallrevet. Tillsammans utgör de ett komplext ekosystem med en biomångfald som slår nästan alla andra platser på jorden. Det blir bara ännu mer otroligt när man dessutom tänker på att revet är uppbyggt av levande organismer lika stora som riskorn!

Revet är i fara

Den fantastiska mångfalden vid Stora Barriärrevet kan lätt ge ett intryck av att korallrevet trivs och lever utan några större problem, men så är det tyvärr inte. Koraller är levande organismer som kräver väldigt specifika förhållanden för att leva och föröka sig. Dessa förhållanden är idag hotade på grund av klimatförändringarna. Om Stora Barriärrevet kan överleva trots stigande havstemperaturer och vattenstånd vet man ännu inte. Man vet att Barriärrevet har överlevt andra förändringar flera gånger genom historien, men de har inte inträffat på så kort tid som de gör nu. Därför arbetar experter från hela världen för fullt för att försöka säkra att revet också ska överleva i framtiden. En sak är i alla fall säker, och det är att Stora Barriärrevet är en enastående upplevelse och en höjdpunkt på varje resa till Australien – och det finns inget bättre sätt att uppleva revet på än på en minikryssning med Coral Expeditions.

Coral Expeditions

Coral Expeditions är ett litet rederi som har specialiserat sig på kryssningar med små båtar till mindre lättillgängliga områden. Vid Stora Barriärrevet har de två turer att välja mellan. Turen på fyra dagar går söderut från Cairns till natursköna Hinchinbrook kanalen, samt ett pärlband av vackra tropiska öar. Den fem dagar långa turen seglar norrut till Cooktown, Lizard Island samt väldigt avskilt belägna delar av revet där man oftast har platserna för sig själv. Båda turerna visar Barriärrevet från sin bästa sida och bjuder på snorkling i absoluta världsklass.

Små personliga båtar

Nätterna spenderas ombord på den 35 meter långa katamaranen med plats för enbart 44 passagerare. Den lilla storleken garanterar inte bara en mysig och avslappnad stämning ombord, utan gör det även möjligt att lägga till vid korallrev och öar som sällan besöks av människor.

Trots båtens storlek saknas det inget. De privata hytterna är komfortabla och bjuder på både air-condition och privat badrum. De gemensamma faciliteterna inkluderar bland annat lounge, WiFi och ett härligt soldäck med fantastisk utsikt över de områden som du seglar igenom. Alla äter tillsammans i restaurangen där menyn fokuserar på färska, lokala råvaror. Är du nyfiken på hur båten styrs är du alltid välkommen att komma förbi kaptenen och se hur det fungerar.

Med det sagt får båtarna inte förväxlas med ett traditionellt kryssningsfartyg. Här finns inga storstilade broadway shower, minigolfbanor, butiker eller gigantiska bufféer. Båtarna är bekväma, men det är upplevelserna på vägen som är attraktionen snarare än båten i sig när du åker på en kryssning med Coral Expeditions. Därför finns det även en marinbiolog ombord samt duktiga guider som ser till att du får ut så mycket som möjligt av resan.

Fler exotiska rutter

Förutom Stora Barriärrevet genomför Coral Expeditions kryssningar längs Tasmaniens och Western Australias kuster, samt till Cape York och Arnhemland. Det finns dessutom flera spännande kryssningar till Papua Nya Guinea, och en nyhet är även seglingar till Burma, Vietnam och Indonesien. Alla turer bjuder på massor av äventyr och ger möjlighet att utforska några av världens mest avskilda, förtrollande och mindre lättillgängliga platser på ett bekvämt och säkert sätt.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Det kulinariska Australien

Roadtrip: Kulinariska Australien

 • Spännande Sydney och Newcastle
 • Utforska vinregionerna Yarra Valley och Barossa Valley
 • Mat, vin & strand i Västra Australien

17 dagar från 66.600 kr per person

Roadtrip: Australiens Coral Coast

Roadtrip: Australiens Coral Coast

 • Perth & vackra Rottnest Island
 • Kör längs Coral Coast stränder och kristallklara vatten
 • Upplev delfiner, sköldpaddor och Ningaloo Reef

13 dagar från 52.650 kr per person

Roadtrip: Ett kalejdoskop av norra Australien

Ett kalejdoskop av norra Australien

 • Darwin, Litchfield & Bamurru Plains
 • Port Douglas, regnskog & Lizard Island
 • Fantastiska upplevelser och boende

16 dagar från 107.100 kr per person

Queensland In Style

Queensland In Style

 • Unikt boende i regnskogen
 • Vackra Lizard Island
 • Port Douglas & Daintree

14 dagar från 73.530 kr per person

Australien på sommarlovet

Australien på sommaren

 • Anpassad för svenska sommaren
 • Nationalparkerna vid Darwin
 • Sol & bad vid Stora Barriärrevet

18 dagar från 60.750 kr per person

Södra Australiens höjdpunkter

Södra Australiens höjdpunkter

 • Australiens unika djurliv
 • Spännande naturupplevelser
 • Vackra Great Ocean Road

23 dagar från 68.000 kr per person

Sydney, Rock and Reef - Resa till Australien

Sydney, Rock and Reef

 • Sydney & Blue Mountains
 • Uluru & outback
 • Regnskog & barriärrev i Queensland

16 dagar från 57.000 kr per person

Storstad, rev och strand

Storstad, rev och strand

 • Sydneys ikoner & kultur
 • Strand & regnskog i Queensland
 • Charmiga och härliga hotell

14 dagar från 49.950 kr per person

Hike and drive tasmanien

Hike and Drive på Tasmanien

 • Fantastisk natur på Tasmanien
 • Mat och vin i världsklass
 • Storstadsupplevelse i Sydney
   

16 dagar från 57.150 kr per person

Broome till Darwin i 4WD

Broome till Darwin i 4WD

 • Perth & Rottnest Island
 • Outbackäventyr i Kimberley & Kakadu NP
 • Unik natur och spännande djurliv

18 dagar från 68.850 kr per person

Australien från kust till kust

Australien från kust till kust

 • Perth, Adelaide, Sydney
 • Tågresa med Indian Pacific
 • Djur- & naturupplevelser

15 dagar från 71.550 kr per person

Den stora Australienresan

Den stora Australienresan

 • Den ultimata resan till Australien
 • Rev, outback, storstad, natur och djurliv
 • Flera guidade utflykter inkluderade

32 dagar från 89.910 kr per person

Australiens bästa - MyPlanet resor

Australiens bästa

 • Sydney och Stora Barriärrevet
 • Djurlivet på Kangaroo Island
 • Den röda öknen vid Uluru

21 dagar från 79.500 kr per person

queensland med bil

Queensland med bil

 • Brisbane till Cairns med bil
 • Fraser Island & Whitehaven
 • Snorkling på Stora Barriärrevet
   

17 dagar från 44.820 kr per person

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS - LIZARD ISLAND 1

Lizard Island Resort

Lizard Island är nationalpark & så orörd den kan bli. Här finns en av Australiens bästa resorter.

Australien - Queensland - Lamington National Park - vandretur_3

Two Wonders in One

Upplev både regnskogen i Lamington samt världens största sandö Fraser Island.

Australien - victoria - Yarra Valley - luftballon 12_0.jpg

Ballongfärd

Turen går till The Tablelands, väster om Cairns. Njut av ballongflygning i 30 min över vackert landskapet.

Australien - Queensland - Brisbane - Flod - Solnedgang.jpg

Guidad cykeltur i Brisbane

Att uppleva Brisbane från cykelsadeln är verkligen att rekommendera.

AdobeStock_145696201.jpeg

Hamilton Island Reef View Hotel

Hamilton Island Reef View Hotel är ett 4 stjärnigt hotell med makalös utsikt över Whitsundays. Kampanjerbjudande!

Australien - Northern Territory - Alice Springs - Aboriginal 1.jpg

Uluru - kultur och solnedgång

Lär mer om aboriginsk kultur och se Uluru skifta färg i solnedgång på denna guidade halvdagstur.

cruise-reefworld-aerial1

Stora Barriärrevet från Hamilton Island

En hel dag till härliga Hardy Reef från Hamilton island med Cruise Whitsundays.

Australien - Queensland - Silky Oaks Lodge - Riverhouse_0

Silky Oaks Lodge

Silky Oaks Lodge ligger mitt i den vackra regnskogen i Daintree National Park.

qualia_Great-Barrier-Reef_Beach-House-Pool-cJason-Loucas.jpg

Qualia Resort Hamilton Island

Qualia ligger på Hamilton Island och är framröstad som en av världens bästa resorter.

Australien - New South Wales - Paperbark Camp - Deluxe (3)_0

Paperbark Camp

På Paperbark Camp bor du i lyxtält mitt ute i naturen i Jervis Bay ca 2 timmar söder om Sydney.

HamiltonIsland-room

Palm Bungalows Hamilton Island

Nyrenoverade Palm Bungalows Hamilton Island ligger vackert inbäddat i tropisk grönska.

lady elliot island beach 2

Lady Elliot Island Eco Resort

Lady Elliot Island har kanske den absolut bästa snorklingen av alla barriärrevsöar.

heron island new.jpg

Heron Island Resort

Upplev Heron Island som är en riktigt bra ö-resort direkt på Stora Barriärrevet.

beach-club-hamilton-island-room-view

Hamilton Island Beach Club

Hamilton Island Beach Club är en 4,5 stjärnig boutiqueresort som ligger i vackra Whitsundays.

NY - AUSTRALIEN - GREEN ISLAND 2_0

Green Island Resort

Strax utanför Cairns ligger Green Island. Njut av sol och bad på denna härliga resort.

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS - TULLY

Forsränning på Tully River

Följ med på en äventyrlig dag med forsränning på Tully River mitt i regnskogen.

Australien - Vestaustralien - Pinnacles - 164910137

Dagstur till The Pinnacles

Upplev kalkstensformationerna The Pinnacles och åk 4WD på sanddynerna.

Australien - Tasmanien - Cradle Mountain National Park - Dove Lake (7)_0

Vandring i Cradle Mountains

Upplev vackra Cradle Mountains på Tasmaninen genom denna guidade vandringstur.

Australien - New South Wales - Hunter Valley - Vinmarker (2).jpg

Vintur Hunter Valley

Njut av heldagstur till vinområdet Hunter Valley norr om Sydney. Gott vin och god atmosfär!

Australiens dyreliv - unikt og bizart

På spaning efter vilda djur

Spana efter vilda djur i Australiens närmsta outback. Utforska bushlandskapet söder om Sydney.

Australien - New South Wales - Grand Pacific Drive.jpeg

Sydney till Melbourne med bil

Denna resa tar dig på en kör-själv tur längs den vackra kuststräckan mellan Sydney och Melbourne.

Australien - New South Wales - Blue Mountains 4_1

Vandring i Blue Mountains

Utforska Blue Mountains med guide och vandra, upplev djurlivet och se det spektakulära landskapet.

Australien - Sydney - bonza bike - cykel 2.jpeg

Upplev Sydney på cykel

Upplev Sydney på en guidad cykeltur och se stadens sevärdheter på ett annorlunda sätt.
 

Australien - Western Australia - Ningaloo Reef - Dyr - Whale Shark (2).jpg

Simma med valhajar

Simma med valhajar och kom helt nära världens största fisk vid Ningaloo Reef i västra Australien.

rejser til australien

Sydney Bonus Ticket

Få inträde till fyra av Sydneys största attraktioner samt en hamnrundtur med båt. Slipp dessutom köerna.

australien_-_northern_territory_-_kata_tjuta_-_temarejser.jpg

Soluppgång över Kata Tjuta

Upplev de vackra stenformationerna Kata Tjuta vid soluppgången och utforska området till fots. 

Australien - Northern Territory - uluru - sounds of silence.jpg

Sounds of Silence dinner

Upplev en BBQ-middag i solnegångens ljus omgiven av Australiens röda öken.

Australien - Sydney Harbour Cruise - Captain Cook Cruises4_0

Lunchkryssning i Sydneys hamn

Upplev operahuset och Sydney på vackrast tänkbara sätt - på en kryssning i hamnen.

Australien - Queensland - Noosa Everglades (Custom).jpg

Båttur i Noosa Everglades

Upplev de mindre kända våtmarkerna vid Noosa Heads med båt

Australien - Northern Territory - uluru - ayers rock 3

Se öknen vakna till liv

Att se öknen vakna till liv och Ayers Rock färgas av solstrålarna är fantastiskt.

Tåg i Australien

Tågresor i Australien

Res med tåg genom Australien. Bestäm själv hur länge och hur långt. MyPlanet har alternativen!

Australien - victoria - Phillip Island - pingviner 5

Phillip Island

Se den fantastiska pingvinparaden på Phillip Island strax utanför Melbourne.

Australien - New South Wales - Sydney - Taronga Zoo (2)

Övernatta på Sydneys Zoo

Övernatta som VIP gäst på Sydney Zoo och njut av sevärdheterna utanför öppningstid.

Australien - New South Wales - Sydney - Operahuset (2).jpg

Guidad tur i Operahuset

Ingen resa till Sydney utan att besöka Operahuset, och då helst på en guidad tur. 

Australien - victoria - Melbourne - central business district.jpg

Melbourne på cykel

Upplev Melbournes speciella stämning, vackra arkitektur och rika folkliv på en guidad cykeltur.

Australien - victoria - Melbourne - skyline 7

Melbournes gömda pärlor

Se områden i Melbourne som turister sällan kommer till med en lokal guide.

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Whitsundays - Whitehaven beach 4 (Custom)

Whitehaven Beach med katamaran

Härlig segling från Airlie Beach till en av världens vackraste stränder, Whitehaven Beach.

Australien - Tasmanien - Cradle Mountain National Park (2).jpg

Tasmanien runt med bil

Denna tur är för er som vill ha friheten att uppleva Tasmaniens vackra natur i egen takt.

med jeep genom västra australien

Roadtrip Perth till Broome

Upplev Australiens västkust på detta äventyr med egen bil från Perth till Broome.

Australien - victoria - Great Ocean Road - de tolv apostle 1

Great Ocean Road i bil

Få hela fem dagar att spendera på en av Australiens mest spektakulära kuststräckor.

Luftfoto af Wineglass bay, Tasmanien, Australien

Kryssning Tasmanien

Följ med på en oförglömlig kryssning längs Tasmaniens vackra och avlägsna sydostkust.

panorama af enorme Ayers Rock monolit fra Talinguru Nyakunytjaku solopgang udsigt område i Uluru-Kata Tjuta National Park, Australien, Northern Territory

Ballongfärd över Alice Springs

En ballongfärd när solen är på väg upp över området runt Alice Springs med omnejd är magisk.

Australien - Queensland - great barrier reef - sandø - freedom krydstogt_0

Barriärrevet och Upolu Cay

Åk på en fantastisk dagsutflykt till vackra korallön Upolu Cay och yttre Upolu Reef på Stora Barrirärrevet.

Utforska Stora Barriärrevet

Dagstur till Stora Barriärrevet

Upplev sandön Michaelmas Cay på Stora Barriärrevet ombord på en lyxkatamaran. 

Australine - Queensland - Cairns - Kuranda Toget

Kuranda, Scenic Rail & Skyrail

Följ med på en härlig dagstur till regnskogen Kuranda med tåg och linbana.

Australien - Queensland - great barrier reef - Silversonic Nemo (6).jpeg

Silversonic Snorkelling

Härlig dagstur till Stora Barriärrevet med Quicksilver Connections och deras båt Silversonic.

Australien - South Australia - Kangaroo Island - Dyr - Søløve (12).jpg

Kangaroo Island Adventure

Australiens bästa plats för att uppleva djurlivet på nära håll för den lite mer aktiva resenären.

Australien - New South Wales - Sydney - Skyline3_0

Guidad stadsrundtur i Sydney

Denna stadsrundtur tar dig till Sydneys största sevärdheter och ger en bra överblick över staden.

australien_-_south_australia_-_gawler_ranges_-_saltslette_3.jpg

Från outbacken till havet

Upplev natur- och djurlivet i outbacken i Gawler Ranges och vid kusten Baird Bay.

Australien - victoria - Great Ocean Road - de tolv apostle 2_0

Great Ocean Road med guide

Underbar personlig guidad tur från Melbourne via Great Ocean Road & Great Western Plains.

FraserIsland_ANC_CrTEQ_136440.jpg

Fraser Island Adventure

Upplev världens största sandö med guide. Bo på en resort mitt på Fraser Island. Kampanjerbjudande!

Australien - South Australia - Flinders Ranges - Wilpena Pound (7)

Flinders Ranges med bil

Upplev Flinders Ranges, Wilpena Pound och vinområdet Clare Valley med bil på denna 4-dagarstur.

Australien - Queensland - Flames of the Forest - bord

Flames of the Forest

Detta är en alldeles speciell middag djupt inne i regnskogen. 7-rätter med Australienska specialiteter.

Field of Light Uluru - Landscape.jpeg

Field of Lights i soluppgång

Se den fantastiska ljusinstallationen Field of Lights samt Uluru och The Olgas i soluppgång.

Cruise Whitsundays Great Barrier Reef - snorkelling area

En dag på Stora Barriärrevet

Njut av en dag på Reefworld på Stora Barriärrevet där du kan snorkla och lära dig mer om revet. 

Australien - Western Australia - Perth - Skyline.jpg

Perth och Margaret River i bil

Eget biläventyr genom sydvästra Australien som bjuder på vin, natur och valar.

Australien - New South Wales - Sydney - Operahuset (6)

Cruise like a local

Njut av lunch och Sydneys vackra hamn på en yatch med bara 14 passagerare.

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Whitsundays - Whitehaven Beach 2.jpg

Whitehaven Beach från Hamilton Island

Åk på denna fantastiska dagstur till Whitehaven Beach från Hamilton Island.

New Zealand - Vinmarker (2)

Dagstur till Yarra Valley

Med guide besöker du fyra vingårdar i det berömda vinområdet Yarra Valley norr om Melbourne.

Australien - Western Australia - Rottnest Island (10)

Rottnest Island

Besök den vackra ön Rottnest Island där både quokkas, knölvalar och delfiner kan upplevas.

mclaren_vale_4

Vintur till McLaren Vale

En härlig dagstur till McLaren Vale med guidening och hela fem vinprovningar samt en utsökt lunch.

Sailaway-VI-Low-Isles-ariel-with-glassy-1920x1263.jpg

Dagstur till Low Isles

Detta är en korallrevs - och ökryssning till Low Isles vid Stora Barriärrevet med Sailaway. 

Luftfoto af Snelling Beach. Kangaroo Island, South Australia, Australien

Kangaroo Island highlights

Flyg från Adelaide till Kangaroo Island och upplev natuuren & det fantastiska djurlivet.

Fraser Island

Dagstur till Fraser Island

Denna heldagstur till Fraser Island avgår från Hervey Bay och tar dig runt ön i en 4-hjulsdriven buss.

Australien - South Australia - Barossa Valley - Vinmarker (10)

Barossa Valley och Hahndorf

Dagstur till Barossa Valley med vinprovning och besök i den tyska bosättningen Hahndorf.

Australien - Queensland - Great Barrier Reef -Frankland Island - havskildpadde

Heldagstur till Frankland Islands

Denna dagstur till Frankland Islands en unik revupplevelse med möjlighet att snorkla med sköldpaddor.

Australien - Queensland - Cape Tribulation - strand 1.jpg

Cape Tribulation & Daintree

Utforska natursköna Cape Tribulation och Mossman Gorge samt se krokodiler i Daintree River.

 

mclaren_vale_5

Barossa Valley och McLaren Vale med bil

Upplev South Australias mat - och vinkultur i vinområdena Barossa Valley och McLaren Vale.
 

Australien - Northern Territory - Kings canyon 7

Ayers Rock & Kings Canyon

På denna 3-dagars tur till Australiens röda öken väntar en rad vackra naturupplevelser.

Australien - South Australia - Adelaide - Flod.jpg

Adelaide stadsrundtur

En härlig halvdagstur där ni kommer att få se alla Adelaides mest populära sevärdheter.

Klippeformationer i Alice Springs, Rainbow Valley, Northern Territory, Australien

Stadsrundtur Alice Springs

Stadsrundtur i den facinerande staden Alice Springs som ligger mitt ute i den australiensiska öknen.

Australien - victoria - Great Ocean Road - de tolv apostle 2_0

Great Ocean Road från Adelaide

Resan Adelaide-Melbourne bjuder på fantastiska vinområden, vackra kuster och mysiga städer.

Fiji Island - Fiji Princess.jpg

4-dagars kryssning Fiji

Upplev svajande palmer, vita sandstränder och turkosblått hav när du på denna fyra dagar långa kryssning seglar från ö till ö i Stilla havet.

Real Aussie Adventure - Australia - Myella Farm Stay (6).jpeg

Aussie farmstay på Myella Farm

Kom nära naturen och se hur det går till på en äkta boskapsfarm när du bor på charmiga Myella Farm.

strand på Fraser Island, Queensland, Australien

2-dagars tur till Fraser Island

Fraser Island är världens största sandö och är en av Australiens mest unika naturupplevelser.

Australien - New South Wales - Sydney - Bridge Climb.jpg

Bridge Climb i Sydney

Stå på toppen av Harbour Bridge och blicka ut över Sydney, hamnen, operahuset och det ändlösa havet. 

Panorama af Whitehaven Beach i Whitsunday Islands, Queensland, Australien

Whitsundays med lyxyacht

Utforska Whitsundays tropiska paradisöar på en lyxyacht med plats för endast sex gäster.

australien_-_south_australia_-_kangaroo_island_-_dyr_-_soeloeve_7.jpg

Det bästa av Kangaroo Island

Kangaroo Island är en utav de bästa platserna i Australien för att uppleva djurlivet på riktigt nära håll.

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Lizard-Island - strand 5_0.jpg

Kryssning till Lizard Island 5 dgr

Njut av det bästa revet har att erbjuda på denna 5 dagar underbara minikryssning.

Nyhetsbrev

Registrera dig för nyhetsbrev. Du kan alltid återkalla din registrering.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

Beställ Här