0775-888 088 FÅ OFFERT
Magnifika naturliga underverk på din resa till Costa Rica

Magnifika naturliga underverk på din resa till Costa Rica

Upptäck ett land med otrolig naturlig prakt, vidsträckta vita sandstränder och mystiska regnskogar, träsk och höga berg.

Magnifika naturliga underverk på din resa till Costa Rica

Magnifika naturliga underverk på din resa till Costa Rica. En resa i Costa Rica är en upplevelse du sent kommer att glömma. Costa Rica är ett land som kryllar av vilda djur, från de många sköldpaddsarterna i Tortuguero, till apor i Monteverde, och de stora flockarna av färgglada fåglar runt Arenal. Att få uppleva denna naturliga värld är att få uppleva naturen när den är som rikast. 

Costa Ricas regering arbetar hårt med att bevara och underhålla den naturliga miljön, och alla platser som nämns nedan är skyddade naturparker. Om du är en naturälskare, rekommenderar vi en Costa Rica resa i följande tre områden, varav alla kommer att ge dig minnen värda att dela!

Berg och mystik i Arenal nationalpark

Nationalparken är hem för ett exceptionellt varierat urval av vilda djur. Nästan 53% av Costa Ricas fågelarter finns i parken.

costa rica roundtrip (8).jpeg
Arenalvulkanen

Landskapet i Costa Rica kännetecknas av stora berg och vulkaner. Kungen av dem alla är den majestätiska Arenalvulkanen, som ser ut att bryta ut mitt i en stor och praktfull skog. Du kan säkert ha sett den i ett foto eller i en film, eftersom det är ett av Costa Ricas mest kända landmärken. 

Mindre allmänt känd, men minst lika spektakulär, är Chatovulkanen, som, liksom Arenal ligger i Arenal nationalparken (en del anser kärleksfullt att den är Arenals lillebror). För tusentals år sedan, kollapsade toppen av Chatovulkanen inåt och lämnade en stor krater som nu fylls av en pittoresk grön lagun. Till skillnad från Arenal har Chato blivit ett med djungeln, vilket har resulterat i ett frodigt grönt täcke över den. 

Nationalparken är hem för ett exceptionellt varierat urval av vilda djur. Nästan 53% av Costa Ricas fågelarter finns i parken. Du kommer att med stor sannolikhet se många av dem, som den eldnäbbsaraçarin flyga förbi dig när du ger dig ut för att utforska. Detta överflöd av fågelarter gör Arenal till ett paradis för fågelskådning. 

Bortsett från fåglar, finns det över 131 arter av däggdjur, inklusive flera arter av apor som den fascinerande vrålapan och spindelapan, 135 reptilarter och mer. Även under korta besök kommer du att bli häpnad av mångfalden av vilda djur som du kommer att se, och detta är bortsett från den otroligt mångfaldiga tropiska floran.

costa rica (4).jpeg

Det finns många naturliga varma källor i Arenal nationalpark, många av dem inom området för parkens hotell och resorter.

Du kan uppleva Arenal nationalparks fulla prakt tack vare ett varierat urval av guidade vandringsleder. Några av dessa ligger högt över marken, mitt i djungelns tak (som du säkert kan gå igenom tack vare en invecklad serie av broar). Vissa av parkens leder kan endast utforskas på hästrygg, ett fantastiskt traditionellt sätt att utforska landet på. På så sätt kan du verkligen komma närmare naturen under din Costa Rica resa. 

Det finns många naturliga varma källor i Arenal nationalpark, många av dem inom området för parkens hotell och resorter. Så om du gör det kloka beslutet att stanna i Arenal under din Costa Rica resa, kommer du att njuta av de varma källorna med en viss exklusivitet. 

Boende i Arenal

Nayara Tented Camp
Nayara Tented Camp

1. Nayara Tented Camp

Nayara Tented Camp är en miljömedveten resort som ligger på en skogsklädd sluttning i den lummiga Arenal nationalparken. Gå ut på terrasen, lata dig på himmelsängarna, och koppla av i poolerna med vatten från de naturliga källorna, medan du njuter av den spektakulära utsikten över Arenalvulkanen. 

Tabacon Resort & Spa
Tabacon Resort & Spa

2. Tabacon Resort & Spa

Tabacon Resort vilar i höglandet i Arenal nationalpark, i skuggan av själva vulkanen. Anläggningen är extremt väl belägen, med tillgång till några av områdets bästa vandringsleder och bekväm tillgång till några av parkens berömda varma källor, vilket ger dig enkel tillgång till höjdpunkterna i Arenal.

Äventyr på din Costa Rica resa mitt i dimmorna i Monteverde

Monteverde anses ha en av landets och världens största biologiska mångfald!

Magnifika naturliga underverk på din resa till Costa Rica
Canopy gångväg i Monteverde Cloud Forest

Monteverde omfattar 35 089 hektar av bergskedjan Cordillera de Tilarán. Dess legendariska molnskog är ett land olikt alla andra, känt för sitt mystiska fuktiga moln som vilar precis ovanför regnskogens trädtoppar. Detta ger regnskogen en mystisk, drömlik egenskap. När du utforskar skogen, går du bokstavligen i ett moln. Detta blir särskilt fallet om du bestämmer dig för att utforska skogen högt upp på en hängbro.  

Även om du kan utforska en del av Monteverde själv, rekommenderar vi att du vandrar med en erfaren guide som kan visa dig området med expertis. Precis som i Arenal nationalpark, kan du njuta av delar av området på hästrygg! Det finns många fågelskådningsturer i Monteverde som du kan välja emellan, som ger dig möjligheten att se denna mångfald av fåglar genom expertögon. 

Det unika klimatet gör det till en plats med nästan omöjlig biologisk mångfald. Du kommer att se alla sex kattarter (Ozelot, Jaguar, Puma, Jaguarundi, Margay och dvärgtigerkatt), över tusen reptilarter, hundratals fågelarter inklusive den sällsynta och utrotningshotade treflikiga klockfågeln. Monteverde anses ha en av landets och världens största biologiska mångfald! Ingen Costa Rica resa kommer att vara komplett utan att ha upplevt det. 

Magnifika naturliga underverk på din resa till Costa Rica

Trots att området är enormt populärt bland människor runt om i världen, har Costa Ricas regering gjort ett fantastiskt arbete för att säkerställa att området är väl skyddat. På slutet av 40-talet bosatte sig en grupp kväkare som hade flytt från Koreakrigets mönstringskallelse, de lade märke till den otroliga naturliga miljön och avsatte ett landområde för att skyddas. Med tiden växte det skyddade området och kom att underhållas av Costa Ricas regering.

Var ska du bo i Monteverde?

Monteverde Lodge & Gardens, Costa Rica
Monteverde Lodge & Gardens

1. Monteverde Lodge & Gardens

Inbäddad på sluttningarna av lummiga gröna berg, erbjuder denna lodge enkel tillgång till Costa Ricas berömda molnskogar. Ett ljust, lyxigt boende väntar dig på detta hotell tillsammans med vackra utomhusutrymmen och balkonger som ger fantastiskt utsikt över omgivningarna. De lummiga trädgårdarna är en fröjd med en myriad av fåglar att se runt varje hörn.

Belmar Hotel, Costa Rica
Belmar Hotel

2. Belmar Hotel

Belmar Hotel är stolt över sin hållbarhet och uppmärksammades för sina insatser av Costa Ricas turistråd. Rummen är dekorerade med lackerad träpanel som ger hotellets interiör en pittoresk, gammaldags känsla. Att bo på hotellet kan vara en underbart helande erfarenhet, med dess yogastudio, spa och juicebar.

Träskmarken i Tortuguero

Varje år utan undantag, fylls stränderna runt Tortuguero med hundratals sköldpaddor. Att se detta enastående naturfenomen är en upplevelse olik alla andra!

Havsköldpadda i Tortuguero
Havsköldpadda i Tortuguero

Långt ifrån bergen och regnskogarna i Monteverde och Arenal, ligger träsklandet Tortuguero – en plats berömd för (och faktiskt uppkallad efter) det stora antalet havssköldpaddor som häckar vid kusten här. Eftersom området mest består av floder och kanaler, är det bäst att utforska det med båt. 

När du seglar eller flyter nedför vattnet på en motorbåt eller kanot, kommer du att se exotiska fåglar flyga över huvudet såsom Tukaner, eller Massénatrogon, och under dig färgglada tropiska fiskar eller andra amfibier (området har många olika arter av alligatorer och krokodiler). Det är en upplevelse långt borta från vandringarna i Monteverde, men det är ett likvärdigt måste. 

Dimmig morgon i Tortuguero
Dimmig morgon i Tortuguero

Naturligtvis kommer ingen upplevelse i Tortuguero att vara komplett utan en tur för att se de häckande sköldpaddorna. Varje år utan undantag, fylls stränderna runt Tortuguero med hundratals sköldpaddor. Att se detta enastående naturfenomen är en upplevelse olik alla andra, och är väl värt ansträngningen för alla som älskar vilda djur. 

Var ska du bo i Tortuguero?

Aninga Lodge, Costa Rica
Aninga Lodge

1. Aninga Lodge

Aninga Lodges läge gör det till en fantastisk plats att bo på under din Costa Rica resa. Det ligger bara några minuter från huvudkanalet och huvudorten i Tortuguero. Men med tanke på dess lyxiga spa (som ligger precis vid stranden), bar och restaurang, kommer du kanske aldrig att vilja lämna platsen. Hotellet, med dess 33 stora och rymliga bungalower har ett intressant rustikt utseende, som passar in i den lokala miljön.

Pachira Lodge, Costa Rica
Pachira Lodge

2. Pachira Lodge

Pachira Lodge möjliggör en bekväm vistelse i Tortugueros regnskog. Du kan koppla av och varva ner i det varma vattnet i poolen, eller promenera över till den närliggande Aninga Lodge och besöka dess spa.

Utforska mångfalden i detta vackra tropiska land. Kontakta MyPlanets reseexperter för hjälp med att planera din drömresa till Costa Rica! 

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Exklusiva skräddarsydda resor till 40+ resmål

Costa Rica: Vilda djur & avkoppling

 • Magiska djur- och naturupplevelser
 • Fantastiskt boende under resan
 • Mycket hög standard

17 dagar från 98.000 kr per person

Mexiko: kolonialstäder och stränder

Mexiko: kolonialstäder och stränder

 • Känn storstadens puls i Mexico City
 • Upplev de färgglada bergsstäderna
 • Njut av livet på Mexikos riviera

12 dagar från 67.500 kr per person

Mexiko: Yucatáns natur och ruiner

Mexiko: Yucatáns natur och ruiner

 • Njut av strandlivet i Cancun vid Karibiska havet
 • Upplev de imponerande Mayatemplen
 • Känn Mexikos färgglada mat & kultur

9 dagar från 44.100 kr per person

Klassiska Costa Rica

Klassiska Costa Rica

 • Upplev den imponerande Arenal-vulkanen
 • Vandra längs hängbroar i regnskogen
 • Regnskog och strand i Manuel Antonio

 

10 dagar från 48.500 kr per person

Äventyr och strand i Costa Rica

Äventyr och strand i Costa Rica

 • Vilda djur och vulkaner
 • Strandsemester
 • Äventyr, adrenalin och spännande aktiviteter

11 dagar från 67.500 kr per person

Nyhetsbrev

Registrera dig för nyhetsbrev. Du kan alltid återkalla din registrering.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

Beställ Här