0775-888 088 FÅ OFFERT
Patagoniens vilda djurliv

Patagoniens vilda djurliv

Chiles Patagonien erbjuder ett fantastiskt djurliv, här kan du läsa mer om alla fantastiska upplevelser.

Genom den vidsträckta vildmarken i det argentinska och chilenska Patagonien, kan du besöka den fantastiska blandningen av djur och fåglar som trivs i denna oförstörda lustgård.

Patagoniens vilda djurliv
Guanaco, Patagonien

Patagonien är en dramatisk, vindpinad vildmark av glaciärklyvda landskap. Denna stora region, som sträcker sig över 400 000 kvadratkilometer i Argentina och Chile, har nio nationalparker, inklusive Torres del Paine, Los Glaciares nationalpark och Valdes-halvön. Det är utan tvekan en av de främsta anledningarna till att resa till Sydamerika.

Följ med på en av våra Patagonienresor för att uppleva denna otroliga vildmark. Du kan se en elegant puma som vilar i gräsmarkerna eller guanacos som kilar uppför karga berg. Se klippiga havsstränder som myllrar av sjölejon och pingviner, eller utforska det rika marina livet, från rätvalar till sjöelefanter och delfiner.

Våra vandringsturer i Patagonien tar dig till majestätiska glaciärer, genom vidsträckta gräsmarker och frodiga skogar, till glittrande sjöar och laguner – med många möjligheter att observera regionens fantastiska terräng, dess olika djur och fåglar. Upplev det underbara med Argentinas vilda djur på en uppslukande resa till Patagonien med stopp vid Puerto Madryn och våtmarkerna i Ibera.

På denna virtuella resa visar vi upp en liten del av Patagoniens fantastiska djurliv.

Puma i Chile

Torres del Paine är bland de bästa platserna i Patagonien att se den svårfångade puman eller bergslejonet. Tack vare en ansenlig population av guanacos, deras främsta byte, har dessa rovdjur hittat en fristad i detta UNESCO-listade reservat i chilenska Patagonien. Pumor är ensamma djur med utmärkt kamouflage mot det halvtorra landskapet, vilket gör dem svåra att spåra. Men om du vandrar till Torres del Paine med en expertguide, har du den bästa chansen att stå öga mot öga med detta kattdjur.

Guanacos i Patagonien Chile

Guanacos är nära besläktade med alpackor och lamor och kan hittas överallt i Patagoniens stäpper, buskmarker och berg. Dessa växtätare är byggda för att överleva i torra områden och kan, precis som sin andra kusin, kamelen, gå utan vatten under långa perioder och överleva på den fukt de får från växter de äter. De springer som vinden i cirka 56 kilometer per timme, vilket gör dem till de näst snabbaste däggdjuren i Patagonien efter puman, deras främsta rovdjur.

Patagoniens vilda djurliv

Titta upp i himlen ovanför Torres del Paine, och du kommer sannolikt att se den magnifika kondoren, som anses vara världens största flygande fågel, med ett vingspann på 3 meter. Dessa gamar övervakar bergssidan från luften med sin skarpa syn, och letar efter kadaver, deras föredragna måltid. De är otroligt smarta och starka fåglar, kända för att kunna flyga 321 kilometer på en enda dag och stiga till så höga höjder som 5500 meter. Du kan även se dem i Chile runt Punta Arenas.

Patagoniens vilda djurliv

En annan vacker fågel som är en vanlig syn i Patagonien, särskilt runt sjöar och laguner, är den chilenska flamingon. Dessa färgglada fåglar lever i stora flockar, och är lätta att identifiera med sina gråa ben, rosa knän och svarta näbb. Den bästa tiden att upptäcka flockar av häckande flamingos är under häckningssäsongen, som infaller mellan sommarmånaderna december och februari. Chacabuco Valley i Chile och La Pampa i Argentina är bra ställen att se stora kolonier av dessa eleganta flyttfåglar.

Patagoniens vilda djurliv

Infödd i denna region, är pampasräven eller den argentinska gråräven ett litet djur som väger mellan 2 och 5 kg. Det är en mycket anpassningsbar asätare som är bekväm i en mängd olika livsmiljöer, från torra argentinska buskmarker till kyliga stäpper. Även om de kallas rävar, anses dessa däggdjur vara ”falska rävar” eftersom arten är närmare besläktad med hundar och vargar än rävar.

Patagoniens vilda djurliv

Trynskunkar, som huvudsakligen finns i Patagoniens gräsmarker, är ett litet, kraftigt däggdjur som livnär sig huvudsakligen på insekter och mindre däggdjur. Skunken har en eller två vita ränder som löper längs sidorna av kroppen och kan spruta sin vätska när de känner sig hotade i upp till 4 eller 6 meter, så det är bäst att beundra dem på säkert avstånd!

Patagoniens vilda djurliv

Du hittar den nordligaste kolonin av klipphopparpingviner på Penguin Island (Isla Pinguïno), nära hamnstaden Puerto Deseado i Santa Cruz-provinsen i Argentina Patagonien. Dessa pingviner har slående röda ögon, orange näbbar och ett gult krön. De trotsar starka havsströmmar och fientliga klimatförhållanden för att nå sina häckningsplatser på klippiga stränder. Deras antal minskar och de står inför en dyster framtid, deras överlevnad hotas av klimatförändringar, föroreningar och överfiske.

Patagoniens vilda djurliv
Valdes-halvön i Argentinas Chubut-provins är en skattkammare av marint liv. En av områdets största året runt-invånare är det sydamerikanska sjölejonet. Du kan observera dessa imponerande varelser när du seglar till Puerto Piramides. Strax utanför halvön ligger kuststaden Puerto Madryn, där du kan bada med sjölejonungar eller se rätvalar.

Patagoniens rika överflöd av vilda djur är oöverträffad. Kom för de migrerande magellanpingvinerna och späckhuggare, och stanna för de sydliga jättestormfåglarna och sjöelefanterna. I varje hörn av detta vidsträckta land väntar dig möten med vilda djur. 

Vill du upptäcka det rika djurlivet i Patagonien? Bläddra bland våra reseförslag som är fullspäckade med ändlösa äventyr och chansen att se vilda djur. Ta kontakt med våra experter så skräddarsyr vi din personliga resa som blir ett minne för livet! 

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

 • Upplev Chiles moderna huvudstad
 • Utforska Patagoniens fascinerande natur
 • Titta på stjärnorna i Atacamaöknen

14 dagar från 83.000 kr per person

Chile: Sjöarna och vinlandet

Chile: Sjöarna och vinområdena

 • Upplev vackra Santiago De Chile
 • Aktiviteter i Pucón-området
 • Bo i hjärtat av vinområdena

11 dagar från 56.700 kr per person

Argentina: Landskap och traditioner i norr

Argentina: Landskap och traditioner i norr

 • Upplev Argentinas livliga huvudstad
 • Låt dig imponeras av Iguazúfallens skönhet
 • Njut av de underbara argentinska vinerna i Mendoza

16 dagar från 57.600 kr per person

Iguazu fallen i argentina

Argentinas höjdpunkter

 • Känn tangons rytmer i Buenos Aires
 • Upplev Perito Moreno glaciären vid El Calafate
 • Låt dig imponeras av de mäktiga Iguazúfallen

12 dagar från 57.600 kr per person

Nyhetsbrev

Registrera dig för nyhetsbrev. Du kan alltid återkalla din registrering.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

Beställ Här