0775-888 088 FÅ OFFERT
Topp 7 upplevelser i Chile och Argentina

Topp 7 upplevelser i Chile och Argentina

Varför endast se ett av dessa fantastiska länder när du kan uppleva dem båda?

Torres del Paine National Park, Patagonien, Chile
Torres del Paine National Park, Patagonien, Chile

Topp 7 upplevelser i Chile och Argentina. Sydamerika slutar aldrig att förvåna en med dess dramatiska landskap och fascinerande kulturer. Patagonien finns på många personers rese-bucket list, så varför inte uppleva det med en resa till Argentina och Chile under 2022/2023 säsongen? 

Båda länderna ger dig tillgång till många naturliga underverk i Patagoniens nio nationalparker och dessutom en rad aktiviteter och spännande attraktioner som ger minnen för livet. Från vandring genom den argentinska djungeln till kryssning genom de hisnande chilenska fjordarna, det finns så många otroliga upplevelser att lägga till på din resplan! Toppa det hela med en vistelse i en eco-lodge i Patagonien så har du receptet för den perfekta resan. Vår Chile och Argentina tur låter dig njuta av det bästa av de båda vackra länderna. Du kan även välja att anpassa din resa med några av följande extraordinära upplevelser.

Argentina

1. Se den otroliga Perito Moreno glaciären på nära håll

Den hisnande Perito Moreno glaciären nära El Calafate är en del av Patagoniens Los Glaciares Nationalpark. Bestående av en enorm isskiva som verkar sträcka sig i långa mil åt alla håll, är detta en idealisk plats för dem som söker totalt lugn och fantastiska vyer. 

Planera en resa till Argentina 2022 och boka en privat rundtur till denna fridfulla plats. Förutom vandring till olika utsiktspunkter för att blicka ut över den glittrande isen, kan du ge dig ut på en mountain-bike expedition, fågelskåda med en lokal guide eller ge dig ut i vildmarken efter mörkrets inbrott och titta upp mot de utspridda stjärnorna över den klara natthimlen. 

Perito Moreno glaciären
Perito Moreno glaciären

2. Upplev ett av världens sju naturliga underverk vid Iguazufallen

Du finner denna spektakulära plats på Argentinas gräns mot Brasilien. Iguazufallen, som lätt nås från Puerto Iguazu, utsågs nyligen till ett av världens sju naturliga underverk och du kommer att kunna se varför när du lägger till dem på din Argentina reseplan. 

Att komma nära inpå dessa tumlande kaskader – som utgör det största vattenfallssystemet på planeten – är enkelt tack vare flera markerade stigar och gångvägar. Gå längs de slingrande stigarna genom den frodiga växtligheten i den omgivande nationalparken på den nedre leden tills du når botten av vattenfallet. Alternativt, ger den övre vägen dig ett mer upphöjt perspektiv. 

Du kan även vandra till Devil’s Throat Falls. Det är den mest kända delen av Iguazufallen och där du kommer att kunna stå precis bredvid kaskaderna. Känn sprayen i ansiktet och hör vattnets dundrande ljud när det hamrar ner för klippan som en enorm gardin. 

Vill du gå ett steg längre? Förbered dig för en adrenalinkick medan du forsrännar längs Iguazufloden. Förutom att flyta nedströms och njuta av den inhemska flora och faunan längs flodens stränder, kan du se några varelser såsom alligatorer och apor som lurar i undervegetationen. 

Iguazu-fallen
Iguazu-fallen

3. Få syn på rätvalar i Atlanten vid Puerto Madryn

Åk till kusten under din Argentina resa 2022 så kanske du kommer att få chansen att skymta rätvalar. 

Puerto Madryn ligger på landets centrala östkust och är en port till Atlantiska Patagonien. Segla ut över det djupa blå havet på en båttur ledd av en skicklig lokal guide. Bevittna dessa magnifika varelser i deras naturliga livsmiljöer innan du beger dig till Península de Valdés för att upptäcka annat ovanligt marint liv.

Om du inte kan få nog av fantastiska djurmöten kan du också boka en halvdags kajaktur runt samma sträcka av den patagoniska kusten. Håll ögonen öppna för kolonier av majestätiska sjölejon och flockar av pipande sjöfåglar som flyger över huvudet. 

Topp 7 upplevelser i Chile och Argentina

Chile

4. Fly till Påskön

Påskön med dess förtrollande gamla skulpturer och vida utsikter över Atlanten – är ett måste om du funderar på att resa till Chile 2022. 

Öns ikoniska statyer är dess främsta attraktion. Känd som Moai, de monolitiska figurerna ristades för över 500 år sedan av det lokala Rapa Nui folket. Den största samlingen finns i Rapa Nui Nationalpark som är en UNESCO världsarvsplats, men du kommer även att se dem utspridda längs öns karga kustlinje. 

På andra håll ger Påsköns vulkaniska landskap och frodiga ängar de perfekta bakgrunderna för vandringar. Avsluta ditt besök i detta avlägsna hörn av Chile med en avkopplande dag på de orörda stränderna som den vitsandiga Anakena eller den lilla men ändå lugna Ovahe, som båda finns på norra kusten. 

5. Förundras över antika hällristningar och den färgglada skönheten i Rainbow Valley

Res djupt in i det torra Atacama – en av de bästa ökendestinationerna på planeten för stjärnskådning – för att skymta den perfekt bevarade Hierbas Buenas hällristningar. 

Gör San Pedro de Atacama till din bas och njut av en utflykt till denna attraktion under radarn. Dessa antika ristningar ristades in för tusentals år sen och är en viktig del av regionens arv. Håll utkik efter skildringar av inhemska djur som lama, samt symboler och former som är heliga för den inhemska Atacameño populationen. 

Du kan även utforska Rainbow Valley i denna region. Områdets rika mineralinnehåll har skapat ett kalejdoskop av färg över dess böljande kullar. Rikt röda, ljusvita, djupgröna och djärva gula nyanser kontrasterar mot en klarblå himmel, vilket ger den perfekta bakgrunden för fantastiska bilder. 

Topp 7 upplevelser i Chile och Argentina

6. Beundra de chilenska fjordarna under en kryssning i Puerto Natales 

Chiles fantastiska fjordar konkurrerar med de som finns i Skandinavien. Den lugna regionen på landets sydkust är välsignad med en mängd rika landskap som erbjuder besökare total avskildhet och episka vyer över Stilla Havet. 

Ett av de bästa sätten att uppleva detta vackra område är på en kryssning. Ge dig av från Puerto Natales och tillbringa tre nätter ombord på den lyxiga Skorpios III. Under din tredagarsresa genom de Patagoniska fjordarna, vandrar du till utsiktspunkter på Amaliaglaciären och kommer nära en rad spektakulära fjordar och idylliska frusna öar. 

Varför inte kombinera en resa nerför fjordarna med olika andra spännande utflykter – inklusive en resa till Påskön – med vår Det Bästa av Chile tur? 

Puerto Natales
Puerto Natales

7. Omfamna din inre äventyrare med actionfyllda utflykter i Pucón

Pucón regionen har massor att locka äventyrslystna med och är ett utmärkt resmål att besöka under resor till Chile 2022. Regionen ligger i landets centrala sjödistrikt och har nationalparker, varma källor och pittoreska byar med fascinerande mångåriga kulturtraditioner. 

Förutom att besöka nationalparken Huerquehue för att vandra genom frodig flora och fauna, har du chansen att lägga till flera spännande aktiviteter till din resplan. Fiska i sjöar som är rika på vilda djur, forsränna nerför tumlande forsar, rid häst genom förtrollande skogar eller simma i saliga sötvattenslaguner. 

Pucón är dessutom en utmärkt destination för att lära sig om chilensk landsbygdskultur. Vår Pucón rundtur ger dig chansen att träffa områdets lokala Mapuche-samhälle och lära dig allt om deras fridfulla livsstil. 

Topp 7 upplevelser i Chile och Argentina

Upplev det bästa Chile och Argentina har att erbjuda. Kontakta våra experter för att få information om varje lands höjdpunkter innan du bokar ditt sydamerikanska äventyr. 

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

 • Upplev Chiles moderna huvudstad
 • Utforska Patagoniens fascinerande natur
 • Titta på stjärnorna i Atacamaöknen

14 dagar från 83.000 kr per person

Chile: Sjöarna och vinlandet

Chile: Sjöarna och vinområdena

 • Upplev vackra Santiago De Chile
 • Aktiviteter i Pucón-området
 • Bo i hjärtat av vinområdena

11 dagar från 56.700 kr per person

Argentina: Landskap och traditioner i norr

Argentina: Landskap och traditioner i norr

 • Upplev Argentinas livliga huvudstad
 • Låt dig imponeras av Iguazúfallens skönhet
 • Njut av de underbara argentinska vinerna i Mendoza

16 dagar från 57.600 kr per person

Iguazu fallen i argentina

Argentinas höjdpunkter

 • Känn tangons rytmer i Buenos Aires
 • Upplev Perito Moreno glaciären vid El Calafate
 • Låt dig imponeras av de mäktiga Iguazúfallen

12 dagar från 57.600 kr per person

Nyhetsbrev

Registrera dig för nyhetsbrev. Du kan alltid återkalla din registrering.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

Beställ Här