0775-888 088 FÅ OFFERT
Upplev den magiska körsbärsblomningen i Japan

Upplev den magiska körsbärsblomningen i Japan

Planera din resa i Japan så att den sammanfaller med den magiska körsbärsblomningsfestivalen på våren för en verkligt unik upplevelse....

Planera din resa i Japan så att den sammanfaller med den magiska körsbärsblomningsfestivalen på våren för en verkligt unik upplevelse.

Osaka (1).jpeg

Körsbärsblomningsfestivalen i Japan, som vanligtvis bevittnas i slutet av mars eller början av april, markerar början på våren och målar landskapet i fantastiska toner. Planera din resa i Japan så att den sammanfaller med denna festival för en verkligt unik upplevelse.

Detta är den tid då körsbärsblommor – kallade ”sakura” på japanska – ger en vacker vy med dess flyktiga närvaro i olika delar av landet. Vita eller ljusrosa, ibland mörkrosa eller gula, och ibland ändras färgen allt eftersom blomningsperioden fortskrider, de symboliserar livets känsliga och tillfälliga natur och lockar både lokalbefolkningen och turister. Det är inte att undra på att det finns ett ord som heter ”hanami” i det japanska lexikonet. Det hänvisar till ”visning av körsbärsblommor” eller den månghundraåriga praxisen att njuta av en picknick eller fest under ett blommande körsbärsträd. På vissa ställen kan du till och med njuta av en hanami-picknick sent på kvällen med vackra papperslyktor för att förhöja stämningen.

Körsbärsblomningen i Japan – En myriad av urval 

Även om blomningsperioden kan vara i upp till 14 dagar, finns det vissa sorter som blommar högst i endast ett par dagar.

Upplev den magiska körsbärsblomningen i Japan

Japan har en speciell koppling till körsbärsblomman, till den grad att vissa till och med skulle kalla den för landets nationalblomma. Det är hem för över hundra sorter av körsbärsträd, inklusive vilda sorter och odlade.

Träden varierar även när det gäller antalet kronblad, färgen på kronbladen, trädets form, lövens färg och om löven kommer tillsammans med blomningarna eller efter blomningsperioden. Träd med blommor på mer än fem kronblad kallas yaezakura. Gråtande körsbärsträd – de med hängande grenar – kallas shidarezakura. Somei Yoshino med fem kronbladsblommor av vit eller ljusrosa färg är bland de vanligaste körsbärsträden i Japan. Sorten Ukon är känd för dess ljusgula blommor. Även om blomningsperioden kan vara upp till 14 dagar, finns det vissa sorter som blommar högst i endast ett par dagar. Ett bra sätt att njuta av körsbärsblomningens skönhet i Japan är att observera hur den hela tiden förändras allt eftersom dagarna går.

Körsbärsblomningen i 2023 

Ankomsten av körsbärsblommor i Japan varierar något varje år beroende på väderförhållandena. De tidigaste blomningarna framträder i tropiska Okinawa i januari, den sista på den nordligaste ön Hokkaido i början av maj. Blommorna beräknas blomma mellan slutet av mars och början av april på de flesta destinationer. Men exakta uppskattningar av körsbärsblomningsdatum är endast tillgängliga i början av mars.

Så om du redan planerar att vara i Japan vid denna tidpunkt 2023, har du en visuell njutning! Körsbärsblomningssäsongen sträcker sig vanligtvis in i månaderna april och maj. Och om du missar detta vackra spektakel, oroa dig inte. Från runt mitten av september till början av december är det Koyo-säsong i Japan, en tid då vackert färgade höstlöv dyker upp. Det finns flera populära Koyo-ställen över hela landet, där du kan se löven i all sin höstliga glans!

Platser att besöka för körsbärsblomningen i Japan

Om du undrar var du kan se körsbärsblommor i Japan, läs vidare. Vi har förberett en guide till de bästa platserna att se körsbärsblommor i Japan. Och för att göra det enklare har vi även inkluderat våra favorithotell i varje stad som du kan besöka för din körsbärsblomningstur.

Var man kan se körsbärsblommor i Japan 

Tokyo 

Med dess urbana atmosfär och manga- och animekultur är Tokyo en av de bästa städerna att se körsbärsblommor i Japan. De bästa hanami-ställena här inkluderar Shinjuku Gyoen, Ueno Park och Chidorigafuchi. Även om Chidorigafuchi inte tillåter picknick, kan du alltid hyra en båt och gå runt vallgraven i Edo Castle för att se blommorna; denna plats ser också bra ut på natten när träden lyser upp med lyktor.

Senso-ji Temple vid Asakusa i Tokyo
Sensoji Temple i Tokyo

När du är i Tokyo kan du bo på Mandarin Oriental, ett lyxigt hotell inuti Nihonbashi Mitsui Tower. Du kan också överväga Imperial Hotel som ligger på gångavstånd från stadens berömda Imperial Palace.

Nagoya

Nagoya, som är ett tillverknings-, sjöfarts- och underhållningsnav i Aichi Prefecture, är också känt för de förtjusande nyanser den förvandlas till under körsbärsblomningsfestivalen i Japan. Yamazakigawa Riverside är en av de bästa platserna för att titta på körsbärsblommor.

Upplev den magiska körsbärsblomningen i Japan

När du är i Nagoya kan du överväga att bo på Hotel Nagoya Castle eller Hotel Amanemu.

Kyoto

Med dess 17 platser på UNESCO:s världsarvslista, helgedomar, terum och ryokaner, erbjuder Kyoto massor av alternativ om du är på en körsbärsblomningstur. De mest kända av dessa inkluderar Philosopher’s Path, Maruyama Park och Arashiyama-distriktet.

Upplev den magiska körsbärsblomningen i Japan

När du är i Kyoto kan du bo på Gion Yoshi-Ima, en traditionell lodge med minimalistiska rum, tatamigolv och futonsängar. Alternativt kan du bo på Ritz-Carlton Kyoto som ligger på stranden av floden Kamogawa och erbjuder en fantastisk utsikt över Higashiyama-bergen.

Osaka

En stad som bland annat är känd för dess gourmetmat och Osaka-slottet, är ett fantastiskt resmål för att titta på körsbärsblommor. Bland de populära hanami-platserna här är Kama Sakuranomiya-parken, med dess stora gräsmatta för picknick och körsbärsträd längs Okawa Riverside. Den andra stora Hanami-platsen är förstås Osaka Castle.

Upplev den magiska körsbärsblomningen i Japan

När du är i Osaka, bo på Hotel Granvia Osaka som erbjuder lyxigt boende med ljusa, luftiga rum och specialrestauranger. Eller så kan du bo på St Regis Osaka, ett annat lyxigt hotell som ligger nära Osaka Castle och Universal Studios Japan.

Fukuoka

Fukuoka, en hamnstad på ön Kyushu, har en kosmopolitisk atmosfär, och är ett annat bra ställe att besöka under körsbärsblomningsfestivalen i Japan. Den bästa hanami-platsen här är Maizuru-parken inom Fukuoka-slottets område. Även om det är känt för hanami-fester, finns det även ett observationsdäck i slottets huvudcitadell som är en fantastisk utsiktsplats för att se körsbärsblommor.

Upplev den magiska körsbärsblomningen i Japan

När du är i Fukuoka kan du bo på Nikko Fukuoka som erbjuder enkel tillgång till tågstationer och den internationella flygplatsen. Alternativt kan du bo på Grand Hyatt Fukuoka.

Upplev det bästa från körsbärsblomningsfestivalen i Japan med en helt skräddarsydd privat rundtur. Kontakta oss för din kostnadsfria resplan.

/MyPlanet Resor, 2023

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vietnam: Legendariska landskap

Vietnam: Legendariska landskap

 • Unika kulturella upplevelser
 • Segling i Halong Bay
 • Massor av unika upplevelser

20 dagar från 69.500 kr per person

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

 • Teplantager och vandring
 • Privat safari och kultur
 • Unika upplevelser

17 dagar från 76.000 kr per person

Japans dolda skatter

Japans dolda skatter

 • Unik privat rundresa av hög standard
 • Fantastiska upplevelser och boenden
 • Rundresa med tåg bl.a Shinkansen

17 dagar från 145.000 kr per person

Japans samurajhistoria, kultur och kök

Japans samurajhistoria, kultur och kök

 • Upptäck det spektakulära och fantastiska Tokyo
 • Tempel i Kyoto och streetfood i Osaka
 • Kom nära samurajer, sumobrottare och mangakultur

16 dagar från 97.000 kr per person

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

Klassiska Kambodja

 • Utforska den charmiga huvudstaden Phnom Penh
 • Res i Khmer-rikets fotspår  
 • Upplev det fascinerande och äventyrliga Angkor Wat

9 dagar från 26.100 kr per person

Japans tempel och traditioner

Japans tempel och traditioner

 • Utforska pulserande Tokyo & historiska Kyoto
 • Övernatta i ett traditionellt munkkloster
 • Smaka på Osakas lokala delikatesser

15 dagar från 46.500 kr per person

Klassiska Japan - Tokyo och Kyoto

Klassiska Japan - Tokyo och Kyoto

 • Storstaden Tokyo
 • Tempel, mat och kultur
 • Kjejsarstaden Kyoto

9 dagar från 51.000 kr per person

Nyhetsbrev

Registrera dig för nyhetsbrev. Du kan alltid återkalla din registrering.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

Beställ Här