0775-888 088 FÅ OFFERT
MyPlanets reseföredrag

Resekvällar

Kommande resekvällar


Kom till våra inspirerande virtuella resekvällar tillsammans med våra experter. Vi kommer kontinuerligt bjuda på reseföredrag online som du kostnadsfritt kan anmäla dig till. Det kan vara allt från djur och natur i Australien till historiska resor genom Afrika. Föredragen är både på svenska, danska eller engelska beroende på föredragshållare och hålls än så länge digitalt via Zoom. Här nedan ser du vad som är på gång och du kan även hålla dig uppdaterad via vårt nyhetsbrev och i våra sociala kanaler. 

MyPlanets reseföredrag

Sydafrika, Viktoriafallen & Botswana

19 januari kl. 19

Välkomna till ett föredrag som tar er till Sydafrika, Victoriafallen och Botswana. Under föredraget blandar föredragshållaren Fredrik sätten att färdas för att få en så bra upplevelse som möjligt. Det blir ett besök i metropolen Kapstaden och utforskar dess vackra omgivningar innan vi checkar in på Rovos Rail, en av världens mest spektakulära tågresor, även kallat ”The Pride of Africa”. Det blir besök på en av Afrikas mest ikoniska platser, de mäktiga Victoriafallen. Det perfekta stället att avnjuta en ”high tea” på något av de klassiska hotellen med bruset av fallen i bakgrunden. Efter Victorifallen i Zimbabwe väntar stora djurupplevelser i makalösa Botswana. Botswanas safari är utan tvekan en av världens absolut bästa. Här fokuserar vi på Chobe National Park med sina enorma hoarder av bland annat elefanter.

Föredragshållare är vår egen Fredrik. Han har rest i Afrika flera gånger och älskar södra Afrikas djur, natur och unika upplevelser. Med ett flertalet resor till Södra Afrika får ni hjälp med vad ni bör se, hur länge ni skall vara borta och vad ni inte får missa på resan till Södra Afrika. Föredraget är på svenska!

MyPlanets reseföredrag

Nya Zeelands pärlor

24 januari kl. 19

Drömmer du om eller planerar du en resa till Nya Zeeland? Kom till detta reseföredrag och hör om ett av världens vackraste länder och dina möjligheter. Följ med oss under en kväll på en resa genom Nya Zeelands makalösa natur från norr till söder, från fjordar till berg, från stränder till regnskog och från småstäder till vinområden. Det blir fokus på Nya Zeelands pärlor, vad du måste se och uppleva och våra egna unika tips för en maxad Nya Zeelands-upplevelse.

Kvällens föredragshållare är en av MyPlanets erfarna Nya Zeeland-specialister, Emilie, som tar oss med på en resa genom Frodos land. Emilie är en mycket erfaren resenär med stor kunskap och har rest runt i Nya Zeeland, stannar gärna lite längre på varje ställe och räknar alltid ner dagarna till nästa resa. Föredraget är på svenska.

MyPlanets reseföredrag

Costa Rica – ”La Pura Vida”

2 februari kl. 19

Drömmer du om en resa till det äventyrliga Costa Rica? Följ då med vår expert Annika på en rundresa i härliga Costa Rica. 

Ekoturism i Costa Rica är en stark bransch eftersom landet var ett av de första att koppla ihop natur- och djurskyddet med ansvarsfulla resor. Costa Rica har flera gånger rankats bland världens bästa ekoturismdestinationer och blev det första landet i Amerika att förbjuda jakt 2012. Landets biologiska mångfald är därför praktiskt taget oöverträffad. En resa till Costa Rica bjuder på hisnande natur, nationalparker, vulkaner, ett rikt djurliv, underbara stränder och ett brett utbud av äventyrliga aktiviteter. Vi går igenom var du ska åka, när du ska åka och vad du ska se på en resa till Costa Rica.

Annika har lång erfarenhet av skräddarsydda resor till stora delar av världen, så följ med Annika på denna härliga virtuella resa till ett av jordens mest ekovänliga länder. Föredraget är på svenska!

Resekväll om Japan

Japan

23 februari kl. 19

Drömmer du om en resa till Japan? Följ då med vår expert Fredrik på en digital rundresa i solens rike.

Den här kvällen innehåller en föreläsning om Japan, ett land med bländande kontraster: Medan Osakas neonupplysta gator häpnar och fängslar besökare, håller Kyotos tehus och tempel liv i flera hundra år gamla traditioner. Och bara en kort tågresa med Shinkansen skiljs Tokyos futuristiska skyline från dess skogar, kratersjöar och Hakones varma källor. Vår egen Japanexpert Fredrik presenterar denna kväll de vackraste resmålen i landet och ger dig praktiska tips inför ditt äventyr i Japan – från ruttplanering till bästa tidpunkten för avresa. Oavsett om du letar efter en romantisk semester fylld av njutning, ett kulturellt äventyr fyllt av historia eller en kulinarisk upplevelse, kommer en japansk semester inte att göra dig besviken.