^
  • Reseförsäkring
    Reseförsäkring

Reseförsäkring

MyPlanet samarbetar med Europeiska ERV Reseförsäkringar. De har 85 års erfarenhet av resande och vet hur de bäst kan hjälpa dig om något händer. Med en reseförsäkring från Europeiska ERV kan du njuta av din semester i lugn och ro.

Res tryggt och säkert
Det finns många skäl att köpa en reseförsäkring. Visste du t ex att det är ERV som ersätter de vanligaste skadorna? 

Du får hjälp direkt på resmålet, utan självrisk, så att du kan använda reskassan som planerat. Du kan dessutom få en ny resa om mer än halva resan förstörs (medicinskt) eller ersättning per dag om du drabbas en kortare tid.

Semesterförsäkring - fyller hålen i din hemförsäkring
Semesterförsäkringen är en reseförsäkring som ger dig ett bra skydd mot det mesta som kan hända på din semester. Du anpassar smidigt din reseförsäkring efter hemförsäkringen. På så vis undviker du att bli dubbelförsäkrad.
Semesterförsäkringen är utformad så att den täcker hålen i din hemförsäkring. Det innebär att du får ett komplett skydd mot det som kan hända under resan, utan att du blir dubbelförsäkrad.

Några exempel på vad som ingår:
Ny resa
 - Blir du blir sjuk eller råkar ut för en olycka och blir sängliggande/vila på rummet mer än halva din resa, kan du och en medresenär eller hela familjen få en helt ny resa.

Ersättning per dag - Om resan inte blir som du tänkt dig, till exempel om du stukar handleden på golfresan och inte kan spela golf eller får öroninflammation på sol- och badresan så du inte kan bada, får du ersättning per förstörd semesterdag.

Ingen självrisk - Vår Semesterförsäkring ersätter självrisken i din hemförsäkring om du blir sjuk eller skadar dig och måste uppsöka läkare.

Kom ikapp resan - Om du missar din anslutning för att flyget eller tåget är försenat får du ersättning för exempelvis nya flygbiljetter så att du kan fortsätta din resa.

Försening - Om du eller ditt bagage blir försenat på ut- eller hemresan får du förseningsersättning

Resa med sportutrustning
Om du ska åka skidor, dyka, spela golf eller någon annan sportaktivitet på din semester kan du köpa Semesterförsäkring Sport. Den innehåller allt som vår vanliga Semesterförsäkring innehåller med tillägg för sportutrustning.

Utrustning - Om din sportutrustning blir stulen, försenad eller förstörd får du ersättning upp till 10 000 kronor. Gäller även hyrd utrustning.

Varför separat reseförsäkring?
Många väljer idag att lita allt för mycket på att hemförsäkringen täcker de eventuella händelser som kan uppstå under resans gång. Det är dock långt ifrån säkert att man får tillbaka de utgifter som en skada eller ett inställt flyg kan generera.

Särskillt viktigt anser vi på MyPlanet det vara under vinterhalvåret, då de flesta av våra resenärer väljer att resa både till Australien och Nya Zeeland.

En separat reseförsäkring från ERV (Europeiska) Reseförsäkringar täcker inte bara de klassiska skadeutgifterna på plats men också om något händer till och från flygplatsen.

Be din säljare om ett prisförslag!