0775-888 088 FÅ OFFERT
Amazonas, Fastlandet & Galápagos

Amazonas, Fastlandet och Galápagos

Denna resa runt Ecuador erbjuder unika upplevelser i olika landskap – från det hisnande UNESCO Yasuni Biosphere Reserve till den natursköna vulkanregionen Cotopaxi och unika Galapagosöarna.

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

16 dagar från 117.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Amazonas, Fastlandet och Galápagos

Amazonas, Fastlandet och Galápagos. Denna unika resa runt i Ecuador erbjuder fantastiska upplevelser i olika landskap – från det hisnande UNESCO Yasuni Biosphere Reserve till den natursköna vulkanregionen Cotopaxi och Riobamba. Du upptäcker även charmen i Quito och Cuencas koloniala och inka-arv. Resan avslutas på öppet hav, med en kryssning genom de majestätiska Galapagosöarna i en lugn takt. Resan innehåller handplockade upplevelser och boenden i spännande, unika miljöer.

Quito

Resan startar i Quito, den mest besökta staden i Sydamerika, där en mängd spännande upplevelser väntar dig, när du besöker de livliga och charmiga marknaderna, den pittoreska gamla staden och beundrar alla historiska byggnader och inte minst möter stadens alltid vänliga och välkomnande invånare.

Amazonas

Resan fortsätter vidare från Quito till Yasuni där du kommer att bo i hjärtat av Amazonas och kunna njuta av den orörda Amazonas skönhet och ta in regnskogens mystiska rytm. Yasuni Biosphere Reserve and National Park en av få platser i världen där växt-, däggdjurs-, amfibie- och fågelarter alla når sin maximala biologiska mångfald.

Cotopaxi-vulkanen

I Cotopaxi och Riobamba kan du se den fantastiska Cotopaxi-vulkanen som beskrivs som den vackraste och mest regelmässiga av alla de kolossala bergstopparna i de höga Anderna. Den är täckt av ett tjockt täcke av den vitaste snön, som lyser och glimmar vid solnedgången. Regionen är även känt för dess historiska haciendas som ligger i de omkringliggande kullarna och det är i en sådan hacienda du kommer att övernatta i. Det kommer att bli en autentisk och oförglömlig upplevelse.

Inkaruiner i Cuenca

I Cuenca, väntar dig inkaruiner och vackra koloniala byggnader. Guayaquil ligger vid Guayas-floden och är Ecuadors handelscentrum. Storstaden rymmer en intressant kombination av spännande kolonialhistoria och modern arkitektur, detta ger staden en speciell atmosfär.

Galapagosöarna

Resan avslutas ombord på en liten exklusiv yacht som är den perfekta utgångspunkten för att uppleva och utforska denna ögrupp i Stilla havet. Det finns gott om utrymme för en bekväm och avslappnad vistelse ombord. Njut av uppfriskande drycker i den trevliga baren på övre däck eller ta ett avkopplande dopp i jacuzzin. Galapagosöarna ligger 1400 km väster om Ecuadors fastland och nås med små båtar, och är ett strikt skyddat, unikt UNESCO-världsarv.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Resrutt: Quito - Yasuni - Cotopaxi - Riobamba - Cuenca - Guayaquil – Galápagos - Quito

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Quito, Ecuadors huvudstad.

Dag 1–3: Quito

Vid ankomsten till Quito blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till Hotel Patio Andaluz. Du kommer att bo de kommande 2 nätterna på detta eleganta boutiquehotell som ligger endast några få steg från Plaza de Independencia och är därför en central och praktisk utgångspunkt för din utforskning av de historiska platserna. Fastigheten är en renoverad herrgård från kolonialtiden som är charmigt inrett med uteplatser, valv och terrasser. Rummen är bekväma och smakfullt inredda i dämpade färger. Hotellets restaurang serverar utmärkta rätter från den ecuadorianska köket. Quito är omgiven av vulkaner och Anderna och är ett kulturellt ymnighetshorn. Med dess många kyrkor och kloster, och en spännande kolonialhistoria, kan man enkelt förstå varför stadskärnan är inskriven på UNESCO’s Världsarvslista. Den imponerande gotiska basilikan är väl värd ett besök med dess vackra utsikt från de 115 meter höga tornen. Du kommer även att besöka de livliga och charmiga marknaderna.

Utflykt:

Stadstur i Quito City och Mitad del Mundo

På denna privata heldagstur kommer du att se självständighetstorget med katedralen, presidentpalatset, rådhuset och ärkebiskopens palats. Du kommer även att besöka San Francisco kyrkan som är en av de största religiösa byggnaderna som har byggts på senare tid. Den imponerande fasaden och atriumgården leder in i kyrkorummet som är som tapetserat med guld. Vid huvudaltaret står den bevingade Jungfrun av Quito. Därefter fortsätter turen ca 25.km norr om Quito till Mitad del Mundo, “världens mitt”. På det 30 meter höga monumentet kan man läsa om den fransk-spanska geodetiska expeditionen från 1736 till 1744 som bestämde var ekvatorn ligger exakt. Här kan du ta bilder med ena benet på jordens norra halvklot och det andra benet på jordens södra halvklot. 

Heldagsutflykt; Privat aktivitet; Lunch ingår 

Dag 3–6: Yasuni

Resan fortsätter vidare från Quito till Yasuni. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen där ditt flyg avgår mot Coca och Yasuni. De kommande tre nätterna kommer att bli oförglömliga när du bor på Napo Wildlife Center. Napo Wildlife Center (NWC) är en vacker fastighet belägen i hjärtat av Amazonas. För att ta sig till detta utmärkta läge måste man paddla i en kanot längs flodmynningen som förbinder Napofloden och Añagu-sjön, där hotellet ligger. NWC markerar ingångspunkten för Añagu-territoriet, som Kichwa-samhället äger och driver enligt strikta hållbarhetsprinciper som syftar till att bevara ekosystemet. NWC är byggt på stranden av den storslagna Añagu-sjön och är omgivet av vacker orörd regnskog! Slå dig ner och njut av den orörda Amazonas skönhet och ta in regnskogens mystiska rytm. Lokalbefolkningen är utbildade som Yasuni-parkvakter och tvåspråkiga naturforskare kommer att fängsla dig med sina berättelser och visdom. Alla bekvämligheter finns här: Rymliga och välventilerade cabañas, oavbruten el, rinnande vatten, till och med tvättservice är tillgänglig! Restaurangen tillgodoser lokala och internationella smaker och kommer även att tillgodose alla dietrestriktioner. Det finns en butik på plats för souvenirer och personliga föremål och en presentbutik med härliga hantverk gjorda av kvinnor i samhället. Beläget i nordöstra Ecuador, är UNESCO-platsen Yasuni Biosphere Reserve and National Park en av få platser i världen där växt-, däggdjurs-, amfibie- och fågelarter alla når sin maximala biologiska mångfald.

 

Utflykt:

Inkluderade aktiviteter på Napo Wildlife Center (4 dagar)

Du blir hämtad från Cocas flygplats, och första dagens aktiviteter börjar med en två timmars motorbåttur längs Napofloden, ett privilegierat tillfälle att observera majestätiska Amazonas vilda djurarter som kungsfiskare och hägrar. Ge dig ut på en paddel-kanotresa längs flodmynningarna som leder till Napo Wildlife Centre som står vid stranden av Añagu-sjön. Dag två kan du besöka flera papegojor som slickar lera och beundra det färgstarka spektaklet av mer än 11 fågelarter som samlas för att äta mineralerna som är koncentrerade i jorden. På eftermiddagen, kan du vandra längs en skogsstig som leder till ett lokalt distrikt för att lära dig om seder och traditioner i Kichwa Añagu-samhället. Dag tre, klättrar du 36 meter högt till Canopy Observation Tower där flockar av fåglar som färgglada tangaror, västpapegojor och tukaner kommer att passera dig. På eftermiddagen kan du utforska de lägre nivåerna av skogen som är hem för ödlor, apor, sällsynta insekter och ormar. Håll också ögonen öppna för jätteuttrar vid den svarta Añagu-sjön. Dag fyra sjunker du sakta ner i skogens ljud och syner medan du njuter av kanot- och motorbåtturen tillbaka till Coca. 

Dag 6–7: Cotopaxi

Resan i Ecuador går idag vidare till Cotopaxi. Du blir hämtad och körd till flygplatsen och flyger tillbaka till Quito. Därifrån blir du hämtad och körd i bil med privatchaufför till Cotopaxi, det är 75 km avstånd och det tar ungefär en timme till ankomst vid Hacienda La Ciénega, där du kommer att bo i en natt. Beläget i den vackra Cotopaxi-regionen, köptes Hacienda La Ciénegas terräng ursprungligen 1695. Generation efter generation har haciendan bebotts av viktiga personligheter och stora historiska figurer, vilket lämnar fastigheten glödande med en aura av storhet. Som en av de exklusiva gästerna kommer du att njuta av känslan av att ta ett steg tillbaka i tiden medan du kopplar av i lugn och ro. Rummen är bekväma och mysiga och fastigheten är full av frodig grönska och utsikt över det omgivande landskapet. Det är här i Cotopaxi-provinsen som du hittar det som den tyska upptäcktsresaren Alexander von Humboldt gav namnet ”The Avenue of Volcanoes” och som rymmer några av de mest dramatiska bergslandskapen i Ecuador. Uppkallad efter den imponerande vulkanen Cotopaxi, som Humboldt beskrev som “den vackraste och mest regelmässiga av alla de kolossala bergstopparna i de höga Anderna”. Den är en perfekt symmetrisk kon, täckt av ett tjockt täcke av snö som skiner och glimmar vid solnedgången. Förutom naturen har denna provins även ett antal småstäder som är kända för dess historiska arv och de färgglada marknaderna. Regionen är även känt för dess historiska haciendas (stora lantegendomar) som ligger i de omkringliggande kullarna och det är i en sådan hacienda du kommer att övernatta i. Det kommer att bli en autentisk och oförglömlig upplevelse.

Dag 7–8: Riobamba

Idag fortsätter resan vidare till Riobamba. Du blir hämtad från ditt hotell och körd till ditt boende, Hostería La Andaluza. Gå tillbaka i tiden på Hostería La Andaluza, en ståtlig hacienda från 1400-talet full av klass och historisk relevans. Fastigheten har varit en mötesplats för framstående personligheter som den legendariske Simon Bolivar och har officiellt förklarats som ett av Ecuadors kulturarv. Bevittna storheten i La Andaluza när du går genom den centrala innergården, de vackra anlagda trädgårdarna prydda med stenfontäner och majestätiska vyer till den snötäckta vulkanen Taita Chimborazo. Hostería upprätthåller graciöst det förflutnas härliga utseende med bekvämligheterna i ett modernt boende. Se fram emot rymliga och mysiga rum med trämöbler, vackra antikviteter och ecuadorianskt hantverk. Riobamba ligger 2750 meter över havet och omges av majestätiska vulkaner, utav vilka några fortfarande är aktiva. På grund av detta privilegierade läge är staden också känd som "Sultana av Anderna".

 

Utflykt:

Ett volkanoäventyr i Anderna 

Ge dig ut på den natursköna Panamericana South Highway mot den hisnande Cotopaxi-toppen, världens högsta aktiva vulkan på 5 897 meters höjd. Promenera runt den stora Limpiopungosjön för att ta in den magnifika utsikten över de snötäckta Cotopaxi och närliggande Rumiñahui-topparna. En kort vandring i nationalparken kan ge dig möjligheten att beundra unika vilda djurarter som den andinska kondoren, den andinska räven, den andinska glasögonbjörnen, den vitsvansade eller den lilla kronhjorten. Innan du beger dig ut, stanna till vid tolkningscentret för att hämta en handgjord souvenir eller för att ta snacks att ta med på bilresan mot Riobamba.

Dag 8–10: Cuenca

Idag fortsätter resan vidare till Cuenca. Du blir hämtad från ditt hotell och körd till ditt boende i Cuenca för de kommande två nätterna, Mansion Alcazar. Bekvämt beläget bara tre kvarter från vackra Plaza Abdon Calderon, är Mansión Alcazar en oas av lugn i Cuencas pulserande historiska stadskärna. Det intima boutiquehotellet ligger i en omsorgsfullt restaurerad kolonial herrgård som ger liv till prakten och skönheten i Cuencas förflutna. Rummen är elegant inredda med antika trämöbler och är välutrustade för att ta emot de mest erfarna resenärerna. Koppla av i deras underbara trädgård eller njut av en utsökt måltid i hotellets egen restaurang, som är känd som en av Cuencas bästa ställen för en fin middag. Cuenca är Ecuadors tredje största stad och ligger i Ecuadors högland på 2500 meter. Ursprungligen en inkastad, erövrades den av spanjorerna på 1500-talet.

Utflykter:

Utforska Inkaruinerna i Ingapirca

Efter frukost åker du till Alausi, en charmig by där du kan observera lokala invånare i traditionell etnisk klädsel. Från Loma de Lluglis höjder kan du känna hur Sankt Peter skänker sina välsignelser när du hoppar på det allmänna tåget mot stationen Devil's Nose. På väg till Cuenca kommer du att besöka den arkeologiska platsen Ingapirca, de viktigaste och bäst bevarade inkaruinerna i Ecuador. Föreställ dig hur livet var för de tidiga Cañari-bosättarna som byggde soltemplet, inkafolket som konverterade platsen till ett militärt fäste eller spanjorerna som byggde nya städer med ursprungliga stenar från denna heliga plats. Lär dig mer på museet före lunchtid och koppla av efteråt under de återstående två timmarnas resa mot den vackra staden Cuenca.

Heldagssightseeing i Cuenca

Den koloniala staden Cuenca, som är erkänd som ett världsarv av UNESCO, uppskattas bäst till fots. Upplev skönheten och atmosfären i Gamla Stan när du bläddrar genom dess blomster- och hantverksmarknader, kliver in i konstgallerier och magnifika kyrkor, beundrar de vackra koloniala byggnaderna med smidesjärnsbalkonger och snidade trädörrar. Välj från en mängd olika museiutställningar, allt från religiös och kolonial konst till arkeologiska reliker och antropologiska utställningar av olika etniska grupper i Ecuador. Uppskatta skillnaderna mellan moderna stadsdelar och historiska hus uppflugna på klippor högt ovanför Tomebambafloden. Du kommer att bjudas på en fantastisk panoramautsikt från Turi-punkten, och enligt dina önskemål avslutas turen med ett besök på ett keramiskt konstgalleri, en panamahattfabrik eller en lokal konstnärsverkstad.

Dag 10–11: Guayaquil

Resan fortsätter vidare till Guayaquil. Du blir hämtad på hotellet och körd till ditt boende för en natt, Hilton Colon. Hotellet kombinerar utmärkt service och en avslappnad resortkänsla. Njut av ett rymligt rum designat för din komfort med alla moderna bekvämligheter, koppla av vid utomhuspoolen under den varma tropiska solen - simma några varv eller bara smutta på en sval drink från Coco Bar. Håll dig aktiv med ett träningspass i Health Club eller skäm bort dig själv med en spabehandling. Välj mellan nylagad sushi, lokala skaldjursrätter, modern italiensk mat, grillade specialiteter eller en välfylld buffé på någon av hotellets restauranger. På Hilton Colon kan du få det bästa av två världar: ett bekvämt läge i centrum med alla faciliteter som ett resorthotell erbjuder. Guayaquil är Ecuadors handelscentrum, främst på grund av en stor hamn. Det är kombinationen av spännande kolonialhistoria och modern arkitektur, som ger staden dess speciella atmosfär. Staden är stolt över hur dess historia har bevarats på de olika muséerna, som exempelvis de enastående samlingarna av prekolombiansk konst och kuriosa på MAAC. En annan stor huvudattraktion är den nybyggda strandpromenaden, Malecón 2000, som sträcker sig 2,5 km längs Guayas-floden. På en promenad längs strandpromenaden kan du se ett antal stora historiska monument, muséer, butiker, restauranger och barer längs vägen. 

 

Utflykt:

Upplev hållbar turism på Hacienda La Danesa

Efter frukost tar vi dig på en bilresa (3 timmar, 30 minuter) mot kustregionen Naranjito. En utvald miljö bland teakträd och floder välkomnar dig till Hacienda La Danesa, en autentisk upplevelse på landsbygden. Den en gång traditionella mejeri- och kakaogården drivs av den tredje generationen Olsen och de har satsat på hållbar turism. Exklusiva guidade turer upplyser besökarna om processen att förvandla kakaomandlar till fina hantverkschoklad. Du kommer även att få en möjlighet att vandra genom bananplantager och att observera de dagliga gårdsaktiviteterna som bidrar till restaurangens jord-till-bord-meny. Njut av en utsökt hälsomedveten ekologisk lunch tillagad med ingredienser odlade eller hämtade från det lokala samhället. Kvällen avslutas med en timmes bilresa till ditt hotell i Guayaquil.

Dag 11–15: Galápagos

Idag fortsätter resan vidare till Galápagosöarna. Du blir hämtad på hotellet i Guayaquil och körd till flygplatsen där du flyger till Baltra. Flygresan tar drygt två timmar. På Baltra går du ombord på Anahi en mini-yacht, där du kommer att tillbringa de kommande 4 nätterna. Yacht Anahi är en magnifik byggd katamaran, och är perfekt för en uppfriskande kryssning till Galapagosöarna. Var och en av de åtta hytterna är elegant designade, med trägolv och stora fönster för att släppa in ljus och stärkande havsbris. Stora porträttfönster erbjuder spektakulär utsikt över det öppna havet. Njut av lugnet runt omkring dig medan du kopplar av på däck eller lånar en favoritbok från biblioteket. TV-DVD-rummet är perfekt för filmälskare. Njut av uppfriskande drycker i den trevliga baren på övre däck eller ta ett avkopplande dopp i jacuzzin. Njut av det utsökta köket som serveras på däck, medan du umgås med andra gäster vid matsalen på huvuddäcket. Galapagosöarna ligger 1400 km väster om Ecuadors fastland och nås med små båtar, och är ett strikt skyddat, vackert UNESCO-världsarv.

Dag 15: Quito

Det är dags att lämna fartyget och påbörja resan hem. Du blir upphämtad i hamnen och körd till flygplatsen där flyget avgår mot Baltra med ett flygbyte i Guayaquil.

Dag 16: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Ecuador anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

16 dagar från 117.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  117.000* kr när 2 personer reser tillsammans


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige tur och retur till Quito
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • 2 övernattningar på Hotel Patio Andaluz (Duplex) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Napo Wildlife Center (Cabana) inkl. helpension och aktiviteter
 • 1 övernattning på Hacienda La Ciénega (Standard) inkl. helpension
 • 1 övernattning på Hostería La Andaluza (Standard Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Mansion Alcazar (Garden Room) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Hilton Colon (Executive) inkl. frukost
 • 4 övernattningar på Yacht Anahi inkl. helpension och aktiviteter
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (support 24 timmar om dygnet under resan)
 • Full klimatkompensation
Ev. tillägg
 • Uppgradering till business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och ev. turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar av hotellrum
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Peru och Galápagos: Naturens underverk

Peru och Galápagos: Naturens underverk

 • Kryssning på Galapagosöarna
 • Mäktiga Machu Picchu
 • Quito, Cusco & Lima

13 dagar från 105.000 kr per person

Amazonas, Fastlandet & Galápagos

Amazonas, Fastlandet och Galápagos

 • Bo i hjärtat av Amazonas
 • Inkaruiner i Cuenca
 • Majestätiska Galapagosöarna

16 dagar från 117.000 kr per person

Galápagos: Naturens hemligheter

Galápagos: Naturens hemligheter

 • Upplev Galápagos över och under vattnet
 • Kom extremt nära djurlivet med en lyxyacht
 • Besök Ecuadors färgglada huvudstad

9 dagar från 69.000 kr per person

Ecuador: Galápagos djur och natur

Ecuador: Galápagos djur och natur

 • Upplev djur & natur på de magiska Galápagos-öarna
 • Bestig den vackra Cotopaxi-vulkanen
 • Utforska Ecuadors färgglada kultur

13 dagar från 98.000 kr per person

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

 • Upplev Chiles moderna huvudstad
 • Utforska Patagoniens fascinerande natur
 • Titta på stjärnorna i Atacamaöknen

14 dagar från 83.000 kr per person

Det bästa av Peru med MyPlanet

Det bästa av Peru

 • Utforska Amazonas på en kryssning
 • Upplev Machu Picchu, inkafolkets heliga stad
 • Njut av det magnifika strandlivet på Máncora

16 dagar från 108.000 kr per person

Chile: Sjöarna och vinlandet

Chile: Sjöarna och vinområdena

 • Upplev vackra Santiago De Chile
 • Aktiviteter i Pucón-området
 • Bo i hjärtat av vinområdena

11 dagar från 56.700 kr per person

Brasilien samba, stränder och vacker natur

Brasilien: Samba, stränder och vacker natur

 • Upplev Rio de Janeiros unika strandkultur
 • Bli hänförd av de mäktiga Iguazúfallen
 • Njut av livet i Búzios, Brasiliens St. Tropez

11 dagar från 52.200 kr per person

Bergen, sjöarna och Inkaleden

Peru: Bergen, sjöarna och Inkaleden

 • Upplev färgglada Lima
 • Lär dig mer om inkakulturen i Cusco
 • Vandra Inkaleden till Machu Picchu

14 dagar från 49.500 kr per person

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

 • Upplev Brasiliens pulserande storstäder 
 • Bli hänförd av Iguazúfallen & Pantanal
 • Utforska Amazonas på en flodkryssning

16 dagar från 75.600 kr per person

Argentina: Landskap och traditioner i norr

Argentina: Landskap och traditioner i norr

 • Upplev Argentinas livliga huvudstad
 • Låt dig imponeras av Iguazúfallens skönhet
 • Njut av de underbara argentinska vinerna i Mendoza

16 dagar från 57.600 kr per person

Iguazu fallen i argentina

Argentinas höjdpunkter

 • Känn tangons rytmer i Buenos Aires
 • Upplev Perito Moreno glaciären vid El Calafate
 • Låt dig imponeras av de mäktiga Iguazúfallen

12 dagar från 57.600 kr per person