0775-888 088 FÅ OFFERT
Australien från kust till kust

Australien från kust till kust

Upplev Australiens rika djurliv och landskapens mångfald på denna härliga resa från kust till kust med tåget Indian Pacific.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

15 dagar från 71.550 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Australien från kust till kust

Australien från kust till kust. Få känslan av Australiens enorma storlek och variation på denna resa från västkusten till östkusten. Resan startar i storstaden Perth, i Western Australia. Från Perth åker ni bland annat på vingårdsbesök till Margaret River samt att ni får möjlighet att uppleva det unika djurlivet på Rottnest Island. Efter ett par dagar i Perth går resan sedan vidare med lyxiga tåget Indian Pacific genom den oändliga outbacken till trevliga Adelaide.

Tågresa med Indian Pacific

På tågresan från Perth har du din egen privata tåghytt med dusch och toalett, du äter och dricker fantastiskt i Queen Adelaide Restaurant samtidigt som du kan njuta av den australiensiska naturen utanför fönstret. En resa med Indian Pacific är en fantastisk upplevelse och skall inte ses som en transport, här handlar allt om att se landet Australien. Du bor i någon av de vackra dubbelhytterna ombord, alla med dusch/toalett och njuter av fantastisk mat och dryck i restaurangen. I loungen njuter du av en drink eller ett glas vin tillsammans med andra resenärer, kanske kan du få ett tips om vad du inte får missa på nästa resmål? Tågresan tar ca 2 dagar från Perth till största staden i South Australia, Adelaide.

Kangaroo Island i South Australia

Staden Adelaide är utgångspunkt för stora naturupplevelser på Kangaroo Island. Kangaroo Island har ett fantastiskt rikt djurliv. Håll utkik efter kängurur, koalor, myrpiggsvin, emuer och en uppsjö av andra slags djur i Hanson Bay Wildlife Sanctuary samt i Flinders Chase National Park. Efter ett par dagar i South Australia tar en kort flygresa dig sedan från Adelaide till Sydney på östkusten.

Bondi beach & Sydney Opera House

I Sydney kan ni se fram emot en utflykt till Blue Mountains och en härlig lunchkryssning i Sydney Harbour. Med fyra nätter i Sydney finns det också en hel del tid att utforska staden på egen hand. Besök Operahuset, sola på Bondi Beach, flanera i Botaniska trädgården, gör en Bridgeclimb på Sydney Harbour Bridge och njut av ett glas vin i solnedgången i Circular Quay.

Läs mer om denna innehållsrika och annorlunda resa till Australien i dagsprogrammet nedan. Resan kan justeras enligt önskemål.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Upplev Australiens rika djurliv och landskapens mångfald på denna härliga resa från kust till kust.

Dag 1: Avresa från Sverige

Det är avresa från Sverige via Asien till Australien.

Dag 2: Perth

Efter ett flygbyte fortsätter ni resan till västra Australiens största stad Perth och det är i Perth ni kommer bo de nästkommande tre nätterna. Trots att Perth är en av den mest avlägsna storstaden är det en dynamisk och modern storstad med ett rikt folkliv, stora shoppingmöjligheter och spännande sevärdheter. Spendera resten av dagen med att njuta av Perths härliga klimat från ett trevligt café eller kanske på en av de många stränderna. Efter flygresan kan det vara skönt att sträcka på benen med en promenad till Kings Park som ligger på toppen av Mt Eliza. Parken har bland annat en botanisk trädgård och inte minst en fantastisk utsikt över Perth och Swan River.

Dag 3: Perth

Stora naturupplevelser och vin i världsklass väntar under dagens utflykt till Margaret River. Ni blir hämtade tidigt på morgonen på hotellet och kursen sätt mot den lilla staden Busselton. Här upplever ni en imponerande 1,8 kilomterer lång hängbro i trä. Framme i Margaret River serveras en god lunchtallrik tillsammans med lokalt öl och cider. Nästa stopp är Mammoth Caves där ni får en guidad tur ned i en av områdets mer än 300 grottor. Tillbaka på jordens yta fortsätter turen till den berömda fyren Leeuwin. Fyren står med en spektakulär placering på Australiens sydvästligaste punkt där Indiska Oceanen och Södra Oceanen möts. Därefter åker ni tillbaka till Margaret River där ni smakar på områdets legendariska viner under ett vingårdsbesök. Innan ni vänder tillbaka mot Perth får ni lite tid att utforska Margaret River på egen hand. Längs vägen stannar ni till på ett litet café där det är möjligt att köpa lite mat. Ni kommer åter till ert hotell i Perth sent på kvällen.

Dag 4: Perth

Idag väntar fler spännande naturupplevser när ni besöker den natursköna Rottnest Island utanför Perth. Rottnest island är vida berömd för sitt unika djurliv och inte minst quokkaen som bara lever här och på ett fåtal andra platser i västra Australien. Quokkaen liknar en ovanligt söt känguru i ministorlek och det är inga andra platser i Australiens där det är större chans att få syn på quokkaen än på Rottnest Island. Utöver det så spana även ut över havet. Speciellt på våren då knölvalar söker sig in mot kusten. Det lever även delfiner i dessa farvatten samt havsörnar som cirkulerar i luften på jakt efter nästa måltid.
Ni har hela dagen till förfogande att utforska denna särpräglade ö. Först genom en guidad promenad efterföljt av en guidad busstur. Under dagen upplever ni en rad av öns största historiska, kulturella och naturmässiga sevärdheter. Lunch avnjuts på Rottnest Lodge och eftermiddagen spenderas på egen hand innan färjan återvänder till fastlandet. Från färjeläget väntar en buss för att transportera er tillbaka till ert hotell.

Dag 5: Tågresa med Indian Pacific

Njut av en lugn och skön morgon i Perth innan det är dags att bege sig till stationen där tåget till Adelaide står klart för avgång. Vid lunchtid sätts tåget i rullning och ni ger er ut på en av de längsta och mest legendariska tågresorna i hela världen. Resan till Adelaide tar knappt två dygn och för er genom tusentals kilometer av rå och öde Australiensk outback. Långt bort från all tecken på mänsklig civilisation.
Tåget är ytterst komfortabelt. Detta förslag är grundat på att ni reser i kategorin 'Gold Service'. Varje kupé har en soffa som kan görs om till säng komplett med vita strukna lakan, täcke och kudde. Dessutom har kupén garderob, spegel, läslampa, toalettartiklar samt ett bord. Alla måltider är inkluderade och serveras i den eleganta restaurangvagnen där eleganta servitörer i uniform trollar fram luncher och överdådiga middagar. Avsluta kvällen med en drink i den mysiga loungevagnen medan tåget rullar fram genom den Australienska natten.

Dag 6: Indian Pacific

Ni har hela dagen till att njuta av stämningen ombord på tåget. Möt andra resenärer från jordens alla hörn i loungevagnen eller dra er tillbaka till er kupé för lite lugn och ro. Genom de stora panoramafönstren kan du se landskapen glida förbi i en obruten ström och kanske får ni syn på vilda kameler, stora flockar med papegojor eller röda jättekängurur som söker skugga under de spridda buskarna. Det finns alltid något att titta på i den ödsliga öknen och innan ni hinner tänka er om är det åter dags att slå sig ned i restaurangvagnen till ytterligare en god måltid.
Stora upplevelser väntar också utanför tåget. I Kalgoorlie upplever ni stämningen i den hektiska guldgruvstaden, där förmögenheter blir skapade och ännu fler drömmar krossas sedan guld hittades här 1983. Det andra stoppet under dagen är spökstaden Cook som ligger oändligt långt bort från allting. Här kan ni utforska gamla gator och byggnader som en gång utgjorde en myllrande stationsstad. Staden ligger för övrigt på världens längsta helt raka tågsträckning. Här löper tågskenorna inte mindre än 478 km från Ooldea till Loongana utan att svänga en centimeter.

Dag 7: Adelaide

Gradvis så avlöses den oändliga outbacken av gröna kullar, vinmarker och spridda gårdar. Tidigt på morgonen rullar ni in på stationen i Adelaide. Ni kommer direkt med transfer till ert hotell vartefter ni har hela dagen till förfogande att utforska Adelaide.

Dag 8: Kangaroo Island

Idag väntar ännu fler äventyr. På morgonen lämnar ni trevliga Adelaide för att ge er ut på Kangaroo Island. När ni ankommer till ön kliver ni direkt på en buss som tar er till Cliffords honungsfarm. Här bjuds det naturligtvis på smakprov. Bin som lever på Kangaroo Island är speciella. I slutet av 1800-talet blev 12 bikupor införda från Ligurien i Italien och då Kangaroo Island ligger helt isolerat från fastlandet finns det än idag ättlingar kvar på ön.

Efter en god tvårätters lunch besöker ni Seal Bay där sjölejon ligger och solar på stranden. Tillbaka i huvudstaden Kingscote på ön övervakar ni en pelikanfodring och får samtidigt lära er mer om dessa fascinerande fåglar.

Dag 9: Kangaroo Island

Dagen startar tidigt när ni beger er till eukalyptus destilleriet Emu Ridge, där man producerar eukalyptusolja. Därefter besöker ni en wildlife park där ni kommer nära Australiens ikoniska djur som kängurur och koalor. Ni får en tvårätters lunch vid Hanson Bay Wildlife Sanctuary samtidigt som ni njuter av utsikten till eukalyptusträden och koalorna. Fler naturupplevelser väntar i Flinders Chase National Park, här är chanserna stora att se djur i sin naturliga miljö. Det är också här som de beundransvärda klippformationerna Remarkable Rocks och Admiral's Arch finns. Det kommer ges tid och möjlighet att inhandla kvällsmat innan resan åter går till Adelaide.

Dag 10: Sydney

Tidigt på morgonen går flyget från Adelaide och tar er till Sydney. I Sydney inlogeras ni på ett centralt beläget hotell de nästkommande fyra nätterna. Ni har resten av dagen i Sydney på egen hand.

Dag 11: Sydney på cykel

Sydney med cykel
Ge dig ut i en avslappnad takt, tillsammans med en expertguide som guidar dig om Sydneys historia och moderna kultur. Lär dig om Australiens mest ikoniska byggnad, Sydney Opera House, och åk över Sydney Harbour Bridge. Trampa runt Circular Quay, Observatory Hill Park och strandnära Barangaroo Reserve. Åk genom Darling Harbour, stadens centrum för underhållning och turistnav. Traverse Chinatown, en färgstark blandning av kultur, mat och shopping. Stanna vid Anzac Memorial, Archibald Fountain och Saint Mary's Cathedral i Hyde Park. Njut av fantastisk utsikt över Sydney Tower Eye, Sydneys högsta byggnad. Cykla till sist längs Royal Botanic Garden in på en halvö i Sydney Harbour där du hittar Mrs. Macquarie's Chair, en exponerad sten skulpterad i form av en bänk.

Dag 12: Sydney

Heldagstur till Blue Mountains
Strax utanför Sydney ligger Blue Mountains som bjuder på storslagna landskap och fina chanser att se både kängurur, papegojor och en rad andra spännande djur. Dagens utflykt bjuder verkligen på det bästa av Blue Mountains.

En guidad tur till Blue Mountains är ett måste när man är i Sydney. Nationalparken finns med på UNESCO:s Världsarvslista, bl.a. för att det i området finns 91 olika eukalyptusarter och 132 andra växtarter, som bara finns just i detta område. Blue Mountains är en magisk plats oavsett årstid. Oljedropparna från eukalyptusträden i kombination med damm och fukt ger ett bått skimmer. Därav ser det blått ut på håll och det är därifrån bergskedjan fått sitt namn.

Denna dagstur ger en fin naturupplevelse utan att sätta för höga krav på fysiken. Ni blir hämtade på morgonen vid ert hotell och därefter startar turen över den spektakulära Sydney Harbour Bridge. På vägen upp till bergen gör ni ett stopp för morgonfika i den australiska bushen. Här finns möjlighet att se känguru på nära håll eller några av de vänliga papegojorna och kakaduorna som finns i området. På den guidade dagsturen blir ni transporterade i 4WD vilket gör att man kan komma längre in än de större och mer traditionella turistbussarna. Turen går förbi “De tre systrarna” som är en av Australiens kända naturfenomen, spektakulära canyons och vattenfall. Lunch blir serverad på ett vackert historiskt bergshotell.

All transport, enklare lunch, guidning under hela dagen. Tillbaka i Sydney på eftermiddagen.

Dag 13: Sydney

Ni har ännu en dag till att njuta av Sydney. Ni kan använda dagen för lite shopping, åka till stranden eller kanske överväga en utflykt till vinområdet Hunter Valley. Rådgör med din säljare vad som kan passa er bäst.

Dag 14: Avresa från Australien

Tiden för att ta farväl av landet Down Under har kommit och hemresan påbörjas.

Dag 15: Ankomst Sverige

På grund av tidskillnaden landar ni i Sverige på förmiddagen. Välkomna hem!

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Panorama af citronduftende gummitræer og Perth Central Business District fra Kings Park, Perth, Australien

Perth

Härliga Perth är en av städerna i Australien med flest soltimmar och har hela 19 stränder att välja mellan.

Västkustens pärla

Det inte speciellt svårt att förälska sig i Perth. Staden ligger vacker vid Swan River och är en av städerna med flest soltimmar i hela Australien – vilket säger ganska mycket. Detta njuter lokalbefolkningen av på stränderna, i parkerna och på uteserveringarna med ett glas av det lokala vinet i handen. 

Stränder och vacker natur

Med hela 19 stränder att välja mellan finns det något för alla smaker. Cottesloe och Scarborough är två populära val, men förorten Fremantle är också ett härligt alternativ. En bit bort från kusten bjuder Perth på flera vackra parker som t.ex. Kings Park and Botanic Garden som är bland de största stadsparkerna i världen. Du kan också ta färjan till Rottnest Island som är berömd för sitt unika djurliv. I Yanchap National Park norr om Perth kan du hålla utkik efter kängurur och koalor, och vid The Pinnacles häver sig tusentals orangefärgade kalkstensklippor upp ur ökenlandskapet. Söder om staden lockar dramatiska kuster, droppstensgrottor och berömda vingårdar vid Margaret River där du kan smaka på det australiska vinet. 

Guld och shopping

Det fascinerande guldmuseet Perth Mint är utan tvekan bland Perths mest unika sevärdheter. Efter ett besök här kan du kasta dig ut bland stadens många shoppingcenter och mer än 900 specialinriktade butiker

Australien - Barossa Valley - Vin - 185372228 (Custom)

5 utsökta vinområden i Australien

Barossa Valley

Kvalitet framför kvantitet är mottot i Barossa Valley, nordost om Adelaide, vilket gjort vinområdet till ett av de mest populära i landet. Framförallt tack vare de kraftiga röda vinerna gjorda på Shiraz-druvan samt de fruktiga vitvinerna på bland annat Chardonnay, men också för de vackra omgivningarna, mysiga små byar med tyska rötter samt fantastiska matställen. Testa också de spröda Riesling-vinerna från närliggande Clare Valley och Eden Valley, som är i absolut världsklass. Inte minst om man låter dem ligga i några år.

Rekommenderade producenter här är: Peter Lehman, Penfolds, Henschke och Wolf Blass.

Barossa Valley vinregion South Australia

Coonawarra

Södra Australiens kust har varit igenom inte mindre än tolv istider de senaste ca 600.000 åren, vilket har skapat en ganska speciell jordmån. Idag ger den mineralrika, röda jorden och fukten som rullar in från havet näring till några av världens bästa Cabernet Sauvignon-druvor. Även andra druvor odlas men Cabernet Sauvignon är stjärnan i det här området, och många av Australiens bästa och dyraste viner produceras på druvor härifrån.

Rekommenderade producenter: Wynns, Petaluma, Bowen Estate och Katnook.

Coonawara vinregion Australien

Hunter Valley

Det kan verkligen bli varmt i Hunter Valley, beläget ett par timmars bilresa norr om Sydney. Som tur är produceras en rad av landets bästa viner ändå just här. Fruktiga viner på Chardonnay och Verdelho är båda populära, men det är framförallt Sémillon som gör Hunter Valley unik. En god ung Sémillon från dessa trakter är ren, spröd och en smula neutral, men ge den fem till tio år och den förvandlas till en vidunderlig gyllene nektar med toner av honung och citrus.

Rekommenderade producenter: Tyrrells, Mount Pleasant, Rothbury och Pepper Tree.

Hunter Valley vinregion Australien

Yarra Valley

Vinbönderna i Victoria lyckas få ut det bästa av det relativt kyliga klimatet. Inte minst i Yarra Valley, som har en vinhistoria som går hela vägen tillbaka till år 1838. Mycket har hänt sedan dess och ett hav av små vingårdar trollar idag fram smakrika vita viner på bland annat Chardonnay, Sémillon och Sauvignon Blanc. De röda vinerna på Pinot Noir är precis lika fantastiska. Just Chardonnay och Pinot Noir är de viktigaste ingredienserna i mousserande viner, vilka också produceras med stor succé i Yarra Valley.
Rekommenderade producenter: Yering, Domaine Chandon, Diamont Valley och Coldstream Hills.

Yarra Valley vinregion Australien

Margaret River

Inte många gav pionjärerna en chans när de började plantera vinrankor söder om Perth på 1960-talet. Det ändrade sig dock i början av 1980-talet när vinproducenten Cape Mentelle vann Australiens mest prestigefyllda vintrofé två år i rad. Idag är Margret River ett av Australiens mest populära vinområden, och de lokala röda vinerna på Cabernet Sauvignon är bland de mest eftertraktade i landet. Pinot Noir och Shiraz är man också bra på och glöm inte att smaka på de fantastiska vita vinerna på bland annat Chardonnay och Riesling.

Rekommenderade producenter: Cape Mentelle, Leeuwin Estate, Cullen och Moss Wood.

Margaret River vinregion Australien

MyPlanet Resor 2021

Luftfoto af Snelling Beach. Kangaroo Island, South Australia, Australien

Kangaroo Island

Kangaroo Island är vild och orörd. Det finns få platser i södra Australien där du får samma känsla av hur Australien såg ut när de första upptäcktsresande ankom till den okända kontinenten. 

Kangaroo Islands rika djurliv

Kangaroo Island har ett fantastiskt rikt djurliv. Håll utkik efter kängurur, koalor, myrpiggsvin, emuer och en uppsjö av andra slags djur i Hanson Bay Wildlife Sanctuary samt i Flinders Chase National Park. Se pälssälar vid Admirals Arch och se om du kan få syn på några av de 260 fågelarter som finns på ön. Det finns bl.a. pingviner som går i en parad över stranden i närheten av Kingscote vid solnedgången. Håll också ett extra öga på havet om du är där i perioden juni till augusti, så kanske du har tur och får syn på valar också. 

Vilda landskap

Trots öns relativt lilla storlek bjuder Kangaroo Island på en stor variation av landskap. Från vita stränder med turkosblått vatten till dramatiska klippkuster och öppna buskagelandskap med utspridda eukalyptusträd. Även en liten öken med gyllene sanddyner under namnet Little Sahara finns på ön. Mest berömt är dock Remarkable Rocks, en samling surrealistiska stenskulpturer på en klippa ut mot havet som har formats av väder och vind under många miljoner år.

En panoramaudsigt over Adelaide-skyline fra floden Torrens, Australien

Adelaide

Charmerande Adelaide är kanske den storstad i Australien som påminner mest om Europa.

Upptäck en charmig stadsatmosfär

Härliga Adelaide har en speciell egenskap i att kunna charmera sina besökare. Staden ligger vackert vid floden Torrens omgiven har gröna parkområden. Med sina vackra kyrkor, gågatan Rundle Mall och sin rika matkultur är Adelaide kanske den av Australiens städer som påminner mest om en europeisk storstad. 

Vinprovning vid Adelaide

Södra Australien blev framförallt kolonialiserat av tyska immigranter, vilket har präglat många småstäder i Adelaide Hills. Med sig hade de sin flair för vinodling och idag hör områden som Barossa Valley, McLaren Vale och Clare Valley till den absoluta världseliten. Här ligger vingårdar utspridda i de frodiga landskapen och passionerade vinbönder delar ut smakprover från den senaste skörden. Ta tillfället i akt och följ med på en vintur när du är i Adelaide, som också har ett spännande vincenter i stadens hjärta. 

Med spårvagn till Glenelg

Adelaides många parker är perfekta för en avslappnad picknick, framförallt omkring Adelaide Festival Centre och North Terrace där den botaniska trädgården ligger. Du kan också hoppa på spårvagnen till strandförorten Glenelg, som alltid bjuder på ett rikt folkliv. Härifrån kan du också ta en guidad båttur ut på havet och simma med delfiner i det vilda. Andra ställen att se delar av Australiens ikoniska djur på nära håll är  Cleland Wildlife Park eller på Adelaide Zoo.

Panorama over Sydney Harbour. Sydney, Australien

Sydney

Få städer i världen erbjuder så många härliga stränder, ett behagligt klimat året runt och fantastiskt läge direkt vid havet så som Sydney gör.

Vad kan man se och göra i Sydney?

Sydney är delstatens huvudstad och den största staden i Australien med över 5 miljoner invånare. Trots sin stora befolkning känns staden ganska ’liten’ och den är lätt att ta sig runt i, både till fots och med lokaltrafik.

Sydneys siluett domineras självklart av de två ikoniska sevärdheterna, Operahuset och Sydney Harbour Bridge, där den senare tar dig från centrum till North Sydney på 10 minuter. Områden man måste besöka, förutom Circular Quay med Operahuset, är Darling Harbour och Australiens världsberömda Bondi Beach som du lättast tar dig till med buss. Vill du slippa alla turister på Bondi Beach rekommenderar vi att du tar färjan till Manly Beach. Här är något lugnare och här finns flera härliga caféer och restauranger att inta sin lunch på.

I innerstaden finner du områden som Balmain, Paddington och Glebe där besökare kan se en skymt av viktoriansk -, edvardiansk – och 20-tals arkitektur gömd bland moderna byggnader. I dessa områden kan man strosa runt bland caféer, restauranger och butiker och bara njuta av stämningen. Glöm inte att också flanera runt i The Rocks med sina trevliga butiker, härliga caféer och trevliga läge vid vattnet.

Evenemang i Sydney

Sydney är utan tvekan Australiens nummer ett när det gäller evenemang. Det mest kända kanske är stadens årliga nyårsfirande med ett fyrverkeri utan dess like. Turister från alla världens hörn vallfärdar då hit för att i alla fall en gång i livet få uppleva nyår i Sydney. Ett annat känt evenemang är Sydney Mardi Gras Parade som hålls i mars varje år. Hundratusentals åskådare tar del av detta glädjefyllda evenemang där bland annat en parad med över 10 000 deltagare tågar genom staden. Både nyårsfirandet och Mardi Gras är gratisevenemang och lockar som sagt otroliga mängder folk, vilket gör att man behöver boka både boende och aktiviteter i riktigt god tid. Utöver dessa två ålls sedan under resten av året oräkneliga mindre festivaler, kulturevenemang och även stora sportevent.

Sevärdheter utanför Sydney

Det finns en mängd saker att se och göra även strax utanför Sydney. Blue Mountains är kanske den mest kända med bergsformationen Three Sisters och sitt blåa sken. Detta sken som också gett området sitt namn, skapas när oljedropparna från alla Eucalyptusträden blandas med damm och fukt i luften. En dagstur hit är ett måste när du är i Sydney. Läs här om den dagstur vi rekommenderar Dagstur till Blue Mountains.

Ett av Australiens bästa vinområden, Hunter Valley, finns också på en dagsturs avstånd. För att kunna smaka på de fantastiska vinerna som produceras här rekommenderar vi en busstur med guide, eller att du kör själv men då bor över på något av de trevliga ställen som finns i Hunter Valley. Då finns möjlighet att cykla mellan vingårdarna och ta del av årets skörd på flera ställen. Läs här om en av de dagsturer du kan boka via oss Vintur Hunter Valley.

Självklart finns det flera andra turer du kan göra för att exempelvis uppleva Australiens unika djurliv med kängurur och koalor. Läs mer här om alla utflykter du kan göra i och utanför Sydney.

Karta

Prisexempel

15 dagar från 71.550 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 71.550 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 4.000 - 8.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige-Australien t/r
 • Inrikesflyg Adelaide-Sydney
 • Flygskatter
 • 3 nätter på centralt hotell i Perth
 • Dagstur till Margaret River inkl. gourmetlunch & vinprovning i Margret River
 • Dagstur till Rottnest Island inkl. båttur Rottnest Island t/r, sightseeing runt ön samt lunch
 • Tågresa Perth-Adelaide 2 nätter med Indian Pacific
  - Övernattning i dubbelhytt Gold Sleeper Service med dusch/toalett
  - Samtliga måltider och utvalda drycker under hela resan
  - Utflykter utanför tåget utmed resans gång
 • 2 nätter på centralt hotell i Adelaide
 • 2-dagars tur med guide till Kangaroo Island inkl.  övernattning, frukost, lyxig picniclunch, färjetransport Kangaroo Island t/r samt guidning runt ön
 • 4 nätter på centralt hotell i Sydney
 • Dagstur till Blue Mountains inkl. guidning, transport och lättare lunch
 • Sydney classic bike tour inkl. guide (ca 3,5 timme)
 • Alla nödvändiga transfers från/till flygplats
 • Full klimatkompensation
 • MyPlanet Concierge service
Tillägg
 • Uppgradering till Business class på flyget
 • Uppgradering av hytt på Indian Pacific
 • Arrangemang eller utflykter ej nämnda i programmet
 • Måltider ej nämnda i programmet
 • Avbeställningskydd
 • Reseförsäkring
 • Ev. visum
Skräddarsy resan

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS - LIZARD ISLAND 1

Lizard Island Resort

Lizard Island är nationalpark & så orörd den kan bli. Här finns en av Australiens bästa resorter.

Australien - Queensland - Lamington National Park - vandretur_3

Two Wonders in One

Upplev både regnskogen i Lamington samt världens största sandö Fraser Island.

Australien - victoria - Yarra Valley - luftballon 12_0.jpg

Ballongfärd

Turen går till The Tablelands, väster om Cairns. Njut av ballongflygning i 30 min över vackert landskapet.

Australien - Queensland - Brisbane - Flod - Solnedgang.jpg

Guidad cykeltur i Brisbane

Att uppleva Brisbane från cykelsadeln är verkligen att rekommendera.

AdobeStock_145696201.jpeg

Hamilton Island Reef View Hotel

Hamilton Island Reef View Hotel är ett 4 stjärnigt hotell med makalös utsikt över Whitsundays. Kampanjerbjudande!

Australien - Northern Territory - Alice Springs - Aboriginal 1.jpg

Uluru - kultur och solnedgång

Lär mer om aboriginsk kultur och se Uluru skifta färg i solnedgång på denna guidade halvdagstur.

cruise-reefworld-aerial1

Stora Barriärrevet från Hamilton Island

En hel dag till härliga Hardy Reef från Hamilton island med Cruise Whitsundays.

Australien - Queensland - Silky Oaks Lodge - Riverhouse_0

Silky Oaks Lodge

Silky Oaks Lodge ligger mitt i den vackra regnskogen i Daintree National Park.

qualia_Great-Barrier-Reef_Beach-House-Pool-cJason-Loucas.jpg

Qualia Resort Hamilton Island

Qualia ligger på Hamilton Island och är framröstad som en av världens bästa resorter.

Australien - New South Wales - Paperbark Camp - Deluxe (3)_0

Paperbark Camp

På Paperbark Camp bor du i lyxtält mitt ute i naturen i Jervis Bay ca 2 timmar söder om Sydney.

HamiltonIsland-room

Palm Bungalows Hamilton Island

Nyrenoverade Palm Bungalows Hamilton Island ligger vackert inbäddat i tropisk grönska.

lady elliot island beach 2

Lady Elliot Island Eco Resort

Lady Elliot Island har kanske den absolut bästa snorklingen av alla barriärrevsöar.

heron island new.jpg

Heron Island Resort

Upplev Heron Island som är en riktigt bra ö-resort direkt på Stora Barriärrevet.

beach-club-hamilton-island-room-view

Hamilton Island Beach Club

Hamilton Island Beach Club är en 4,5 stjärnig boutiqueresort som ligger i vackra Whitsundays.

NY - AUSTRALIEN - GREEN ISLAND 2_0

Green Island Resort

Strax utanför Cairns ligger Green Island. Njut av sol och bad på denna härliga resort.

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS - TULLY

Forsränning på Tully River

Följ med på en äventyrlig dag med forsränning på Tully River mitt i regnskogen.

Australien - Vestaustralien - Pinnacles - 164910137

Dagstur till The Pinnacles

Upplev kalkstensformationerna The Pinnacles och åk 4WD på sanddynerna.

Australien - Tasmanien - Cradle Mountain National Park - Dove Lake (7)_0

Vandring i Cradle Mountains

Upplev vackra Cradle Mountains på Tasmaninen genom denna guidade vandringstur.

Australien - New South Wales - Hunter Valley - Vinmarker (2).jpg

Vintur Hunter Valley

Njut av heldagstur till vinområdet Hunter Valley norr om Sydney. Gott vin och god atmosfär!

Australiens dyreliv - unikt og bizart

På spaning efter vilda djur

Spana efter vilda djur i Australiens närmsta outback. Utforska bushlandskapet söder om Sydney.

Australien - New South Wales - Blue Mountains 4_1

Vandring i Blue Mountains

Utforska Blue Mountains med guide och vandra, upplev djurlivet och se det spektakulära landskapet.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Det kulinariska Australien

Roadtrip: Kulinariska Australien

 • Spännande Sydney och Newcastle
 • Utforska vinregionerna Yarra Valley och Barossa Valley
 • Mat, vin & strand i Västra Australien

17 dagar från 66.600 kr per person

Roadtrip: Australiens Coral Coast

Roadtrip: Australiens Coral Coast

 • Perth & vackra Rottnest Island
 • Kör längs Coral Coast stränder och kristallklara vatten
 • Upplev delfiner, sköldpaddor och Ningaloo Reef

13 dagar från 52.650 kr per person

Roadtrip: Ett kalejdoskop av norra Australien

Ett kalejdoskop av norra Australien

 • Darwin, Litchfield & Bamurru Plains
 • Port Douglas, regnskog & Lizard Island
 • Fantastiska upplevelser och boende

16 dagar från 107.100 kr per person

Queensland In Style

Queensland In Style

 • Unikt boende i regnskogen
 • Vackra Lizard Island
 • Port Douglas & Daintree

14 dagar från 73.530 kr per person

Australien på sommarlovet

Australien på sommaren

 • Anpassad för svenska sommaren
 • Nationalparkerna vid Darwin
 • Sol & bad vid Stora Barriärrevet

18 dagar från 60.750 kr per person

Södra Australiens höjdpunkter

Södra Australiens höjdpunkter

 • Australiens unika djurliv
 • Spännande naturupplevelser
 • Vackra Great Ocean Road

23 dagar från 68.000 kr per person

Sydney, Rock and Reef - Resa till Australien

Sydney, Rock and Reef

 • Sydney & Blue Mountains
 • Uluru & outback
 • Regnskog & barriärrev i Queensland

16 dagar från 57.000 kr per person

Storstad, rev och strand

Storstad, rev och strand

 • Sydneys ikoner & kultur
 • Strand & regnskog i Queensland
 • Charmiga och härliga hotell

14 dagar från 49.950 kr per person

Hike and drive tasmanien

Hike and Drive på Tasmanien

 • Fantastisk natur på Tasmanien
 • Mat och vin i världsklass
 • Storstadsupplevelse i Sydney
   

16 dagar från 57.150 kr per person

Broome till Darwin i 4WD

Broome till Darwin i 4WD

 • Perth & Rottnest Island
 • Outbackäventyr i Kimberley & Kakadu NP
 • Unik natur och spännande djurliv

18 dagar från 68.850 kr per person

Australien från kust till kust

Australien från kust till kust

 • Perth, Adelaide, Sydney
 • Tågresa med Indian Pacific
 • Djur- & naturupplevelser

15 dagar från 71.550 kr per person

Den stora Australienresan

Den stora Australienresan

 • Den ultimata resan till Australien
 • Rev, outback, storstad, natur och djurliv
 • Flera guidade utflykter inkluderade

32 dagar från 89.910 kr per person

Australiens bästa - MyPlanet resor

Australiens bästa

 • Sydney och Stora Barriärrevet
 • Djurlivet på Kangaroo Island
 • Den röda öknen vid Uluru

21 dagar från 79.500 kr per person

queensland med bil

Queensland med bil

 • Brisbane till Cairns med bil
 • Fraser Island & Whitehaven
 • Snorkling på Stora Barriärrevet
   

17 dagar från 44.820 kr per person