0775-888 088 FÅ OFFERT
Äventyr i norra Namibia

Äventyr i norra Namibia

Åk på ett riktigt äventyr i lyxförpackning i norra Namibia och upplev den magiska naturen med öknar, klippformationer och spännande safaris!

.

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

12 dagar från 67.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Äventyr i norra Namibia

Upptäck allt äventyr i norra Namibia som erbjuds på denna resa i lyxig förpackning. Från de spektakulära röda sanddynerna i Sossusvlei och drömmande oaser i Swakopmund till de bergiga landskapen i Damaraland med sina över 500 år gamla klippformationer. Denna resa har allt! I Etosha väntar också safari där du får besöka det sällsynta djur – och fågellivet som har anpassat sig perfekt till de speciella levnadsförhållandena i öknen.

Sossusvlei

Sossusvlei är ett av de vackraste och mest natursköna områdena i Namibia och höjdpunkten i Namiböknen. För att uppleva Sossusvlei i all sin skönhet är det bäst att ge sig ut tidigt på morgonen, för sanddynerna är som mest spektakulära vid soluppgången när deras ständigt föränderliga färgspel står i kontrast till de skarpa, mörka skuggorna.

Swakopmund

Swakopmund är Namibias mest populära semesterort, både bland turiser och namibier. De gillar att få en paus från öknens hetta och koppla av i den sömninga kuststaden Swakopmund med dess strandpromenad, palmer och vackra trädgårdar.

Darmaland

Det tidigare hemlandet för Damara-folket ”Damaraland” ligger i den nordvästra delen av landet och är en av de lite mindre kända regionerna i Namibia, men på inget vis sämre än andra destinationer när det gäller naturupplevelser! På grund av de många olika, ofta bisarra bergs – och klippformationerna och åsarna är landskapet helt enkelt både imponerande och fascinerande.

Etosha National Park

Etosha National Park bjuder på fantastiska djurupplevelser! Parken är hem åt mer än 100 arter av däggdjur, inklusive de sällsynta svarta noshörningarna, Etosha-elefanter, gnuer, zebror, antiloper, bufflar och hyener. Här finns också de tre stora kattdjuren: lejon, gepard och leopard vilket gör Etosha-upplevelsen komplett och ger dig en chans att få se alla djuren i Big 5!

Boka Äventyr i norra Namibia hos MyPlanet

Ring 0775-888088 och boka detta reseförslag eller låt oss hjälpa dig att skräddarsy en resa helt efter dina önskemål.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Åk på ett riktigt äventyr i lyxförpackning i norra Namibia och upplev den magiska naturen med öknar, klippformationer och spännande safaris.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag lämnar du Sverige och flyger mot Windhoek i Namibia där ett riktigt äventyr väntar.

Dag 2-3: Windhoek

Med cirka 250 000 invånare är Windhoek den största staden i Namibia och även huvudstad i landet. Windhoeks stadsbild kännetecknas av en blandning av historiska byggnader byggda i tysk arkitektonisk stil vid sekelskiftet och moderna byggnader från 1900-talet.

Utflykter

Utforska State House, Christuskirchen och Tintenpalast:
Utforska sevärdheterna i Windhoek på en guidad tur eller en lång promenad på egen hand nerför Robert Mugabe Street. Utforska det renoverade State House, tidigare säte för den sydvästafrikanska administrationen och nu premiärministerns officiella hemvist. Åk eller gå sedan vidare till den evangelisk-lutherska Christuskirche som byggdes av lokal sandsten 1910. Kyrkans arkitektur är inspirerad av jugend, nygotisk och romansk stil. Dessutom kan du beundra glasmålningar som donerats av kejsare Wilhelm II. Om du vill kan du besöka Tintenpalast som ligger lite längre österut. Byggnaden rymmer det namibiska parlamentet och har en vacker utsikt över parlamentets trädgårdar.

(Halvdagstur med egen bil. Transport- eller entréavgifter och andra extra kostnader ingår inte.)

Njut av traditionellt viltkött och en kall öl i Joe's Beerhouse:
Besök det legendariska Joe's Beerhouse i Windhoek! Njut av restaurangens bisarra charm med dekorationer av trafikskyltar, öltunnor, flaskor och all slags skräp. Restaurangen är också utformad som en rustik by med halmtak, gårdar och valv. Sitt ner vid ett av borden gjort av öltunnor, ta en välkyld namibisk eller tysk öl och prata med lokalbefolkningen eller andra resenärer. Om du är hungrig, prova en av de tysk-namibiska rätterna. Vi rekommenderar det saftiga hjortköttet!

(Endast förslag på aktivitet, transport, mat och dryck ingår inte.)

Dag 3-5: Sossusvlei

Vackra och spektakulära sanddyner står näst på schemat! Sossusvlei är ett av de vackraste och mest natursköna områdena i Namibia och höjdpunkten i Namiböknen. För att uppleva Sossusvlei i all sin skönhet är det bäst att ge sig ut tidigt på morgonen, för sanddynerna är som mest spektakulära vid soluppgången när deras ständigt föränderliga färgspel står i kontrast till de skarpa, mörka skuggorna.

Utflykter

Njut av landets bästa äppelpaj på McGregor's Bakery i Solitaire och ta bilder av de förstörda bilarna i den namibiska öknen:
I Khomas-regionen, besök den lilla bosättningen Solitaire som ligger nära Namib-Naukluft National Park vid korsningen mellan de två stora huvudvägarna C14 och C24. Lär dig den fascinerande historien bakom platsen som ligger mitt i ingenstans. Staden grundades av markägaren Willem Christoffel van Coller och blev känd via Ton van der Lees bok "Solitaire". Njut av färsk äppelpaj, läckra pajer eller bröd med en kopp varmt kaffe från McGregor's Bakery. Ta en promenad genom ökenlandskapet och upptäck hur inhemska kaktusar och gröna växter erövrar området mellan förstörda fordon, en trasig bensinpump och andra kasserade föremål. Om du vill tanka eller behöver en mekaniker, gå till bensinstationen i Solitaire. Det är den enda du hittar på den 340 kilometer långa sträckan mellan Sossusvlei och Walvis Bay. Det finns också en vanlig butik, offentliga toaletter, en tvättservice, säkra parkeringsplatser och internet i huvudbyggnaden.

(Denna aktivitet kan utföras när som helst på vägen. Kostnaderna för mat och dryck betalas av resenärerna själva.)

Utflykt till Sossusvlei och Sesriem Canyon:
Utforska Namib-Naukluft Park vid någon tidpunkt. I morgonljuset presenterar öknen sig i sin vackraste form, men då har du också sällskap av en hel del andra turister. Här kan du uppleva den beigefärgade saltpannan, som är imponerande omgiven av de gigantiska sanddynerna i Namiböknen. Den högsta av dem heter Big Daddy och ger en underbar bakgrund för att ta den helt perfekta bilden. Dessutom kommer du att uppleva Sossusvlei och Dead Vlei, två områden i utkanten av öknen där skelett av döda träd ger en surrealistisk panoramabild. Vid solnedgången är närliggande Sesriem Canyon med dess olika geologiska lager väl värt ett besök!

(Heldagsutflykt. Fysisk ansträngning: måttlig. Ta med solskydd. solglasögon, hatt och mycket dricksvatten. Glöm inte din kamera, entréavgifter ingår inte).

Dag 5-6: Swakopmund

En vistelse i en riktig oas väntar! Swakopmund är Namibias mest populära semesterort, både bland turiser och namibierna själva. De gillar att komman undan öknens hetta och koppla av i den sömninga kuststaden Swakopmund med dess strandpromenad, palmer och underbara trädgårdar.

Utflykter

Utforska Swakopmunds historiska centrum och njut av solnedgången på stranden:
Swakopmund ligger 350 km väster om Windhoek, mellan Atlanten och Namiböknen. Upplev de koloniala sevärdheterna i den historiska kuststaden och lär dig mer om Swakopmunds koloniala arv. Staden grundades 1892 som den då viktigaste hamnen för den tidigare tyska kolonin. Besök National Marine Aquarium, hem åt havsdjur från den kalla Benguela-strömmen i södra Atlanten. Titta på Woermannhaus med det slående Damara Tower som nu rymmer ett offentligt bibliotek och få inblick i namibisk historia på Swakopmund Museum. Dina utforskningar av staden leder dig in i Kristall Galerie var du kan se otroliga kristallformationer och det största kvartskristallklustret i världen.

Du kan också besöka stenfyren byggd 1903 och piren kallad "The Mole". Se det gamla fängelset designat av Heinrich Bause 1909 och avsluta din händelserika dag på Swakopmund Jetty, en nu stängd järnbro där du kan njuta av en av de vackraste solnedgångarna i Afrika.

(Halvdagstur. Entréavgifter, snacks och dryck ingår inte.)

Njut av färsk fisk och skaldjur på Jetty 1905 Restaurant
Ät middag utanför Swakopmunds kust på Jetty 1905 Restaurant som blandar sjöfartshistoria, utsökt mat och hisnande vyer. Se fram emot en kort promenad över Atlantens vågor längs järnbron, byggd av tyska bosättare 1911, stängd 1916 och renoverad 2010. Sitt vid ett av borden och njut av kulinariska läckerheter medan du njuter av en panoramautsikt över havet och den långa kusten. Om du är där i skymningen väntar dig också en romantisk solnedgång. Unna dig ett glas vin och njut av färsk fisk och skaldjur, sushi eller biffar omgiven av vågornas mjuka och lugnande ljud.

(Mat och dryck ingår inte.)

Utforska Cape Cross och dess sjöbjörnkoloni:
Upplev på egen hand den fantastiska naturliga skönheten samt en koloni av sydafrikanska havsbjörnar i det skyddade Cape Cross-området. Området är en liten udde på Skelettkusten, ca 120 km norr om Swakopmund. Fördjupa dig i platsens maritima historia och titta på Padrao-stenpelarna, som traditionellt lämnades av portugisiska upptäcktsresande för att markera milstolpar. Just de här byggdes av navigatören och utforskaren Diogo Cão 1486 till ära av kung Juan I av Portugal. Förundras över den lokala kolonin med nästan 100 000 sälar som kopplar av i solen, rullar runt i vågorna eller fångar fisk. Ta dig tid att ta bilder av dessa fascinerande omgivningar.

(Tid: ca 2-3 timmar. För resenärer med egen bil: entréavgifter, transport och andra kostnader ingår inte.)

Dag 6-8: Damaraland/Twyfelfontein (Vingerklip Lodge 2 nätter)

Det tidigare hemlandet för Damara-folket "Damaraland" ligger i den nordvästra delen av landet och är en av de mindre kända regionerna i Namibia, men är inte på något sätt sämre än andra destinationer när det gäller naturupplevelser! På grund av de många olika, ofta bisarra bergs - och klippformationerna och åsarna är landskapet helt enkelt imponerande och fascinerande.

Utflykter

Upplev bergskonst på Twyfelfontein:
Upplev den förhistoriska bergskonsten - inklusive grottmålningar och särskilt hällristningar - i regionen Twyfelfontein. Ta dig till den antika bergkonsten vid stranden av floden Aba Huab. Vandra ner till klipporna som ligger i en dal mellan bergen. Här hittar du några av de 2500 hällristningar som har upptäckts i denna region. Din guide ger dig intressant information om denna UNESCO: s världsarvslista under ditt besök. Besök också några av de ovanliga klippformationerna längs vägen och följ din guide tillbaka till slutet av den historiska platsen.

(Tid: 2-3 timmar. Fysisk ansträngning: måttlig. Observera att du måste åtföljas av en lokal guide.)

Utforska de förstenade skogen och orgelrören:
Bege dig på upptäcktsresa till två ovanliga klippformationer i Damaraland. Res till utkanten av Khorixas nära det brända berget. Följ stigen till en liten ravin (cirka 100 meter lång), där du hittar ovanliga basaltpelare som påminner om orgelrör. Ta dig tid att beundra dessa klippformationer, som beräknas vara 150 miljoner år gamla. Sedan kör du till den förstenade skogen, en samling av 50 till 60 förstenade trädstammar. De fossila stammarna är upp till 34 meter långa och förmodligen cirka 260 miljoner år gamla. Låt din lokala guide förklara för dig hur träden förmodligen en gång spolades ut som drivved från en stor översvämning. Utforska detta nationella naturmonument innan du återvänder hemåt för dagen.

(Halvdagsaktivitet. För självkörande resenärer: Inga transport - och entrékostnader ingår. Fysisk belastning: måttlig. Platsen kan endast besökas i sällskap med en lokal guide.)

Dag 8-11: Etosha

Etosha National Park bjuder på fantastiska djurupplevelser! Parken är hem åt mer än 100 arter av däggdjur, inklusive de sällsynta svarta noshörningarna, Etosha-elefanter, gnuer, zebror, bufflar, antiloper och hyener. Chans att se de tre stora kattdjuren: lejon, gepard och leopard gör Etosha-upplevelsen komplett!

Utflykter

Utforska Etosha National Park:
Följ med på en halv - eller heldagssafari i södra delen av Etosha National Park. Se fram emot denna spännande tur genom parken med dess många vilda djur. Du kan förvänta dig stora kattdjur, elefanter, gnuer, zebror, antiloper, springbockar, noshörningar och många andra vilda djur. Kör till en av de många vattenhålen där parkens alla djur samlas för morgon - och kvällsmöten. För att äta en rejäl lunch eller bara för att tanka, kan du stanna vid en av parkens många stugor som drivs av regeringen.

(Halv - eller heldagsaktivitet. Tid på dagen: morgon / kväll. Ta med solkräm, solglasögon och kikare. Notera att plastpåsar är förbjudna i parken.)

Dag 11: Windhoek/Hemresa

Efter att ha tillbringat några timmar i Namibias vackra huvudstad är det dags att resa hem till Sverige.

Utflykter

Besök Woodcarver Market i Okahandja:
Ta en lugn promenad genom Woodcarver Market. Marknaden lockar namibier från när och fjärran, för att erbjuda sitt handgjorda träarbete samt filigransmycken (smycken gjorda av mycket fina trådar och små kulor) samt dekorationer och andra inredningsdetaljer. Passa på att köpa trähantverk och souvenirer att ha som minne från resan. Kom i kontakt med lokalbefolkningen och lär dig mer om deras kultur och livsstil. De kommer att besvara dina frågor med entusiasm och ge dig en inblick i sin vardag och berätta om sina inspirationskällor. Du kanske till och med lär dig några ord på det lokala språket? Du hittar Woodcarver Market vid stadens södra ingång eller vid korsningen mellan Kus och Voortrekker Street.

(Observera att den här aktiviteten kan utföras på vägen. Alla kostnader måste betalas av dig själv).

Dag 12: Ankomst Sverige

Välkommen hem efter ditt fantastiska afrikanska äventyr fyllt av natur - och djurupplevelser!

Fotogalleri

Prisexempel

12 dagar från 67.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

Ord. säsong: fr. 67.500 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 2.000 - 5.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Windhoek t/r
 • Flygskatter
 • 1 natt i 'Standard Room' på The Elegant Guesthouse inkl. frukost
 • 2 nätter i 'Standard Room' på Desert Homestead Lodge inkl. halvpension
 • 1 natt i 'Standard Room' på The Delight inkl. frukost
 • 2 nätter i 'Standard Room' på Vingerklip Lodge inkl. halvpension
 • 3 nätter i 'Luxury Room' på Taleni Etosha Village inkl. halvpension
 • Utflykter och aktiviteter enligt dag för dag program
 • Transporter enligt dag för dag program
 • 24 timmars Concierge Service 
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Roadtrip i norra namibia

Roadtrip i norra Namibia

 • ​​​​Safari i Etosha National Park
 • En tur med San-folket i Kalahari-öknen
 • Unik natur och kultur

16 dagar från 44.100 kr per person

Äventyr i norra Namibia

Äventyr i norra Namibia

 • Röda sanddynor och oaser
 • Spännande safaris
 • Historia & kultur
   

12 dagar från 67.500 kr per person