0775-888 088 FÅ OFFERT
Äventyr och strand i Costa Rica

Äventyr och strand i Costa Rica

Vandra vid vulkaner, flyg fram med en zip-line genom djungeln eller koppla bara av vid stranden med utsikt över vackra Stilla havet på denna resa till Cosa Rica!

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

11 dagar från 67.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Äventyr och strand i Costa Rica

Äventyr och strand i Costa Rica. På denna härliga resa till Costa Rica kommer du någon gång att fråga dig själv om du drömmer. Men oroa dig inte, vi kan försäkra dig om att detta naturparadis verkligen finns! Du kommer att häpna när du börjar utforska de orörda regnskogarna i Pacuaré och de vulkaniska bergen i Arenal, och du kommer att känna din puls bulta på spännande vandringar och andra adrenalinframkallande äventyr. På kvällen kan du släppa alla dina bekymmer när du sjunker ner i din mjuka säng på ditt lyxiga boende. Avsluta resan med några lata dagar på de vackra stränderna vid norra Stillahavskusten.

Tropiska Pacuaré-regionen

Den orörda tropiska Pacuaré-regionen består av täta regnskogar. Utforska det varierande landskapet som bildas av de frodiga skogsklädda bergen Talamanca, hem åt shamaner från den etniska ursprungsbefolkningen Cabebar. Upplev forsränning genom branta raviner och forsar i kategori 3 till 4. Eller om du hellre vill ta det lugnt och beundra Pacuarés naturliga rikedom kan du istället paddla genom kategori 2-forsar. Du kan också klättra uppför de branta väggarna i ravinen vid El Tesorito och repellera ner mot djupet igen. Åk zip-line genom skogen och få pirr i magen samtidigt som du håller utkik efter exotiska fåglar som gömmer sig i den tjocka vegetationen. En annan mindre hisnande aktivitet som är bra för fågelskådning är en tidig morgonpromenad. Du har goda chanser att upptäcka exotiska fåglar som den fläckiga hackspetten och en mängd färgglada tukaner i deras naturliga livsmiljö.

Arenal National Park

Den vackra Arenal-regionen är den perfekta basen för att utforska Costa Ricas högland med sina vulkaniska toppar, gamla grottor, varma källor och nationalparker. Ge dig ut på en fascinerande vandring genom regnskogens trädtoppar och gå längs de berömda hängbroarna i Arenal National Park. Upplev en lugn vandring på den tre kilometer långa stigen som slingrar sig genom de täta skogarna. Om du har tur kan du upptäcka vrålapa, spindelapa, capuchinapa, flockar av färgglada fåglar, fjärilar och bältdjur på din vandring genom djungeln!

Norra stillahavskusten

Norra stillahavskusten med sina orörda stränder och azurblå vatten är ett riktigt tropiskt paradis. Denna pittoreska region är också känd som Gold Coast och sträcker sig från Nicoyahalvön till Papagayo Bay. Här väntar bekväma dagar med sol, bad och avkoppling.

Skräddarsy denna resa efter dina önskemål! Våra experter berättar gärna mer om de oändliga möjligheterna du har att göra denna resa till din egen drömresa – kontakta oss och boka in ett första samtal!

 

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

En lyxig resa till vackra Costa Rica med en härlig blandning av upplevelser i regnskog och vid vulkaner med avkoppling på stranden.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag börjar din resa till vackra Costa Rica. Du flyger från Sverige och landar i Costa Ricas huvudstad San José. När du landar väntar din transfer från flygplatsen till ditt hotell.

Dag 1-2: San José och Central Valley/Hotel Presidente

Huvudstaden i Costa Rica är omgiven av ett frodigt och grönt landskap i dalen mellan Centralamerikas bergskedjor och höga vulkaniska toppar. Upplev också olika museer, spansk kolonihistoria, modern konst, marknader och ett aktivt nattliv.

Dag 2-5: Karibiska låglandet/Pacuaré Lodge

Den orörda tropiska Pacuaré-regionen består av täta regnskogar som omsluter lodgen Pacuaré Lodge. Utforska det varierande landskapet som bildas av de frodiga skogsklädda bergen Talamanca, hem åt shamaner från den etniska ursprungsbefolkningen Cabebar.

Utflykter:

Äventyr i regnskogen runt Pacuaré Lodge

Välj mellan åtta spännande, äventyrliga aktiviteter under din vistelse på Pacuaré Lodge. Upplev forsränning genom branta raviner och forsar i kategori 3 till 4. Eller om du hellre vill ta det lugnt och beundra Pacuarés naturliga rikedom kan du istället paddla genom kategori 2-forsar. Du kan också klättra uppför de branta väggarna i ravinen vid El Tesorito och repellera ner mot djupet igen.
Boka en spännande trätoppstur som tar dig in bland regnskogens höga trädtoppar. Du kan åka zip-line genom skogen och få pirr i magen samtidigt som du håller utkik efter exotiska fåglar som gömmer sig i den tjocka vegetationen. En annan mindre hisnande aktivitet som är bra för fågelskådning är en tidig morgonpromenad. Du har goda chanser att upptäcka exotiska fåglar som den fläckiga hackspetten och en mängd färgglada tukaner i deras naturliga livsmiljö. Gå med en naturforskare och lär dig hur hållbar turism kan främja ekonomiska behov och naturvård. Följ också med på en vandring på en gammal stig upptrampad av mulåsnor som tar dig till ett gömt vattenfall eller lär dig mer om Cabecar-kulturen.

Dag 5-8: Arenal/Tabacon Grand Spa Thermal Resort

Den vackra Arenal-regionen är den perfekta basen för att utforska Costa Ricas högland med sina vulkaniska toppar, gamla grottor, varma källor och nationalparker.

Utflykter:

Utforska trädtopparna i Arenal National Park

Ge dig ut på en fascinerande vandring genom regnskogens trädtoppar och gå längs de berömda hängbroarna i Arenal National Park. Efter frukost på hotellet är det en halvtimmes bilresa till hängbroarna där du möter din guide.

Upplev en lugn vandring på den tre kilometer långa stigen som slingrar sig genom de täta skogarna. Om du har tur kan du upptäcka vrålapa, spindelapa, capuchinapa, flockar av färgglada fåglar, fjärilar och bältdjur på din vandring genom djungeln!

(Privat halvdagstur. Tid på dagen: förmiddag. Varaktighet: 2 timmar. Fysisk ansträngning: lätt. Använd bekväma och halksäkra skor, samt ta med insektsmedel och solskydd.)

Privat vandring till Arenal vulkanen

Upplev det fascinerande vulkanlandskapet i Costa Rica. Utnyttja en unik möjlighet att observera en aktiv vulkan nära men på säkert avstånd. Från ditt hotell åker du till den nordvästra änden av vulkanen Arenal som ligger mindre än en halvtimmes bilresa bort. Börja vid Las Coladas Trail och njut av en lugn vandring genom tropiska regnskogar och ett gammalt lavaflöde som bildades för nästan tre decennier sedan. Observera de intressanta lavaformationerna längs vägen medan din guide berättar om naturens historia i denna region. Du har chans att få se många växter och djur som bara finns just här. Leden slutar vid en plattform som ger dig en spektakulär utsikt över vulkanen. Om vädret tillåter kan du till och med se den brinnande lavan som långsamt väller ut och nerför berget.

(Privat halvdagstur. Tid på dagen: förmiddag. Fysisk ansträngning: lätt. Ta med bekväma vandringsskor, insektsmedel och solskydd. Du kommer att ha en tvåspråkig guide med på turen.)

Vulkanvandringar, varma källor och middag på Arenal Volcano

Om du älskar vulkanlandskap är denna vandring ett utmärkt tillfälle att se en aktiv vulkan från en säker utsiktspunkt. Från ditt hotell åker du till den nordvästra änden av vulkanen Arenal som ligger mindre än en halvtimmes bilresa bort. Börja vid Las Coladas Trail och njut av en lugn vandring genom tropiska regnskogar och ett gammalt lavaflöde som bildades för nästan tre decennier sedan. Observera de intressanta lavaformationerna längs vägen medan din guide berättar om naturens historia i denna region. Du har chans att få se många växter och djur som bara finns just här. Leden slutar vid en plattform som ger dig en spektakulär utsikt över vulkanen. Om vädret tillåter kan du till och med se den brinnande lavan som långsamt väller ut och nerför berget. Efter en dag med vandring väntar de varma källorna i Ecotermale. Ta ett lugnande bad i vårens värmevatten. Utforska de frodiga tropiska trädgårdarna som är hem för naturliga vattenfall och uppvärmda sjöar. Njut av en utsökt middag innan du går tillbaka till ditt hotell.

(Privat heldagstur inkl. middag. Tid på dagen: eftermiddag. Varaktighet: 6 timmar. Fysisk ansträngning: lätt. Ta med bekväma skor, insektsmedel och solskydd.)

Sky Tram och Sky Trek på Arenal Volcano

Låt din inre fågel komma fram och få sväva högt över regnskogen! Upplev en adrenalinfylld tur på Sky Tram (linbana) följt av trädtoppsspåret Sky Trek över den tjocka regnskogen vid Arenal Volcano. Från linbanan har du en enastående utsikt över Costa Ricas flora och fauna. Stanna en stund på observationsdäcket vid linbanans högsta punkt för att få en vy som du aldrig kommer att glömma. När du återvänder till startpunkten för Sky Tram, förbered dig mentalt för ditt nästa äventyr. Sky Trek i Arenal National Park erbjuder zip-lines som på ett kittlande sätt tar dig nerför berget. Du flyger över ravinerna och träden i den tropiska djungeln och längs vägen kan du stanna vid flera observationstorn för att njuta av den fantastiska utsikten.

(Halvdagstur. Tid på dagen: förmiddag. Varaktighet: 4 timmar. Fysisk ansträngning: måttlig. Ta med bekväma skor, insektsmedel och solskydd.)

Dag 8-11: Norra stillahavskusten/Bosque del Mar

Norra stillahavskusten med sina orörda stränder och azurblå vatten är ett riktigt tropiskt paradis. Denna pittoreska region är också känd som Gold Coast och sträcker sig från Nicoyahalvön till Papagayo Bay.

Du har nu tre nätter på härliga boutiqueresorten Bosque del Mar som ligger direkt på den vackra stranden Playa Hermosa. Här väntar bekväma dagar med sol, bad och avkoppling i rymliga, inbjudande sviter med havsutsikt, toppmoderna bekvämligheter och privata faciliteter. Resorten ramas vackert in av tropiska skogar och här kan du spendera dagarna med att lata dig på din terrass, bada i din privata bubbelpool medan du låter blicken svepa över det vackra havslandskapet eller promenera genom den välskötta trädgården. När dagen skiftar till kväll kan du med en cocktail i hand njuta av spektakulära solnedgångar på stranden eller vid hotellets utomhuspool. Ett perfekt avslut på en aktiv och händelsefylld resa!

Dag 11: Avresa Sverige

I dag går resan hem mot Sverige igen. Du har transfer från ditt boende till Daniel Oduber Quirós International Airport (1-2 tim).

Fotogalleri

Prisexempel

11 dagar från 67.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 67.500 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 10.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - San José t/r
 • Flygskatter
 • 1 natt på 'Standard Room' Hotel Presidente inkl. frukost
 • 3 nätter i 'Garden Suite' på Pacuaré Lodge inkl. frukost
 • 3 nätter i 'Orchid Room' på Tabacon Grand Spa Thermal Resort inkl. frukost
 • 3 nätter i 'Ocean Front Suite King' på Bosque del Mar.
 • Utflykter och aktiviteter enligt dag för dag program
 • Transporter enligt dag för dag program
 • 24 timmars Concierge Service
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Exklusiva skräddarsydda resor till 40+ resmål

Costa Rica: Vilda djur & avkoppling

 • Magiska djur- och naturupplevelser
 • Fantastiskt boende under resan
 • Mycket hög standard

17 dagar från 98.000 kr per person

Mexiko: kolonialstäder och stränder

Mexiko: kolonialstäder och stränder

 • Känn storstadens puls i Mexico City
 • Upplev de färgglada bergsstäderna
 • Njut av livet på Mexikos riviera

12 dagar från 67.500 kr per person

Mexiko: Yucatáns natur och ruiner

Mexiko: Yucatáns natur och ruiner

 • Njut av strandlivet i Cancun vid Karibiska havet
 • Upplev de imponerande Mayatemplen
 • Känn Mexikos färgglada mat & kultur

9 dagar från 44.100 kr per person

Klassiska Costa Rica

Klassiska Costa Rica

 • Upplev den imponerande Arenal-vulkanen
 • Vandra längs hängbroar i regnskogen
 • Regnskog och strand i Manuel Antonio

 

10 dagar från 48.500 kr per person

Äventyr och strand i Costa Rica

Äventyr och strand i Costa Rica

 • Vilda djur och vulkaner
 • Strandsemester
 • Äventyr, adrenalin och spännande aktiviteter

11 dagar från 67.500 kr per person