0775-888 088 FÅ OFFERT
Balis kultur och natur

Balis kultur och natur

Upplev Balis kulturella och natursköna höjdpunkter på denna spännande rundresa, där du även har gott om tid till att koppla av på stranden och snorkla på de vackra korallreven. 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

18 dagar från 29.700 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Balis kultur och natur

På resan Balis kultur och natur kommer du att uppleva det bästa av de många kulturella och natursköna höjdpunkterna som denna populära indonesiska ö bjuder på. Mellan alla spännande intryck och upplevelser, kommer det att finnas gott om tid till avkoppling på stranden eller i omgivningen av den frodiga naturen.

Vackra Ubud

Resan startar i Ubud som är Balis konstnärliga och kulturella centrum. Här kan du cykla i små byar och bestiga Mount Batur, där du kan uppleva soluppgången från toppen av den aktiva vulkanen. Härifrån fortsätter resan till Jembrana, vars orörda landskap rymmer både frodig djungel och gröna risfält. I Pemuteran har du gott om möjligheter till att njuta av den karaktäristiska, mörka sandstranden och det vackra vattnet. Du kan snorkla och dyka och möta det fascinerande livet under havsytan. Från Pemuteran beger du dig upp i höglanden till bergsstaden Munduk, och här väntar en upplevelse som du aldrig kommer att glömma: Du kommer att åka på en actionfylld resa ut i det pittoreska, kuperade höglandet i en liten, snabb buggy. Det kommer även att finnas tid till ett lugnare tempelbesök och till att åka runt i en stambåt.

Candi Dasa

Resan fortsätter till den lilla kuststaden Candi Dasa, som är ett attraktivt och trevligt alternativ till det mer livliga Bali i söder. Här finner du en skön och avkopplande atmosfär. Staden är även en bra bas om du vill uppleva de spännande och autentiska centrala delarna av östra Bali.

Seminyak

På resans sista dagar höjs tempot när Seminyak står på programmet. Det är stranden här med den underbara solnedgången som från början lockade besökare från hela världen, och det är här du idag finner den största koncentrationen av fest och nattliv på Bali med flera hundra barer, klubbar och restauranger. Ditt hotell ligger lite avskilt från stranden, så du kan välja att njuta av dagarna i en solstol vid poolen i den lummiga, gröna trädgården. 

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka.

Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

pplev Balis kulturella och natursköna höjdpunkter på denna spännande rundresa, där du även har gott om tid till att koppla av på stranden och snorkla på de vackra korallreven. 

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Denpasar på Bali.

Dag 2-5: Ubud

Vid ankomsten till flygplatsen i Denpasar blir du mött av vår lokala representant, som ordnar transporten vidare till ditt hotell för de tre första nätterna, det enkla, men mycket charmiga Ubud Village Hotel. Dess läge är helt perfekt på en av Ubuds mest kända gator, Monkey Forest Road, som sträcker sig från den populära Monkey Forest till City Palace. Här finner du spännande små butiker, lokala restauranger och mysiga kaféer. Hotellet är en lugn oas och en ideal utgångspunkt för att utforska denna fascinerande stad. Här kan du till exempel se balinesisk arkitektur vid det närliggande vattentemplet, och uppleva de traditionella Legong- och Barong danserna på palatset när mörkret faller. Din svit är bekvämt och smakfullt inredd, och efter en dag av utforskning i staden, kan du koppla av vid poolen eller skämma bort dig själv i spa-området. Ubud, som är Balis kulturella centrum, har gynnats av att kungafamiljen länge har stöttat konsten här. 1936 var kungen av Ubud med och grundade konstnärskooperativet Pitamaha, där traditionell balinesisk och västerländsk bildkonst möts. Även om Ubud har utvecklats till ett viktigt turistcentrum med hundratals affärer och butiker genom de senaste 20 åren, är staden och de omgivande byarna fortfarande öns obestridda kulturella hjärta. Utvecklingen har inte påverkat den underbara naturen, och landskapet är fortfarande hänförande vackert, med de majestätiska, månghundraåriga träden som omger de ikoniska risterasserna. 

 

Utflykter:

Cykeltur till de balinesiska byarna
Du kan välja mellan två olika rutter när du kommer att utforska de vackra balinesiska byarna på en bekväm mountainbike. Tillsammans med din guide cyklar du genom de vackra, pittoreska landskapen, och du kan besöka byn Kintamani, som är känd för sitt läge nära den aktiva Baturvulkanen vid Batursjön. Från de många utsiktspunkterna, kan du njuta av den betagande panoraman över vulkanen. Lunch avnjuts i Ubuds hantverkarkoloni. På den alternativa rutten, cyklar du genom Jatiluwihs risfält, en UNESCO världsarvsplats, och njuter av den fantastiska utsikten. Här avnjuts lunch i de frodiga omgivningarna, där du smakar på lockande delikatesser. 

Heldagstur med start kl. 08:00. Grupp på max 20 personer. Transport, frukost och lunch är inkluderat. Lätt fysiskt krävande.

Soluppgång vid Mount Batur
Du beger dig till foten av den aktiva vulkanen Mount Batur i god tid för att uppleva soluppgången. Vandringen upp, som tar cirka 2 timmar, startar på 1200 meters höjd och avslutas på toppen på 1717 meters höjd. Belöningen för detta morgonäventyr är en fantastisk utsikt över kratern, och det omgivande landskapet som blir upplyst av den uppgående solen. Vila en stund medan nu njuter av en bit frukost innan du börjar vandra ner. På vägen ner görs ett kort stopp, där man tittar på tre yngre kratrar och det senaste lavaflödet. Därefter går turen vidare till Toya Bungkah-regionen, som är känd för dess varma, geotermiska källor, och byn Penelokan. Här kan du ta ett uppfriskande dopp i en av de två naturliga poolerna med det varma källvattnet, som tros ha läkande egenskaper. Sedan återvänder du till hotellet.  

Privat heldagstur. Lätt frukost och lunch är inkluderat. Lätt fysiskt krävande. 

Dag 5–7: Jembrana

Idag fortsätter resan på Bali vidare till Jembrana, en 98 kilometer lång bilresa. Du kommer att bo de kommande 2 nätterna på det vackra hotellet Puri Dajuma. De smakfullt inredda stugorna är otroligt bekväma med de finaste, lokalt producerade trämöblerna. Njut av den fantastiska havsutsikten medan du äter middag på en av de tre restaurangerna på stranden. 

Du kan även besöka en av de fyra barerna och njuta av en drink eller ett gott glas vin. Med två stora infinitypooler, tre barnpooler, jacuzzi och fina, orörda stränder är Puri Dajuma ett riktigt paradis för vattenälskare. I Balis Jembrana-region väntar en fridfull oas, långt borta från massturismen. Det orörda landskapet är fyllt med palmer, djungel och frodiga, gröna risfält. Njut av den avslappnande idyllen med promenader på den mörka sandstranden, längs risfälten eller genom det fascinerande djungelområdet i West Bali National Park i norra Jembrana. Shoppa i de charmiga, små butikerna, prata med lokalbefolkningen och smaka på områdets delikatesser på de traditionella restaurangerna. Detta är det äkta Bali, som väntar på att bli upptäckt av dig! 

Utflykt:

Besök på Tanah Lot Temple
Idag kommer du att uppleva det spektakulära templet Tanah Lot från 1400-talet. Den är byggd på en klippö ut längs Balis västkust och har formats under miljontals år av Indiska oceanens tidvatten. Den javanesiska hinduprästen Nirartha kom till Bali under Majapahit-imperiet, och han uppmanade de lokala fiskarna att bygga denna helgedom. Tanah Lot är ett av sju havstempel på den balinesiska kusten för att skydda ön mot ondska och skada. Templet har spelat en viktig roll i den lokala mytologin, och det är ett av Balis mest kända landmärken.

Dag 7–10: Pemuteran

Efter några härliga dagar i Jembrana, åker du idag vidare mot Pemuteran, där du kommer att bo 3 nätter i en deluxe bungalow på Taman Sari Bali Resort & Spa. Det är en 2 timmars bilresa. Den charmiga resorten ligger på den lugna, mörka sandstranden Pemuteran i den nordvästra delen av Bali. Här kan du snorkla, dyka och möta det färgglada djurlivet under havsytan, eller ta en tur ut och besöka den pittoreska ön Menjangan. Du kan även ta ett uppfriskande dopp i poolen eller koppla av med en avstressande massage i spat. Den vackra West Bali National Park ligger nära Taman Sari, och här finns det gott om möjligheter till långa promenader i den frodiga, orörda naturen. Pemuteran är den gömda pärlan på den nordvästra spetsen av ön, som Bali-kännare alltid väljer när de önskar sig en lugn och fridfull strandsemester. Särskilt populär är stranden med den mörka lavasanden. 

Utflykt:

Snorklingsäventyr vid Menjangan-ön
Gör dig redo med en rejäl frukost på hotellet innan du ger dig ut på detta spännande snorklingsäventyr ut längs den obebodda ön Menjangan. Stig ombord på båten och åk med på den korta turen från spetsen av Bali, och dyk och utforska ett av områdets bäst bevarade korallrev, upplev den utmärkta sikten under vattnet och bli trollbunden av de många fiskarterna såsom dvärgssjöhästar, revhajar och stim av snappers. Snorkling, simning och inte minst avkoppling bygger upp en sund och naturlig aptit. Återvänd till båten och njut av en lunch som tillagas på plats medan du tittar på djurlivet. Turen går sedan tillbaka till hotellet, där du kan reflektera över en oförglömlig dag. 

Halvdagsutflykt på 4 timmar från kl. 08:00. Inklusive privat transport. Måttligt fysiskt krävande.

Dag 10–13: Munduk

Du blir mött av din privatchaufför på Taman Sari som körd dig till byn Munduk i norra Balis bergsområde. Det är en två och en halvtimmes resa. Här kommer du att spendera 3 nätter på Puri Lumbung Cottages som bokstavligt talat ligger i de högre luftlagren. Ta ett djupt andetag, och känn den svala, friska och rena luften. Det gröna och miljömedvetna hotellet smälter naturligt in i omgivningen och de mysiga stugorna är enkelt inredda med äkta, balinesisk charm och känsla för detaljer. Från den öppna restaurangen och baren har du en underbar utsikt över djungeln, kullarna och terrasserna med risfälten. 

Utflykt:

Buggy-äventyr i Munduks högland
Med start vid Munduk Wilderness Basecamp kommer du idag att uppleva det pittoreska höglandet i en liten, snabb off-road buggy. Efter en säkerhetsgenomgång är det dags att kliva in i tvåpersonersfordonet och njuta av en spännande tur till den fridfulla Tamblingan Lake. På sjöstranden kan du utforska Ulun Danu Tamblingan-templet. Paddla sedan över till kratersjön i en stambåt och titta på den förtrollande, tropiska regnskogen runt omkring dig. Tillbaka i din buggy är det dags för ännu mer äventyr på de utmanande backarna, förbi mandarinplantagen och de små gårdarna. 

Ta en paus och utforska de månghundraåriga träden i de omgivande skogarna till fots. Sedan går turen ner till ett närliggande kaffeplantage. Se hur bönorna rostas över öppen eld och mals till kaffepulver för hand, och provsmaka rykande, nybryggda koppar kaffe med de lokala varianterna. 

Tillbaka på Basecamp kan du njuta av den fantastiska utsikten över Munduk höglanden och Seriritstranden från terassen, innan du avrundar de äventyrliga timmarna med lunch och en indonesisk Bintang öl. 

Heldagsutflykt med privat transport. Lunch är inkluderat. Lätt fysiskt krävande.

Dag 13–15: Candi Dasa

Idag fortsätter resan vidare från höglandet Munduk. Framme i Candi Dasa, kommer du att bo på det stilfulla Ramayana Candidasa, som ligger vid stranden på Balis sydöstra kust. Här kan du koppla av i de rymliga rummen, inredda i modern balinesisk stil med indigomöbler, badrum i marmor och lokala konsthantverk. Från den privata balkongen har du en vacker utsikt över de omgivande, tropiska trädgårdarna. Du kan även luta dig tillbaka och koppla av vid Lily Ponds och lyssna på djurlivet från det närliggande Zen Gardens. Den lilla kuststaden Candi Dasa ligger vid huvudvägen mot Amlapura och trots att området bara har en relativt liten mörk sandstrand, är det ett attraktivt och trevligt alternativ till den hektiska, södra delen av Bali. Detta beror på den generella, avslappnade atmosfären, bland annat på de många mysiga kaféerna och restaurangerna. Candi Dasa är även en bra utgångspunkt för att utforska den spännande centrala delen av östra Bali. 

Utflykt:

Vävning och den heliga källan
Den 700 år gamla byn Teganan är hem för Bali Aga, som härstammar från det ursprungliga folket och de första bosättarna på Bali. Byns kvinnor väver ett speciellt tyg för att skydda bäraren med magiska krafter, och som därför är särskilt efterfrågat för begravningsceremonier. Det är endast här som vävningen sker på detta sätt, där kvinnorna kan arbeta på ett plagg i upp till fem år. Tirta Gangga, som översätts till “vatten från Ganges”, byggdes 1948 genom kungligt dekret vid källan, vars vatten lokalbefolkningen anser vara heligt. 

Dag 15–17: Seminyak

Du hämtas på hotellet, där privat transport i bil ordnas vidare till Seminyak, som ligger på västkusten av sydspetsen, cirka 2 och en halvtimmes bilresa från Candi Dasa. Här kommer du att bo 2 nätter på Tonys Villas & Resort, som endast är en kort promenad från Petitenget Beach. Rummen är dekorerade  i harmoniska färger, och med en blandning av modern design och balinesisk tradition, medan omgivningarna består av stora, lugna, gröna trädgårdar med fontäner. Seminyak ligger strax norr om Denpasars flygplats. Det är stranden, brændingen och de vackra solnedgångarna på denna kuststräcka som har gjort Bali världsberömt under de senaste 30 åren. De närliggande städerna Tuban, Kuta och Legian har vuxit samman till ett stadsområde med hundratals hotell, klubbar, restauranger och butiker. 

Utflykt:

Uluwatu och Jimbaran – stämning och delikatesser
På den sydligaste spetsen av Bali kan du få en fascinerande kulturell upplevelse vid Uluwatu, det berömda hinduiska havstemplet, belägen på en 70 meter hög klippa. Som ett av sju havstempel som bildar en kedja runt ön, är detta en idealisk plats att njuta av solnedgången med den vackra utsikten över Indiska oceanen. Här finns gammal balinesisk arkitektur, som tydligt syns i templets traditionella portar, och du kan uppleva den traditionella Kecak dansen vid den närliggande klippan. Här bildar hundra manliga dansare en cirkel och sjunger och svajar till nästan hypnotisk musik. Solnedgången i bakgrunden gör så att allt verkar magiskt. Efter att ha hört om områdets historia och legender, till exempel om apguden Hanumans kamp mot kung Ravana, går turen till den halvmåneformade, vita sandstranden vid Jimbaran Bay, där du kan njuta av en delikat middag med färskfångad fisk och skaldjur, medan du lyssnar på havets vågor. 

Halvdagstur med start kl 15:00 från Kuta/Seminyak. Lätt fysiskt krävande. 

Dag 18: Ankomst Sverige

Efter en spännande och innehållsrik resa runt Bali anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

18 dagar från 29.700 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 29.700 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 4.000 - 8.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Denpasar tur/retur
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • 3 övernattningar på The Ubud Village Hotel (Junior suite) inkl. frukost
 • 2 övernattningar ombord på Puri Dajuma (Deluxe cottage) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Taman Sari Beach Resort (Deluxe bungalow) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Puri Lumbung Cottages (Standard cottage) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Ramayana Candidasa (Superior Garden) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Tonys Villas & Resort (Deluxe Pool View) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Uppgradering till Business class
 • Entréavgifter ej beskrivna ovan
 • Dricks
 • Ev visumavgift + turistskatter
 • Måltider ej angivna ovan
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Balis kultur och natur

Balis kultur och natur

 • Upplev konstnärsstaden Ubud
 • Bli hänförd av Munduks vackra högland
 • Utforska livet under vattnet på Balis stränder

18 dagar från 29.700 kr per person

Det bedste af singapore og bali

Det bästa av Singapore och Bali

 • Upplev moderna Singapore
 • Bo bland Ubuds frodiga risfält
 • Sol & strand på vackra Sanur

14 dagar från 36.810 kr per person

Exklusiva skräddarsydda resor till 40+ resmål

Bali och Lomboks höjdpunkter

 • Ubud, kultur & vacker natur
 • Lombok, vandringar & paradisstränder
 • Seminyak, vackra solnegångar & nattliv

11 dagar från 27.000 kr per person