0775-888 088 FÅ OFFERT
Borneos regnskog och strand

Borneos regnskog och strand

Denna resa till den malaysiska delen av Borneo tar dig till Sabahs frodiga regnskogar, där orangutanger, pygméelefanter, brusande floder och ett unikt fågelliv väntar. Du får uppleva regnskogen från trädtopparna när du korsar de imponerande hängbroarna i Danum Valley innan du kan koppla av i din egen villa på utsökta Gaya Island Resort i skärgården utanför Kota Kinabalu.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

12 dagar från 46.800 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Borneos regnskog och strand

Borneos regnskog och strand. Från frodiga regnskogar med orangutanger och rhesusapa till tropiska öar med gyllene sandstränder och turkosvatten. På denna resa väntar allt det bästa som Borneo har att erbjuda.

Sukau & Danum Valley

Du börjar resan i Kota Kinabalu, som är huvudstad i delstaten Sabah på den malaysiska delen av Borneo, och som också fungerar som utgångspunkt för de spännande dagarna framöver. Både regnskogen i Sukau och den fantastiska Danum Valley står på programmet, och trots att bägge är regnskogar väntar helt olika natur- och djurupplevelser på varje plats. Sukau med Kinabatangan-floden lockar speciellt vilda djur, och här ser man ofta näsa-apor och orangutanger och med lite tur även pygmé-elefanter som lever runt floden. I Danum väntar de imponerande hängbroarna där du får utforska regnskogen ovanifrån och åka på en nattsafari för att uppleva de djur som är mest aktiva efter mörkret inbrott.

Gaya Island

Resan avslutas med en smålyxig strandsemester på Gaya Island i skärgården utanför Kota Kinabalu. Här kan du koppla av på de härliga sandstränderna och njuta av ett uppfriskande dopp i det turkosafärgade havet, samtidigt som du smälter de många upplevelserna från de senaste dagarna i Borneos regnskogar.

Gaya Island Resort är omgiven av täta mangroveskogar, korallrev, sandstränder och tät djungel och känns som ett riktigt tropiskt gömställe. Det finns grupper av busiga makaker som stryker omkring i området, men allt detta bidrar till den äventyrliga karaktären av ön, som ligger endast 20 minuter med båt från Kota Kinabalu. Denna resort på Gaya Island ligger i den skyddade Tunku Abdul Rahman Marine Park och det känns som om den ligger precis i utkanten av Borneas vildmark.

Som med alla våra resor kan du skräddarsy den här resan efter dina behov. Kontakta oss för att få ett skräddarsytt erbjudande – helt gratis och utan förpliktelse.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Denna resa till den malaysiska delen av Borneo tar dig med till Sabahs frodiga regnskogar där bland annat orangutanger och pygméelefanter väntar.

Dag 1: Avresa från Sverige till Borneo

Idag börjar din resa till fantastiska Borneo.

Dag 2-3: Kota Kinabalu Strand

Vid ankomsten till Kota Kinabalu, populärt kallad "KK" av dess invånare, möts du av den lokala representanten som ordnar transporten till ditt hotell i staden. Det 5-stjärniga Hyatt Regency Kinabalu ligger precis vid stadens strandpromenad med fantastisk utsikt över Sydkinesiska havet.
Efter incheckningen står dagen till ditt förfogande, och om tiden tillåter rekommenderas det att snorkla ut i Tunku Abdul Rahman National Park, strax utanför Kota Kinabalu.
På kvällen kan du besöka den lokala natt- och matmarknaden, som ligger precis utanför hotell-dörrarna och erbjuder en mängd delikatesser i form av nyfångad fisk och skaldjur.

Dag 3-4: Abai, Kinabatangan River

Från Kota Kinabalu går resan nu mot staden Sandakan, som är utgångspunkten för ditt äventyr i Borneos regnskogar. Du hämtas på hotellet i ”KK” och körs till flygplatsen, varifrån du flyger till Sandakan. Vid ankomsten hälsas du av din lokala guide och kursen är nu inställd mot Abai, som utgör ramen för din första natt i regnskogen.

Utflykter:
På väg från Sandakan flygplats till båthamnen: Besök Sepilok Orangutang Rehabilitation Center
På väg från Sandakan till Abai, besök Sepilok Orangutang Rehabilitation Center. Här får du en inblick i det stora arbete platsen gör för att bevara befolkningen hos människans närmaste släkting och samtidigt återinföra orangutanger i naturen, efter att ungarnas mödrar antingen har dödats av poachers eller orangutangerna har skadats i på något annat sätt. Du kommer också att få uppleva dessa fascinerande djur på nära håll när de tyst dyker upp från träden vid utfodringsplattformen, där frukt och grönsaker serveras till dem två gånger om dagen.
Inom gångavstånd från rehabiliteringscentret ligger Bornean Sun Bear Conservation Center, där arbetet fokuseras på att rädda och rehabilitera den minsta medlemmen i björnfamiljen, den malaysiska björnen. På grund av avverkningen av regnskogarna på Borneo har det blivit svårare och svårare för de malaysiska björnarna att överleva i sin naturliga miljö, men här i centrum får du en inblick i det stora arbete som görs för att säkerställa att björnarna hem i naturen.
Sista stoppet innan du fortsätter till Abai är Rainforest Discovery Center, som ger dig en smak av den spännande flora och fauna som väntar de närmaste dagarna i Borneos regnskogar.

2 dagar / 1 natt på Abai Jungle Lodge
Dag 1: Efter besöket i Sepilok går resan nu till Sandakan hamn, varifrån du seglar uppför Kinabatanganfloden mot Abai Jungle Lodge. Längs vägen passerar du orörda mangroveskogar medan du ständigt letar efter regnskogens vilda djur. Det är inte ovanligt att se de fascinerande näsaporna svänga i träden runt floden, och med lite tur kan du till och med få en glimt av en orangutang. Namnet orangutang består av två ord. En "orang" betyder människa på malajiska och den andra "hutan" betyder skog på malajiska och indonesiska, och orangutang kan därför mycket lämpligt översättas som "skogsman".
Efter ca. 1 timmes segling anländer du till Abai Jungle Lodge där lunch väntar.
Abai Jungle Lodge ligger precis vid floden. Här bor du i enkla men bekväma stugor, och över hela området finns stigar, så att du själv kan utforska den fascinerande flora och fauna som omger dig.
Efter lunch är det dags att koppla av innan du sätter iväg sen på eftermiddagen på en flodkryssning på jakt efter näsapor, pygmiska elefanter, reptiler och tukaner och när mörkret faller kommer du att uppleva eldflugor som lyser upp som små ljusflöden i mangroven.
Tillbaka på lodgen väntar middag och därefter kommer det också att finnas möjlighet att ta en guidad nattvandring på lodgens marker.

Dag 2: Kliv upp tidigt på din andra dag i regnskogen för en båttur genom de täta mangroveskogarna till Pitas Oxbow Lake, där du, om du har tur, får se pygméelefanter ta sitt morgonbad. Tillbaka på lodgen väntar frukosten, varefter du besöker den lilla byn Abai, där du får en inblick i de lokala bybornas liv och traditioner. Innan resan fortsätter längre ner i floden till ditt nästa hem, finns det tid att njuta av en traditionell lunch tillagad av byborna.

Dag 4-5: Sukau, Kinabatangan-floden

Längre ner på floden Kinabatangan ligger Kinabatangan Riverside Lodge, som är dagens mål, och som kommer vara ditt hem för natten. Som namnet antyder ligger lodgen nere vid floden och är den perfekta basen för att utforska Sukau. Du bor i enkla men bekväma stugor. Lodgen har också ett "fågeltorn" från vilket du kan se livet runt floden, och här finns det möjlighet att vandra på någon av de korta men spännande vandringslederna utmed floden.

Utflykter:
2 dagars / 1 nattprogram på Kinabatangan Riverside Lodge, Sukau
Dag 1: Efter lunch i Abai fortsätter resan nerför floden mot Kinabatangan Riverside Lodge. Längs vägen kommer det att finnas gott om möjligheter att njuta av omgivningen och den frodiga regnskogen. Hela vägen kommer din guide naturligtvis också att leta efter regnskogens vilda djur. Vid ankomst till lodgen, checka in, så kommer det att finnas tid för lite avkoppling innan du åker tillbaka i den lilla båten på sen eftermiddag och börjar på jakt efter mer av det vilda djur som lever i regnskogen. När mörkret börjar sätta sig tillbaka, återvänder du till lodgen där middagen väntar.

Dag 2: Efter frukost är det dags att säga adjö till Sukau och åka till nya äventyr i Danum Valley.

Dag 5-8: Danum Valley och Borneo Rainforest Lodge

Från Sukau är kursen nu satt mot staden Lahad Datu och Borneo Rainforest Lodge i Danum Valley. Danum Valley täcker ett område på mer än 400 km2 och är ett riktigt naturparadis. Denna stora reserv är en av Borneos vackraste och mest orörda regnskogsområde och har lockat naturälskare och forskare från hela världen i flera år. Detta beror särskilt på områdets stora artrikedom, som förutom orangutanger, rhesusapor och pygméelefanter också inkluderar malaysiska björnar, den blyga trädleoparden samt flera andra däggdjur och primater. Danum är också ett paradis för fågelälskare och människor kommer från när och fjärran för att se de speciella fågelarter som bara finns i Danum.

Du har hela 3 nätter i detta naturparadis, där du bor på den prisbelönta Borneo Rainforest Lodge, känd för både service, kvalitet och kulinariska upplevelser. De härliga, enkla stugorna är inredda i en vacker tropisk stil och har alla sin egen terrass där du kan njuta av utsikten över antingen den omgivande regnskogen eller floden Danum. Lodgens stora och öppna gemensamma område med både restaurang och bar är det perfekta stället att njuta av en sval förfriskning efter att ha utforskat den imponerande och fascinerande regnskogen precis utanför dörren.
På Borneo Rainforest Lodge upplever du allt det bästa som regnskogen har att erbjuda - både under dagen och efter mörkret. Fokus ligger på att vara där djurlivet är, och en vistelse här kommer utan tvekan att erbjuda helt unika natur- och djurupplevelser.

Utflykter:
4 dagar / 3 nätter i Danum Valley
Dag 1: Vid ankomsten till Lahad Datu möts du av en representant från lodgen som kommer att köra dig ca 3 timmar från Lahad Datu till Borneo Rainforest Lodge. Resan går i en jeep längs ibland ojämna grusvägar, men det som väntar gör resan värd.
Vid ankomsten till Borneo Rainforest Lodge får du en kort introduktion till lodgen och området samt de närmaste dagarna aktiviteter i regnskogen. Efteråt kan du njuta av en utsökt lunch innan det är dags att åka på det första äventyret. En promenad längs lodgens 400 meter långa stigsystem ger dig en perfekt introduktion till området innan du går mot en av Danums fantastiska höjdpunkter: Ett imponerande system med hängbroar över 26 meter över marken. Denna så kallade "canopy walkway" är totalt 300 meter lång och ger ett helt annat perspektiv på regnskogen, eftersom du härifrån får chansen att se några av de växter och djur som du normalt inte kan se från botten av skogen. Tillbaka på lodgen väntar en utsökt middag och om vädret tillåter åker du på en "nattsafari" på jakt efter de djur som är mest aktiva efter mörkrets inbrott.

Dag 2: Ljuden från regnskogen väcker dig - fåglarnas kvittrande, prasslande löv och djurljud påminner dig om att du är mitt i regnskogen.
Efter frukost går dagens första utflykt till en kyrkogård högt uppe på en klippa. Du går längs den så kallade "Coffin Trail" som tar dig till denna forntida kyrkogård. Platsen vittnar om en av områdets ursprungsbefolkningar, Kadazan Dusun-folket, som bodde i Danum-dalen för hundratals år sedan.
På vägen upp till kyrkogården är det värt att göra några stopp för att njuta av utsikten över dalen, floden och regnskogen nedanför dig. Vandringen uppför klippan slutar vid ett vattenfall med en härlig naturlig pool där du kan njuta av ett uppfriskande dopp innan du återvänder till lodgen där lunch väntar. På eftermiddagen kan du välja mellan två olika aktiviteter. Du kan åka på en annan vandring i regnskogen eller på en "rafting" nerför Danumfloden, ett helt annat sätt att uppleva regnskogen. Efter en utsökt middag avslutas dagen med en spännande vandring genom regnskogen, där du, utrustad med en ficklampa, går ut i mörkret i sällskap med din erfarna guide.

Dag 3: Idag väntar en vandring till två av Danums vackra vattenfall, de pittoreska Fairy Falls och Serpent Falls. På vandringen djupt in i regnskogen är du ständigt på utkik efter djurlivet i området, och med lite tur kommer du också belönas med synen av en orangutang eller en av de andra 10 apsläktena som finns här i Danum. Dessutom finns det inte mindre än 120 olika arter av däggdjur och mer än 300 olika slags fåglar.
Efter lunch på lodgen kan du välja att ta ytterligare en vandring genom regnskogen eller bara koppla av.

Dag 4: Det är dags att säga adjö till Danum Valley och regnskogens vilda djur. Efter frukost är det dags att njuta av de frodiga omgivningarna en sista gång innan du kör tillbaka till Lahad Datu efter lunch.

Dag 8-11: Gaya Island Resort

Från Lahad Datu flyger du tillbaka till Kota Kinabalu. Vid ankomsten hälsas du av den lokala representanten som kör dig till hamnen, varifrån du kommer att segla till den lilla tropiska ön Gaya Island. Gaya Island är den största av fem öar i Tunku Abdul Rahman Marine Park och från sin högsta punkt, som är 300 meter, växer den frodiga regnskogen ner mot det turkosa havet och de små vikarna med kritvita sandstränder.
De nästa 3 nätterna tillbringas på den exklusiva Gaya Island Resort, som är omgiven av den frodiga djungeln bakom den och precis intill en vacker sandstrand.
Anläggningen har olika rumstyper, som alla är elegant inredda, utrustade med moderna faciliteter och fokus på komfort. De är alla stora och har sin egen lilla terrass. Du måste bo i en Bayu-villa som är omgiven av den frodiga djungeln, men om du vill ha lite närmare stranden är det naturligtvis möjligt att uppgradera till en av anläggningens Canopy-villor.
Anläggningen har inte mindre än 3 olika restauranger, alla kända för sina helt fantastiska rätter, och från anläggningens signaturrestaurang "Fisherman's Cove" får du en fantastisk utsikt över havet till Kota Kinabalu och Borneos högsta berg Mt. Kinabalu, som med sina över 4000 meter reser sig över landskapet.
Vissa kvällar finns det till och med grillfest på stranden, där du kan uppleva traditionell dans och musik medan du njuter av en utsökt grillmiddag.

Dagarna på Gaya Resort kan tillbringas avkopplande på stranden, men om du behöver lite variation kan du också ta ett dopp i den vackra infinitypoolen. Du kan också delta i några av de aktiviteter som orten erbjuder såsom snorkling och dykning, kajakpaddling eller kanske en vandring genom mangroverna eller i djungeln eller bara låta dig skämma bort med en spabehandling i anläggningens spa. Oavsett hur du väljer att spendera dina dagar på Gaya Island, kommer det utan tvekan att vara det perfekta slutet på din resa runt Borneo.

Dag 12: Ankomst till Sverige

I dag landar du i Sverige igen.

Fotogalleri

Prisexempel

12 dagar från 46.800 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

från 46.800 per person vid 2 vuxna
Tillägg i högsäsong: ca 3.000 - 8.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som stabilast.

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Borneo tur/retur
 • Flygskatter
 • 1 övernattning på Hyatt Regency Kinabalu (Guest Room Sea View) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Abai Jungle Lodge (Chalet) inkl. helpension och aktiviteter
 • 1 övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge (Standard Room) inkl. helpension och aktiviteter
 • 3 övernatningar på Borneo Rainforest Lodge (Deluxe Room) inkl. helpension och aktiviteter
 • 3 övernatningar på Gaya Island Resort (Bayu Villa) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som beskrivet i reseplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatserna och till dina hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgängligt 24 timmar om dygnet)
 • Full CO2 kompensation
Ev. tillägg
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Borneos regnskog och strand

Borneos regnskog och strand

 • Orangutanger och pygmée-elefanter i Sukau
 • Orörd regnskog i Danum Valley
 • Avslappning på Gaya Island

12 dagar från 46.800 kr per person

Oplev Singapore og den Malaysiske-halvø

Höjdpunkter i Singapore & Malaysia

 • Multikulturella Singapore
 • Regnskog & rikt djurliv
 • Sol & bad på Langkawi

21 dagar från 52.380 kr per person