0775-888 088 FÅ OFFERT
Borneos regnskog och strand

Borneos regnskog och strand

Denna resa till den malaysiska delen av Borneo tar dig till Sabahs frodiga regnskogar, där orangutanger, pygméelefanter, brusande floder och ett unikt fågelliv väntar dig.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

12 dagar från 48.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Borneos regnskog och strand

Borneos regnskog och strand. Från frodiga regnskogar med orangutanger och rhesusapor till tropiska öar med gyllene sandstränder och turkost vatten. På denna resa väntar allt det bästa som Borneo har att erbjuda.

Sukau & Danum Valley

Resan börjar i Kota Kinabalu, som är huvudstaden i delstaten Sabah på den malaysiska delen av Borneo. Kota Kinabalu är en utmärkt utgångspunkt för de spännande dagarna som väntar i området. Både regnskogen i Sukau och den fantastiska Danum Valley står på programmet, och trots att bägge är regnskogar väntar helt olika natur- och djurupplevelser på dessa platser. Sukau med Kinabatangan-floden lockar vilda djur, och här ser man ofta näsapor och orangutanger och med lite tur även pygméelefanter som lever runt floden. I Danum väntar de imponerande hängbroarna där du får utforska regnskogen ovanifrån och åka på en nattsafari för att uppleva de djur som är mest aktiva efter mörkret inbrott.

Gaya Island

Resan avslutas med en lyxig strandsemester på Gaya Island i skärgården utanför Kota Kinabalu. Här kan du koppla av på de härliga sandstränderna och njuta av ett uppfriskande dopp i det turkosfärgade havet, samtidigt som du tar in de många upplevelserna från de senaste dagarna i Borneos regnskogar. Gaya Island Resort är omgiven av täta mangroveskogar, korallrev, sandstränder och en tät djungel, som ger känslan av ett riktigt tropiskt gömställe. Det finns grupper av busiga makaker som lever i området och bidrar till den äventyrliga atmosfären på ön, som endast ligger 20 minuter med båt från Kota Kinabalu. Denna resort på Gaya Island ligger i den skyddade Tunku Abdul Rahman Marine Park och det känns som om den ligger precis i utkanten av Borneos vildmark.

Som med alla våra resor kan du skräddarsy den här resan efter dina behov. Kontakta oss för att få ett skräddarsytt erbjudande – helt gratis och utan förpliktelse.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Resrutt: Kota Kinabalu - Abai - Sukau - Danum Valley - Gaya Island 

Dag 1: Avresa från Sverige till Borneo

Idag reser du från Sverige till fantastiska Borneo.

Dag 2-3: Kota Kinabalu

Vid ankomsten till Kota Kinabalu, populärt kallad för "KK" av dess invånare, möts du av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till ditt hotell i staden. Det 5-stjärniga Hyatt Regency Kinabalu som ligger precis vid stadens strandpromenad med en fantastisk utsikt över det Sydkinesiska havet. Efter incheckningen står dagen till ditt förfogande, och om tiden tillåter rekommenderas en snorklingstur i Tunku Abdul Rahman National Park, strax utanför Kota Kinabalu. På kvällen kan du besöka den lokala natt- och matmarknaden, som ligger precis utanför hotellet och erbjuder en mängd utsökt fisk- och skaldjursrätter. 

Dag 3-4: Abai

Från Kota Kinabalu går resan nu vidare mot Abai. Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen, där ditt flyg avgår mot Sandakan. Vid ankomsten möts du av din lokala guide som ordnar transporten vidare till Sandakans hamn, där en timmes båttur väntar dig längs orörda mangroveskogar på Kinabatanganfloden mot Abai och ditt boende för en natt i regnskogen, Abai Jungle Lodge. Abai Jungle Lodge ligger precis vid floden och här bor du i enkla men bekväma stugor. Det finns stigar i hela området som hjälper dig att utforska den fascinerande floran och faunan som omger dig. Här kan du även åka ut på båtturer på floden på jakt efter näsapor, pygméelefanter, reptiler och tukaner och när mörkret faller kommer du att uppleva eldflugor som lyser upp som små ljusflöden i mangroveskogen. Det finns även möjlighet att ta en guidad nattvandring på lodgens marker. 

 

Utflykter:

Sepilok Orangutang Rehabilitation Center, Bornean Sun Bear Conservation Center & Rainforest Discovery Center

På vägen från Sandakan till Abai, finns det möjlighet att besöka Sepilok Orangutang Rehabilitation Center, Bornean Sun Bear Conservation Center & Rainforest Discovery Center. På Sepilok Orangutang Rehabilitation Center får du en inblick i det stora arbetet som går till att bevara befolkningen hos människans närmaste släkting, orangutanger. Namnet orangutang består av två ord. En "orang" betyder människa på malajsiska och den andra ordet "hutan" betyder skog på malajsiska och indonesiska, orangutang kan därför mycket lämpligt översättas som "skogsmänniska". På detta center arbetar de med ta hand om skadade orangutanger samt att återinföra orangutanger i naturen, särskilt ungar vars mödrar har dödats av tjuvjägare. Du kommer även att få uppleva dessa fascinerande djur på nära håll när de tyst dyker upp från träden vid utfodringsplattformen, där frukt och grönsaker serveras till dem två gånger om dagen.

Inom gångavstånd från rehabiliteringscentret ligger Bornean Sun Bear Conservation Center, där fokuset är att rädda och rehabilitera den minsta medlemmen i björnfamiljen, den malaysiska björnen. På grund av avverkningen av regnskogarna på Borneo har det blivit svårare och svårare för de malaysiska björnarna att överleva i deras naturliga miljö, men här i centret får du en inblick i det stora arbete som görs för att säkerställa att björnarna har ett hem i naturen.

Sista stoppet för idag är Rainforest Discovery Center, som ger dig en smak av den spännande flora och fauna som väntar de närmaste dagarna i Borneos regnskogar.

Pitas Oxbow Lake & ett besök i byn

Kliv upp tidigt på din andra dag i regnskogen för en båttur genom de täta mangroveskogarna till Pitas Oxbow Lake, där du, om du har tur, kan se pygméelefanter ta sitt morgonbad. Tillbaka på lodgen väntar frukost, och därefter besöker du den lilla byn Abai, där du får en inblick i de lokala bybornas liv och traditioner. Innan resan fortsätter längre ner i floden till ditt nästa boende, finns det tid att njuta av en traditionell lunch tillagad av byborna.

Dag 4-5: Sukau

Idag fortsätter resan vidare nerför floden mot Sukau. Längs vägen kommer det att finnas gott om möjligheter att njuta av omgivningen och den frodiga regnskogen. Hela vägen kommer din guide naturligtvis även att leta efter regnskogens vilda djur. Vid ankomst till ditt boende för natten, Kinabatangan Riverside Lodge, kan du koppla av innan det är dags för mer äventyr och vilda djur i regnskogen i den lilla båten senare under eftermiddagen. Som namnet antyder ligger lodgen nere vid floden och är den perfekta basen för att utforska Sukau. Du bor i enkla men bekväma stugor. Lodgen har också ett "fågeltorn" där du kan se livet runt floden, och här finns det möjlighet att vandra på någon av de korta men spännande vandringslederna utmed floden.

Dag 5–8: Danum Valley

Från Sukau är kursen nu satt mot Danum Valley. Du blir hämtad på hotellet och körd till Lahad Datu, där du möts av en representant från ditt boende som kommer att köra dig i ytterligare 3 timmar till din destination. Du kommer att tillbringa tre nätter i detta naturparadis och bo på den prisbelönta Borneo Rainforest Lodge, känd för dess service, kvalitet och kulinariska upplevelser. De härliga, enkla stugorna är inredda i en vacker tropisk stil och har alla sin egen terrass där du kan njuta av utsikten över antingen den omgivande regnskogen eller floden Danum. Lodgens stora och öppna gemensamma område med både restaurang och bar är det perfekta stället att njuta av en sval förfriskning efter att ha utforskat den imponerande och fascinerande regnskogen precis utanför dörren. På Borneo Rainforest Lodge upplever du allt det bästa som regnskogen har att erbjuda - både under dagen och efter mörkret. Fokus ligger på att vara där djurlivet är, och en vistelse här kommer utan tvekan att erbjuda helt unika natur- och djurupplevelser. Danum Valley täcker ett område på mer än 400 km2 och är ett riktigt naturparadis. Denna stora reserv är en av Borneos vackraste och mest orörda regnskogsområden och har lockat naturälskare och forskare från hela världen i flera år. Detta beror särskilt på områdets stora artrikedom, som förutom orangutanger, rhesusapor och pygméelefanter även inkluderar malaysiska björnar, den blyga trädleoparden samt flera andra däggdjur och primater. Danum är även ett paradis för fågelälskare och människor kommer från när och fjärran för att se de speciella fågelarter som bara finns i Danum.

Utflykter:

Inkluderande aktiviteter på Borneo Rainforest Lodge

Dag 1: Vid ankomsten till Borneo Rainforest Lodge får du en kort introduktion till lodgen och området samt de närmaste dagarnas aktiviteter i regnskogen. Ditt äventyr startar med en promenad längs lodgens 400 meter långa stigsystem ger dig en perfekt introduktion till området innan du går mot en av Danums fantastiska höjdpunkter: Ett imponerande system med hängbroar över 26 meter över marken. Denna så kallade "canopy walkway" är totalt 300 meter lång och ger ett helt annat perspektiv på regnskogen, eftersom du härifrån får chansen att se några av de växter och djur som du normalt inte kan se från botten av skogen. Tillbaka på lodgen väntar en utsökt middag och om vädret tillåter åker du på en "nattsafari" på jakt efter de djur som är mest aktiva efter mörkrets inbrott.

Dag 2: Ljuden från regnskogen väcker dig - fåglarnas kvittrande, prasslande löv och djurljud påminner dig om att du är mitt i regnskogen. Efter frukost går dagens första utflykt till en kyrkogård högt uppe på en klippa. Du går längs den så kallade "Coffin Trail" som tar dig till denna forntida kyrkogård. Platsen vittnar om en av områdets ursprungsbefolkningar, Kadazan Dusun-folket, som bodde i Danum-dalen för hundratals år sedan. På vägen upp till kyrkogården är det värt att göra några stopp för att njuta av utsikten över dalen, floden och regnskogen nedanför dig. Vandringen uppför klippan slutar vid ett vattenfall med en härlig naturlig pool där du kan njuta av ett uppfriskande dopp innan du återvänder till lodgen där lunch väntar. På eftermiddagen kan du välja mellan två olika aktiviteter. Du kan åka på en annan vandring i regnskogen eller på en "rafting" nerför Danumfloden, ett helt annat sätt att uppleva regnskogen. Efter en utsökt middag avslutas dagen med en spännande vandring genom regnskogen, där du, utrustad med en ficklampa, går ut i mörkret i sällskap med din erfarna guide.

Dag 3: Idag väntar en vandring till två av Danums vackra vattenfall, de pittoreska Fairy Falls och Serpent Falls. På vandringen djupt in i regnskogen är du ständigt på utkik efter djurlivet i området, och med lite tur kommer du även att belönas med synen av en orangutang eller en av de andra 10 apsläktena som finns här i Danum. Dessutom finns det inte mindre än 120 olika arter av däggdjur och mer än 300 olika slags fåglar. Efter lunch på lodgen kan du välja att ta ytterligare en vandring genom regnskogen eller bara koppla av.

Dag 8-11: Gaya Island

Det är dags att säga adjö till Danum Valley och regnskogens vilda djur. Efter frukost är det dags att njuta av de frodiga omgivningarna en sista gång innan du åker tillbaka till Lahad Datu efter lunch.

Från Lahad Datu flyger du tillbaka till Kota Kinabalu. Vid ankomsten möts du av vår lokala representant som kör dig till hamnen, därifrån kommer du åka båt till den lilla tropiska ön Gaya Island. De kommande tre nätterna tillbringas på den exklusiva Gaya Island Resort, som är omgiven av den frodiga djungeln och ligger precis intill en vacker sandstrand. Resorten har olika rumstyper, som alla är elegant inredda, och utrustade med moderna faciliteter med fokus på komfort. De är alla stora och har en egen liten terrass. Du kommer att bo i en Bayu-villa som är omgiven av den frodiga djungeln, men om du önskar att bo lite närmare stranden är det naturligtvis möjligt att uppgradera till en av anläggningens Canopy-villor.

Resorten har 3 olika restauranger, alla kända för sina helt fantastiska rätter, och från deras signaturrestaurang "Fisherman's Cove" finns en fantastisk utsikt över havet till Kota Kinabalu och Borneos högsta berg Mt. Kinabalu, som med dess över 4000 meter reser sig över landskapet. Vissa kvällar anordnar resorten en grillfest på stranden, där du kan uppleva traditionell dans och musik medan du njuter av en utsökt grillmiddag.

Dagarna på Gaya Resort kan tillbringas avkopplande på stranden, men om du behöver lite variation kan du även ta ett dopp i den vackra infinitypoolen. Du kan även delta i några av de aktiviteter som orten erbjuder såsom snorkling och dykning, kajakpaddling eller kanske en vandring genom mangroverna eller i djungeln eller bara unna dig själv med en spabehandling i spat. Oavsett hur du väljer att spendera dina dagar på Gaya Island, kommer det utan tvekan att vara det perfekta slutet på din resa runt Borneo. Gaya Island är den största av fem öar i Tunku Abdul Rahman Marine Park och från dess högsta punkt, som är 300 meter, växer den frodiga regnskogen ner mot det turkosa havet och de små vikarna med kritvita sandstränder.

Dag 12: Ankomst till Sverige

Efter en spännande resa runt Borneo anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

12 dagar från 48.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  48.000* kr när 2 personer reser tillsammans


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Borneo tur/retur
 • Flygskatter
 • 1 övernattning på Hyatt Regency Kinabalu (Guest Room Sea View) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Abai Jungle Lodge (Chalet) inkl. helpension och aktiviteter
 • 1 övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge (Standard Room) inkl. helpension och aktiviteter
 • 3 övernatningar på Borneo Rainforest Lodge (Deluxe Room) inkl. helpension och aktiviteter
 • 3 övernatningar på Gaya Island Resort (Bayu Villa) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som beskrivet i reseplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatserna och till dina hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgängligt 24 timmar om dygnet)
 • Full CO2 kompensation
Ev. tillägg
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Borneos regnskog och strand

Borneos regnskog och strand

 • Orangutanger och pygmée-elefanter i Sukau
 • Orörd regnskog i Danum Valley
 • Avslappning på Gaya Island

12 dagar från 48.000 kr per person

Oplev Singapore og den Malaysiske-halvø

Höjdpunkter i Singapore & Malaysia

 • Multikulturella Singapore
 • Regnskog & rikt djurliv
 • Sol & bad på Langkawi

21 dagar från 52.380 kr per person