0775-888 088 FÅ OFFERT
Botswana från Okavango till Kalahari

Botswana från Okavango till Kalahari

På denna spännande resa till Botswana kommer du att uppleva de två mest populära platserna för safari både på land och vatten. Från Maun kan du rida över de vida slätterna och uppleva gnuer, elefanter och giraffer. I den fantastiska vattenvärlden i Okavangodeltat kommer du nära den praktfulla, frodiga floran och det spektakulära djurlivet. 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

11 dagar från 94.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Botswana från Okavango till Kalahari

Botswana från Okavango till Kalahari. Botswana anses i folkmun erbjuda världens bästa safari. En värld av både vatten och grönska, karga landskap och öken väntar dig på denna spännande resa till Botswana, där du kommer att uppleva två mycket populära safaridestinationer. Från Maun kan du rida över de vida slätterna och se gnuer, elefanter och giraffer och i Okavangodeltats fantastiska vattenvärld kommer du nära både den spektakulära floran och djurlivet. Den mäktiga Kalahariöknen erbjuder imponerande saltslätter där allt liv med ens inte verkar existera. Längs vägen bor du på fantastiska camps så att du får bästa möjliga autentiska naturupplevelse i Botswana.

Makalösa Okavango-deltat

Det spektakulära och otroligt vackra Okavangodeltat är ett unikt ekosystem på grund av sitt ovanliga läge mitt i Kalahariöknen. Floden Okavango har sitt ursprung i Angolas högland och rinner ut i Botswana där den försvinner i en labyrint av laguner, sjöar, floder, kanaler och vattendrag. Eftersom vattnet färdas så lång väg från höglandet i Angola är Okavangadeltat som mest frodigt under den torra säsongen, vilket lockar tusentals växtätare och därmed också ett stort antal rovdjur. Upplev det fantastiska djurlivet på safaris tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen när djuren är som mest aktiva. Från en båtsafari på Okavangadeltats kanaler, sjöar och laguner har du en perfekt utsikt över djuren och fåglarna som lever i vattnet och som kan vara svåra att upptäcka från ett safarifordon på land.

Upplev den imponerande topografin och den frodiga vildmarken i Okavangodeltat i sällskap av en professionell ranger. Gå på spännande vandringsturer och hör rangers berätta om det rika ekosystemet och deltats djur – och fågelliv. Det är också möjligt att välja nattsafari där de sällsynta nattdjuren är aktiva. En lugn båttur i en mokoro-kanot genom deltats många kanaler eller sjöar är en fantastisk upplevelse, där du kommer närmare den speciella floran, men får också en perfekt titt på djuren på land som kan vara svåra att se från ett safarifordon.

Safari i Kalahari-öknen

Under regntiden från december till mars fylls området med vatten och små laguner bildas i fördjupningarna, vilka lockar många olika djur och stora flockar flamingor. Många antiloper, gnuer, giraffer, elefanter och stora flockar zebror migrerar till detta imponerande område. Förutom det varierade djurlivet i det unika ökenlandskapet slås man även av dess karghet vilket är fascinerande. Utforska det dramatiska landskapet och djurlivet i Kalahariöknen på safari, bushvandring och båtturer. Upplev naturens små underverk tillsammans med en erfaren bushguide, som kan berätta om hur djur och fåglar överlever i detta karga landskap samt visar dig hur du helt obemärkt kan komma nära det fascinerande djurlivet.

Resan är endast ett förslag och vi skräddarsyr gärna resan efter dina önskemål.

 

 

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

De kommande nio dagarna är fyllda av intryck från helt skilda världar. Upptäck det afrikanska slätten från hästryggen, kom närmare både vilda djur och imponerande landskap i Okavanga Delta och upplev saltslätterna i Kalahariöknen.

Dag 1: Avresa Sverige

Du flyger idag från Sverige till Maun i Botswana.

Dag 2-3: Maun

Privat transfer från Maun flygplats till din lodge (15-20 minuter).
Staden Maun i norra Botswana är din första bekantskap med landet. Maun kallas ofta för porten till Okavangodeltat och är din utgångspunkt för kommande upplevelser i Botswanas varierade natur.
Här har du en övernattning på Thamalakane River Lodge.

Utflykter:

Utflykt i grupp: Till häst i Botswana.

En rolig och spännande dag väntar dig, där du får möjlighet att från hästryggen uppleva de breda slätterna i Botswana omgiven av det varierade djurlivet. Du blir körd från din lodge i Maun till ett viltreservat från vilken turen startar. Upplevelsen anpassas efter din tidigare riderfarenhet. Känn vinden i håret, stänk av vatten på huden och njut av synen av giraffer, gnuer, elefanter och andra vilda djur på den afrikanska slätten när du rider genom det vackra landskapet.
(Gruppresa, privat transfer, fitnessnivå: lätt)

Dag 3-5: Okavangadeltat

Välkommen till en gnistrande värld av vatten! Det spektakulära och otroligt vackra Okavangodeltat är ett unikt ekosystem på grund av sitt ovanliga läge mitt i Kalahariöknen. Floden Okavango har sitt ursprung i Angolas högland och rinner ut i Botswana där den försvinner i en labyrint av laguner, sjöar, floder, kanaler och vattendrag. Eftersom vattnet färdas så lång väg från höglandet i Angola är Okavangadeltat som mest frodigt under den torra säsongen, vilket lockar tusentals växtätare och därmed också ett stort antal rovdjur. Här har du två nätter på Camp Okuti.

Utflykter:

Camp Okuti: Safari på både land och vatten.

Utforska det vackra Okavangodeltat på en mängd olika land - och vattensafaris.
Upplev det fantastiska djurlivet på safaris tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen när djuren är som mest aktiva. Från en båtsafari på Okavangadeltats kanaler, sjöar och laguner har du en perfekt utsikt över djuren och fåglarna som lever i vattnet och som kan vara svåra att upptäcka från ett safarifordon på land.

Transfer till flygplatsen
Flyg till Okavangadeltat (1 tim)
Transfer till din lodge

Dag 5-7: Okavangodeltat

Flyg till nästa camp. Du har två övernattningar på Footsteps Camp - Footsteps across The Delta.

Utflykter:

Footsteps Camp - Footsteps Across The Delta: Dag - och nattsafaris, safaris till fots, mokoro-segling och fisketur.

Upplev den imponerande topografin och den frodiga vildmarken i Okavangodeltat i sällskap av en professionell ranger. Gå på spännande vandringsturer och hör rangers berätta om det rika ekosystemet och deltats djur - och fågelliv. Det är också möjligt att välja nattsafari där de sällsynta nattdjuren är aktiva. En lugn båttur i en mokoro-kanot genom deltats många kanaler eller sjöar är en fantastisk upplevelse, där du kommer närmare den speciella floran, men får också en perfekt titt på djuren på land som kan vara svåra att se från ett safarifordon. Om du vill prova på en lite ovanlig fisketur kan det också ordnas. Efter en underbar och händelserik dag i deltat kan du dra dig tillbaka till ditt eget mysiga tält med eget bad innan du deltar på kvällens middag bestående av läckra lokala specialiteter tillagade i Footsteps Camps bushkök.
(Fitnessnivå: lätt. Bekväma skor, solglasögon, hatt och solkräm rekommenderas)

Dag 7-10: Kalahariöknen och Makgadikgadi Pans National Park

Omgiven av Kalahariöknen ligger Makgadikgadi-slätten, som är en av världens största saltslätter. Slätten består av en blandning av öken - och saltslätter och var en gigantisk sjö för tusen år sedan. Hela området är cirka 16 000 km² stort. Under regntiden från december till mars fylls området med vatten och små laguner bildas i fördjupningarna, vilka lockar många olika djur och stora flockar flamingor. Många antiloper, gnuer, giraffer, elefanter och stora flockar zebror migrerar till detta imponerande område. Förutom det varierade djurlivet i det unika ökenlandskapet slås man även av dess karghet vilket är fascinerande. I Kalahariöknen finns det stora chanser att se och även komma ganska nära de charmiga surikaterna som lever här. Du har tre nätter på Meno A Kwena Tented Camp, som ligger vid gränsen till Makgadikgadi Pan National Park och nära Nxai Pan National Park.

Utflykter:

Meno A Kwena Tented Camp: Safaris, bussturer och båtturer.

Utforska det dramatiska landskapet och djurlivet i Kalahariöknen på safari, bushvandring och båtturer. Upplev naturens små underverk tillsammans med en erfaren bushguide, som kan berätta om hur djur och fåglar överlever i detta karga landskap samt visar dig hur du helt obemärkt kan komma nära det fascinerande djurlivet.

Transfer till flygplats
Flyg till Maun (1 tim)
Transfer till Meno A Kwena (2,5 tim)
Transfer till Maun

Dag 10: Avresa från Botswana

Det har blivit dags att ta avsked av Botswana för denna gång och flyga tillbaka norrut.

Dag 11: Ankomst till Sverige.

Välkommen hem till Sverige igen efter en upplevelserik och hänförande resa!

Fotogalleri

Prisexempel

11 dagar från 94.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

Ord. säsong: fr. 94.500 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa Sverige - Botswana t/r
 • Flygskatter
 • 1 natt i Babbler Chalet (Bungalow) på Thamalakane River Lodge, inkl. frukost
 • 2 nätter i Luxury Tent på Camp Okuti, inkl. helpension och dryck
 • 2 nätter i Standard Tent på Footsteps Camp - Footsteps Across The Delta, inkl. helpension och utflykter 
 • 3 nätter i Classic Safari Tent på Meno A Kwena Tented Camp, inkl. helpension och dryck
 • Utflykter och aktiviteter enligt resplan
 • Transfers enligt resplan
 • 24 timmars Concierge Service
 • Full klimatkompensation

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Resa till Victoriafallen, Botswana & Mauritius

Victoriafallen, Botswana & Mauritius

 • Vackra Victoriafallen
 • Safari i Botswana
 • Sol & strand på Mauritius

15 dagar från 64.400 kr per person

Botswana från Okavango till Kalahari

Botswana från Okavango till Kalahari

 • Okavangodeltat
 • Kalahariöken
 • Safri i världsklass 

11 dagar från 94.500 kr per person

Rovos Rail Victoriafallen och safari

Rovos Rail, Victoriafallen och safari

 • Åk lyxtåget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dagar från 67.500 kr per person

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

 • Upplev färgstarka Kapstaden
 • Victoriafallens enorma vattenmassor
 • Safari i Chobe National Park

14 dagar från 49.500 kr per person