0775-888 088 FÅ OFFERT
Cooköarna In Style

Cooköarna In Style

En lyxig och romantisk get away till vackra Rarotonga och Aitutaki för dig som uppleva det allra bästa Cooköarna har att erbjuda!

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 78.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Cooköarna In Style

Cooköarna In Style. För dig som vill åka på en romantisk getaway där endast det bästa är bra nog – det här är resan för dig! En bröllopsresa eller kärlekssemester in style till två av Cooköarnas vackraste öar, Rarotonga och Aitutaki väntar dig.

Rarotonga

Med start på Rarotonga njuter du av sju nätter på lyxiga Crown Beach Resort & Spa på öns västra kust där du bor i en 120 m² stor One Bedroom Beachfront Villa med strand, turkosblått vatten och vajande palmer utanför dörren.  Här utspelar sig också de mest fantastiska solnedgångar Cooköarna har att erbjuda, med ett färgspektrum som förgyller de vackra omgivningarna på det mest hänförande vis. På resorten är endast vuxna välkomna och du kan i lugn och ro njuta av spa, gym, två restauranger, två barer, dykcenter och en underbar pool med vattenfall. Det går också att arrangera bröllop i de vackert designade tropiska trädgårdarna på resorten för den som önskar göra det. En ’Night Show’ med middag där du får lära dig mer om den lokala kulturen ingår också.

Underbara Aitutaki Lagoon

Aitutaki blir resans nästa stopp med fem härliga nätter på Pacific Resort Aitutaki, en prisbelönt och lyxig boutique resort på den vackra västkusten. Som stadig medlem i samlingen ’Small Luxury Hotels of the World’ kan du vara säker på att Pacific Resort erbjuder alla faciliteter du kan förvänta dig av en lyxresort. Du bor här i en Ultimate Beachfront Bungalow med den vackra turkosblå lagunen precis utanför dörren, och även här väntar sagoliknande solnedgångar med strand och vajande palmer i förgrunden. En båttur med snorkling och BBQ-lunch ingår också i din vistelse.

Denna resa ger dig det bästa Cooköarna har att erbjuda! Skäm bort dig och din kärlek på de mest fantastiska resorts du aldrig kommer vilja lämna och fyll er resa med upplevelser du bara drömt om.

Fråga din resesäljare om pris samt vilka möjligheter som finns tillgängliga.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

En lyxig och romantisk get away till vackra Rarotonga och Aitutaki för dig som uppleva det allra bästa Cooköarna har att erbjuda!

Dag 1: Avresa från Sverige

Idag lämnar du Sverige och påbörjar en lyxsemester på vackra Cooköarna Rarotonga och Aitutaki. Här väntar sol och värme på fantastiska resorts med vita paradisstränder utanför dörren. Cooköarna är som gjort för en resa kantad av lyx och romantik och det får du verkligen på denna resa!

Dag 2: Ankomst Rarotonga

Efter ett byte av flyg i Los Angeles är du idag framme på Rarotonga, Cooköarna. Har du valt att flyga Business Class har du förmodligen sovit gott i din uppbäddbara flatbed och njutit av en à la carte frukost innan landning. Du välkomnas på flygplatsen och har en 10 min transfer till ditt hotell Crown Beach Resort & Spa där du ska bo de kommande sju nätterna. Efter att du checkat in kan du i lugn och ro bekanta dig med omgivningarna och njuta av denna vackra paradisliknande plats.

Dag 3-8: Rarotonga/Crown Beach Resort

Kommande vecka är Crown Beach Resort & Spa ditt hem och du bor bekvämt i en 120 m² stor One Bedroom Beachfront Villa precis på stranden men också omgiven av tropisk grönska. Du vaknar varje morgon till en fantastisk utsikt över den glittrande, turkosblå lagunen som ligger vackert inramad av vit sandstrand och vajande palmer. Här på Rarotongas västkust bjuds du också på de mest färgsprakande och hänförande solnedgångar som bara bäddar för romantik och oförglömliga stunder för kärlekspar. Denna resort välkomnar endast vuxna och ger dig chans att i lugn och ro njuta av resortens vackra omgivningar och många faciliteter. Här finns spa, gym, två restauranger, två barer, dykcenter och en underbar pool med vattenfall. En härlig tropisk frukost ingår dagligen i resortens restaurang och en utav kvällarna en 'Night Show' med middag där du får lära dig mer om den lokala kulturen. Det går också att arrangera bröllop i de vackert designade tropiska trädgårdarna (här finns även en wedding planner) och för dem som redan gift sig och är på bröllopsresa finns flera möjligheter till romantiska arrangemang.

Dag 9: Rarotonga - Aitutaki

Idag har det blivit dags att lämna fantastiska Crown Beach Resort & Spa och paradiset på Rarotonga för att istället flyga till den något mindre ön Aitutaki ca 50 min flygning bort. Efter en 10 min lång transfer är du framme vid Aitutakis västkust och den prisbelönta lyxresorten Pacific Resort Aitutaki där du får njuta av ytterligare fem nätter.

Dag 10-13: Aitutaki/Pacific Resort Aitutaki

Du har nu fem nätter framför dig på den prisbelönta boutique lyxresorten Pacific Resort Aitutaki framför dig. Som långvarig medlem i samlingen 'Small Luxury Hotels of the Wold' hittar du här alla faciliteter du kan förvänta dig av en lyxresort. Njut av härliga stunder på resortens spa eller gym, sola och bada vid den vackra infinity poolen eller låna en cykel eller kajak och upptäck omgivningarna. Du bor i en Ultimate Beachfront Bungalow med stranden och den vackra turkosblå lagunen precis utanför dörren, och även här väntar sagoliknande solnedgångar att hänföras av. Varje morgon serveras en delikat à la carte frukost som ingår i din vistelse. Resorten har två olika restauranger, varav en är The Rapae Bay Restaurant & Bar. Känd för sitt Pacific Rim Cuisine som är en fusion inspirerad av lokalt och internationellt kök, tillagas här delikata rätter av dagsfärska ingredienser som skaldjur och tropiska frukter. Självklart intar du dessa fantastiska måltider i det fria med en utsikt mer liknande en tavla än verklighet. Romantik, lyx och njutning på högsta nivå utlovas! En utav dagarna ingår också en Lagoon Cruise med BBQ-lunch där du kan snorkla, sola och bada i den vackra lagunen.

Dag 14: Avresa Aitutaki och Rarotonga

Idag har det blivit dags att säga adjö till Cooköarna för den här gången. Du njuter av en sista frukost i de vackra omgivningarna på Pacific Resort Aitutaki och får chans att summera dina upplevelser i denna hänförande del av världen. Transfern tar dig sedan till flygplatsen för att påbörja resan mot Rarotonga och senare samma dag Los Angeles.

Dag 15: Mellanlandning i Los Angeles

Liksom på utresan mellanlandar du i Los Angeles och har möjlighet att göra ett stopp på USA:s spännande västkust. Passa på att stanna ett par dagar för att shoppa och besöka de största sevärdheterna eller planera en längre vistelse för fler upplevelser som Highway 1, Grand Canyon eller Las Vegas. Prata med din resesäljare om alla möjligheter som finns tillgängliga.

Dag 16: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter en resa fullspäckad med lyx, romantik och underbara upplevelser i paradiset på Cooköarna. Välkommen hem!

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Karta

Prisexempel

16 dagar från 78.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  78.000* kr när 2 personer reser tillsammans


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Rarotonga t/r
 • Flyg Rarotonga - Aitutaki t/r
 • Flygskatter
 • 7 nätter i 'One Bedroom Beachfront Villa' på Crown Beach Resort & Spa på Rarotonga inkl:
  - Frukost alla dagar
  - Transfer flygplats - hotell t/r
  - Meet & Greet på flygplatsen
  - Night show och middag en utav kvällarna
 • 5 nätter i 'Ultimate Beachfront Bungalow' på  Pacific Resort Aitutaki inkl:
  - Frukost alla dagar
  - Transfer flygplats - hotell t/r
  - Dagstur 'Lagoon Cruise' inkl. BBQ-lunch
 • MyPlanet Concierge Service - support 24/7 under resan
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Uppgradering till Premium Economy eller Business Class på flyget. Fråga din säljare om pris.
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

rsz_aitutaki_0746_DK

Rarotonga, Atiu & Aitutaki

 • 3 öar på en resa
 • Sol, bad och avkoppling
 • Vackra naturupplevelser
   

16 dagar från 71.000 kr per person

Romantiska cooköarna

Romantiska Cooköarna

 • Perfekt bröllopsresa
 • Romantik, sol och värme
 • Rarotonga & Aitutaki

16 dagar från 66.000 kr per person

Cooköarna In Style

Cooköarna In Style

 • Lyx och romantik
 • ​Bröllopsresa In Style
 • Magiska solnedgångar

16 dagar från 78.000 kr per person

Nya Zeeland och Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 71.415 kr per person