0775-888 088 FÅ OFFERT
Den stora Australienresan

Den stora Australienresan

Detta är den ultimata resan till Australien! Upplev korallrev, outback med tåg, storstad, natur, djurliv och mycket mer på spännande guidade utflykter!

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

32 dagar från 89.910 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Den stora Australienresan

Den stora Australienresan. Vill du uppleva alla Australiens höjdpunkter på en och samma resa? Då är denna resa till Sydney, Melbourne, Great Ocean Road, Flinders Ranges, Kangaroo Island, Ayers Rock, Kakadu, Cairns och Stora barriärrevet något för dig! Under vägen upplever du Australiens vilda natur och fantastiska djurliv och du möter välkommande Aussies som gör allt för att du ska känna dig välkommen i deras vackra land. Ett stort äventyr med massor av unika, fantastiska upplevelser som kommer finnas med dig resten av ditt liv.

Sydney & Blue Mountains

Besök Sydneys operahus (med en guidad tur ingår), Gamla stan, The Rocks, Botaniska trädgården och inte minst den världsberömda badvaktsstranden Bondi Beach. Du ska också på en dagstur ut i det storslagna landskapet i Blue Mountains. Men trots all denna spänning har du fortfarande gott om tid att uppleva Sydney på egen hand.

Melbourne & Great Ocean Road

Staden erbjuder bland annat ett rikt kulturliv, fantastisk shopping och många fina arkitektoniska juveler från både nutid och kolonial tid. Restaurangerna anses vara de bästa i landet och i varje hörn väntar ett café. Utanför Melbourne finns några av Australiens bästa nationalparker med ypperliga möjligheter att få beskåda både koala och känguru i det vilda. Självklart har vi inkluderat en heldagstur åt dig. Få vägsträckor i världen är så vackra som Great Ocean Road. Resrutten går genom regnskog och eukalyptuskogar, längs dramatiska kuststräckor och genom idylliska småstäder och nationalparker. Längs kusten har havsbruset skapat klippformationer som London Bridge och de tolv apostlarna, som båda är en dramatisk syn med vågorna kraschar mot stranden. Det finns gott om möjlighet att stanna vid utsiktspunkter längs vägen och ta korta promenader i det vackra landskapet. Till exempel i Great Otway National Park, som erbjuder vackra vattenfall omgiven av tät regnskog.

Flinders Ranges & Kangaroo Island

Framme i norra South Australia finner du ett av Australiens mest förbisedda naturområden; Flinders Ranges National Park. Denna forntida, eroderade bergskedja sträcker sig från Port Pirie i söder och 800 km i norr och erbjuder öppna vidder, klippiga raviner och mjuka kullar. Parkens obestridda höjdpunkt är dock Wilpena Pound, som är en stor platå formad som en amfiteater omgiven av 1 000 m höga berg. Natten tillbringar du natten på Rawnsley Park Station, som har vacker utsikt över Wilpena Pound. Rawnsley är en riktig fårfarm, och vid vissa tider på året är det möjligt att uppleva klippning av får. Här i South Australia väntar en av höjdpunkterna på resan, ett besök på unika Kangaroo Island. Öns dramatiska landskap är orörda på många ställen och djurlivet är extremt rikt och varierat. Sjölejon ligger nära varandra i sanden och solar, känguruer studsar runt landskapet mellan emus och echidnas, medan koalan tyst mumsar genom det dagliga utbudet av eukalyptusblad. Men Kangaroo Island är inte ett zoo. Det är en bit av en oöverträffad vild natur. Du har två dagar att njuta av djur och natur här ute.

Äventyr i Kings Canyon & Uluru

Äventyret börjar i Alice Springs, där du hämtar hyrbilen innan du kör till vackra Kings Canyon. Den reser sig 270 meter över havet och ligger i hjärtat av Australiens Red Center. Kings Canyon skapas av lager av sandsten och hård skiffer som har format denna unika plats som en oas med naturliga stenpooler och ett unikt växt- och djurliv. Här kan du välja mellan ett standard hotellrum eller en fantastisk övernattning i ett modernt glampingtält. Vi rekommenderar definitivt det sistnämnda! Efter vandring och äventyr i Kings Canyon fortsätter resan mot Uluru.

Tropiska Queensland

Efter några oförglömliga dagar, fullspäckade med outbackupplevelser, fortsätter resan till Queensland och Port Douglas. Du bor i Port Douglas, cirka en timme norr om Cairns, där du får uppleva världens äldsta regnskog i Daintree National Park, och inte minst Great Barrier Reefs vackra korallrev på en heldagstur. Dagsturen med snorkling på revet ingår, men självklart finns det också tid att sola, bada och i allmänhet bara njuta av livet.

Darwin og Kakadu National Park

Du kan också se fram emot att utforska Darwin och Australiens största nationalpark, Kakadu,  i en fyrhjulsdriven bil. Kör-själv-resan sker i en fyrhjulsdriven bil och höjdpunkterna är många. Du kommer bland annat ge dig ut på en ”Yellow Water Cruise” med krokodilspottning och får möjlighet att utforska de storslagna landskapen på korta promenader.

Den stora Australienresan är en fantastisk, privat rundresa på egen hand för dig som vill uppleva så mycket som möjligt av Australien. Du bor bra, har många upplevelser inkluderat men resan är väl avvägd och du får tid att slappna av mellan äventyren.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Detta är den ultimata resan till Australien! Upplev korallrev, outback med tåg, storstad, natur, djurliv och flera andra spännande guidade utflykter.

Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige. Resan passar med avgång från Sverige på onsdagar.

Dag 2: Mellanlandning i Asien

Efter ett byte i Asien fortsätter du mot Australien. Du kan lägga till ett stopp i tex Singapore, Dubai eller Hong Kong om du önskar.

Dag 3: Sydney

Idag ankommer du till Sydney. Använd den första dagen till att upptäcka Sydney. Gå en promenad till Operahuset eller Chinatown. Du kan också börja din vistelse med ett besök till Manly, som erbjuder mysiga cafén och några av Sydneys bästa stränder.

Dag 4: Sydney

Heldag på egen hand i Sydney, Bridge Climb är ett roligt sätt att se staden från en ny vinkel. Att stå 134 meter uppe på Sydney Harbour Bridge med utsikt över Operahuset är en verkligt unik upplevelse. Det finns inte så många platser så vi rekommenderar att du bokar detta hemifrån. Om du föredrar att hålla fötterna på marken, erbjuder Sydney en mängd andra alternativ. Ta en promenad i den vackra botaniska trädgården, ta en guidad tur i operahuset och upptäck sedan den unika byggnaden vid havet ombord på en av Sydneys många färjor. På Tarango zoo kan du komma mycket nära Australiens ikoniska djur, och om du behöver koppla av efteråt är Sydneys stränder aldrig långt borta.

Dag 5: Dagstur till Blue Mountains

En guidad tur till Blue Mountains är ett måste när man är i Sydney. Nationalparken finns med på UNESCO:s Världsarvslista, bl.a. för att det i området finns 91 olika eukalyptusarter och 132 andra växtarter, som bara finns just i detta område. Blue Mountains är en magisk plats oavsett årstid. Oljedropparna från eukalyptusträden i kombination med damm och fukt ger ett bått skimmer. Därav ser det blått ut på håll och det är därifrån bergskedjan fått sitt namn.

Denna dagstur ger en fin naturupplevelse utan att sätta för höga krav på fysiken. Ni blir hämtade på morgonen vid ert hotell och därefter startar turen över den spektakulära Sydney Harbour Bridge. På vägen upp till bergen gör ni ett stopp för morgonfika i den australiska bushen. Här finns möjlighet att se känguru på nära håll eller några av de vänliga papegojorna och kakaduorna som finns i området. På den guidade dagsturen blir ni transporterade i 4WD vilket gör att man kan komma längre in än de större och mer traditionella turistbussarna. Turen går förbi “De tre systrarna” som är en av Australiens kända naturfenomen, spektakulära canyons och vattenfall. Lunch blir serverad på ett vackert historiskt bergshotell.

All transport, enklare lunch, guidning under hela dagen. Tillbaka i Sydney på eftermiddagen.

Dag 6: Melbourne

Från Sydney flyger du till en annan av Australiens största städer, Melbourne. Resten av dagen är fri att njuta av denna vackra stad, som av många anses vara en av Australiens vänligaste storstadsstäder. Staden erbjuder bland annat ett rikt kulturliv, fantastisk shopping och många fina arkitektoniska juveler från både nutid och kolonial tid.

Dag 7: Melbourne

Guidad rundtur i Melbourne. Att uppleva en storstad på cykel är alltid något alldeles speciellt. Detta gäller även denna resa genom Melbourne på cykel, där guiden visar torg, stigar och parker där bilar är förbjudna. Du besöker även små bakvägar, mysiga caféområden och spännande multietniska stadsdelar som du aldrig skulle hitta på egen hand. Cyklarna är bekväma och avstånden överkomliga på denna 4-timmars utflykt som ger en bra introduktion till staden. Resan sker i lugn takt, så att alla (inklusive barn) kan vara med och cykelturen är det perfekta botemedlet mot vilken jetlag som helst!

Dag 8: Melbourne

Dagen är fri att utforska Melbourne på egen hand. Promenera längs floden, njut av folkmassorna och njut av denna vackra metropol. Eller gå på en utflykt till ett av de många utmärkta vinområdena i närheten av staden. Helt olika upplevelser väntar på den lilla ön Phillip Island söder om Melbourne, där pingviner landar i land i skymningen efter att ha tillbringat dagen för att söka mat till havs. Australiens vilda djur kan också upplevas i Healesville Wildlife Sanctuary, eller njuta av landskapet runt Melbourne ombord på ånglokomotivet Puffing Billy Steam Train.

Dag 9: Melbourne – Great Ocean Road – Apollo Bay

Idag hämtar du din hyrbil och börjar den självgående delen av den stora resan. Från Melbourne, åker du västerut och en av de stora höjdpunkterna på resan är Great Ocean Road. På vägen passerar du bland annat stränderna i Torquay och Bells Beach, där surfare från hela världen kommer att prova på de enorma vågorna som kan bli upp till sex meter höga. Dagens mål är Apollobukten. Det är värt att köra lite längre bort till blåsiga Cape Otway, där en fyr markerar ena änden av kuststräckan som de tidigaste pionjärerna kallade "Ship Wreck Coast" på grund av de många fartyg som marscherade här.

Avstånd: ca. 200 km fra Melbourne til Apollo Bay.

Dag 10: Apollo Bay – Great Ocean Road – Port Fairy

Du är nu mitt i Great Ocean Road. Rutten går genom regnskog och eukalyptuskogar, längs dramatiska kuststräckor och genom idylliska småstäder och nationalparker. Längs kusten har havsbruset skapat klippformationer som London Bridge och de tolv apostlarna, som båda är en dramatisk syn med vågorna kraschar mot stranden. Det finns gott om möjlighet att stanna vid utsiktspunkter längs vägen och ta korta promenader i det vackra landskapet. Till exempel i Great Otway National Park, som erbjuder vackra vattenfall omgiven av tät regnskog. Körningen från Apollobukten till Port Fairy tar bara cirka tre timmar, så det finns gott om tid att njuta av resan.

Avstånd: ca. 200 km från Apollo Bay till Port Fairy.

Dag 11: Port Fairy – Mount Gambier

Du lämnar Victoria och kör in i delstaten South Australia till staden Mount Gambier. Det här brukade vara ett vulkaniskt område, men idag är de gamla vulkaniska kratrarna fyllda med vatten. I synnerhet är de två kratersjöarna nära Mount Gambier berömda eftersom den ena är en klarblå färg medan vattnet i den andra är helt grönt. Men färgerna ändras med ljuset och årstiderna. Vinälskare kan också överväga att köra lite norrut till Coonawarra vinregion, där några av Australiens bästa röda viner produceras.

Avstånd: ca. 175 km från Port Fairy till Mount Gambier.

Dag 12: Mount Gambier – Barossa Valley

Idag väntar en av Australiens mest berömda vinregioner när du åker inåt till Barossa Valley. Både vita och röda viner produceras i fälten som slingrar sig över böljande kullar runt Barossadalen. Denna del av Australien koloniserades av tyska invandrare och de tyska rötterna känns fortfarande tydligt i flera av områdets småstäder. De flesta vingårdar är öppna för besökare, så det finns alla möjligheter att smaka på den senaste skörden och prata med de passionerade vinbönderna.

Avstånd: ca. 475 km från Mount Gambier till Barossa Valley.

Dag 13: Barossa Valley – Flinders Ranges

Fortsätt norrut till ett av Australiens mest förbisedda naturområden; Flinders Ranges National Park. Denna forntida, eroderade bergskedja sträcker sig från Port Pirie i söder och 800 km i norr och erbjuder öppna vidder, klippiga raviner och mjuka kullar. Parkens obestridda höjdpunkt är dock Wilpena Pound, som är en stor platå formad som en amfiteater omgiven av 1 000 m höga berg. Natten tillbringar du natten på Rawnsley Park Station, som har vacker utsikt över Wilpena Pound. Rawnsley är en riktig fårfarm, och vid vissa tider på året är det möjligt att uppleva klippning av får.

Avstånd: ca. 400 km från Barossa Valley till Rawnsley Park Station.

Dag 14: Flinders Ranges

Dagen är fri att utforska Flinders Ranges, som erbjuder en mängd goda promenader. Det är stor chans att se känguruer på den öppna landsbygden. Om du vill uppleva landskapet ovanifrån kan vi ordna en flygning över Wilpena Pound. Detta är faktiskt det bästa sättet att få ett intryck av det distinkta landskapet.

Dag 15: Flinders Range – Adelaide

Nu väntar mer storstadsupplevelser när du åker söderut mot Adelaide, där hyrbilen lämnas. Adelaide är bland Australiens mindre besökta storstadsstäder, det är synd för staden erbjuder utmärkt shopping, många vackra kyrkor och ett mysigt litet centrum omgiven av parklandskap.

Avstånd: ca. 450 km från Flinders Ranges till Adelaide.

Dag 16-17: Kangaroo Island

Idag är det dags för en av resans absoluta höjdpunkter - en tvådagars guidad tur till Kangaroo Island!

Denna underbara tvådagarstur visar upp det bästa av Kangaroo Island, vilket gör att du kan komma nära och bli personlig med Kangaroo Islands vilda djur.

Upptäck Kangaroo Islands natur och djurliv på nära håll på denna tvådagarstur. Din lokala guide tar dig med på en personlig rundtur på Kangaroo Island för att se australiska sjölejon, kängurur, koalor och inhemska australiensiska fåglar i orörda livsmiljöer. Res till Flinders Chase National Park i den västra änden av ön och upptäck de imponerande formationerna av Remarkable Rocks och Admirals Arch. Se en koloni av långnosade pälssälar på klipporna vid Admirals Arch från utsiktsplattformarna och strandpromenaden. Denna tvådagarstur är ett perfekt sätt att uppleva denna oförstörda och naturliga vilda tillflyktsort och du kommer snart att se varför Kangaroo Island är en av Australiens ikoniska naturbaserade destinationer.

Transport med buss och färja från Adelaide till Kangaroo Island tur/retur, utvalda måltider, guidning och övernattning i dubbelrum.

Dag 18: Adelaide - Alice Springs

Efter några fantastiska dagar i södra Australien flyger du vidare till Red Desert vid Alice Springs, där ett enkelt och underbart äventyr väntar. Det finns transport till hotellet i Alice Springs, varefter eftermiddagen är på egen hand då du kan uppleva denna lilla unika stad mitt i öknen.

Dag 19: Alice Springs - Kings Canyon

Dagen börjar med en resa till Alice Springs flygplats där hyrbilen kommer att hämtas. Du kommer att uppleva den australiensiska vildmarken från den första parketten på vägen till Kings Canyon, en 3 timmars bilresa. Välkommen till Kings Canyon, checka in på boendet, varefter resterande dag är på egen hand. Du kan antingen övernatta i ett vanligt hotellrum eller välja ett modernt glampingtält. Prata med din reseexpert om möjligheterna.

Dag 20: Kings Canyon

Kings Canyon ligger i nationalparken Watarrka och har panoramautsikt över sandstensklipporna som gränsar till den lugna oasen "The Red Center". Det är en del av en antik plats som är helig för många av de ursprungsbefolkningar i regionen. Vassa raviner och sandstensklippor skyddar den livgivande sjön och den lilla urgamla lunden med ormbunkar och gummiträd inbäddade mitt i det rödbruna ökenlandskapet. Eftermiddagen har du helt för dig själv, men vi rekommenderar dig att ta en av de spektakulära vandringarna i Kings Canyon. Du kan ta en avkopplande vandring ända nere vid Kings Canyons flodbädd, eller uppe på kanten med en oöverträffad utsikt över ravinen. Oavsett de kortare vandringarna du väljer kommer du att få ett helt fantastiskt intryck av denna unika plats.

Dag 21: Kings Canyon - Ayers Rock

Idag checkar du ut från Kings Canyon Resort och kör mot hjärtat av den röda öknen, Ayers Rock. Här är det dags att lämna hyrbilen på flygplatsen, varefter det går shuttle till Ayers Rock Resort där du ska bo. På sen eftermiddag kan du uppleva solnedgången vid Uluru och njuta av en middag under miljontals stjärnor på himlen på den prisbelönta restaurangen Sounds of Silence. Smutta på ett glas champagne till ljudet av en ensam didgeridoo när solen sakta går ner över Olgas (Kata Tjuta) och Ayers Rock (Uluru). Njut av gourmet-grillmiddagen med de australiska delikatesserna, luta dig tillbaka och känn ökennattens mysterium medan en astronom berättar om den klara natthimlen över södra halvklotet.

Dag 22: Soluppgång i Kata Tjuta National Park

Börja dagen med den unika upplevelsen att se solen gå upp över de kupolformade klipporna på Kata Tjuta, även känt som The Olgas. Njut av åsynen av de fantastiska formationerna när du badar i det tidiga morgonljuset. Tillsammans med din guide till Uluru Kata Tjutas utsiktspunkt får du höra allt om utvecklingen av de 36 naturliga rundade klipporna som formats under miljontals år. Njut sedan av en utsökt picknickfrukost i den natursköna omgivningen innan du beger dig till Walpa Gorge, en helig, ceremoniell plats för aboriginerna, Anangu. Du går tyst mellan de skyhöga klippväggarna medan din guide berättar om platsens betydelse, uppkallad efter vinden som blåser mellan Kata Tjutas klippkupoler. Det finns transport tillbaka till hotellet och resten av dagen är på egen hand. Kanske dags att ligga vid poolen några timmar?

Dag 23-27: Cairns/Port Douglas

Idag är det dags att lämna Northern Territory och flyga norrut mot Australiens varmare, tropiska regioner. Du landar i Cairns, där du möts av vår chaufför som tar dig till Port Douglas som ligger cirka en och en halv timme norr om Cairns. Alla fyra dagarna på denna underbara plats ligger framför dig. Dagar där du kan upptäcka all spänning i denna del av Australien, men där du också kan koppla av och njuta av solen och havet. Det finns gott om tid för båda. När du befinner dig i tropiska Australien är det ett "måste" att besöka världens största levande organism, Stora barriärrevet.

Följande utflykter ingår, så du behöver bara bestämma när det ska vara. Här finns både möjlighet till äventyr och avkoppling vid poolen.

Heldagsutflykt till Stora barriärrevet

På denna spännande dagstur får du den helt unika upplevelsen att snorkla på två olika rev, som ligger längs med det yttre barriärrevet. Du kommer att hämtas på ditt hotell och köras till Marina Mirage. Luta dig tillbaka och koppla av på den bekväma segel-katamaranen när den sätter kurs mot dagens första stopp. Här kommer den erfarna snorklingsinstruktören att se över allt det praktiska innan du dyker under vattenytan, och upplever skönheten i det färgglada korallrevet, och möter livets exotiska mångfald i havet. Det är dags för lunch i den luftkonditionerade avslappnade hytten, där du även kan köpa uppfriskande drinkar i baren ombord, innan den andra snorklingsrundan längs Agincourt Reef. Sedan är det dags att återvända till Port Douglas.

Heldagsutflykt till regnskogen

Dagen bjuder på en exklusiv regnskogsupplevelse, där första stoppet är vid den berömda Mossman Gorge. Här väntar en introduktion till det unika världsarvet med en guidad tur och massor av fototillfällen. Sedan är det dags för en flodkryssning på Daintree River, hem till ett rikt ekosystem, den skygga deltakrokodilen, ett originellt fågelliv, fjärilar och ett allmänt hisnande landskap. När vi korsar Daintree River hamnar vi vid Alexandra Lookout, där du kan njuta av den vackra utsikten över Daintree Rivers mynning i Korallhavet. Därefter går resan till den privata egendomen, Noah Valley, som är listad på världsarvslistan och som innehåller några av de mest spektakulära och orörda regnskogarna i världen. Ta en promenad längs "The Gateway To Paradise" och se en av de mest primitiva, blommande växterna som finns, och njut av ett uppfriskande dopp i den kristallklara floden. Under tiden tillagas vår grilllunch i de unika omgivningarna mitt i regnskogen.

Vi fortsätter till Cape Tribulation med ett stopp vid Kulki Lookout, där det finns en oslagbar utsikt över regnskogen och stranden. Du är tillbaka på hotellet sent på eftermiddagen.

Dag 27: Cairns – Darwin

Från Cairns flyger du till Darwin i Northern Territory. Landskapen och klimatet här skiljer sig ganska mycket från Cairns, men du kommer snabbt att upptäcka att Darwin också är en stad där livet levs utomhus. Om den tropiska hettan blir lite för mycket, ta en promenad längs den skuggiga gågatan, The Mall, eller besök Museum & Art Gallery of the Northern Territory, som har en av Australiens bästa samlingar av konst från områdets aboriginer. Du möts av vår chaufför som tar dig till hotellet i centrala Darwin. Incheckning och resten av dagen tid att upptäcka Darwin.

Dag 28-30: Kör-själv-tur Kakadu National Park

De kommande tre dagarna bjuder på ett riktigt äventyr när du sätter kurs mot Kakadu National Park. Kör-själv-resan sker i en fyrhjulsdriven bil och höjdpunkterna är många. Du kommer bland annat ge dig ut på en "Yellow Water Cruise" med krokodilspottning och får möjlighet att utforska de storslagna landskapen på korta promenader. Övernattning på hotell i Cooinda inne i Kakadu National Park. Djurlivet i nationalparken är extremt rikt. Inte minst i Kakadu, som är bland de bästa platserna i Australien att se djur och fåglar. Också några av arterna som sällan ses någon annanstans som vilda hästar, dingoes, saltvattenkrokodiler och svarta kakaduor.

Tredje dagen återvänder du till Darwin där du har ytterligare en natt.

Dag 31: Avresa Darwin

Det är en avgång från Darwin till Sverige, eller förläng resan med några dagar i Asien på vägen hem.

Dag 32: Ankomst Sverige

Efter byte av flyg i Asien ankommer du till Sverige fullmatad med intryck och minnen efter en fantastisk resa.

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Panorama over Sydney Harbour. Sydney, Australien

Sydney

Få städer i världen erbjuder så många härliga stränder, ett behagligt klimat året runt och fantastiskt läge direkt vid havet så som Sydney gör.

Vad kan man se och göra i Sydney?

Sydney är delstatens huvudstad och den största staden i Australien med över 5 miljoner invånare. Trots sin stora befolkning känns staden ganska ’liten’ och den är lätt att ta sig runt i, både till fots och med lokaltrafik.

Sydneys siluett domineras självklart av de två ikoniska sevärdheterna, Operahuset och Sydney Harbour Bridge, där den senare tar dig från centrum till North Sydney på 10 minuter. Områden man måste besöka, förutom Circular Quay med Operahuset, är Darling Harbour och Australiens världsberömda Bondi Beach som du lättast tar dig till med buss. Vill du slippa alla turister på Bondi Beach rekommenderar vi att du tar färjan till Manly Beach. Här är något lugnare och här finns flera härliga caféer och restauranger att inta sin lunch på.

I innerstaden finner du områden som Balmain, Paddington och Glebe där besökare kan se en skymt av viktoriansk -, edvardiansk – och 20-tals arkitektur gömd bland moderna byggnader. I dessa områden kan man strosa runt bland caféer, restauranger och butiker och bara njuta av stämningen. Glöm inte att också flanera runt i The Rocks med sina trevliga butiker, härliga caféer och trevliga läge vid vattnet.

Evenemang i Sydney

Sydney är utan tvekan Australiens nummer ett när det gäller evenemang. Det mest kända kanske är stadens årliga nyårsfirande med ett fyrverkeri utan dess like. Turister från alla världens hörn vallfärdar då hit för att i alla fall en gång i livet få uppleva nyår i Sydney. Ett annat känt evenemang är Sydney Mardi Gras Parade som hålls i mars varje år. Hundratusentals åskådare tar del av detta glädjefyllda evenemang där bland annat en parad med över 10 000 deltagare tågar genom staden. Både nyårsfirandet och Mardi Gras är gratisevenemang och lockar som sagt otroliga mängder folk, vilket gör att man behöver boka både boende och aktiviteter i riktigt god tid. Utöver dessa två ålls sedan under resten av året oräkneliga mindre festivaler, kulturevenemang och även stora sportevent.

Sevärdheter utanför Sydney

Det finns en mängd saker att se och göra även strax utanför Sydney. Blue Mountains är kanske den mest kända med bergsformationen Three Sisters och sitt blåa sken. Detta sken som också gett området sitt namn, skapas när oljedropparna från alla Eucalyptusträden blandas med damm och fukt i luften. En dagstur hit är ett måste när du är i Sydney. Läs här om den dagstur vi rekommenderar Dagstur till Blue Mountains.

Ett av Australiens bästa vinområden, Hunter Valley, finns också på en dagsturs avstånd. För att kunna smaka på de fantastiska vinerna som produceras här rekommenderar vi en busstur med guide, eller att du kör själv men då bor över på något av de trevliga ställen som finns i Hunter Valley. Då finns möjlighet att cykla mellan vingårdarna och ta del av årets skörd på flera ställen. Läs här om en av de dagsturer du kan boka via oss Vintur Hunter Valley.

Självklart finns det flera andra turer du kan göra för att exempelvis uppleva Australiens unika djurliv med kängurur och koalor. Läs mer här om alla utflykter du kan göra i och utanför Sydney.

En panoramaudsigt over Flinders Ranges, Australien

Flinders Ranges

Flinders Ranges är ett utav de mest spektakulära naturområdena i Australien, rikt på aboriginsk kultur och med ett fantastiskt djurliv.

’Natural Landscapes’

Några av Australiens mest unika naturområden kallas med ett samlingsnamn ’Natural Landscapes’, och här ingår Flinders Ranges i South Australia. Området är 540 miljoner år gammalt och bjuder på ett kargt bergslandskap med dramatiska raviner. Det finns också en rik aboriginsk kultur och historia att ta del av. Djurlivet lockar också många och då särskilt fågellivet.

Wilpena Pound

Wilpena Pound ligger i Flinders Ranges och ser ut som en stor krater. Med en bredd på 10 mil ses den bäst från luften på en scenic flight, men här finns också fantastiska vandringar och 4WD-turer att följa med på.

Ta sig dit 

Flinders Ranges ligger ca 45 mil från Adelaide och tar ca 5 timmar med bil. Om du inte vill eller har tid att köra kan du flyga från Adelaide till Port Augusta vilket tar strax under en timme.

Naturlige kilder i Gunlom, Kakadu National Park, Northern Territory, Australien

Kakadu National Park

Kakadu National Park är fylld av enastående kultur- och naturupplevelser, och parken är en av Australiens riktiga höjdpunkter.

Kakadu National Park

Bada i fantastiska vattenfall, vakna upp till ljudet av skrattande papegojor och håll utkik efter de enorma saltvattenskrokodilerna som lurar under vattenytan. Kakadu National Park är fylld av naturupplevelser, men området är också rikt på Australiens traditionella kultur. Tack vare detta är det en av få platser som finns med på UNESCOs världsarvslista både för sin kultur och natur.

Natur och djurliv

I Kakadu hittar du riktig vildmark med vidsträckta våtmarker, gyllene klippor och vattenfall som kastar sig ut från klipporna. Djurlivet i nationalparken är otroligt rikt, även med australiensiska mått mätt. Du kan få syn på allt från kängurur och kakaduor till dingos och vilda hästar. Även några av världens största saltvattenskrokodiler lever här, och de kan du uppleva på en båttur på Yellow Waters och i Mary Wetlands. Du kan också följa med på en guidad tur i 4WD och utforska de mer avskilda vattenfallen Twin Falls och Jim Jim Falls, där dammet från bilresan dit kan sköljas av i naturliga pooler med den vilda naturen runt omkring. Vissa turer inkluderar också ett besök till Litchfield National Park där ännu fler vattenfall väntar.

Klippmålningar i Kakadu

I mer än 40.000 år har människan levt med och av dessa landskap, och Kakadu är en av de bästa platserna att uppleva Australiens ursprungliga kultur på. Det är i form av aboriginer som fortfarande spelar en viktig roll i beskyddandet av parken, men också de fantastiska klippmålningarna vid Nourlangie Rock och Ubirr Rock som är fulla av legender från den lokala mytologin.

Utforska Stora Barriärrevet

Cairns

Cairns i norra Queensland är perfekt för både avslappning och upplevelser i regnskogen och på revet.

Utflykter från Cairns

Cairns ligger i Australiens vackra delstat Queensland där du bl.a har närheten till uråldrig regnskog och inte minst fascinerande Stora Barriärrevet.

En värld av spännande utflykter utgår från Cairns. Spana efter krokodiler i Daintree River eller besök vackra Cape Tribulation där regnskogen möter korallhavet. Du kan också utforska natursköna Mossman Gorge tillsammans med en aboriginsk guide eller hoppa på det gamla veterantåget som tar dig uppför bergen till Kuranda. Resan tillbaka till Cairns kan ske med den 7,5 km långa linbanan tätt ovanför den vackra regnskogens trädkronor. Du kan också uppleva den frodiga naturen i Atherton Tablelands från en luftballong eller besöka de spännande lavatunnlarna i Undara. Den botaniska trädgården i utkanten av Cairns är också värt ett besök.

Stora Barriärrevet från Cairns

Cairns är den perfekta utgångspunkten för en dagsutflykt till Stora Barriärrevet. Välj mellan små vackra tropiska öar i anslutning till revet eller en dagstur till det yttre revet med öppet hav. Här ligger revet nära vattenytan och snorklingen är i världsklass. Det finns ingen strand i Cairns men strax norr om Cairns finner du små orter som Trinity Beach och Palm Cove med vackra stränder och små mysiga restauranger i direkt anslutning till havet

Luftfoto af Lady Elliot Island korallrev i Queensland Australien

Stora Barriärrevet

Upplev världens största korallrev Stora Barriärrevet på din resa till Australien.

Världens största rev

På en yta lika stor som Storbritannien, Holland och Schweiz tillsammans är Stora Barriärrevet världens största korallrev. Revet består av ca 3.000 mindre rev och otaliga små och stora tropiska öar som tillsammans skapar en 2.000 km lång barriär längs Australiens östkust.

En fantastisk mångfald av liv

Inte mindre än 5.000 olika sorters blötdjur, 1.800 fiskarter och 125 olika hajarter håller till i dessa vatten. Det är också hem för färgglada koraller, havsväxter, skaldjur och andra organismer i alla möjliga olika storlekar. Tillsammans utgör de ett komplext ekosystem med en biologisk mångfald som överträffar de flesta andra platser på jorden.

Så kan du uppleva revet

Dagsturer till Stora Barriärrevet från Cairns är det mest populära sättet att uppleva revet på. Du kan välja mellan att besöka en av de tropiska öarna eller åka på en tur till den yttre delen av revet. Ett annat alternativ är att övernatta på en av de vackra öarna som ligger längs revet, eller åka på en minikryssning till avskilt belägna öar och orörda korallrev som sällan besöks av människor.

Panoramaudsigt over den smukke by Melbourne, Australien som fanget oven over floden Yarra på en sommerdag

Melbourne

Melbourne är en fascinerande storstad som bjuder på fantastisk mat, gott vin och ett rikt kulturliv.

Populär stadsmetropol

Melbourne är med all rätt en utav Australiens mest populära storstäder. Den stora etniska mångfalden sätter sin prägel på staden i form av en mängd mycket bra restauraner samt ett rikt kulturliv bestående av konst, musik och sport. Du har också närhet till natur och djurliv samt det fantasiska vinområdet Yarra Vally som kan besökas antingen på en guidad tur eller med egen bil. Från Melbourne på väg mot Adelaide når du också Great Ocean Roads 12 apostlar. Vill du inte köra hela sträckan kan apostlarna nås på en dagstur eller göras tur och retur Melbourne med en övernattning. Då hinner du njuta mer av den vackra kuststräckan väster om Melbourne i lugn och ro.

Spännande stadsdelar

Ett bra sätt att börja utforskandet av staden skulle kunna vara med en promenad längs floden Yarra som flyter genom Melbourne. Du kan också hoppa på spårvagnen och åka till den trendiga förorten St. Kilda, dit folk kommer för att njuta av stranden och de många caféer och restauranger som finns här. St. Kilda bjuder dessutom på en populär Farmer’s Market och flera små lokala spelställen för olika typer av musik. Brunswick Street i stadsdelen Fitzroy är också en spännande plats, och glöm inte arkader som Block Arcade i hjärtat av staden. 

Museer i världsklass

Melbourne är känd för sina museer som erbjuder allt från modern konst till dinosaurieskelett. Historieintresserade kan göra ett besök på det gamla fängelset Old Melbourne Gaol, som bl.a. berättar historien om den laglösa folkhjälten Ned Kelly.
 

Bränderna i Australien

Har du frågor om bränderna i Australien eller undrar om din kommande resa eventuellt påverkas? Läs mer inne på sidan Bränderna i Australien

Panoramisk luftfoto af tolv apostles kystlinje ved solnedgang, Great Ocean Road, Victoria, Australien

Great Ocean Road

The 12 Apostles är bara en av många höjdpunkter på den härliga resan längs Great Ocean Road.

Klassisk körsträcka

En bilresa längs Great Ocean Road väster om Melbourne, är en av Australiens många ultimata road trips. Här slår kraftiga vågor in mot kusten och skapar en rad häpnadsväckande klippformationer som har retat sjömän i århundraden. Mest beröma är de 12 apostlarna, men denna kuststräcka från Torquay till Port Fairy har mycket mer att bjuda på. 

Rik natur längs Great Ocean Road

Även en bit bort från kusten väntar stora naturupplevelser. Koalor syns ofta vid Kennet River och i Otway National Park fyller enorma berg, porlande vattendrag och vackra vattenfall den täta regnskogen. Port Campbell National Park däremot präglas av öppna landskap som är hem för bl.a. myrpiggsvin, små kängurur, ödlor och ett hav av färgglada fåglar. Tower Hill Wildlife Reserve ligger i en vulkan som inte längre är aktiv, och även där finns ett rikt djurliv. Den australiska naturen kan upplevas på många olika sätt – från att paddla kajak till att gå på hängbroar som hänger mellan trädkronorna. 

Mysiga småstäder

Flera mysiga småstäder bjuder in till ett stopp när du kör längs Great Ocean Road. Både Apollo Bay och Lorne är exempel på fina strandbyar där du antingen kan övernatta eller bara stanna för ett dopp i havet. Du kan också uppleva hur de orädda surfarna ger sig ut i de enorma vågorna vid Torquay och Bells Beach. Det var också på den senare som slutscenen i den berömda filmen Point Break spelades in.

Australsk aboriginal ser på Ayers Rock (Uluru), Northern Territory, Australien

Uluru

Synen av Uluru som häver sig upp ur den australiensiska röda öknen är en höjdpunkt på varje resa till Australien.

Uluru kan upplevas på många sätt

Många kallar fortfarande den fascinerande stenen i Australiens outback sydväst om Alice Springs för Ayers Rock, men det officiella namnet är Uluru.

Tidigare var det nästan en ritual att klättra Uluru, men idag väljer de flesta att uppleva området på andra sätt. Ta den nästan 10 km långa promenaden runt klippan, eller utforska de gamla grottmålningarna tillsammans med en aboriginsk guide från den lokala Anangu-stammen som berättar om klippan som har andlig mening från urminnes tider. Du kan läsa mer om området och Anangu-folkets kultur på besökscenteret. Slutligen, gå inte miste om de spektakulära solnedgångarna där solens mjuka strålar får Uluru att skifta färg samtidigt som tusentals stjärnor tänds på den australiensiska ökenhimlen.

The Olgas och Kings Canyon

Fler spännande äventyr väntar nära Uluru. Små vägar vindlar mellan The Olgas; en samling av 36 monoliter varav den största är betydligt högre än Uluru. Eller utforska Kings Canyons steniga landskap som döljer en trevlig liten oas inklämd mellan höga bergväggar.

Guidade turer i Red Centre

Samtliga tre områden (Uluru, The Olgas och Kings Canyon) går att uppleva på guidade dags – eller övernattningturer. Åker du på en övernattningstur campar du antingen på permanenta campsites eller bor på hotell och utgår därifrån. Se reseförslag och turer nedan som tar dig till denna unika del av Australien och världen.

Karta

Prisexempel

32 dagar från 89.910 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 89.910 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 10.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa Sverige - Sydney - Melbourne //Adelaide-Alice Springs - Cairns - Darwin - Sverige
 • 3 nätter på centralt hotell i Sydney
 • Heldagstur till Blue Mountains inkl. transport, entré, guidad bushwalk, lättare lunch, kaffe/te
 • 3 nätter på centralt hotell i Melbourne inkl. frukost
 • Halvdags guidad cykeltur i Melbourne inkl. cykeluthyrning, hjälm och lätt lunch
 • 7 dagars hyrbil från Melbourne till Adelaide inkl. försäkringar och fria mil
 • 1 natt på hotell i Apollo Bay inkl. frukost
 • 1 natt på hotell i Port Fairy inkl. frukost
 • 1 natt på hotell i Mt. Gambier inkl. frukost
 • 1 natt på hotell i Barossa Valley inkl. frukost
 • 2 nätter på Rawnsley Park Station i Flinders Ranges inkl. frukost
 • 2 nätter på centralt hotell i Adelaide inkl. frukost
 • 2-dagars tur Kangaroo Island inkl. 1 övernattning samt frukost, picknick-lunch i gourmetstil, guidning, färjetransport till/från Kangaroo Island och transport till/från hotell i Adelaide.
 • 1 natt på hotell i Alice Springs inkl. frukost
 • 4 dagars hyrbil från Alice Springs till Ayers Rock inkl. försäkringar och fria mil
 • 2 nätter på hotell i Kings Canyon inkl. frukost
 • 2 nätter på hotell i Ayers Rock inkl. frukost
 • Sunrise tour, morgonutflykt till Kata Tjuta nationalpark
 • 2 nätter på hotell i Darwin inkl. frukost
 • 3 dagars hyrbil från Darwin inkl. försäkring, GPS och fri km
 • 2 nätter på hotell i Kakadu National Park inkl. frukost
 • Halvdagstur "Yellow Water Cruise" i Kakadu National Park inkl. guide
 • 4 nätter på resort i Port Douglas
 • Dagstur till Stora Barriärrevet med besök på två rev, med lån av snorkelutrustning, guide och lunch
 • Dagstur till Daintree National Park & ​​​​Mossman Gorge inkl. transport, guide och lätt lunch
 • Privat transferers från flygplats till hotell
 • Full klimatkompensation
 • MyPlanet Concierge service, support 24/7 under resan
Tillägg
 • Uppgradering till business class
 • Utflykter ej nämnda i programmet
 • Måltider ej nämnda i programmet
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Australien
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Australien - victoria - Yarra Valley - vin 3.jpg

Vinupplevelser i Yarra Valley

Njut av två dagar med vinprovning och övernattning i vinområdet Yarra Valley norr om Melbourne.

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS - LIZARD ISLAND 1

Lizard Island Resort

Lizard Island är nationalpark & så orörd den kan bli. Här finns en av Australiens bästa resorter.

Australien - Queensland - Lamington National Park - vandretur_3

Two Wonders in One

Upplev både regnskogen i Lamington samt världens största sandö Fraser Island.

Australien - victoria - Yarra Valley - luftballon 12_0.jpg

Ballongfärd

Turen går till The Tablelands, väster om Cairns. Njut av ballongflygning i 30 min över vackert landskapet.

Australien - Queensland - Brisbane - Flod - Solnedgang.jpg

Guidad cykeltur i Brisbane

Att uppleva Brisbane från cykelsadeln är verkligen att rekommendera.

AdobeStock_145696201.jpeg

Hamilton Island Reef View Hotel

Hamilton Island Reef View Hotel är ett 4 stjärnigt hotell med makalös utsikt över Whitsundays. Kampanjerbjudande!

Australien - Northern Territory - Alice Springs - Aboriginal 1.jpg

Uluru - kultur och solnedgång

Lär mer om aboriginsk kultur och se Uluru skifta färg i solnedgång på denna guidade halvdagstur.

cruise-reefworld-aerial1

Stora Barriärrevet från Hamilton Island

En hel dag till härliga Hardy Reef från Hamilton island med Cruise Whitsundays.

Australien - Queensland - Silky Oaks Lodge - Riverhouse_0

Silky Oaks Lodge

Silky Oaks Lodge ligger mitt i den vackra regnskogen i Daintree National Park.

qualia_Great-Barrier-Reef_Beach-House-Pool-cJason-Loucas.jpg

Qualia Resort Hamilton Island

Qualia ligger på Hamilton Island och är framröstad som en av världens bästa resorter.

Australien - New South Wales - Paperbark Camp - Deluxe (3)_0

Paperbark Camp

På Paperbark Camp bor du i lyxtält mitt ute i naturen i Jervis Bay ca 2 timmar söder om Sydney.

HamiltonIsland-room

Palm Bungalows Hamilton Island

Nyrenoverade Palm Bungalows Hamilton Island ligger vackert inbäddat i tropisk grönska.

lady elliot island beach 2

Lady Elliot Island Eco Resort

Lady Elliot Island har kanske den absolut bästa snorklingen av alla barriärrevsöar.

heron island new.jpg

Heron Island Resort

Upplev Heron Island som är en riktigt bra ö-resort direkt på Stora Barriärrevet.

beach-club-hamilton-island-room-view

Hamilton Island Beach Club

Hamilton Island Beach Club är en 4,5 stjärnig boutiqueresort som ligger i vackra Whitsundays.

NY - AUSTRALIEN - GREEN ISLAND 2_0

Green Island Resort

Strax utanför Cairns ligger Green Island. Njut av sol och bad på denna härliga resort.

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS - TULLY

Forsränning på Tully River

Följ med på en äventyrlig dag med forsränning på Tully River mitt i regnskogen.

Australien - Vestaustralien - Pinnacles - 164910137

Dagstur till The Pinnacles

Upplev kalkstensformationerna The Pinnacles och åk 4WD på sanddynerna.

Australien - Tasmanien - Cradle Mountain National Park - Dove Lake (7)_0

Vandring i Cradle Mountains

Upplev vackra Cradle Mountains på Tasmaninen genom denna guidade vandringstur.

Australien - New South Wales - Hunter Valley - Vinmarker (2).jpg

Vintur Hunter Valley

Njut av heldagstur till vinområdet Hunter Valley norr om Sydney. Gott vin och god atmosfär!

Australiens dyreliv - unikt og bizart

På spaning efter vilda djur

Spana efter vilda djur i Australiens närmsta outback. Utforska bushlandskapet söder om Sydney.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Det kulinariska Australien

Roadtrip: Kulinariska Australien

 • Spännande Sydney och Newcastle
 • Utforska vinregionerna Yarra Valley och Barossa Valley
 • Mat, vin & strand i Västra Australien

17 dagar från 66.600 kr per person

Roadtrip: Australiens Coral Coast

Roadtrip: Australiens Coral Coast

 • Perth & vackra Rottnest Island
 • Kör längs Coral Coast stränder och kristallklara vatten
 • Upplev delfiner, sköldpaddor och Ningaloo Reef

13 dagar från 52.650 kr per person

Roadtrip: Ett kalejdoskop av norra Australien

Ett kalejdoskop av norra Australien

 • Darwin, Litchfield & Bamurru Plains
 • Port Douglas, regnskog & Lizard Island
 • Fantastiska upplevelser och boende

16 dagar från 107.100 kr per person

Queensland In Style

Queensland In Style

 • Unikt boende i regnskogen
 • Vackra Lizard Island
 • Port Douglas & Daintree

14 dagar från 73.530 kr per person

Australien på sommarlovet

Australien på sommaren

 • Anpassad för svenska sommaren
 • Nationalparkerna vid Darwin
 • Sol & bad vid Stora Barriärrevet

18 dagar från 60.750 kr per person

Södra Australiens höjdpunkter

Södra Australiens höjdpunkter

 • Australiens unika djurliv
 • Spännande naturupplevelser
 • Vackra Great Ocean Road

23 dagar från 68.000 kr per person

Sydney, Rock and Reef - Resa till Australien

Sydney, Rock and Reef

 • Sydney & Blue Mountains
 • Uluru & outback
 • Regnskog & barriärrev i Queensland

16 dagar från 57.000 kr per person

Storstad, rev och strand

Storstad, rev och strand

 • Sydneys ikoner & kultur
 • Strand & regnskog i Queensland
 • Charmiga och härliga hotell

14 dagar från 49.950 kr per person

Hike and drive tasmanien

Hike and Drive på Tasmanien

 • Fantastisk natur på Tasmanien
 • Mat och vin i världsklass
 • Storstadsupplevelse i Sydney
   

16 dagar från 57.150 kr per person

Broome till Darwin i 4WD

Broome till Darwin i 4WD

 • Perth & Rottnest Island
 • Outbackäventyr i Kimberley & Kakadu NP
 • Unik natur och spännande djurliv

18 dagar från 68.850 kr per person

Australien från kust till kust

Australien från kust till kust

 • Perth, Adelaide, Sydney
 • Tågresa med Indian Pacific
 • Djur- & naturupplevelser

15 dagar från 71.550 kr per person

Den stora Australienresan

Den stora Australienresan

 • Den ultimata resan till Australien
 • Rev, outback, storstad, natur och djurliv
 • Flera guidade utflykter inkluderade

32 dagar från 89.910 kr per person

Australiens bästa - MyPlanet resor

Australiens bästa

 • Sydney och Stora Barriärrevet
 • Djurlivet på Kangaroo Island
 • Den röda öknen vid Uluru

21 dagar från 79.500 kr per person

queensland med bil

Queensland med bil

 • Brisbane till Cairns med bil
 • Fraser Island & Whitehaven
 • Snorkling på Stora Barriärrevet
   

17 dagar från 44.820 kr per person