0775-888 088 FÅ OFFERT
canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

Upplev det bästa av Kanada från Toronto, Niagarafallen och Montreals franska kultur i öst till Klippiga bergen vid Banff och Jasper i väst. Resan fulländas med en legendarisk tågresa till vackra Vancouver samt en tur till historiska Victoria.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

20 dagar från 67.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

På denna resa upplever du det bästa av Kanada med flyg, buss, tåg och färja. Njut av storstadslivet i Toronto och hör bruset från Niagarafallen, innan resan går vidare med tåg till Montreal som bjuder på fransk kultur och ett härligt lokalt kök. Från östra Kanada flyger du till Calgary där en hyrbil står redo så att du kan utforska Klippiga bergens storslagna bergslandskap. Besök de berömda nationalparkerna Banff och Jasper, kör längs Icefield Parkway och njut av utsikten över Lake Louise, Lake Maligne och Moraine Lake som glittrar i starka färger mellan klippiga bergstoppar. I Jasper stiger du ombord på det legendariska lyxtåget Rocky Mountaineer som tar dig genom bergen och de vidsträckta landskapen till Vancouver. Här har du gott om tid till att njuta av den vackra storstaden innan resan fulländas med en dagstur till den historiska staden Victoria på Vancouver Island.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Upplev det bästa av Kanada från Toronto, Niagarafallen och Montreals franska kultur i öst till Klippiga bergen vid Banff och Jasper i väst. Resan fulländas med en legendarisk tågresa till vackra Vancouver samt en tur till historiska Victoria.

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige går resan västerut mot Toronto, där du landar samma dag p.g.a. tidsskillnaden. Från flygplatsen kan du ta en taxi eller flygplatståget mot centrum där ditt hotell ligger. Du kan använda resten av dagen till att utforska stadens många upplevelser eller bara slappna av efter den långa resan.

Dag 2: Toronto

Du har hela dagen till att njuta av den spännande storstaden på egen hand. Om du tycker om shopping finns det fullt av möjligheter att göra det och utbudet ligger på samma nivå som i de mest berömda storstäderna. Staden har också en uppsjö av museer och framförallt The Royal Ontario Museum, som byter utställningar årligen, är värt ett besök.

Toronto präglas av Kanadas mångkulturella samhälle, vilket du snabbt märker när du går runt i staden. Det finns mer än 100 olika etniska grupper i staden och det talas otaliga språk – allt från svenska till urdo. Toronto har flera spännande stadsdelar med sina egna etniska språk. Exempelvis kan du besöka Greektown, Little Italy, Chinatown eller hippieinspirerade Kensington Market.

Ett annat alternativ är att gå en promenad längs Yonge Street, som enligt Guiness Rekordbok är världens längsta gata. Vid änden av Yonge Street går färjan till Toronto Islands och Harbour Square Park. Här finns också hamnpromenaden där caféer, gallerier, teatrar och specialbutiker ligger sida vid sida med bryggorna. I närheten av hamnen hittar du även det 553 meter höga CN Tower som med glashiss och glasgolv ger dig den bästa utsikten över Torontos skyline.

Dag 3: Dagstur till Niagarafallen

Idag väntar en heldagstur till en av områdets största sevärdheter – Niagarafallen. I bussen på väg mot de bullrande vattenmassorna bjuds du på underhållning i form av en guide som berättar historier om det fascinerande landskapet som har format det enorma vattenfallet. Även om det finns många vattenfall som är högre än Niagarafallen, är det få som sprutar iväg så stora mängder vatten som det görs här. Hela 3.160 ton vatten väller ut över klippkanten varje sekund, vilket gör vattenfallet till ett av världens mest imponerande.

Dag 4: Toronto – Montreal

Njut av de sista timmarna i Toronto innan det är dags att bege sig mot tågstationen där resan mot Montreal börjar. Montreal är med sina tre miljoner invånare Kanadas näst största stad och den största franska staden i landet. Maten, modet och invånarnas vänlighet är tre saker som tydligt märks på stadens gator. Här har den engelska och franska kulturen hittat ett harmoniskt samspel och skapar tillsammans en kreativ miljö. Montreal är en stad som omfamnar de besökande med en dubbel kindpuss och drar in dem i en härlig rytm. Stadens centrum har en amerikansk look med sina breda vägar och skykrapor i ett tätt mönster. Skrapar du lite åå ytan upptäcker du dock snabbt stadens djupa franska rötter.

Dag 5-6: Montreal

Två hela dagar har du i denna charmerande storstad, som bjuder på ett hav av upplevelser. Ta en titt i den underjordiska staden RESO, som är en hel stad under mark som är fylld med populära shoppingcenter, gallerier, restauranger och caféer. God mat spelar en viktig roll i Montreal, och ett bra sätt att verkligen komma under huden på staden är att gå på upptäcktsfärd i Montreals delikultur. Titta också förbi Scwarts på 3895 Boulevard Saint-Laurent där du kan smaka på en utav Montreals bästa smörgåsar, bestående av vitt bröd, lite senap och en enorm mängd av det möraste rökta köttet. Montreal har även några härliga bagelbutiker som gör bagels som inte ens New York City kan mäta sig med. Två av de bästa butikerna i staden är Fairmount och St. Viateur som utan tvekan är värda ett besök.

Dag 7: Montreal – Calgary

Njut av den sista morgonen i Montreal innan resan går vidare mot flygplatsen där du bekvämt flyger västerut mot Calgary. Calgary är idag en av Kanadas snabbast växande städer med över en miljon invånare. Det är framförallt Albertas rika oljetillgångar som lockar människor till den här delen av landet. År 1988 var Calgary värd för vinter-OS och den gamla OS-byn har nu gjorts om till ett aktivitetscenter där man kan testa på alla former av utomhusaktiviteter. Här kan du spela minigolf, hoppa trampolin, klättra, åka sommarbob eller ta en tur på mountainbike med OS-skidhoppsbacken i bakgrunden.

Dag 8: Calgary – Banff

Du hämtar din hyrbil i Calgary och kör vidare mot Banff som ligger omgiven av höga berg, smaragdgröna sjöar och ett rikt djurliv. Banff är den lilla charmerande staden med enbart 7.000 invånare och stadens utgångspunkt finns runt den mysiga huvudgatan med dess butiker och matställen. Du kan också hitta många intressanta museer som berättar om områdets gripande historia och natur, samt utställningar med målningar av konstnärer som inspirerats av bergen. Efter ankomst har du resten av dagen till att upptäcka Banff på egen hand.

Distans: ca 130 km

Dag 9: Banff

Dagen kan med fördel inledas med en promenad på golfbanan bakom Banff Springs Hotel där du kan få syn på kronhjortar som går och betar i den tidiga gryningen, innan banan övertas av golfspelare. Det finns naturligtvis även många andra naturupplevelser som väntar utanför staden.

Banff ligger vackert omgiven av Mount Rundle, Sulphur Mountain och Cascade Mountains. Floden Bow River flyter sakta genom staden innan den slutligen når vattenfallet Bow Falls precis nedanför Banff Springs Hotel. Ta gondolen till Sulphur Mountain, lek cowboy på en ridtur i bergen, paddla kanot i floden eller hyr cyklar och leta efter djur längs Bow Valley Parkway. Du kan också gå på en av de fina vandringslederna som finns i området omkring Banff stad. Dagen kan sedan avrundas på Banff Avenue där du hittar allt från kulinariska pärlor till familjerestauranger, snabbmat och en liten fin ”food court” i källaren på Banff Cascade Mall. Testa gärna kanadensisk stek på The Keg, italienskt på Giorgios Trattoria eller en monsterburgare på Wild Bills Saloon. På Wild Bills Saloon kan den dansante också avsluta kvällen med countrymusik och two-step.

Dag 10: Banff – Lake Louise

Idag går resan vidare mot den smaragdgröna sjön Lake Louise. Dess läge mellan klippiga bergstoppar och smala träd, fångar den vilda, kanadensiska naturen på ett storslaget sätt. Sjön Moraine Lake som ligger i närheten är också värd ett besök, och man kan vid båda sjöarna hyra kanot samt utforska områdena på en promenad. Du har gott om tid att njuta av området som kanske mer än någon annan plats fångar Kanadas skönhet.

Distans: ca 60 km

Dag 11: Lake Louise

Du har hela dagen fri till att utforska området. Det är värt att besöka sjöarna på olika tidpunkter på dygnet för att få möjlighet att uppleva dem i olika ljus. Från morgonen kan du följa färgförändringen över bergen i väst samtidigt som solen samlar sina krafter. Långsamt lyser sjöarna upp och först på förmiddagen när solen kommer upp över bergstopparna strålar sjöarna i sin berömda smaragdgröna färg. Använd även tiden till att utforska den lilla staden vid Lake Louise som tidigare var porten till de kanadensiska Klippiga bergen. Via stadens lilla tågstation kom besökare som skulle vidare till Chateau Lake Louise. Stationen har dessutom använts som kuliss i den Oscars-belönade filmen ”Dr. Zhivago” från 1965

Dag 12: Lake Louise – Jasper

Idag väntar en av resans absolut vackraste körningar när du beger dig upp längs Icefield Parkway mot Jasper. Här upplever du hur det ena dramatiska berget avlöser det andra och ramar in otaliga smältvattenssjöar och enorma glaciärer som flyter ner längs bergssidorna som frusna floder. På resan mot Jasper har du möjlighet att göra ett stopp vid det öronbedövande vattenfallet Athabasca, vars vatten till sist rinner ut i Atlanten.

Distans: ca 240 km

Dag 13: Jasper

Det finns gott om möjligheter när det kommer till utflykter utifrån Jasper. Ett bra alternativ är Maligne Lake. Om du kör tidigt på morgonen finns det chans att du får syn på tjockhornsfår, kronhjortar, renar och björnar. Väl framme vid sjön kan du hyra kanot eller åka på en två timmar lång båttur till pittoreska Spirit Island. Här hittar du en av de mest fotograferade vyerna i hela Kanada.

Endast några få kilometer norr om Jasper ligger Patricia Lake och Pyramid Mountain som speglar sig i sjöns blanka vatten. Sydväst om Jasper ligger Whistler Mountain där du kan testa krafterna på en åtta kilometer lång och krävande vandring till toppen. Om du vill spara på krafterna kan du ta gondolen till toppen istället för att vandra. På toppen av berget belönas du med en vacker utsikt över dalen, Athabasca-floden och Jasper stad.

Ett annat alternativ är att åka till Mount Edith Cavell vid Highway 93A söder om Jasper. Vid vägens ände börjar stigarna till Path of the Glacier och Cavell Meadows. Framförallt Path of the Glacier är en av de vackraste och även en utav de kortare vandringslederna i Klippiga bergen. Här får du sällan lov att gå ensam, om du inte kommer tidigt på morgonen.

Dag 14: Jasper – Kamloops med Rocky Mountaineer

Du lämnar bilen i Jasper och går ombord på tåget Rocky Mountaineer som tar med dig med en oförglömligt vacker tågresa. Tåget passerar flera bergskedjor, över ett dussin broar, genom tunnlar, längs med sjöar och raviner med brusande floder långt under dig. Maten ombord är ett kapitel för sig, och med Rocky Mountaineers Gourmet Dream Team kan du vara säker på att få en kulinarisk upplevelse du sent ska glömma.

Tågresan med Rocky Mountaineer till Vancouver via Kamloops har vunnit flera priser och titlar som en utav de bästa tågresorna i världen. En utav alla utmärkelser på listan är National Geographic som har har kallat resan för en av ”'The Worlds Greatest Trips”. För att få ut så mycket som möjligt av Kanadas enastående natur kör tåget enbart dagtid. Efter många timmar med naturupplevelser i världsklass rullar tåget in i Kamloops där du övernattar på ett hotell i hjärtat av staden.

Dag 15: Kamloops – Vancouver med Rocky Mountaineer

Dagen efter sätter du dig återigen tillrätta i de sköna sätena på Rocky Mountaineer när tåget rullar vidare mot Vancouver. Den här delen av resan bjuder även den på stora naturupplevelser och ett gradvis skiftande landskapet. På vägen tar tåget dig genom ett cowboy- och ranchlandskap i British Columbias inre samt längs två av provinsens större floder, Thompson och Fraser River. Klippiga bergstoppar och böljande kullar syns i horisonten samtidigt som tåget kör mot bergen vid kusten och Vancouver.

Den sista delen av resan går längs Fraserdalen och Fraserfloden och ankommer fram på dagen till Stilla havets pärla – Vancouver. Staden ligger i det platta floddeltat Fraser River med snöklädda bergstoppar i norr och havet i väst. Det fantastiska läget gör den till en värdig kandidat till titeln som världens vackraste storstad. Efter att du har checkat in på hotellet har du resten av kvällen till att få dina första intryck av Vancouver. Du kan t.ex. sträcka på benen i Stanley Park eller längs promenaden Canada Place där stadens invånare går, springer, cyklar eller rullar fram på inlines.

Dag 16: Vancouver

Du har hela dagen till att utforska denna spännande stad, vilket med fördel kan göras med hjälp av ett hop-on-hop-off-busskort. Då kan du enkelt att ta sig runt till Vancouvers alla höjdpunkter och själv bestämma hur, när och i vilket tempo. Bussen har bl.a. stopp vid Stanley Park, Vancouver Aquarium, English Bay Beach, Granville Island, Chinatown, UBC Museum of Anthropology, Robson Street, Gastown och Canada Place.

Eftermiddagen kan du använda till att ta en tur i gondolen till Grouse Mountain där en fantastisk utsikt över Vancouver väntar. På toppen av berget kan du se skogshuggaruppvisningar och björnar samt besöka Theatre in the Sky, en biograf där det visas vacker film om Vancouver och områdets ursprungsbefolkning. Allt detta är inkluderat i din gondolbiljett.

Dag 17: Dagstur till Victoria

Idag väntar en heldagstur till Vancouver Island som inleds med en 1,5 timmes färja genom Georgiasundet och skärgården på Vancouver Islands östra sida. Valar och späckhuggare håller ofta till i dessa vatten och med lite tur kan du få syn på de stora djuren när de kommer upp till ytan för att hämta luft. Väl framme vid den historiska staden Victoria väntar en sightseeingtur till stadens många vackra byggnader, trädgårdar och andra sevärdheter. Turen går bl.a. förbi University of Victoria, parken Beacon Hill, Royal British Columbia Museum, Thunderbird Park, hotellet Empress, provinsparlamentet samt de exklusiva husen i Uplands och Oak Bay.

Dag 18: Vancouver

Du har ännu en dag där du kan njuta av Vancouver, där hela världen verkar vara samlad på en och samma plats. Vancouver är inte en stad, utan flera städer eller stadsdelar, som med sin unika charm tillsammans gör metropolen Vancouver alldeles speciell. Ät kinesiskt hos Wild Rice i Chinatown eller indiskt på Punjab Market i närheten av Commercial Drive och 48th Avenue. Njut av god sushi i West End eller vegetariskt på falafel oasen Desert på Commercial Drive. Du kan också testa västra Kanadas familjerestaurangskedja White Spot som finns överallt i Vancouver.

Gör också ett besök på frukt- och konstnärsmarknaden på Granville Island, eller ta en tur i byggnaden Canada Place som var Vancouvers bidrag till världsutställningen år 1986. Är du intresserad av historia och kultur är Museum of Anthropology på UBC en spännande plats att besöka. Här kan du lära dig mer om ursprungsbefolkningen i British Columbia och se ett urval av deras totempålar. Det finns även ett hav av shoppingmöjligheter i Vancouver. Staden har flera shoppingcenter, men det som är störst och kanske bäst är Metropolis at Metrotown i förorten Richmond. Här har du möjlighet att shoppa loss i 450 butiker kombinerat med massor av olika typer av underhållning. När hungern smyger sig på har du aldrig långt till ett café eller en restaurang där du kan vila fötterna innan du shoppar vidare.

Dag 19: Avresa från Vancouver

Från Vancouver går turen tillbaka mot Sverige efter en resa fylld av vackra naturupplevelser och fantastiska storstäder.

Dag 20: Ankomst till Sverige

Du landar på svensk mark igen.

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Upplev Kanada med Rocky Mountaineer

Upplev Kanada med Rocky Mountaineer

Upplev Kanada med Rocky Mountaineer

Upplev Kanada med Rocky Mountaineer. Ingen resa genom Kanadas bergiga västra provinser är komplett utan en oförglömlig tågresa med lyxtåget Rocky Mountaineer. Ombord väntar komfort och mat i världsklass, och utanför det stora panoramafönstret passerar ett magnifikt bergslandskap.

Världens bästa tågresa

Hela åtta gånger har Rocky Mountaineer vunnit pris som världens bästa tågresa. Men så är det inte heller vilken tågresa som helst. Från ditt mjuka säte har du perfekt utsikt över Klippiga bergens snötäckta bergstoppar och mäktiga glaciärer, och i restaurangvagnen serversas den ena överdådiga måltiden efter den andra. Allt medan du sakta färdas genom Kanadas orörda och dramatiska natur.

Genom Klippiga bergen

Från Vanvouvers kust går resan till bergen i Jasper eller Banff, eller vice versa. Resan varar i två dagar med en övernattning på hotell utmed vägen. Alltså färdas du endast dagtid med tåget, vilket gör att du inte missar något utav den storslagna naturen som passeras.

Allt du behöver göra på denna tågresa är att slappna av och njuta av de fantastiska omgivningarna. Under tiden blir du bortskämd med läckra måltider samt utmärkt service och komfort.

En tågresa med Rocky Mountaineer är en upplevelse du sent kommer att glömma.

Du kan se alla resor som inkluderar Rocky Mountaineer här.

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Dagstur till Niagarafallen

Denna heldagsutflykt tar dig genom städerna Hamilton, St. Catharines och vinregionen på Niagara halvön för att slutligen anlända till de spektakulära Niagarafallen, som består av tre stora vattenfall amerikanska-, brudslöje- och det berömda hästskofallet.

Här är det tid att på egen hand fotografera eller bara beundra, innan det är dags att gå ombord på ”The hornblower cruise”. Denna båtutflykt tar er ut på floden och ger er en unik utsikt till det skummande och rykande hästskofallet, som också kallas Canadian Falls. Under dagen serveras det lunch på en restaurang med den bästa panoramautsikt till Niagarafallen.

Andra höjdpunkter under utflykten är en körtur längs med ”The Niagara Parkway” för att uppleva själva Niagara floden och den lilla staden Niagara on the lake som blivit framröstad till ”Canada´s Prettiest town” och ligger precis i utmynningen av Niagarafloden. Dagsturen startar och avslutas i Toronto.

Canada - British Columbia - Victoria - The Empress Hotel

Sjöflygplan över Victoria

Med sina historiska byggnader och sinspektakulära läge vid havet är Victoria en ovanligt vacker stad. Speciellt från ett flygplan! Från luften får ni uppleva den historiska stadskärnan och alla vackra hus på klipporna längs med kusten på ett helt nytt sätt. Från luften är det även vacker utsikt till Strait of Juan de Fuca med fastlandet och bergen i bakgrunden. Utflykten genomförs i ett sjöflygplan och upplevelsen fulländas med känslan att få lyfta och landa på vattnet.

Resa till Toronto

Toronto

En resa till Toronto ger dig en mångfald av kulturer, shoppingmöjligheter och fantastisk utsikt från det 533 m höga CN Tower.

Resa till Toronto

Toronto, är Kanadas största stad med allt vad det innebär i form av kultur, sightseeing, shopping och gastronomi. Allt detta i kombination med en otrolig lokal gästfrihet som gärna visar upp deras vackra hemstad gör en vistelse i Toronto till en fantastisk upplevelse.

Underhållning i världsklass

Toronto blir ofta sammankopplad med New York – fast i ett något mindre format. Staden rymmer, precis som New York, många olika etniska stadsdelar så som Greektown, Little Italy och Chinatown. Mer än 100 olika nationaliteter är representerade i Toronto och bidrar till stadens charm och stämning. Upplev också trevliga Kensington där du kan besöka den stora marknaden. Gå på upptäcktsfärd mellan gallerior, butiker, barer, restauranger och stånd med frukt och grönt. Här finns verkligen något för alla.

Sightseeing

Stadens mest kända byggnad är utan tvekan det 553 meter höga CN Tower. Från toppen har du en fantastisk utsikt över staden i alla riktningar. Få en stor överblick innan du ger dig ut och upplever allt staden har att erbjuda. Besök exempelvis någon av de många restaurangerna, ta en shoppingtur, gå på ett sportevenemang eller någon av alla teaterföreställningar som spelas i staden.

Resa till Vancouver

Vancouver

En resa till Vancouver i Kanada är en resa till en av världens vackraste storstäder som har havet på ena sidan och snöklädda berg på den andra.

Resa till Vancouver

Vancouver består av flera olika stadsdelar med var sin unik karaktär, stämning och kultur. De många olika kulturerna som är representerade i staden avspeglar sig också tydligt i stadens många restauranger som erbjuder smakupplevelser från världens alla hörn.

Centrala Vancouver

Centrala stan är inte större än att du kan gå runt till de flesta platserna. Men vill du spara lite energi finns här möjlighet att ta bussen eller monorail runt i staden. Besök t.ex Canada Place, historiska Gastown runt Water Street eller centrala Stanley Park med sin tydliga indianinspirerade utsmyckning med totempålar. Här kan du samtidigt hyra cykel eller rullskridskor och ta dig runt hela Stanley Park eller varför inte ett besök på spännande Museum of Anthropology, där du får lära dig allt om totempålar, masker och den uråldriga indiankulturen.

Grouse Mountain

Från toppen av Grouse Mountain har du en fantastisk utsikt över staden. Du kommer lättast upp med gondolen och inkluderat i biljetten även inträde till Theatre in the Sky där du kan se film om Vancouver och ursprungsbefolkningen.

Resa till Vancouver kombinerat med Alaska

Från Vancouver kan du följa med på en 7-nätters kryssning runt Alaska där du får uppleva den orörda vildmarken och små guldgrävarsamhällen från förr. Kryssningen avslutas i Seattle, USA.

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Karta

Prisexempel

20 dagar från 67.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 67.500 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: fr. 7.000 - 12.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa Sverige - Kanada t/r
 • Flygresa Montreal - Calgary o/w
 • Flygskatter
 • 3 nätter i Toronto
 • Dagstur till Niagarafallen
 • Via Rail tågresa Toronto - Montreal
 • 3 nätter i Montreal
 • 7 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 1 natt i Calgary
 • 2 nätter i Banff
 • 2 nätter i Lake Louise
 • 2 nätter i Jasper
 • 2 dages tågresa med Rocky Mountaineer Jasper - Vancouver med övernattning i Kamloops
 • 4 nätter i Vancouver
 • Dagstur till Victoria
 • MyPlanet Concierge Service (24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Obligatorisk envägshyra och skatt tillkommer på denna tur och betalas på plats.
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Rocky Mountains med helikopter

Helikopter i Klippiga Bergen

Upplev Klippiga bergens storslående bergslandskap omkring Banff med helikopter.

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

City tour & Capilano Suspension Bridge

Upplev det bästa av Vancouver och se regnskogen från luften på broarna i Capilano Suspension Bridge Park.

Canada - British Columbia - Grouse Mountain - svævebane.jpg

Gondollift till Grouse Mountain

Ta gondolliften till toppen av Grouse Mountain och njut av en dag full av upplevelser.

Laksefiskeri

Fisketur på Campbell River

Åk på en fisketur på Campbell River med goda chansen att fånga din egen lax.

Canada - Alberta - Dinosaur Provincial Park3.jpg

Tyrrell Museum

Upplev dinosaurierna och andra forntidsväsen på spännande Tyrell Museum.

Ridetur ved Banff - Banff Trailriders5.jpg

Klippiga bergen från hästryggen

Följ med på ett äventyr i Banff National Park och upplev Klippiga bergen från hästryggen.

Canada - British Columbia - Whistler Ziptrek - Ecotours.jpg

Zipline-äventyr bland björnar

Se björnar uppifrån när du går bland trädtopparna på hängbroar med en ziplina i Whistler.

Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Grizzly-safari på Blue River

Åk båt längs Blue River, också känd som Grizzly Bear Valley, där du förutom björnar kan se både örnar och älgar. 

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Banff

Området runt Banff bjuder på många möjligheter till rafting och det finns flera alternativ beroende på nivå.

Canada - Ontario - Niagara-on-the-lake - vin

Vintur från Toronto

Njut av en guidad vintur från Toronto där du får prova både goda viner och utsökt mat utmed vägen. 

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 2

Guidad vin- och ciderutflykt i Montreal

Följ med på en guidad tur och smaka på gott vin och syrlig cider som produceras utanför Montreal. 

Canada - British Columbia - Knight Inlet Lodge - Grizzlybjørne (Custom)

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

Flyg in i vildmarken med vattenflyg och upplev Kanadas natur och djurliv från en flytande lodge.

Canada - rafting3.jpg

Rafting på Kicking Horse River

Vild white water rafting på Kicking Horse River som bjuder på adrenalinrus och vacker natur.

Canada - British Columbia - Vancouver - Solopgang.jpg

Victoria med sjöflygplan från Vancouver

Flyg med ett sjöflygplan från Vancouver till Victoria där du får en heldag att strosa runt. 

Canada - Britih Columbia - Vancouver - Big bus

Hop-on Hop-off buss & Vancouver Lookout

Utforska Vancouvers sevärdheter med ett hop-on hop-off busspass och besök Vancover Lookout. 

Canada - Alberta - Banff - Sulphur Mountains - gondol

Banff National Park från Calgary

Utforska Banff National Park från Calgary och lär dig mer om områdets natur, historia och djurliv. 

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Dagstur till Niagarafallen

Upplev de imponerande Niagarafallen och besök på denna dagstur från Toronto.

Canada - British Columbia - Whistler - Gondola2.jpg

Kabinbaneäventyr i Whistler

Upplev bergslandskapen omkring Whistler ur ett fågelperspektiv från kabinbanen uppe på toppen.

canada - alberta - jasper - maligne lake - spirit island 3500x2333px

Båttur på Maligne Lake

Njut av den vackra naturen på denna båtuflykt på Maligne Lake, en utav Klippiga bergens vackraste sjöar.

Canada - British Columbia - dyr - plettet sæl 3_0

Kajak och snorkling i Howe Sound

Paddla kajak och snorkla bland sälar i det vackra fjordlandskapet i Howe Sound strax utanför Vancouver.

Canada - Ontario - 1000 Islands - sejltur

Båttur The 1000 Islands

Följ med på en båttur genom området The 1000 Islands med vackra slott och gröna små öar.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Kanada: Stillahavskusten och Vancouver Island

Kanada: Stillahavskusten och Vancouver Island

 • Roadtrip i Kanadas unika skärgård
 • Upplev vackra Vancouver
 • Skön natur & fantastiska djurupplevelser

20 dagar från 60.300 kr per person

Kustäventyr och Klippiga bergen

Kustäventyr och Klippiga bergen

 • Det bästa av västra Kanada
 • Unika naturupplevelser
 • Flyg, buss & tågresor

15 dagar från 53.910 kr per person

Kanada: Från öst till väst

Med tåg från öst till väst

 • Tåget The Canadian från öst till väst
 • Toronto, Jasper, Banff & Vancouver
 • Rocky Moutaineer Banff till Vancouver

14 dagar från 71.100 kr per person

Nordvästra USA och Kanada i bil

Nordvästra USA och Kanada i bil

 • Road trip i USA och Kanada 
 • Imponerande nationalparker
 • Njut av vackra städer

16 dagar från 40.410 kr per person

Yukon och Alaska med bil

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 61.200 kr per person

Västra Kanadas höjdpunkter

Västra Kanadas höjdpunkter

 • Två veckor med egen bil
 • Från Calgary & Vancouver
 • Upplevelser i Klippiga Bergen

16 dagar från 40.500 kr per person

Västra Kanada med bil och tåg

Västra Kanada med bil och tåg

 • Rocky Mountaineer genom British Columbia
 • Unika naturupplevelser
 • Kombineras med bilsemester

13 dagar från 67.500 kr per person

Västra Kanadas bästa

Västra Kanadas Bästa

 • Vacker natur och upplevelser
 • Bil & hotell är bokat
 • Se Kanada på egen hand

23 dagar från 58.500 kr per person

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

 • Niagarafallen
 • Rocky mountains
 • Rocky Mountaineer tågresa

20 dagar från 67.500 kr per person