0775-888 088 FÅ OFFERT
Oplev Singapore og den Malaysiske-halvø

Höjdpunkter i Singapore & Malaysia

Upplev storstadspuls och gastronomi i Singapore, hänförande natur, buddistiska tempel och moskéer i Malaysia. Resan avslutas med sol, bad och avkoppling på vita stränder i Langkawi.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

21 dagar från 52.380 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Denna resa till Singapore och Malaysia kombinerar kulturskatter och naturens underverk med en avkopplande semester på stranden. Första stopp på resan är Singapore där du möter en mängd olika kulturer. Besök den berömda botaniska trädgården och ta en promenad genom Little India och Chinatown. Upptäck Malacca, en arkitektonisk pärla fylld med vackra tempel. Se den portugisiska fästningen Porta De Santiago och det malaysiska självständighetsmonumentet.

Därefter går resan till den malaysiska huvudstaden Kuala Lumpur. Här vill du besöka landets nationella moské Masjid Negara och det berömda krigsminnesmärket Tugu Negara, tillägnad de fallna soldaterna från de två världskrigen. Sedan börjar en 3-dagars resa till Taman Negara National Park, den skog som är bäst bevarad och har störst biologisk mångfald i hela Sydostasien. Denna resa inkluderar bland annat en nattvandring. Besök också Cameron Highlands och vandra i en fascinerande skog kombinerad med majestätiska berg och ett rikt djur – och växtliv.

Vidare går resan till Penang där du kan ta en rundtur i George Town på en rickshaw. Se ”Den vilande Buddhas tempel” eller lär dig mer om Malaysias koloniala historia.

Avsluta din semester med några lata dagar med sol och bad på stränderna i Langkawi, ett öparadis som också är känt som juvelen i Kedah-regionen.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Upplev storstadspuls och gastronomi i Singapore, hänförande natur, buddistiska tempel och moskéer i Malaysia. Resan avslutas med sol, bad och avkoppling på vita stränder i Langkawi.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag börjar din resa när du stiger på planet mot Singapore och så småningom Malaysia.

Dag 2-4: Singapore

Singapore är en ö och en stadstat och är samtidigt en smältdegel av kulturer. Det finns moderna skyskrapor bredvid indiska tempel, köpcentra bredvid Chinatown. De största attraktionerna inkluderar flera shopping - och nöjescentra samt Sentosa Island.

Utflykter

Privat stadsrundtur och besök i den botaniska trädgården:
Res tillbaka i tiden och fördjupa dig i Singapores mångkulturella själ! Ta en promenad genom stadens koloniala distrikt och se den stora gräsplanen Padang, som är omgiven av flera viktiga monument. Håll utkik efter landmärket ”Esplanade - Theatres on the Bay”, som är ett scenkonstcenter och ligger vid floden. Du kan också beundra staden s mest populära attraktion, nämligen den höga Merlion-statyn som visar en mytisk varelse som är ett halvt lejon och en halv fisk. Besök sedan Thian Hock Keng Temple, ett av de äldsta och viktigaste Hokkien-templen i Singapore. Gå sedan till den 161 år gamla botaniska trädgården, som finns på UNESCO: s världsarvslista för att sedan fortsätta till de livliga distrikten Chinatown och Little India. Under kolonitiden säkerställde den brittiska separationspolitiken att tamilska invandrare bodde i dessa områden. Avsluta dagens rundtur med en kopp kaffe på ett av de livliga gatukaféerna.

(Bästa restid: november - februari. Tid: Flexibel. Privat halvdagstur med privat transport. Måltider ej inkluderade. Fysisk ansträngning: Lätt. Observera att vissa delar av resan äger rum till fots så ta med bekväma kläder och skor och självklart kamera.)

Dag 4-6: Malacca

Låt dig förtrollas av Malaccas medeltida stil, dess utmärkta rätter, dess kosmopolitiska charm och de pittoreska gatorna och byggnaderna.

Utflykter

Privat stadsrundtur och utflykt till ett turbulent förflutet:
Upplev Malaccas medeltida charm, kulinariska mångfald och kosmopolitiska karaktär på denna halvdagstur. Besök ett antal historiska platser som St. Paul's Hill, där Saint Francis Xavier är begravd samt den imponerande portugisiska fästningen Porta De Santiago. Ta dig upp för St. Paul's Hill, där du startar dagen med att belönas med en fantastisk utsikt över staden. Gå sedan till självständighetsmonumentet som vittnar om Malaysias hårda kamp för självständighet. Missa inte en glimt av Melaka Tree och det magnifika Melaka Sultan's Palace. När du hamnar på Harmony Street i den livliga Chinatown, ta en avstickare till Hindu Sri Poyyatha V. Moorthi Temple, Kampung Kling Mosque och kinesiska Cheng Hoon Teng Temple. Det finns också mycket att upptäcka på The Dutch Square. Besök det berömda Stadthuys, Tan Beng Swee Clock Tower och Queen Victoria's Fountain. Pröva ibland några av Malaccas läckra street food-specialiteter innan du går mot den historiskt viktiga kullen Bukit Cina mot slutet av dagen. Avsluta rundturen med att besöka Poh San Teng-templet och Hang Li Poh-fontänerna.

(Privat halvdagstur med privat transport. Varaktighet: ca 4 timmar. Fysisk ansträngning: lätt)

Dag 6-9: Kuala Lumpur

I Kuala Lumpur, som helt enkelt kallas "KL" av invånarna, öppnas porten till Sydostasien. Långt bortom sina gränser är Kuala Lumpur framför allt känt för en sak: dess olika kulinariska erbjudanden och de nästan oändliga shoppingmöjligheterna.

Utflykter

Halvdagstur - Den arkitektoniska pärlan Putrajaya:
Utforska Malaysias regerings - och administrationscenter, Putrajaya. Detta är en arkitektonisk pärla som ligger ungefär en halvtimmes bilresa från Kuala Lumpur. Mitt i den planerade staden finns en konstgjord sjö omgiven av välskötta, öppna grönområden. Kör längs exotiska boulevarder och gröna vägar i den moderna staden och se alla imponerande byggnader. Promenera förbi premiärministerns officiella bostad och besök den majestätiska Putra-moskén och Putra-bron, som är karakteristiska för den planerade staden. Njut av en lugn och avkopplande båttur över sjön Putraya och ta in omgivningen. (Halvdagsutflykt. Varaktighet: 3,5 timmar)

Privat stadsrundtur i Kuala Lumpur:
Upplev Kuala Lumpurs rika historia på denna guidade tur. Börja med ett besök i National Mosque (Masjid Negara) med sin moderna konstruktion och sitt paraplyformade tak. Sedan går turen vidare till krigsminnesmärket Tugu Negara, tillägnad de fallna soldaterna från de två världskrigen. Minnesmärket designades av Felix D. Warden, som också designade Iwo Jima Memorial i Arlington, Washington D.C. Ta sedan en paus för att ta bilder av cricketklubben i Tudor-stil och den gamla tågstationen inspirerad av muslimsk arkitektur. Rundturen avslutas med ett besök i det sex våningar höga Thean Hou-templet i Robson Heights. Det är tillägnat den kinesiska havsgudinnan Thean Hou och är ett av de största templen i Sydostasien. Panoramautsikten från backen i Kuala Lumpur är en speciell höjdpunkt.

(Observera att den nationella moskén är stängd på fredagar och att vissa delar av turen äger rum till fots. Privat halvdagstur. Fysisk ansträngning: lätt.)

Dag 9-11: Taman Negara National Park

Taman Negara är en av de bäst bevarade skogarna med störst biologiska mångfald som finns i hela Sydostasien. Med sin 130 miljoner år gamla tropiska djungel består Taman Negara av ett av de äldsta skogsområdena på jorden.

Utflykter

3 dagars program i Taman Negara National Park:

Dag 1: Upplev vildmarken på nära håll i Malaysias berömda regnskog, Taman Negara. Efter incheckningen har du möjlighet att titta runt i lugn och ro medan du njuter av det tropiska landskapet. På kvällen blir du bortskämd med en utsökt middag och lär dig mer om denna historiska park genom en filmvisning. Med lite tur kan du kanske upptäcka några djur på en nattvandring genom regnskogen.
Dag 2: Högt upp går du över hängbroar, samtidigt som du njuter av det fantastiska panoramavyn och håller utkik efter de olika djurarter som finns i skogen. Ta en vandring på en naturskön väg förbi brusande floder och höga träd till Teresek Hill, där en underbar panorama vy öppnar sig över de tropiska gröna kullarna och dalarna. Efter lunch, ta en båttur till Lata Berkoh Cascades och från klipporna kan du sitta och se ut över de vackra forsarna.
Dag 3: Efter frukost är det dags att säga adjö till den underbara naturen och återvända till civilisationen.

(Varaktighet: 2 nätter / 3 dagar. Gruppaktivitet med delad transport. Alla måltider ingår. Fysisk ansträngning: lätt till måttlig, aktiviteter skräddarsydda efter din fysiska nivå och intressen. Ta med vandringskängor, insektsmedel, kikare, ficklampa och regnjacka. )

Dag 11-13: Cameron Highlands

De smaragdgröna kullarna i de malaysiska Cameron Highlands är ett populärt utflykts - och resmål. På grund av sin höjd på cirka 1500 möh erbjuder de ett behagligt svalt klimat i de annars tropiska förhållandena.

Utflykter

Privat halvdagstur till Cameron Highlands Forest Hike:
Ta en vandring genom de täta regnskogarna i Cameron Highlands för att upptäcka den unika biologiska mångfalden i dess naturliga miljö i sällskap med en erfaren naturforskare. Den bergiga regnskogen ligger i bergskedjan Titiwangsa som bildades för mer än 130 miljoner år sedan. Klimatförhållandena gör skogarna till den perfekta livsmiljön för många djur - och växtarter. Området har mellan 1750 och 2000 mm nederbörd årligen, med höga temperaturer året runt.
Denna vandring är lämplig för både nybörjare och erfarna vandrare och tar dig djupt in i hjärtat av skogarna. Din naturguide tar dig närmare regnskogens mysterium och visar fantastiska växter som köttätande kannaväxter, vilda orkidéer, epifyter - som växer på trädstammar och jätteträdbärnor. Mer än sjuttio arter av färgglada fåglar kan ses i detta tropiska paradis, inklusive trogoner och tropiska trastar.

(Start: 9:00. Varaktighet: 3,5 timmar. Privat aktivitet, ingen transport ingår. Fysisk ansträngning: måttlig. Observera att personer med fysiska funktionshinder kan delta så länge de har någon med sig för att hjälpa dem.)

Dag 13-16: Penang

Det förtrollande området Penang, en stat i Malaysia som ligger direkt vid Malaccasundet och inkluderar en lång kuststräcka och ön med samma namn. Där ligger även George Town, residensstaden i Penang.

Utflykter

Utforska George Towns arv från Pedicab Pedicab (privat)
Res tillbaka i tiden när du utforskar George Town på en cykel-rickshaw, stadens äldsta transportsätt. Denna fem timmar långa utflykt börjar vid Malaysias största fort, Fort Cornwallis. När du slingrar dig genom de smala gatorna i staden passerar du Jubilee Clock Tower, ett klocktorn som donerades till Penang av den lokala miljonären Cheah Chen Eok 1897 för att fira drottning Victorias diamantjubileum. Kör genom Little India, fullt av färgglada saributiker och doftande kryddor. Besök St. George's, den äldsta anglikanska kyrkan i Sydostasien. Din rundtur slutar vid 'The Blue Mansion', den mest fotograferade byggnaden i George Town. Denna herrgård med 38 rum och 220 fönster beställdes av Cheong Fatt Tze. Han var också känd som "Rockefeller of the East" och lät bygga byggnaden för sin sjunde och mest älskade fru. En indigobaserad kalkmålning ger byggnaden sin karakteristiska blå färg.

(Privat halvdagstur. Turen med cykel-rickshaw tar 2 timmar. Fysisk ansträngning: lätt. Observera att vissa delar av turen görs till fots.)

Privat Penang City Tour
Ditt första stopp på denna fem timmar långa utflykt är Wat Chayamangkalaram. Templet är också känt som "den vilande Buddhas tempel" och rymmer en av världens längsta liggande Buddha-statyer. Åk tillbaka i tiden med ett besök på Penangs kolonialmuseum och besök en kakaobutik innan du åker till det historiska centrumet, vars hjärta är Fort Cornwallis. Det byggdes av British East India Company i slutet av 1700-talet och lyser fortfarande i full prakt med sina kanoner. Ta en promenad längs båtbron och titta på de traditionella husen byggda på styltor. Avsluta din resa med en biltur längs "Road of Harmony". Här hittar du heliga platser för alla fyra stora religionerna: St. George's Church, Temple of the Goddess of Mercy (Kuan Yin Temple), Sri Mahamariamman Temple och Captain Keling Mosque.

(Privat halvdagstur. Fysisk ansträngning: lätt. Observera att vissa delar av turen görs till fots.)

Dag 16-20: Langkawi/Casa Del Mar

Välkommen till fyra nätter i ö-paradiset! Langkawi, juvelen i Kedah-regionen, är en grupp tropiska öar som fortfarande är relativt okända för turister. Himlen reflekteras i det klara azurblå vattnet och långa stränder gränsar till täta urskogar. Njut av lugnet och skäm bort dig själv med exotiska spabehandlingar och upplev de kulinariska erbjudandena från de autentiska fiskrestaurangerna och trevliga strandbarerna. En bit bort från stränderna på den inre delen av ön hittar du traditionella byar och landsbygdsidyll. Kom i kontakt med lokalbefolkningen och låt deras lugna och avslappnade livsstil påverka dig.

Resorten Casa del Mar:
Den gemytliga Casa del Mar ligger vackert på stranden och här njuter du av lugn och ro nära naturen utan att kompromissa med modern komfort. Hotellets 34 rymliga rum med naturliga trägolv och kärleksfull inredning är inspirerade av lokalt hantverk. Sviterna har också en privat balkong med underbar utsikt över det fantastiska havet. Ta långa promenader längs stranden och njut av att känna det kristallklara vattnet mot bara fötter. Läs en bok eller upplev otaliga timmar av ostörd samvaro under en picknick på en öde ö. Njut av utsökt gastronomi med innovativ medelhavsmat, färska skaldjur och asiatiska delikatesser. Du kan sitta i restaurangen eller njuta av en romantisk solnedgång på stranden.

Efter fyra nätter i detta paradis har det blivit dags att bege sig hemåt till kallare breddgrader och du flyger idag från Langkawi till Kuala Lumpur för att där fortsätta med ditt internationella flyg.

Dag 21: Ankomst Sverige

Idag landar du på svensk mark efter en härlig och upplevelsefylld resa. Välkommen hem!

Fotogalleri

Prisexempel

21 dagar från 52.380 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

Ord. säsong: fr. 52.380 kr vid 2 vuxna
Tillägg i högsäsong: ca 2.000 - 5.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Singapore // Malaysia t/r
 • Flygskatter
 • 2 nätter i 'Park Room' på Park Regis inkl. frukost
 • 2 nätter i 'Superior Room' på Hotel Puri Melaka inkl. frukost
 • 3 nätter i 'Classic Room' på Anggun Boutique Hotel inkl. frukost 
 • 2 nätter i 'Chalet Room' på Mutiara Taman Negara inkl. helpension och utflykter
 • 2 nätter i 'Studio Room' på Strawberry Park Resort inkl. frukost
 • 3 nätter i 'Superior Room' på The Wembley – A St.Giles Hotel inkl. frukost
 • 4 nätter i 'Seaview Studio Suite' på Casa Del Mar inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter enligt dag för dag program
 • Transporter enligt dag för dag program
 • 24 timmars Concierge Service 
 • Full klimatkompensation

 

Tillägg
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

 

Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Borneos regnskog och strand

Borneos regnskog och strand

 • Orangutanger och pygmée-elefanter i Sukau
 • Orörd regnskog i Danum Valley
 • Avslappning på Gaya Island

12 dagar från 48.000 kr per person

Det bedste af singapore og bali

Det bästa av Singapore och Bali

 • Upplev moderna Singapore
 • Bo bland Ubuds frodiga risfält
 • Sol & strand på vackra Sanur

14 dagar från 36.810 kr per person

Oplev Singapore og den Malaysiske-halvø

Höjdpunkter i Singapore & Malaysia

 • Multikulturella Singapore
 • Regnskog & rikt djurliv
 • Sol & bad på Langkawi

21 dagar från 52.380 kr per person