0775-888 088 FÅ OFFERT
Japans samurajhistoria, kultur och kök

Japans samurajhistoria, kultur och kök

På den här resan kommer du att få uppleva det moderna Japan på nära håll, trots att det är så genomsyrat av traditioner och historia. Resan tar dig till huvudstaden Tokyo och de andra otroliga metropolerna Kyoto och Osaka.

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till Japan kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

16 dagar från 97.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Japans samurajhistoria, kultur och kök

Japans samurajhistoria, kultur och kök. Upptäck Japans distinkta samurajkultur, arv och mat när du utforskar några av dess mest älskade destinationer. På den här resan kommer du att få uppleva det moderna Japan på nära håll, trots att det är så genomsyrat av traditioner och historia. Resan tar dig till huvudstaden Tokyo, de otroliga metropolerna Kyoto och Osaka samt själsligt avslappnande Hakone, där du övernattar i ett klassiskt japanskt Ryokan. Du reser snabbt effektivt och hållbart med Shinkansen inom landets gränser. Det blir flertalet unika utflykter och massor av spännande upplevelser under 15 fantastiska dagar i Japan. 

Tokyo

Resan börjar i Tokyo, där du kan utforska Asakusa-distriktet och Sensoji-templet på en personlig utflykt, se sumobrottare brottas och gå på en gourmetmattur med en gastronomiexpert.

Kanazawa & Kyoto

Nästa destination på din resa är Kanazawa som är känt för dess samurajkultur och bevarade gamla kvarter från den feodala eran, som du kommer att utforska med din personliga guide. I Kyoto kan du upptäcka samurajernas sätt från en skicklig Kenbu-mästare som inte bara kommer att lära dig om etiketter och seder utan också visar dig hur man använder ett katanasvärd! I Kyoto kommer du även att utforska det berömda Kawai Kanjiro Memorial Museum, hem till en skicklig japansk konstnär, och fördjupa dig i Ikebanas meditativa konst.

Streetfood i Osaka & Onsen-bad i Hakone

Lämna Kyotos gamla charm bakom dig, och fortsätt vidare för att utforska Osaka, känt för dess trendiga gatumat. I motsats till den livliga kulturen och nattlivet i Osaka, låter Hakone, ditt sista stopp, dig koppla av och varva ner i ett vackert naturlandskap och njuta av utsikten över det majestätiska berget Fuji från nära håll. 

Läs hela dags-programmet längre ner.

Notera: Alla resorna inom landet, förutom en kort transport med privatchaufför, är med snabbtåget Shinkasen för att minska påverkan på naturen.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Resrutt: Tokyo - Kanazawa - Kyoto - Osaka - Hakone - Tokyo

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Japans huvudstad, Tokyo. 

Dag 2-6: Tokyo

Vid ankomsten i Tokyo, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten till ditt hotell för de kommande fyra nätterna, Hotel Gracery Shinjuku. Hotellet ligger nära Shinjuku stationen, Japans största tågstation, och är en idealisk utgångspunkt för att utforska Japans huvudstad. Shinjuku är ett livligt nattlivsdistrikt i Tokyo med otaliga restauranger, barer och butiker av alla slag. Hotellet ligger bredvid en biograf som är känd för dess Godzilla-filmer, så det är inte förvånande att detta tema finns i hotellets koncept. I detta moderna höghushotell är måltider speciella angelägenheter, där du kan njuta av läckra japanska rätter eller ett urval av internationella favoriter på hotellets italienska restaurang. Tokyo är en stad utan dess like! Staden definieras av banbrytande design, udda kreativitet och dess egen unika uråldriga kultur, och definierar det bästa av två världar.

Utflykter:

Stadstur i traditionella Tokyo

Besök några av Tokyos mest kända landmärken med din lokala expert! Börja med en resa till orten Asakusa, känd för dess "shitamachi" eller gammaldags atmosfär. Du kan besöka Sensoji-templet, ett buddhistiskt tempel som tros vara Tokyos äldsta. I anslutning till templet hittar du Nakamise "dori" eller gatan, där du kan smaka på några traditionella snacks om du vill. Åk genom stan till Omotesando och efter att ha utforskat de eleganta flaggskeppsbutikerna och den spektakulära arkitekturen på huvudboulevarden. Gör sedan ditt sista stopp vid den berömda Meiji-helgedomen, tillägnad kejsar Meijis anda. Helgedomen är omgiven av ett skogsområde med 365 trädarter och är också en populär plats för bröllop, så bli inte förvånad om du stöter på ett brudpar på deras stora dag!

Privat aktivitet; halvdagsutflykt; Tid: 09.00 eller 14.00; Måttligt fysiskt krävande.

En dag i en sumobrottares liv

Utforska Ryogoku, mittpunkten av Japans sumovärld! Följ med din guide till Ryogoku, hem till Kokugikan Sumo Stadium och de flesta av Tokyos sumo heyas, eller stall. Alla rikishi eller brottare “tillhör” dessa heyas och du kan besöka en av dem för att se hur de lever, äter och tränar. Kom på nära håll med dessa gigantiska män och titta på deras morgonträningspass, även kallat asa geiko. Titta på de mindre framstående brottarna, som vaknar tidigast på morgonen och tränar lite innan de utför sina tilldelade uppgifter, medan högt uppsatta brottare övar mellan 7 och 10 på morgonen. Efter flera timmars uppvärmning och teknikträning kan du se hur brottaren ägnar sig åt spelet "King of the Castle" – en brottare stannar inne i ringen och slåss med alla andra tills han är besegrad! 

Tid på dygnet: morgon, Längd: 2 timmar; delad transfer; måttligt fysiskt krävande; tunnelbana och lokaltåg är tillgängliga. Observera att du måste sitta på tatamimattor eftersom sittplatser inte är tillgängliga. Små barn tillåts eventuellt ej. Vänligen observera absolut tystnad för att inte störa brottarna. Denna tur är inte tillgänglig i mars, juli och november.

 

MORI Building digital art museum: TeamLab Borderless (endast biljetter)

Besök Team Lab Borderless, där en grupp konstverk rör sig fritt ur rummen, bildar kopplingar och relationer med människor, kommunicerar med andra verk, påverkar och ibland blandas med varandra, och har samma tidsuppfattning som människokroppen. 

(Biljetter till Teamlab kan endast köpas en månad i förväg, i händelse av otillgänglighet kommer vi att köpa biljetter till det andra museet, Teamlab Planets.)

 

Kulinarisk kvällstur i Tokyo 

Upptäck läckra lokala rätter på en gourmettur i Tokyo. Möt din guide på hotellet och bege dig till en av de berömda kulinariska gatorna nära ditt hotell. Ät delikat yakitori, kyckling grillad på spett och serverad med salt eller "tarasås" (en variation av söt sojabaserad sås). Prova flera populära rätter inklusive Sashimi, monjayaki eller okonomiyaki, krispig japansk friterad kyckling och bräserade grönsaker och skaldjur, baserat på dina preferenser. Vid slutet av middagen, ta farväl av din guide, eller stanna längre för att prova fler rätter, om du vill.

Halvdagstur; Tid: 1730 timmar; Gruppstorlek: Max 4 gäster; Måltid ingår: Lätt middag inklusive en omgång yakitori och en drink; Övrig mat beror på vilka restauranger som besöks. Vänligen informera om kostrestriktioner, om några. Gruppen kommer att upplösas vid det sista matstället.

Dag 6-8: Kanazawa

Resan fortsätter vidare från Tokyo till Kanazawa. Du blir hämtad på hotellet och körd till tågstationen. Där går du ombord på Shinkansen tåget till Kanazawa. Tågresan är två och en halvtimme lång. Vid ankomsten tar du dig själv från tågstationen till ditt hotell för de två kommande nätterna, Hotel Vista Kanazawa. Hotellet är ett modernt hotell som ligger endast fem minuter från tågstationen. Rummen är mysiga och har alla moderna bekvämligheter. Efter en spännande dag ute i staden, kan du koppla av i det japanska onsenbadet. Kanazawa är kanske mest känt för dess slottsträdgård Kenroku-en från 1600-talet som en gång i tiden var Kanazawaslottets privata yttre trädgård. 

 

Utflykter:

Kanazawa teceremoni 

Njut av den unika upplevelsen av att delta i en autentisk teceremoni med en sado- eller tekonstvärd i ett charmigt japanskt terum. Få insikter i ceremonins konst och historia när värdens assistent talar om dess betydelse i japansk kultur. Kliv in i terummet och plocka upp nyanserna av att delta i en privat japansk teceremoni. Njut av varje minut av den nästan timmeslånga upplevelsen som guidar dig till hjärtat av japansk estetik och tradition.

Längd: 2 timmar; Lätt fysiskt krävande; Transport ingår ej. Vänligen använd ej parfym eller kosmetika med en stark arom. Teceremonier innebär att knäböja på tatamimattor men stolar kan tillhandahållas på förhand.)

 

Kanazawas skatter

Upptäck den härliga Kenroku-en från 1600-talet, känd som en av Japans tre främsta trädgårdar. Kenroku-en har fontäner, vattenfall, broar, stenlayouter och tehus. Ett sofistikerat vattensystem matar dess två dammar – Kasumigaike och Hisagoike. Mittpunkten i trädgården är en enorm tvåbent stenlykta – Kotojitoro. Gå på dess slingrande stigar som skär genom skogar av körsbärsträd och Karasaki-tall. Titta förbi den välbevarade Seisoanku Samurai-villan intill. Senare kommer du även att besöka det unika samurajdistriktet Nagamachi. Nomura-ke, det här distriktets höjdpunkt, är ett historiskt samurajboende med antikviteter från Edo-perioden, samurajkalligrafi, en härlig innergårdsträdgård och ett teceremonirum. Se den 400 år gamla japanska porsväxten i lokalerna, traditionellt japanskt cypresstak och traditionella fusuma-e-målningar.

Halvdagstur; privat aktivitet; Tid: 09.30 eller 13.00; Längd: 4 timmar; Måttligt fysiskt krävande.

Dag 8-12: Kyoto

Idag fortsätter resan vidare till Kyoto. Du tar dig själv till Kanazawas tågstation och hoppar ombord på tåget till Kyoto. Det är en 2 timmars tågresa. Vid ankomsten blir du upphämtad på tågstationen och körd till ditt boende för de kommande fyra nätterna, Noko Roxy Kyoto. Detta eleganta hotell framhäver Kyotos hantverksanda och fungerar som en idealisk bas för att utforska Japans ikoniska historia. Det kejserliga palatset ligger precis intill hotellet. Promenera till grannskapets Machiya (traditionellt trä) hus, autentiska gallerier, liksom Nijo Castle och Shimogamo Shrine. Känn dig som hemma i konstnärligt utsmyckade rum med praktiska bekvämligheter och noggrant utvalda konstverk som kulturellt speglar Kyoto. Rummen garanterar lyx och komfort för en magisk vistelse. Hotellet erbjuder också en uppslukande matupplevelse på KYOU Karasuma där du kan njuta av Sake (risvin) eller specialbiff från Kyoto. Med fantastisk mat och imponerande landmärken bara ett stenkast bort är detta hotellet för en inspirerande och spännande Kyoto-vistelse. Kyoto är ett måste. Med inte mindre än 17 UNESCO världsarv, kapslar staden in traditionell japansk kultur och tradition.

 

Utflykter:

Japansk svärddans upplevelse 

Samurajens mysterier är dina att utforska! Lär dig om dessa skräckinjagande krigare och Bushido-koden de levde sina liv efter. Det här är din chans att få en glimt bakom masken och se hur den antika samurajen levde och kämpade. Du kommer att bära en samurajdräkt och rustning, studera samurajens etikett och livsstil och hålla i katana, det berömda samurajsvärdet. Träna steg på nybörjarnivå av Kenbu, en mycket stiliserad svärdsdans som samurajen övade som ett koncentrationsverktyg, under ledning av en skicklig Kenbu-mästare.

Längd: 1 timme; Tid: 11.30 eller 15.30; Gruppaktivitet; Transport ingår ej; Tillgänglig: måndag, tisdag, torsdag och lördag; Lätt fysiskt krävande; Obs: Från 13 januari till 20 mars erbjuds ett kortare program.

 

Kyotos höjdpunkter 

Njut av de traditionella sevärdheterna, dofterna och ljuden av feodala Japans bäst bevarade stad, i sällskap med din lokala guide. Besök de många UNESCO-världsarvsplatserna i Kyoto, med början i Kinkakuji-templet, som ursprungligen byggdes för Shogun. På hans begäran omvandlades Shoguns villa till ett buddhistiskt tempel efter hans död. Upptäck det magnifika Nijo-slottet från 1400-talet med dess fantastiskt bevarade medeltida trädgårdar från Japans Edo-period. Beundra de många detaljerna och typiska arkitektoniska egenskaperna hos det gamla monumentet, innan du går ner till den livliga Nishiki-marknaden. Ät dig nöjd på denna matgata, även känd som "Kyoto's Kitchen", kantad av otaliga restauranger och traditionella mathus! Prova typiska lokala delikatesser som shibazuke, torkad fisk och sushi. Besök även den vackra bambulunden Arashiyama.

Heldag; Privat aktivitet & kollektivtrafik; Tid: 09.00; Längd: 8 timmar. Bär bekväma promenadskor; Måttligt fysiskt krävande; Matprovning betalas av gästerna på plats. 

 

Higashiyama-tur med besök i Kawai Kanjiros hus

Utforska det historiska Higashiyama-distriktet längs de nedre sluttningarna av Kyotos östra berg, tillsammans med en erfaren guide, på denna tur. Börja din tur med en tågresa till Kyoto Station, följt av en kort bussresa för att nå Higashiyama-distriktet. Besök först Kawai Kanjiro Memorial Museum, hem för en skicklig japansk keramiker, poet, författare, arkitekt och skulptör. Beundra de patinerade trägolvbrädorna, de öppna spisarna, samlingarna av hans favoritföremål, enorma keramiska skulpturer och en noborigama med åtta kammare (drakugn). Fortsätt sedan till Kodaiji-templet, byggt 1605 till minne av Toyotomi Hideyoshi, en stor politisk ledare. Se den imponerande 45 meter höga Yasaka-pagoden i fem våningar, den sista kvarlevan av Hokanji-templet. Besök senare den berömda Yasaka-helgedomen (Gion-helgedomen), som grundades för mer än 1350 år sedan. Framför stora salen finns en dansscen med hundratals lyktor som tänds varje kväll. Intill ligger Maruyama Park, dit stora folkmassor kommer när körsbärsträden står i full blom.

Längd: halvdag; Tillgänglig året runt; Tid: 09.00 eller 13.00. Privataktivitet; Delad transport; Alla entréavgifter ingår; Mat ingår ej; Måttligt fysiskt krävande. 

 

Besök hos en mästare i Ikebana i Kyoto

Fördjupa dig i Ikebanas rika kulturtradition vid dess födelseplats, Kyoto. Tillsammans med en lokal guide får du besöka en mästare i Ikebana i Kyoto, där du kan lära dig om denna meditativa konstform i en avslappnad miljö. Utöver den japanska estetiken, lär du dig de grundläggande koncepten för Ikebana och dess skillnader från västerländska blomsterarrangemang. Efter en kort lektion i Ikebanas historia och andliga betydelse, visar din värd olika tekniker och ger användbara tips. Använd en mängd olika naturmaterial för att göra din egen unika konstruktion. Det hela avslutas med en japansk teceremoni, under vilken du kanske har möjlighet att ställa frågor och lära dig mer, innan du återvänder till ditt boende.

Längd: 2.5 timmar; Tid: 09.30/10.00/13.00/15.30; Privat aktivitet; Lätt fysiskt krävande; Observera begränsad tillgänglighet och tilläggsavgifter på följande datum: 2-5 januari, 29 april-6 maj, 25-29 december. 

Dag 12-14: Osaka

Idag fortsätter resan vidare till Osaka. Din japansktalande chaufför möter dig på ditt hotell i Kyoto och kör dig till ditt hotell i Osaka. Bilresan tar en timme. Här kommer du att bo två nätter på Mitsui Garden Hotel Osaka som erbjuder en bekväm vistelse i det urbana hjärtat av denna pulserande stad. Detta moderna hotell har en fantastisk utsikt över Nakanoshimafloden och utstrålar värme och elegans i lika mått. Efter en dag av sightseeing kan du återvända till ett avkopplande bad i det rymliga offentliga badet i japansk stil med utsikt över den lummiga hotellträdgården. Vakna upp till en frukostbuffé med lokala specialiteter från Kyushu samt kontinentala klassiker. På kvällen kan du ta dig till restaurangen Hakata-Ro där autentiska rätter från Kyushu-regionen välkomnar dig med säsongens finaste erbjudanden. Osaka är Japans tredje största stad och har varit hem för handlare och köpmän. Det är också känt för Japans äldsta tempel, Shinto Sumiyoshi-taisha, och det majestätiska Osaka-slottet från 1500-talet.

 

Utflykter:

Osaka-slottet och Abeno Harukas 

Ge dig ut på denna fascinerande tur av de ikoniska attraktionerna i denna vidsträckta metropol. Promenera runt det ståtliga Osaka-slottet med dess majestätiska stenmurar och vallgravar medan din guide berättar intressanta anekdoter. Njut av den historiska atmosfären i detta berömda slott som har byggts om helt efter andra världskriget för att inkludera moderna bekvämligheter samtidigt som den har behållit sin ursprungliga fasad. Efter att ha utforskat slottet och dess marker, beger du dig till Abeno Harukas skyskrapa, Japans högsta byggnad på en höjd av 300 m. Njut av 360 graders utsikt över staden från observationsdäcken som är utspridda över de tre översta våningarna i byggnaden. 

Halvdag; Tid: 09.30/13.30; Längd: 4 timmar; Lätt fysiskt krävande. 

 

Kulinarisk rundtur i Osaka 

Upptäck de gastronomiska nöjena i denna pulserande metropol, ofta kallad för Japans mathuvudstad. Följ med din guide och använd kollektivtrafiken för att nå matdistrikten Shinsekai eller Dotonbori. Gå ner för gågator som kantas av livliga restauranger och barer. Från ramen-barer till restauranger, se de platser som mest besöks av lokalbefolkningen. Prova en rad lokala snacks inklusive takoyaki eller stekt bläckfisk och okonomiyaki, en typ av välsmakande pannkaka. Få en smak av kushikatsu eller grillade kött och grönsaker och njut av en uppfriskande drink. Du kan också be din guide att stanna till vid en traditionell izakaya-bar eller någon av de typiska lokala tillhållen innan det är dags att gå tillbaka.

Längd: Halvdag; Starttid: 11.30/17.00; Privat aktivitet; Delad transport; Provsmakningar ingår; Lätt fysiskt krävande; Inträdesavgifter ingår; Denna rundtur involverar användning av kollektivtrafik; Hotellhämtning och avlämning är i Dotonbori eller Shinsekai-området; Observera att denna gatumatstur inte är lämplig för personer med matallergier eller strikta kostkrav. 

Dag 14-16: Hakone

Idag fortsätter resan vidare till Hakone. Du blir hämtad på hotellet och körd till Osakas tågstation i en privat taxi. Där går du ombord på ditt Shinkansen-tåg från Shin Osaka till Odawara Hakone. Tågresan tar två och en halvtimme. Din japansktalande chaufför möter dig på Odawara Hakone tågstation och kör dig till ditt hotell för de kommande två nätterna, Susukinohara Ichinoyu Ryokan. Hotellet ligger i Sengokuhara Onsen-distriktet i Hakone, en kort promenad från Hakone Botanical Garden of Wetlands och Hakone Lalique Museum. Njut av rummen som är inredda i typisk japansk minimalistisk stil med låga sängar och eleganta möbler med utsikt över bergen genom fönstret. Koppla av med ett bad i det varma källbadet som har utsikt över en grönskande stenträdgård. Njut av en asiatisk frukost och läckra japanska rätter i restaurangen med utsikt över de lummiga omgivningarna. Hakone definierar den ikoniska bilden av Japan – med den majestätiska bakgrunden av berget Fujiyama när det reser sig ur barrskogstäckta bergssidor, sjöar och varma källor (onsen).

 

Utflykt:

Hakone Travel Pass (endast biljetter)

Njut av din resa till Hakone med det bekväma och ekonomiska Hakone Freepass. Detta pass ger dig obegränsad tillgång till åtta olika transportsystem i området, såsom Hakone Tozan Line och Hakone Ropeway, vilket ger dig friheten att utforska Hakone grundligt. Mot en extra kostnad och med platsreservation kan du även använda panoramatåget e-Romance Car. (Reseledare och entréavgifter ingår inte.)

Dag 16: Hakone-Tokyo/Hemresa

Ditt äventyr i Japan närmar sig sitt slut och idag fortsätter resan tillbaka till Tokyo. Din japansktalande chaufför möter dig på ditt hotell och kör dig till Odawara Hakone tågstation. Där går du ombord på ditt Shinkansen-tåg från Odawara Hakone till Tokyo. Tågresan tar en halvtimme. Därefter tar du tåget till Narita flygplats som tar en timme. 

Dag 16: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Japan anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

16 dagar från 97.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  97.000* kr när 2 personer reser tillsammans


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Tokyo tur/retur
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • 4 övernattningar på Hotel Gracery Shinjuku (Superior Double Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Hotel Vista Kanazawa (Superior Double Room) inkl. frukost
 • 4 övernattningar på Noko Roxy Kyoto (House King Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Mitsui Garden Hotel Osaka (Moderate Queen Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Susukinohara Ichinoyu Ryokan (Japanese Western Room) inkl. halvpension
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Ev. tillägg
 • Uppgradering till business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och ev. turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vietnam: Legendariska landskap

Vietnam: Legendariska landskap

 • Unika kulturella upplevelser
 • Segling i Halong Bay
 • Massor av unika upplevelser

20 dagar från 69.500 kr per person

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

 • Teplantager och vandring
 • Privat safari och kultur
 • Unika upplevelser

17 dagar från 76.000 kr per person

Japans dolda skatter

Japans dolda skatter

 • Unik privat rundresa av hög standard
 • Fantastiska upplevelser och boenden
 • Rundresa med tåg bl.a Shinkansen

17 dagar från 145.000 kr per person

Japans samurajhistoria, kultur och kök

Japans samurajhistoria, kultur och kök

 • Upptäck det spektakulära och fantastiska Tokyo
 • Tempel i Kyoto och streetfood i Osaka
 • Kom nära samurajer, sumobrottare och mangakultur

16 dagar från 97.000 kr per person

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

Klassiska Kambodja

 • Utforska den charmiga huvudstaden Phnom Penh
 • Res i Khmer-rikets fotspår  
 • Upplev det fascinerande och äventyrliga Angkor Wat

9 dagar från 26.100 kr per person

Japans tempel och traditioner

Japans tempel och traditioner

 • Utforska pulserande Tokyo & historiska Kyoto
 • Övernatta i ett traditionellt munkkloster
 • Smaka på Osakas lokala delikatesser

15 dagar från 46.500 kr per person

Klassiska Japan - Tokyo och Kyoto

Klassiska Japan - Tokyo och Kyoto

 • Storstaden Tokyo
 • Tempel, mat och kultur
 • Kjejsarstaden Kyoto

9 dagar från 51.000 kr per person