0775-888 088 FÅ OFFERT
Kenyas gömda pärlor

Kenyas gömda pärlor

Upplev det fascinerande Kenya i både de välkända och mindre kända nationalparkerna. Njut av utsikten över Masai Maras långsträckta grässlätter och upplev spänningen att vara ett med naturen, där djuren strövar fritt. Möt stora flockar elefanter i Meru och låt dig överväldigas av det stora utbudet av vilda djur i Ol Pejetas skyddade naturreservat.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

13 dagar från 49.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Kenyas gömda pärlor

Kenyas gömda pärlor. Denna 13-dagars resa börjar i Kenyas färgglada huvudstad Nairobi, där några spännande upplevelser väntar både i storstaden och i en traditionell Maasai-by. Detta följs av fascinerande safari och naturupplevelser i några av Afrikas bästa och mest skyddade naturreservat. Efter några händelserika och oförglömliga dagar i bushen går resan hem igen via Nairobi. Under hela resan transporteras du privat av våra utvalda chaufförer och kan fokusera på naturen och djuren.

Privat safari i Ol Pejeta

Upplev de hotade noshörningarna i det skyddade reservatet ”The Rhino Sanctuary”. Du kör i ett fyrhjulsdrivet fordon, vilket är ett måste för att komma dit. Här finns en mängd olika djurarter, som buffel, lejon, zebror, geparder, giraffer, leoparder, antiloper, vildsvin och många fler, som alla trivs här under den afrikanska solen. Med kikare kan du se en mångfald av fåglar. Ingenting kan jämföras med den verkliga upplevelsen av att se och höra de många djuren i sitt naturliga inslag.

Meru National Park

Upplev den fantastiska synen av elefanter, flodhästar, bufflar, stora katter och en mängd andra vilda djur på safari i Meru National Park i norra Kenya. Nationalparken korsas av flera floder och skapar en mängd olika ekosystem, inklusive savann och bushland samt träsk och flodskogar. Leta särskilt efter nätgiraffer med deras vackra pälsmönster, Grevys-zebror och oryx, för vilka Meru är känd.

Magiska Masai Mara

Masai Mara är en omfattande savann av gyllene gräsarter med vackra akaciaträd som majestätiskt bryter horisonten här och där. Detta imponerande område är hem för ett stort antal av Afrikas många djurarter. Du kommer att kunna upptäcka geparder, leoparder, lejon, elefanter, giraffer, hyener, Nil-krokodiler, flodhästar och många fler. Upplev det fantastiska landskapet och det exotiska djurlivet i Masai Mara på de bästa safarierna. Genom guidens berättelser får du bakgrund och kunskap om både landskapet och de vilda djuren. Den bästa tiden att upptäcka de många djuren är antingen tidigt på morgonen, när djuren är särskilt aktiva, eller på eftermiddagen, när horisonten lyser i de sena solstrålarna.

Kontakta våra experter för en kostnadsfri offert på din nästa resa till Kenya.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

En resa som erbjuder fantastiska naturupplevelser och ett spännande möte med Kenyas Masai-kultur och många olika vilda djurarter.

Dag 1: Avresa från Sverige mot Kenya

Avresa från Sverige

Dag 2-4: Ankomst Kenya och Nairobi

Din resa börjar i staden Nairobi, som är huvudstaden i Kenya. Staden är Afrikas fjärde största stad och går tillbaka till 1890-talet, då den ursprungligen grundades som en leveransstation för den ugandiska järnvägen. Staden erbjuder färgglada marknader, där tiden nästan har stått stilla, kulturpärlor som Karen Blixens museum. Nairobi är rikt på historisk stamkultur och detta återspeglas i de många konst- och kulturmuseerna som ses runt om i staden. Prova ett av de många autentiska köken som erbjuder färgglada och exotiska rätter som passar alla smaker.

Utflykter

Upplev det sanna Masai-sättet att leva på denna utflykt till en traditionell Masai-by i utkanten av Nairobi. Efter en tidig frukost på hotellet körs du med din engelsktalande guide till byn, där du kommer att välkomnas av Maasai-krigare, varefter du kommer att följa med dem på deras boskap. Här mitt i det kenyanska landskapet kommer du att uppleva en typisk Maasai-ritual vid slakt av nötkreatur. En kort promenad tar dig till byn, som med sina autentiska lera och wattle hyddor ligger vackert i dalen. Njut av traditionella Maasai-danser och sånger som utförs av byens kvinnor och barn innan du erbjuds te av en äldre Maasai-krigare som introducerar dig till Maasai-folks kultur och tro. Du får också chansen att hjälpa till med att bygga en ny mangatattstuga. En lätt Maasai-lunch intas vid den traditionella eldstaden och eftermiddagen används för att göra dina egna Masai-smycken, vilket ger dig ett vackert minne av ditt möte med Masai-folket. (Hel dagsutflykt: Bekväma kläder, vandringsskor / sneakers, solhatt och solskyddsmedel rekommenderas)

Transfer från Nairobi flygplats till ditt hotell

Dag 4-6: Laikipia - Ol Pejeta/Solio

Ol Pejeta i Laikipia är ett privatägt djurreservat vackert beläget vid foten av Aberdaresbergen och med de snötäckta Mount Kenya-bergen i bakgrunden. Området är en favoritplats för en myriad av djurarter, och du har perfekta möjligheter att uppleva Afrikas "Big Five".

Utflykter

Safaris i Ol Pejeta naturreservat
Upplev de hotade noshörningarna i det skyddade reservatet "The Rhino Sanctuary". Du kör i ett fyrhjulsdrivet fordon, vilket är ett måste för att komma dit. Det finns en mängd olika djurarter här, som buffel, lejon, zebror, geparder, giraffer, leoparder, antiloper, vildsvin och många fler, som alla trivs här under den afrikanska solen. Med kikare kan du se en mångfald av fåglar. Ingenting kan jämföras med den verkliga upplevelsen av att se och höra de många djuren i sitt naturliga inslag.

Safarifordon inkl guide
Transport från Nairobi till Laikipia Ol Pejeta / Solio (4-5 timmar)

Dag 6-9: Meru National Park

iKweta Safari Camp: Safaris
Upplev den fantastiska synen av elefanter, flodhästar, bufflar, stora katter och en mängd andra vilda djur på safari i Meru National Park i norra Kenya. Nationalparken korsas av flera floder och skapar en mängd olika ekosystem, inklusive savann och bushland samt träsk och flodskogar. Leta särskilt efter nätgiraffer med deras vackra pälsmönster, Grevys-zebror och oryx, för vilka Meru är känd. Morgonsafari och eftermiddagssafari ger de bästa möjligheterna att upptäcka djur och fåglar, inklusive otaliga exotiska fågelarter som flockar till Meru. Fiska i floden medan grupper av flodhästar letar mat och djuren vilar på flodstranden. Avrunda dagen med en uppfriskande drink utomhus, medan solen går ner i en färgsjö i fjärran.

Safarifordon inkl guide och tracker
Transport till Meru (3-4 timmar)

Dag 9-12: Masai Mara

Det absolut klassiska Kenya väntar på dig. Masai Mara är en omfattande savann av gyllene gräsarter med vackra akaciaträd som majestätiskt bryter horisonten här och där. Detta imponerande område är hem för ett stort antal av Afrikas många djurarter. Du kommer att kunna upptäcka geparder, leoparder, lejon, elefanter, giraffer, hyener, Nil-krokodiler, flodhästar och många fler.

Inkluderade aktiviteter

Tipilikwani: Safaris
Upplev det fantastiska landskapet och det exotiska djurlivet i Masai Mara på de bästa safarierna. Genom guidens berättelser får du bakgrund och kunskap om både landskapet och de vilda djuren. Den bästa tiden att upptäcka de många djuren är antingen tidigt på morgonen, när djuren är särskilt aktiva, eller på eftermiddagen, när horisonten lyser i de sena solstrålarna.

Transport till landningsplatsen
Flyg via Nairobi till Masai Mara (2-3 timmar)
Transport till boende

Dag 12: Nairobi

Det är dags att lämna Kenya för den här tiden och resa hem.

Transport till landningsplatsen
Flyg till Nairobi
Transfer till den internationella flygplatsen

Dag 13: Sverige

Välkommen hem!

Fotogalleri

Prisexempel

13 dagar från 49.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 49.500 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 8.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa Sverige - Nairobi, Kenya i ekonomiklass
 • Flygskatter
 • Privat transfer från Nairobi flygplats till hotell
 • 2 övernattningar i 'standard room' på Macushla house inkl. frukost
 • Privat, guidande chaufför från Nairobi till Laikipia/Ol Pejeta
 • 2 övernattningar i 'Exclusive house' på Pelican House inkl. helpension och safariturer
 • Privat, guidande chaufför från Laikipia/Ol Pejeta till Meru National Park
 • 3 övernattningar i 'classic safari tent' på iKweta Safari Camp inkl. helpension och safariturer
 • Privat transfer från iKweta till Meru National Park Airfield
 • Privat transfer från Masai Mara Airfield till Tipilikwani Mara camp
 • 3 övernattningar i 'luxury tent' på Tipilikwani Mara Camp inkl. helpension och aktiviteter
 • Privat transfer till Masai Mara Airfield
 • Transfer till Nairobi flygplats för hemresa
 • Måltider nämnda i resplanen
 • Flygbiljetter i ekonomiklass:
  Meru - Masai Mara
  Masai Mara - Nairobi
 • Alle nämnda utflykter:
  Nairobi: The Maasai Way, En dag i en lokal by
  Laikipia-Ol Pejeta/Solio: Safari i Solio Ranch
  Meru National Park: Utflykter på iKweta Safari Camp
  Masai Mara: Tipilikwani: Safaris
 • Inträden till nationalparker och reservat
 • Skatter och avgifter
 • Välkomstpaket med alla viktiga dokument och information om arrangemangen.
 • MyPlanet Concierge service - 24 timmars support under resan
 • Full CO2 kompensation
Tillägg
 • Uppgradering till Business class
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Rwanda och Kenya: Gorillor och safari

Rwanda och Kenya: Gorillor och safari

 • Gorilla-trekking i Rwanda
 • Gå i Karen Blixens historiska fotspår
 • The Big Five safari i Kenya

12 dagar från 89.100 kr per person

Kenyas gömda pärlor

Kenyas gömda pärlor

 • Storstaden Nairobi
 • Unik safari i Masai Mara & Ol Pejeta
 • Privat transport och unika upplevelser

13 dagar från 49.500 kr per person

Resa till Kenya

Safari och strandliv i Kenya

 • Safari i Masai Mara
 • Unika upplevelser
 • Sol och bad vid kusten

14 dagar från 49.500 kr per person

Resa till Kenya och Seychellerna

Exklusiv safari i Kenya och ö-paradis på Seychellerna

 • Safari i världsklass
 • Besök Nairobi
 • Sol och bad på Seychellerna 

17 dagar från 148.500 kr per person