0775-888 088 FÅ OFFERT
Klassiska Japan - Tokyo och Kyoto

Klassiska Japan - Tokyo och Kyoto

Denna resa till Japan bjuder på storstaden Tokyo och den antika kejserliga staden Kyoto. Här kommer du att uppleva allt från blinkande neonljus, skyskrapor, japansk popkultur, färgstark underhållningskultur över fantastisk shopping och matkonst till forntida tempel, kejserliga palats och snyggt anlagda japanska trädgårdar.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

 

9 dagar från 51.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Klassiska Japan – Tokyo och Kyoto

Klassiska Japan – Tokyo och Kyoto. På denna 8-dagars resa till Japan väntar det bästa av Japans klassiker i Tokyo och Kyoto dig. Se fram emot glittrande skyskrapor, spektakulär storstadsarkitektur, japansk underhållningskultur, fashionabel shopping till fascinerande tempel, kejserliga palats och fantastiska matupplevelser. Japan och japansk kultur har så mycket att erbjuda och på denna resa får du ett brett intryck av det fascinerande landet.

Denna resa till Japan bjuder på storstaden Tokyo och den antika kejserliga staden Kyoto. Här kommer du att uppleva allt från blinkande neonljus, skyskrapor, japansk popkultur, färgstark underhållningskultur över fantastisk shopping och matkonst till forntida tempel, kejserliga palats och snyggt anlagda japanska trädgårdar.

Tokyo

Tokyo är ett verkligt bombardemang av alla sinnen och i alla avseenden en helt extraordinär metropol. Med en fascinerande blandning av modern design, sprudlande kreativitet och forntida kultur, är nutiden och det förflutna kopplade varje dag. Här är neonbelysta skyskrapor och gamla Shinto-helgedomar närmast sida vid sida. Tokyos berömda popkultur, tecknad film och animationsindustri (manga och anime), det pulserande färgglada modet och fantastisk gastronomi har tagits över hela världen härifrån. Ingen annan stad i världen har så många Michelin-restauranger som Tokyo.

Shinkansen

Självklart reser du med det berömda höghastighetståget Shinkansen, som tar dig från Tokyo till den gamla kejsarstaden Kyoto.

Kyoto

Staden är symbolen för japansk kultur och tradition och har inte mindre än 17 platser på UNESCO: s världsarvslista. Besök olika antika helgedomar, njut av en matcha i Kyotos lugna tehus, koppla av på en tatamimatta i ett av de minimalistiska rummen i de traditionella vandrarhemens ryokaner eller prova en konversation med en riktig geisha. Alla dessa fantastiska upplevelser finns över hela Kyoto och bidrar till en oöverträffad fascinerande atmosfär från en svunnen tid. Den tidigare huvudstaden är också en av de bäst bevarade städerna i Japan och lockar med sin charm tusentals besökare från alla hörn av världen.

Läs mer om resan i dag-för-dag programmet längre ner.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Se fram emot spännande dagar i den moderna och samtidigt traditionella huvudstaden Tokyo samt till dagar från en svunnen tid i den kejserliga staden Kyoto.

Dag 1: Avresa från Sverige till Japan

Flyg från Sverige till Tokyo

Dag 2-5: Tokyo

Tokyo är ett verkligt bombardemang av alla sinnen och i alla avseenden en helt extraordinär metropol. Med en fascinerande blandning av modern design, sprudlande kreativitet och forntida kultur, är nutiden och det förflutna kopplade varje dag. Här är neonbelysta skyskrapor och gamla Shinto-helgedomar närmast sida vid sida. Tokyos berömda popkultur, tecknad film och animationsindustri (manga och anime), det pulserande färgglada modet och fantastisk gastronomi har tagits över hela världen härifrån. Ingen annan stad i världen har så många Michelin-restauranger som Tokyo. Från enkla nudelsoppor som serveras i en liten gatubar till färsk gourmet-sushi på en exklusiv restaurang kännetecknas Tokyo-köket av spetskompetens, vilket också har gett japansk matkultur en plats på UNESCO: s världsarvslista. I denna fascinerande stad har du tre nätter på det moderna Washington Hotel Shinjuku, som förutom ett centralt läge när det gäller shopping och upplevelser också erbjuder 5 underbara restauranger.

Utflykter

Traditionella Tokyo:
Tillsammans med din lokala guide kommer du att uppleva några av Tokyos mest ikoniska sevärdheter.
Dagen börjar med en resa till Asakusa, som är ett av de äldsta distrikten i Tokyo. Här finns en atmosfär från en svunnen tid, även kallad ”Shitamachi” bland japanerna. Besök det vackra buddhistiska Sensoji-templet, Tokyos äldsta tempel. På den närliggande gatan Nakamise kan du smaka traditionella japanska snacks efter eget val. Spektakulär och modern arkitektur väntar på dig i distriktet Omotesando, där också stora exklusiva butiker ligger sida vid sida. Härifrån tar guiden dig till den berömda Meiji-helgedomen, som ursprungligen byggdes i kejsarens Meijis anda 1920. Helgedomen ligger i en skog med 365 skogar och beror på sin historia och vackra läge en favoritplats för traditionella bröllopsceremonier.

Flyg från Sverige till Japan
Gemensam transfer från flygplatsen till hotellet

Dag 5-9: Kyoto

Dagen börjar med det berömda höghastighetståget Shinkansen, som tar dig från Tokyo till den gamla kejsarstaden Kyoto.
Staden är symbolen för japansk kultur och tradition och har inte mindre än 17 platser på UNESCO: s världsarvslista. Besök olika antika helgedomar, njut av en matcha i Kyotos lugna tehus, koppla av på en tatamimatta i ett av de minimalistiska rummen i de traditionella vandrarhemens ryokaner eller prova en konversation med en riktig geisha. Alla dessa fantastiska upplevelser finns över hela Kyoto och bidrar till en oöverträffad fascinerande atmosfär från en svunnen tid. Den tidigare huvudstaden är också en av de bäst bevarade städerna i Japan och lockar med sin charm tusentals besökare från alla hörn av världen. Kyoto fungerade som kejsarbostad och officiell bostad från slutet av 600-talet till 1600-talet och har därför en speciell plats i det japanska samhället idag. I denna fantastiska stad har du 4 nätter på Oriental Hotel Kyoto Rokujo, som ligger nära populära attraktioner som Nishi Hoganji Temple. Hotellet har en härlig välkomnande atmosfär med sitt engagemang för te-trädgårdskulturen.

Utflykter

Kyotos Highlights:
På denna halvdagstur med din egen guide kommer du att uppleva flera av de fascinerande platserna som finns på UNESCO: s världsarvslista. Upplev den berömda Golden Pavilion, även känd som Kinkakuhi Temple, där den japanska linjalen Ashikaga Yoshimitsu bodde på 1300-talet. Denna otroligt vackra plats har använts som ett buddhisttempel sedan hans död. Härifrån går du till de tjocka väggarna och de snyggt anlagda trädgårdarna från Nijo-slottet från 1500-talet. Som en magnifik representation av Edo-perioden kommer du att se den extraordinära arkitekturen med detaljerade skjutdörrar och "nattergale" plankgolv, som varningsvis knakar vid varje steg. I slutet av dagens utflykt besöker du Nishiki Market, där du kan få traditionella japanska specialiteter för alla smaker på de otaliga inbjudande matstånden.
(Utflykten äger rum med kollektivtrafik och engelsktalande guide)

Japansk matlagning
Det Japanska köket har tagits med på UNESCO: s världsarvslista och med goda skäl. Speciella ingredienser och mästerliga tekniker är grundläggande för japansk matkonst. Du kommer att få en god känsla för den japanska konsten på denna matlagningskurs med få deltagare och din egen kock. Under experthandledning kommer du bl.a. lära dig att laga mat i bento-stil. Du kommer också att prova på Kyotos mest populära maträtt Shokado Bento, som är en utsökt kombination av tempura, misosoppa, vårrullar, kycklingteriyaki, sesam- och spenatsallad samt sushi. Det slutar naturligtvis med en bento-låda enligt din egen design.

Transfer från hotellet till Tokyos tågstation på egen hand
Höghastighetståg (Shinkansen) från Tokyos tågstation till Kyotos tågstation
Transfer från Kyotos tågstation till hotellet
Transfer från hotellet till Kansai Airport
Flyg från Japan till Sverige

Dag 9: Avresa från Japan till Sverige

Välkomna hem igen!

Fotogalleri

Prisexempel

9 dagar från 51.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  51.000* kr när 2 personer reser tillsammans


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flygresa Skandinavien - Japan t/r.
 • Flygskatter
 • 3 övernattningar i Standard Double Room på Washington Hotel Shinjuku, inkl. frukost
 • 4 övernattningar i Standard Twin på Oriental Hotel Kyoto Rokujo, inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter enligt resplan
 • Transfers och transport enligt resplan
 • 24 timmars Concierge Service
 • Full CO2-kompensation

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Japans dolda skatter

Japans dolda skatter

 • Unik privat rundresa av hög standard
 • Fantastiska upplevelser och boenden
 • Rundresa med tåg bl.a Shinkansen

17 dagar från 145.000 kr per person

Japans samurajhistoria, kultur och kök

Japans samurajhistoria, kultur och kök

 • Upptäck det spektakulära och fantastiska Tokyo
 • Tempel i Kyoto och streetfood i Osaka
 • Kom nära samurajer, sumobrottare och mangakultur

16 dagar från 97.000 kr per person

Japans tempel och traditioner

Japans tempel och traditioner

 • Utforska pulserande Tokyo & historiska Kyoto
 • Övernatta i ett traditionellt munkkloster
 • Smaka på Osakas lokala delikatesser

15 dagar från 46.500 kr per person

Klassiska Japan - Tokyo och Kyoto

Klassiska Japan - Tokyo och Kyoto

 • Storstaden Tokyo
 • Tempel, mat och kultur
 • Kjejsarstaden Kyoto

9 dagar från 51.000 kr per person