0775-888 088 FÅ OFFERT
Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

Klassiska Kambodja

Denna resa till Kambodja är den perfekta introduktionen till landets historia och kulturarv, där du kommer att besöka huvudstaden Phnom Penh och Siem Reap med det ikoniska Angkor Wat. 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

9 dagar från 26.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Klassiska Kambodja. Denna härliga resa runt det historiska Kambodja är den perfekta introduktionen till det rika kulturarvet i det sydostasiatiska landet.

Phnom Penh

Klasiska Kambodja startar i huvudstaden Phnom Penh. Här kommer du att uppleva en spännande och charmig blandning av dåtid och   nutid mellan de klassiska byggnaderna från tiden då Kambodja var en del av Franska Indokina, den pulserande och mysiga flodbanken vid Mekong och de fina gatorna fyllda med kaféer. Phnom Penh är den spännande, kulturellt rika metropolen, där sevärdheterna är otaliga. Staden är även den ideala utgångspunkten till att besöka till exempel Udon, där du kommer att uppleva den imponerande Khmer-arkitekturen, de uråldriga pagodorna och det kambodjanska landskapet. Du kan även bekanta dig med det mörkaste kapitlet i landets historia om du besöker Cheung Ek. Här utspelade sig de ofattbara fasorna under de Röda Khmerernas och ledaren Pol Pots grymma regim, som senare skildrades i den dramatiska filmen ”The Killing Fields”.

Angkor Wat & Siem Reap

Den absoluta höjdpunkten på varje resa till Kambodja är det enastående tempelkomplexet Angkor Wat vid Siem Reap som är nästa stopp på din resa. Här kommer du att uppleva de otroliga templen, de spektakulära tornen och de omfattande gallerierna i den klassiska Khmer-arkitekturen – Angkor Wat-stilen- som har gett namn åt hela komplexet. Under vägens gång möts du av otaliga reliefer och prydnadsföremål om återger religiösa berättelser med godhjärtade gudomliga demoner och nymfer. Vid soluppgång och solnedgång kan du uppleva de vackra reflektionerna av templerna i de närliggande poolerna. Det var de franska kolonialisterna som upptäckte Angkor Wat på slutet av 1800-talet och initierade den restaurering som bland annat ledde till att den 1992 blev inskriven på UNESCOs världsarvslista.

 

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Resan dag för dag

Denna resa till Kambodja är den perfekta introduktionen till landets historia och kulturarv, där du kommer att besöka huvudstaden Phnom Penh och Siem Reap med det ikoniska Angkor Wat. 

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Kambodjas huvudstad, Phnom Penh.

Dag 2–5: Phnom Penh

Vid ankomsten till Phnom Penh blir du mött av vår lokala representant som hjälper till med inreseformaliteterna och ordnar transporten till ditt hotell de tre första nätterna, det vackra och romantiska Villa Langka. Det charmiga boutiquehotellet ligger centralt beläget i hjärtat av Phnom Penh, och är därför mycket nära till affärer, restauranger och sevärdheter. Ditt mysiga rum är inrett i traditionell kambodjansk Khmer-stil och rymmer alla moderna bekvämligheter. Efter en dag med att utforska den spännande staden, kan du koppla av vid poolen, som är omgiven av den frodiga trädgården. Här på terrassen kan du även njuta av de färska och smakrika rätterna från Khmer-köket, eller smaka på läckra drinkar från poolbaren. Phnom Penh bjuder på en berusande blandning av hektiskt stadsliv och en äkta, kulturell upplevelse. Staden, tidigare känd som Asiens Pärla, led fruktansvärt under de Röda Khmerernas brutala styra på slutet av 70-talet. Trots detta, kan du fortfarande finna minnen från stadens gyllene era runt varje gathörn, som det kungliga slottets glänsande spiror, de vänliga munkarna i sina saffransfärgade kläder och det pittoreska hamnområdet med svunna tiders arkitektoniska pärlor. Phnom Penh har rest sig från askan som den legendariska Fenixfågeln under de senaste decennierna och har blivit en harmonisk blandning av dåtid och nutid. 

 

Utflykter:

Halvdagstur till Phnom Udong
På denna tur besöker du Udong, den tidigare huvudstaden mellan 1618-1866, där den imponerande Khmer-arkitekturen har sitt ursprung. Ruinerna är utspridda över två kullar, där du hittar resterna av byggnader, stupatempel och ruinerna av Ta San-moskén. Runt området finns mindre, men intakta, pagodor, flera tempel och Buddhastatyer. 

Halvdagstur till The Killing Fields
Cheung Ek, som ligger 17 km från Phnom Penh, blev berömd med filmen ”The Killing Fields”, som är en dramatisk skildring av de ofattbara fasorna som utspelade sig här. Ett stort minnesmärke har rests till minne av de 17 000 kambodjaner som omkom på platsen under de Röda Khmerernas ledare Pol Pots regeringstid. Minnesmärket med de jordiska resterna och massgravar utspridda över hela området, är en resa in i Kambodjas historia under de Röda Khmerernas grymma regim, och du kommer att få en inblick i kambodjanernas kamp. 

Phnom Penhs höjdpunkter
Upplev de finaste exemplaren av Khmer-arkitekturen på denna fantastiska stadstur. Det kungliga palatset är en magnifik byggnad som är residens för Kambodjas kung Sihamoni. På södra sidan av palatset ligger Silverpagodan, vars namn beskriver det fristående templet exakt, eftersom den är byggd med 5329 brickor i rent silver. Du går vidare till det buddhistiska templet Wat Preah Keo Morokat, som är centrum för de kungliga ceremonierna. Du kan även besöka Nationalmuseet, som rymmer många fascinerande och historiska reliker, och kung Ang Doungs stupa, som är begravningsplatsen för kung Norodom Sihanouk, 1900-talets monark.

Dag 5–8: Siem Reap

Idag går resan vidare norrut. Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen, där flyget avgår mot Siem Reap. Vid ankomsten möts du av vår lokala representant som ordnar privat transport vidare till ditt hotell, Viroth’s Hotel, där du kommer att bo de kommande tre nätterna. Det stilrena hotellet ligger i hjärtat av Siem Reaps pulserande Wat Bo-distrikt, som bland annat rymmer den berömda Pub Street. Ditt rum är rymligt och inrett i en modern design, och du har en egen balkong med utsikt över poolområdet. På hotellet kan du unna dig själv på spat eller ta ett uppfriskande dopp. På restaurangen kan du njuta av traditionella och internationella rätter, eller reflektera över dagens upplevelser med en drink i handen från baren. Siem Reap är den perfekta basen för att besöka det världsberömda Angkor Wat tempelkomplexet. Den fascinerande och välbevarade Khmer-arkitekturen är inskriven på UNESCOs världsarvslista. Namnet på staden kan direkt översättas till “Siams nederlag”, och syftar på ett hundraårigt gammalt blodbad, som du hittar avbildad i tusentals reliefer och stenfigurer. Siem Reap var en blygsam by tills fransmännen upptäckte templet på 1800-talet. Idag är stadskärnan held modern med modebutiker, spabad vid floden och läckra matställen längs kullerstensgatorna som anlades under den franska kolonialtiden. 

 

Utflykter:

Privat tur till Angkors tempel
Upptäck de anmärkningsvärda templen i den enastående Angkor Archaeological Park på denna privata tur. Njut av den vackra utsikten över tempelkomplexet som består av fem spektakulära torn och omfattande gallerier. Gå upp till det imponerande Angkor Wat templet och se de fina exemplaren av Khmer-arkitektur som går tillbaka till 1100-talet. Vid soluppgång och solnedgång kan du se den nästan surrealistiska reflektionen av templet i den närliggande vattenbassängen. Efter att ha utforskat det magnifika templet, går turen vidare till den muromgärdade staden Angkor Thom, där du finner det vackra Bayon-templet och många andra monument. Därifrån fortsätter du vidare till Ta Phrom-templet, som med sitt avskilda läge mellan fikonträd och bomullsbuskar kallas för djungeltemplet. Här kan du ta några fantastiska bilder av de uråldriga ruinerna som är så karakteristiska för träden som växer ur dem. 

Privat heldagstur från kl. 07:00 med transport. Lätt fysiskt krävande. 

Besök Banteay Srei helt ostört
Här kommer du att uppleva Khmer-konstens juvel. Det är en av Angkors arkitektoniska höjdpunkter, det magnifika sandstenstemplet Banteay Srei, som är så välbevarat att det ger en en god förståelse av kulturen och traditionerna i Angkor-civilisationen. Turen startar tidigt med transport till Banteay Srei, som är byggd på 900-talet och tillägnad hindu guden Shiva. Efter besöket väntar frukost på Prasat Banteay Srei Restaurant, som ligger innanför tempelkomplexet. Du besöker även Banteay Samre, som är en miniatyr av ett hinduiskt tempelkomplex från 1100-talet. 

Privat halvdagstur från 06:30 med transport. Lätt fysiskt krävande.

Dag 8: Siem Reap

Resan i Kambodja närmar sig sitt slut. Du blir hämtad på Viroth’s Hotel och har privat transport till flygplatsen. 

Dag 9: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Kambodja anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

9 dagar från 26.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 26.100 kr per person vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 10.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Phnom Penh och retur från Siem Reap
 • Alla flygplatsskatter & ev. avgifter
 • 3 övernattningar på Villa Langka (Deluxe room) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Viroth’s Hotel (Deluxe Pool View) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Uppgradering till Business class på flyget
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vietnam: Legendariska landskap

Vietnam: Legendariska landskap

 • Unika kulturella upplevelser
 • Segling i Halong Bay
 • Massor av unika upplevelser

20 dagar från 69.500 kr per person

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

 • Teplantager och vandring
 • Privat safari och kultur
 • Unika upplevelser

17 dagar från 76.000 kr per person

Japans dolda skatter

Japans dolda skatter

 • Unik privat rundresa av hög standard
 • Fantastiska upplevelser och boenden
 • Rundresa med tåg bl.a Shinkansen

17 dagar från 145.000 kr per person

Japans samurajhistoria, kultur och kök

Japans samurajhistoria, kultur och kök

 • Upptäck det spektakulära och fantastiska Tokyo
 • Tempel i Kyoto och streetfood i Osaka
 • Kom nära samurajer, sumobrottare och mangakultur

16 dagar från 97.000 kr per person

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

 • Upplev dåtid och nutid i Sydostasiens metropoler 
 •  Bo ombord på en klassisk junk i Halong Bay
 •  Utforska det magnifika Angkor Wat

18 dagar från 59.400 kr per person

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

Klassiska Kambodja

 • Utforska den charmiga huvudstaden Phnom Penh
 • Res i Khmer-rikets fotspår  
 • Upplev det fascinerande och äventyrliga Angkor Wat

9 dagar från 26.100 kr per person

Japans tempel och traditioner

Japans tempel och traditioner

 • Utforska pulserande Tokyo & historiska Kyoto
 • Övernatta i ett traditionellt munkkloster
 • Smaka på Osakas lokala delikatesser

15 dagar från 46.500 kr per person

halong bay

Äventyr i Vietnam och Kambodja

 • Upplev historien i Hanoi och Phnom Penh
 • Segla med traditionell junk på Ha Long Bay
 • Flytande småbyar och tempel vid Angkor Wat

18 dagar från 62.000 kr per person