0775-888 088 FÅ OFFERT
Nordvästra USA och Kanada i bil

Nordvästra USA och Kanada i bil

En spännande roadtrip i nordvästra USA och Kanada med imponerande nationalparker och vackra städer.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 40.410 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Nordvästra USA och Kanada i bil

Nordvästra USA och Kanada i bil är en kör-själv resa där du kan förvänta dig att uppleva storslagen natur. Du kombinerar det nordvästra hörnet av USA och västra Kanada och har möjlighet att utforska både imponerande nationalparker och vackra städer.

Jasper, Banff, Yellowstone och Klippiga bergen
Turen bjuder på några av Nordamerikas mest spektakulära nationalparker, såsom Jasper och Banff i Kanada. Karga klippor, smaragdgröna fjällsjöar och snötäckta berg väntar på att utforskas.

Rutten leder också till USA:s äldsta nationalpark; Yellowstone. Nationalparken är känd för sina varma källor, gejsrar, björnar och bison som lever vilt i området. Den vackra naturen och ett rikt djurliv i Klippiga bergen står i skarp kontrast till de stora städerna.

Storstäder
Seattle ligger på Puget Sound, och är utan tvekan en av USA: s mest vackert belägna städer. Upplev denna trevliga stad under en promenad genom stadens gator eller ovanifrån under ett besök till stadens landmärke, Space Needle. Vancouver, som också är med på listan över stora städer, får du möjlighet att uppleva längs vägen. Staden överträffar, om möjligt, Seattle med sitt vackra läge. Skyskrapor tornar upp längs havet medan skyhöga snöklädda berg stiger bakom staden.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

En spännande roadtrip i nordvästra USA och Kanada med imponerande nationalparker och vackra städer.

Dag 1: Ankomst till Seattle

Vid ankomsten till Seattle hämtar du ut bilen på flygplatsen och beger dig till hotellet. Använd resten av dagen till att njuta av den trevliga staden. Från 185 meter höga landmärke Space Needle, byggd för 1962 världsutställningen, får du en överblick av staden och dess vackra läge. I området runt Space Needle hittar du också flera bra museer. En av dem är Museum Experience Music Project, där du bland annat kan se utställningen av Jimi Hendrix. Ett annat sevärt museum är Seattle Science Museum, som är den första i sitt slag i världen. Inget besök i Seattle är komplett utan ett besök i Pike Street Market, stadens berömda fiskmarknad.

Dag 2-3: Vancouver

Dagen efter det att du anländer till USA, lämnar du landet igen. Åtminstone för en stund. Turen går nu från Seattle och norrut över gränsen till Vancouver i Kanada. En fin körsträcka väntar under dagen och ni ankommer till Vanvouver på eftermiddagen. Vancouver är beläget mellan Fraser River Delta med majestätiska bergstoppar i norr och havet i väster. Passa gärna på att testa Hop-on, Hop-off bussarna i staden. Ett perfekt sätt att se staden på. Förboka gärna detta pass, prata med er resesäljare.

Vancouver är en mångkulturell stad som består av många olika etniska stadsdelar, var och en med sina hjärtan och unika charm. Här kan du se fram emot matupplevelser från hela världen.

Besök gärna Seattles berömda och alltid livliga livsmedelsmarknaden; Pike Place Market. Marknaden under Granville Bridge på Granville Island är också värt ett besök. Njut av en promenad i Stanley Park, där tvättbjörn, sköldpaddor, skunkar och ankor håller till i Lost Lagoon. Här får du ett gratis zoo mitt i Vancouver.

Distans: ca 250 km

Dag 4: Kamloops

Du lämnar Vancouver bakom dig och fortsätter din resa österut. En del av sträckan följer Fraser River och det rekommenderas att göra ett stopp vid Hell Gate. Floden är strax över 36 meter bred och gapet är 180 meter djupt. Strömmarna är starka och vattnet rusar med en hastighet på åtta meter per sekund. Du kan uppleva kraften i naturen på nära håll på en rundtur i Hells Gate Airtram, som är en linbana som tar dig bortom Fraser Canyon. Efter en dag av många goda naturupplevelser anländer du sent på dagen till Kamloops, där du övernattar.

Distans: ca 430 km (via River Canyon)

Dag 5: Jasper National Park

Från Kamloops går resan mot Jasper, längs Yellow Highway. Längs vägen kör du bland annat förbi Mount Robson. Med sina imponerande 4000 meters höjd är detta det högsta berget i de kanadensiska Klippiga bergen. I Klippiga bergen är inte bara berg som imponerar. Även sjöarna är en historia i sig och denna dag kan du till exempel njuta av de vackra färgerna på sjöarna Pyramid och Maligne. Eller varför inte ta en tur med kanot på sjöarna?
Denna natt du stannar i Jasper.

Distans: ca 440 km

Dag 6: Banff National Park

På dagens körschema ligger en av turens vackraste sträckor: Icefield Parkway. Icefield Parkway förbinder nationalparkerna Jasper och Banff och sträckan räknas som den vackraste vägsträckan i Klippiga bergen. Därför är det en god idé att avsätta gott om tid för dagens etapp och njuta av den storslagna naturen. Stanna gärna vid Athabasca Falls och Athabasca Glacier och ta en tur med en specialbyggd buss. Glöm inte att stanna vid de smaragdfärgade sjöarna i Lake Louise och Moraine Lake längs vägen. Här finns det möjlighet att paddla kanot.
Övernattning sker i Canmore, strax söder om Banff.

Distans: ca 290 km

Dag 7: Calgary

Dagens etapp är en av de kortare, så ta dig tid att utforska Banff innan du beger dig mot Calgary. Börja gärna dagen med en tidig promenad ner till stadens golfbana där rådjuren ofta samlas i den tidiga gryningen. Calgary var värd för vinter-OS 1988 och staden är nu ett av Kanadas mest snabbast växande städer. I den västra delen av staden hittar du tidigare OS-området Winsport´s Canada Olympic Park. Här kan du prova olika utomhusaktiviteter; mountainbike, zipline eller sommar-bob. Du kan också utforska centrala Calgary, där du hittar intressant arkitektur, ett rikt kulturliv och bra restauranger. Du bor på hotell i Calgary.

Distans: ca 130 km

Dag 8: Kalispell

Du lämnar storstaden bakom dig och beger dig ut i den vilda kanadensiska vildmarken. Du kör söderut från Calgary och mot den vackra Waterton Lakes National Park. Nationalparken gränsar till Glaicier National Park i Montana på den amerikanska sidan av gränsen. Dagens etapp erbjuder gott om bergslandskap och spektakulära vyer, så ha kameran redo längs vägen!
Du övernattar i staden Kalispell i norra Montana.

Distans: ca 460 km

Dag 9: Yellowstone National Park

Idag väntar en av turens absoluta höjdpunkter; Yellowstone National Park. Nationalparken är USA:s äldsta och erbjuder storslagen natur och ett fantastiskt djurliv. Bisonoxen, som lever fritt i detta område, har nästan blivit en symbol för Yellowstone. Men vargar, björnar och älg lever också här. Yellowstone erbjuder orörda öppna landskap och mer än 1500 km vandringsleder som leder dig runt i det förtrollande landskapet. Ta gärna vägen förbi gejsern Old Faithful, som skickar kokande vatten 60 meter vertikalt i luften. Geysern är en imponerande syn och parkens populäraste attraktion.
Du övernattar på hotell i Yellowstone.

Distans: ca 600 km

Dag 10: Jackson Hole

Dagens resa från Yellowstone till staden Jackson Hole tar dig genom ännu en magnifik nationalpark: Grand Teton. Sträckan bjuder på en fantastisk utsikt över Grand Teton bergskedjan, en 65 km lång bergskedja av robusta och ofta snötäckta bergstoppar. Högsta bergstoppen är en imponerande syn med sina nästan 4200 meter. Du tillbringar natten på hotell i staden Jackson Hole, som ligger strax söder om Grand Teton National Park.

Distans: ca 200 km

Dag 11: Twin Falls

Du lämnar Grand Teton bakom dig och kör till Twin Falls i delstaten Idaho. Längs vägen passerar du Craters of the Moon National Monument, ett spektakulärt vulkaniskt landskapet. Platsen är en av de platser i USA där landskapet vittnar om vulkanisk aktivitet. Innan du är framme i Twin Falls, där du ska bo, kommer du att passera Shoshone Falls. Den stora vattenfall är en imponerande syn och du kommer snart att förstå varför det är känt som West Niagara Falls.

Distans: ca 430 km

Dag 12: Pendleton

Den första sträckan av dagens etapp går genom Boise National Forest mot staden Boise, som är huvudstad i Idaho. I slutet av dagen kommer ni fram till Pendleton, staden där du ska bo. Pendleton är känd för sin årliga rodeo, Pendleton Roundup Rodeo. Rodeon hålls årligen i september och då beräknas det komma upp mot 50.000 personer till staden.

Distans: ca 560 km

Dag 13: Yakima

Idag lämnar ni Idaho och kommer tillbaka till delstaten Washington där ni började er roadtrip. Men innan ni avslutar helt och hållet väntar ett spännande besök i staden Yakima. Yakima och det kringliggande området är mest känt för lantbruk vilket är mycket tydligt när ni kör genom Yakima Valley. Här sträcker sig fälten så långt ögat kan nå med äpple-, körsbär-, päron- och aprikosodlingar.

Distans: ca 230 km

Dag 14: Seattle

Från Yakima rekommenderas att ni kör via Mount Rainier National Park på er väg till Seattle. Åk tidigt så att ni får gott om tid att uppleva nationalparken. Mount Rainier National Park är uppkallad efter den snö- och isklädda vulkanen Mount Rainier. Vulkanen är fortfarande aktiv och ser mycket majestätisk ut där den reser sig 4400 meter över havet. Efter en innehållsrik dag i nationalparken är det åter dags att sätta sig bakom ratten och köra sista biten mot Seattle.

Distans: ca 270 km

Dag 15: Avresa från Seattle

Njut av resans sista timmar i Seattle och gör din sista shopping innan det bär av mot flygplatsen. Bilen lämnas och det är dags att åka hem till Skandinavien igen. För den som vill förlänga sin resa, går det bra. Rådgör med din säljare!

Dag 16: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen fylld av härliga upplevelser!

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Resa till Jasper National Park

Jasper National Park

En resa till Jasper National Park erbjuder både djur – och naturupplevelser samt en mängd aktiviteter.

Resa till Jasper National Park

Jasper stad ger ett trevligt avbrott i vildmarksupplevelserna. Gatorna Patrica Street och Connaught Drive bjuder på souvenirbutiker, gallerier, caféer och outdoor butiker i massor. Med Jasper stad som utgångspunkt kan du också ge dig ut på olika utflykter i nationalparken. Kör exempelvis längs Maligne Lake Road, som är ett utav de bästa ställen i Klippiga bergen at se djurlivet från vägkanten från. Åk gärna tidigt på morgonen då chansen att få syn på mexikanska bighorn får, kronhjort, ren och björn är som allra störst. Väl framme vid Maligne Lake kan du hyra kanoter och åka ut på egen hand eller följa med på en guidad båttur till Spirit Island.

Vandring i nationalparken

Vill du komma riktigt nära naturen ska du ge dig ut på någon utav parkens många vandringsleder. Exempelvis Path of the Glacier, som är en utav de vackraste vandringslederna i hela Klippiga bergen. Eller pröva krafterna med någon tur i de branta bergen omkring Whistler, Pyramid Mountain eller Mount Edith Cavell.

Resa till Vancouver

Vancouver

En resa till Vancouver i Kanada är en resa till en av världens vackraste storstäder som har havet på ena sidan och snöklädda berg på den andra.

Resa till Vancouver

Vancouver består av flera olika stadsdelar med var sin unik karaktär, stämning och kultur. De många olika kulturerna som är representerade i staden avspeglar sig också tydligt i stadens många restauranger som erbjuder smakupplevelser från världens alla hörn.

Centrala Vancouver

Centrala stan är inte större än att du kan gå runt till de flesta platserna. Men vill du spara lite energi finns här möjlighet att ta bussen eller monorail runt i staden. Besök t.ex Canada Place, historiska Gastown runt Water Street eller centrala Stanley Park med sin tydliga indianinspirerade utsmyckning med totempålar. Här kan du samtidigt hyra cykel eller rullskridskor och ta dig runt hela Stanley Park eller varför inte ett besök på spännande Museum of Anthropology, där du får lära dig allt om totempålar, masker och den uråldriga indiankulturen.

Grouse Mountain

Från toppen av Grouse Mountain har du en fantastisk utsikt över staden. Du kommer lättast upp med gondolen och inkluderat i biljetten även inträde till Theatre in the Sky där du kan se film om Vancouver och ursprungsbefolkningen.

Resa till Vancouver kombinerat med Alaska

Från Vancouver kan du följa med på en 7-nätters kryssning runt Alaska där du får uppleva den orörda vildmarken och små guldgrävarsamhällen från förr. Kryssningen avslutas i Seattle, USA.

Resa till Yellowstone

Yellowstone

Upplev varierande och vackra landskap på en resa till Yellowstone National Park och Rocky Mountains.

Resa till Yellowstone National Park

Upplev Nordamerikas natur från sin vildaste och mest storslagna sida i Yellowstone National Park. Bisonoxarna betar på de öppna markerna, vargar söker föda i skogen och björnar lufsar omkring vid floderna. Se en av parkens 200 gejsrar Old Faithful skicka kokande vatten 60 meter upp i luften, eller besök ravinen Grand Canyon of the Yellowstone som pryds av de mest berömda av parkens 110 vattenfall. Glöm inte heller terrasserna vid Mammoth, dramatiska Bear Tooth Highway och färgsprakande Grand Prismatic Spring.

Du kan uppleva parken på många olika sätt – vandra, paddla kanot, water rafting eller hoppa upp i sadeln och utforska parken från hästryggen. En kort bilresa söderut bjuder Grand Teton National Park på fler dramatiska bergstoppar, klara bergsjöar och fantastiska vandringsleder.

Resa till Yellowstone

I Yellowstone National Park finns många olika djur och med lite tur kan du få syn på bl.a. björnar, vargar, bisonoxar och hjortar. Framförallt Lamar Valley anses vara en bra plats för att få uppleva vargar, bisonoxar, björnar och ett hav av andra djurarter. I Madison Valley håller prärievargar och grizzlybjörnar till, samtidigt som älgarna trivs bäst på öppna ängar och i skogar i Bechler-området.

Mormonernas land

Upplev mormonernas stad Salt Lake City som ligger omgiven av spegelblanka saltsjöar och låga berg fyllda med vackra vandringsleder. Du kan också ta vägen förbi saltslätten Bonneville där många nya fartrekord slagits sedan 1914.

Canyonlands, indianer och öken

Längre söderut tar det amerikanska ökenlandskapet över och hundratals orange stenbågar fyller landskapen i Arches National Park. Besök även Canyonlands solvarma klippor och eroderade landskap. Tillsammans med en indianguide kan ni vandra till mystiska grottbyar vid Mesa Verde.

Ta med vandrarkängorna

Sätter ni kurs mot Rocky Mountains där bergstopparna speglar sig i vackra skogsjöar väntar en mängd naturupplevelser. Cykla, gå eller vandra och njut av området. Fullända resan med ett par dagar i storstaden Denver.

Resa till nordvästra USA

Nordvästra USA

Resa till nordvästra USA bjuder på spännande Seattle, vackra Glacier National Park och äkta amerikansk rodeo.

Besök Seattle på en resa till nordvästra USA

Många glömmer nordvästra USA och Seattle när resan till USA ska planeras, vilket är synd då området har en uppsjö av sevärdheter att bjuda på. Seattle är utan tvekan den storstad i USA som ligger allra vackrast. Staden bjuder på fina marknader, världsberömda Space Needle och det första Starbucks-caféet. Seattles största sevärdheter finns dock utanför staden. Utforska regnskogarna i Olympic National Park, upplev den mer än 4.000 meter höga aktiva vulkanen Mount Rainier och få en känsla av vilka enorma krafter jorden besitter vid Mount St. Helens.

Till Seattle kommer du också om du åker på en kryssning runt Alaska med start i Vancouver.

Rodeo, Yellowstone och Kanada

Längre söderut i staten Oregon kan du uppleva rodeo med riktiga cowboys och besöka allt från mikrobryggerier till öde Stillahavsöar och okända nationalparker. Flera fantastiska naturupplevelser väntar i staten Idaho, där Glacier National Park är den absoluta höjdpunkten.

Det är också en perfekt möjlighet att kombinera resor till nordvästra USA och Seattle med en tur till antingen Yellowstone National Park eller grannlandet Kanada.

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Karta

Prisexempel

16 dagar från 40.410 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 40.410 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 10.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - USA t/r
 • Flygskatter
 • 14 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 1 natt i Seattle
 • 2 nätter i Vancouver
 • 1 natt i Kamloops
 • 1 natt i Jasper
 • 1 natt i Banff
 • 1 natt i Calgary
 • 1 natt i Kalispell
 • 1 natt i Yellowstone
 • 1 natt i Jackson Hole
 • 1 natt i Twin Falls
 • 1 natt i Pendleton
 • 1 natt i Yakima
 • 1 natt i Seattle
 • MyPlanet Concierge Service (24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Rocky Mountains med helikopter

Helikopter i Klippiga Bergen

Upplev Klippiga bergens storslående bergslandskap omkring Banff med helikopter.

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

City tour & Capilano Suspension Bridge

Upplev det bästa av Vancouver och se regnskogen från luften på broarna i Capilano Suspension Bridge Park.

Canada - British Columbia - Grouse Mountain - svævebane.jpg

Gondollift till Grouse Mountain

Ta gondolliften till toppen av Grouse Mountain och njut av en dag full av upplevelser.

Laksefiskeri

Fisketur på Campbell River

Åk på en fisketur på Campbell River med goda chansen att fånga din egen lax.

Canada - Alberta - Dinosaur Provincial Park3.jpg

Tyrrell Museum

Upplev dinosaurierna och andra forntidsväsen på spännande Tyrell Museum.

Ridetur ved Banff - Banff Trailriders5.jpg

Klippiga bergen från hästryggen

Följ med på ett äventyr i Banff National Park och upplev Klippiga bergen från hästryggen.

USA - Hawaii - Kauai - Mauna Loa - Helikopter - 6.jpg

Upplev Kauai med Helikopter

Följ med på en timmes oförglömlig helikoptertur över ön och naturfenomenet Kauai på Hawaii.
 

disney-world-secrets1215

Disneyland i Kalifornien

Ett besök på Disneyland i Kalifornien är ett måste för familjer som semestrar i västra USA.
 

USA - Californien - LA - Universal Studios

Universal Studios Hollywood

Universal studios bjuder på häftiga upplevelser och åkattraktioner bakom kulisserna i filmens värld.

USA - Hawaii - Oahu - Honolulu - USS Arizona Memorial - 1.jpg

Utflykt till Pearl Harbour

Få ett historiskt perspektiv på denna guidade utflykt till den amerikanska flottbasen Pearl Harbour.

USA - Californien - Santa Monica - Pier - (2).jpg

Båtutflykt San Francisco Bay

San Franciscos skyline bör upplevas från vattnet med en fantastisk utsikt även mot Alcatraz & Golden Gate.

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 8

San Francisco Multi Pass

Upplev det bästa av San Franciscos sevärdheter på en biljett. Välj mellan 1, 2, 3 eller 5-dagars giltighetstid.

USA - Californien - Los Angeles - Rodeo Drive.jpeg

LA Hop-on Hop-off

Upplev det bästa av Los Angeles med obegränsad åkning på stadens Hop-on Hop-off bussar. 

USA - Hawaii - Maui - Luau - Dans_1.jpg

Lokal Luau fest på Hawaii

Inget besök till Hawaii är komplett utan att uppleva en äkta hawaiiansk "Luau-fest".

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Valsafari i Monterey Bay

Upplev det marina livet i Monterey Bay i Kalifornien på denna spännande valsafarin med guide. 

USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on Hop-off buss San Francisco

Utforska alla spännande sevärdheter i San Francisco med stadens Hop on Hop off bussar.

USA - Nevada - Las Vegas - Wolfgang Puck.jpeg

Kulinarisk resa utmed The Strip

Njut av god mat på utvalda restauranger samt guidning på The Strip i Las Vegas.  

pearl harbor memorial

Pearl Harbour & Oahu

En perfekt tur för dem som inte har så mycket tid men som ändå vill se mycket av Oahu.

USA - Arizona - Grand Canyon - Helikopter - 4

Grand Canyon med helikopter

Grand Canyons storhet upplevs allra bäst på en helikoptertur mellan ravinens branta klippväggar.

USA - AJaleo

Gastronomi i Las Vegas

Denna tur ger dig en kväll fylld av härliga smakupplevelser på några utav Las Vegas bästa restauranger.
 

USA - Arizona - Grand Canyon - hilikopter.jpg

Grand Canyon från Las Vegas

Flyg helikopter från Las Vegas till Grand Canyon med en total flygtid på 80 minuter.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Roadtrip: USA nordliga nationalparker

Roadtrip: USA nordliga nationalparker

 • Besök pionjärernas vilda västern i Cheyenne
 • Upptäck det rika djurlivet i nationalparkerna
 • Kom nära Yellowstones makalösa gejsrar

15 dagar från 59.500 kr per person

Kanada: Stillahavskusten och Vancouver Island

Kanada: Stillahavskusten och Vancouver Island

 • Roadtrip i Kanadas unika skärgård
 • Upplev vackra Vancouver
 • Skön natur & fantastiska djurupplevelser

20 dagar från 60.300 kr per person

Roadtrip: USA’s nordvästra nationalparker

Roadtrip: USAs nordvästra nationalparker

 • Unik roadtrip genom nordvästra USA
 • Det bästa av Stillahavskusten
 • Utforska de imponerande nationalparkerna

19 dagar från 54.855 kr per person

Roadtrip: Denver till Las Vegas

Roadtrip: Denver till Las Vegas

 • Tågresa med Rocky Mountaineer
 • Fantastiska naturupplevelser
 • Moab, Arches & Zion National Park

15 dagar från 63.135 kr per person

Kustäventyr och Klippiga bergen

Kustäventyr och Klippiga bergen

 • Det bästa av västra Kanada
 • Unika naturupplevelser
 • Flyg, buss & tågresor

15 dagar från 53.910 kr per person

Kanada: Från öst till väst

Med tåg från öst till väst

 • Tåget The Canadian från öst till väst
 • Toronto, Jasper, Banff & Vancouver
 • Rocky Moutaineer Banff till Vancouver

14 dagar från 71.100 kr per person

Roadtrip: Sydvästra USA

Roadtrip: Sydvästra USA

 • Palm Springs & Joshua Tree N.P
 • Grand Canyon & Yosemite N.P
 • Highway 1, San Diego & Los Angeles

22 dagar från 59.500 kr per person

Roadtrip: Kalifornien och Hawaii

Roadtrip: Kalifornien och Hawaii

 • Roadtrip i Kalifornien
 • San Francisco, Yosemite, Los Angeles
 • Avslappning & äventyr på Hawaii

20 dagar från 58.000 kr per person

Stora naturresan med Yellowstone

Stora naturresan med Yellowstone

 • Björn och bison i Yellowstone
 • Amish och cowboys
 • Ökenklippor i Arches och Bryce
   

16 dagar från 40.500 kr per person

Hawaii & San Francisco In Style

Hawaii & San Francisco In Style

 • Sevärdheter i San Francisco
 • Sol och bad på Maui
 • Lyxiga och härliga hotell
   

11 dagar från 44.100 kr per person

Stora Hawaiiresan

Stora Hawaiiresan

 • Hawaii - Stillahavets pärla
 • Tropiska stränder & klimat
 • Oahu, Hawaii Island, Kauai & Maui

18 dagar från 59.900 kr per person

Resa till Oahu, Hawaiis höjdpunkter

Hawaiis höjdpunkter

 • Upplev 3 av Hawaiis öar
 • Oahu, Hawaii Island & Maui
 • Vulkaner, stränder & natur

14 dagar från 49.900 kr per person

Västra USA och Nationalparker

Västra USA och Nationalparker

 • Roadtrip i västra USA med bil
 • L.A, Las Vegas, San Francisco
 • Grand Canyon, Death valley & Yosemite

15 dagar från 35.100 kr per person

Rundresa med bil i Alaska

Rundresa med bil i Alaska

 • Alaskas storslagna natur
 • Världens sista vildmark
 • Bil & boende är bokat

16 dagar från 58.500 kr per person

Route 66 med bil

Route 66 med bil

 • Roadtrip längs Route 66
 • Amerikansk historia
 • 50-tals miljöer och kända städer

17 dagar från 40.500 kr per person

Västra USA – The Grand Tour

Västra USA – The Grand Tour

 • Highway 1 längs Stilla havet
 • Solnedgång över Grand Canyon
 • Las Vegas och San Francisco

22 dagar från 44.010 kr per person

Nordvästra USA och Kanada i bil

Nordvästra USA och Kanada i bil

 • Road trip i USA och Kanada 
 • Imponerande nationalparker
 • Njut av vackra städer

16 dagar från 40.410 kr per person

Yukon och Alaska med bil

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 61.200 kr per person

Västra Kanadas höjdpunkter

Västra Kanadas höjdpunkter

 • Två veckor med egen bil
 • Från Calgary & Vancouver
 • Upplevelser i Klippiga Bergen

16 dagar från 40.500 kr per person

Västra Kanada med bil och tåg

Västra Kanada med bil och tåg

 • Rocky Mountaineer genom British Columbia
 • Unika naturupplevelser
 • Kombineras med bilsemester

13 dagar från 67.500 kr per person

Västra Kanadas bästa

Västra Kanadas Bästa

 • Vacker natur och upplevelser
 • Bil & hotell är bokat
 • Se Kanada på egen hand

23 dagar från 58.500 kr per person