0775-888 088 FÅ OFFERT
Res med Husbil

Nya Zeeland med husbil

Den perfekta resan till Nya Zeeland för familjen. Med en husbil har ni gott om tid att uppleva Nya Zeelands natur.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

26 dagar från 57.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Nya Zeeland med husbil

Nya Zeeland med husbil. Nya Zeeland är utmärkt för semester i bil eller husbil. Väljer ni att resa runt med egen husbil får ni den ultimata friheten och särskilt för familjer är det ett bra sätt att semestra på. Det behövs ingen tidigare erfarenhet av camping, bara lusten att uppleva.

Nord- och sydön

Förslaget här inkluderar både Nordön och Sydön och visar vad ni kan hinna med på 26 dagar.  Hämta husbilen i Auckland eller Christchurch och dra iväg på en 21 dagar lång rundresa på egen hand i detta fantastiska land. Upplev maorikulturen, fjordlandskapen, glaciärerna, vinområdena, de trevliga nyzeeländarna i ditt eget tempo utan stress.

Förboka campingplats

I Nya Zeeland finns ett väl utbyggt nätverk med campingplatser från norr till söder. Vi rekommenderar att inte fricampa utan använda de mycket bra campingplatserna där du samtidigt har tillgång till uppkoppling, el och vatten. Reser du under högsäsong (December – Februari) är det bra om du planerar i vilka områden du tänkt stanna för natten. Detta då de populäraste platserna snabbt blir fullbokade.

Modeller

Du kan välja mellan följande storlekar

 • 2 personers Maui Ultima
 • 2+1 personer Maui Ultima Plus
 • 4 personers Maui Cascade
 • 4 personers Maui Beach
 • 6 personers Maui River

Planerar du avresa under 2022/2023 är det dags att kontakta oss redan nu. Med begränsningar på flyg, boende och husbilar kommer platserna gå fort. Resan kan som vanligt skräddarsys enligt dina önskemål, ovan är endast ett förslag.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Den perfekta resan till Nya Zeeland för familjen. Med en husbil har ni gott om tid att uppleva Nya Zeelands natur.

Dag 1-2: Avresa från Sverige

Dag 1: Det är dags att boarda flyget till Asien där ni gör ett mellanstopp.

Dag 2: Stanna eventuellt i Singapore, Bangkok eller Dubai på vägen och på så vis dela upp den annars så långa flygsträckan.

Dag 3: Ankomst Auckland

Ankomst till Auckland som är Nya Zeelands största stad. En pulserande och kosmopolitisk storstad som är överskådlig och lätt att hitta runt i.

Dag 4: Auckland

Auckland kallas även för "City of Sails" då det är den storstad i världen där flest invånare har egen båt. Här finns inte mindre än fem stora marinor.

Dag 5-6: Bay of Islands

Husbilen hämtas och efter en grundlig instruktion är det dags att ge sig ut på de nya zeeländska vägarna med husbil och med vänstertrafik. Turen går till Bay of Islands ett otroligt vackert områden med långa vita sandstränder och gröna öar i ett himmelsblått hav. Givetvis finns här många campingplatser att välja mellan. Det är en bra ide att välja en campingplats i närheten av Paihia eftersom många fisketurer och båtturer utgår härifrån. Väljer ni att bo längre norrut är det närmare till 90 Mile Beach och Cape Reinga som är Nya Zeelands nordligaste punkt.

Dag 7-8: Coromandel

Från Bay of Islands rekommenderar vi att ni kör längs med västkusten för att komma till Waipoua Forests som täcker mer än 2.600 hektar med de otroligt stora Kauri-träden. Det största trädet i Waipoua är "Tane Mahuta" och är 51 meter högt, 14 meter i omkrets och trädet har inga grenar förrän 12 meter över marken! Kör sedan vidare till Coromandel Peninsula där det finns riktigt många fina campingplatser att välja mellan. Väljer ni en campingplats på halvöns östkusthar ni nära till Hot Water Beach där ni kangräva ert egna varma badkar i sanden. Här finns nämligen många varma källor under sanden. I närheten av Hot Water Beach ligger också bergsformationen Cathedral Cove. På halvöns östkust finns också Cooks Bay där Captain Cook 1769 hissade den engelska flaggan och gjorde anspråk på landet. Utöver den historiska aspekten finns här en helt fantastisk strand.

Dag 9: Rotorua

Starka naturkrafter gömmer sig under Nya Zeelands fredliga yta och det upplever ni när ni kör till Rotorua som ligger i ett område med stor termisk aktivitet. Besök t ex Whakarewarewa Thermal Valley som ligger i utkanten av staden. Här finns gejsern Pohutu och det finns även ett helt nytt besökscenter med bra information om maorikulturen.

Dag 10-11: Napier

Dag 10: Det finns flera termiska områden på dagens rutt bl a Waimangu Volcanic Valley och Wai-o-Tapu. I Taupo får ni inte missa Huka Falls, som ligger i närheten av Nya Zeelands största sjö Lake Taupo. En stor del av sträckan till Napier går igenom en natur, där civilisationen inte har lämnat många andra spår än vägen ni kör på.

Dag 11: Napier är först och främst känd för sin stadskärna med många byggnader i art déco-stil. Det är en god idé att följa med på en guidad stadstur och höra om jordskalvet 1931 som lämnade staden i ruiner och som är bakgrunden för den stora koncentrationen av art déco-byggnader. På en guidad tur kommer man även in i olika byggnader och får ser hur de karaktäristiska art déco dekorationerna och detaljerna ser ut innanför murarna. Området omkring Napier och Hastings hör till ett av de varmaste och mest solrika på Nya Zeeland. Man har odlat vin här sedan 1850-talet och på grund av den mycket varierade jorden är förhållandena ideella för många olika druvsorter. Vid Cape Kidnappers sydöst om Napier finns en havssulekoloni. Det är en av världens största kolonier på land och man räknar med att det finns omkring 20.000 havssuler här. Är ni här mellan september och april rekommenderar vi en guidad tur (4WD) där ni får uppleva fåglarna på nära håll.

Dag 12: Wellington

Vi rekommenderar att ni denna dag kör direkt till Wellington så det finns tid att besöka Nya Zeelands nationalmuseum Te Papa Tongarewa. Detta är inget vanligt museum. Avancerad datateknologi och alla tänkbara audiovisuella medel ser till att det blir ett museibesök ni aldrig glömmer.

Dag 13: Nelson

Dags att idag lämna Nordön och ta färjan från Wellington till Picton på Sydön. Färjeöverfarten är i sig själv en stor naturupplevelse. Från Picton slingrar sig vägen genom regnskogen och bergen och det finns många platser där man kan stanna och följa en av de märkta vandringslederna. Pelorus Bridge är ett trevligt förslag för en mindre vandring. Även i Nelson området finns många campingplatser med naturskön belägenhet.

Dag 14: Hokitika

Från Nelson kör ni söderut till Murchison och vidare genom det dramatiska landskapet vid Buller Gorge och till Sydöns västkust. Gör eventuellt en avstickare till sälkolonin vid Cape Foulwind innan ni fortsätter längs med kusten till bergsformationen Pancake Rocks och vidare till Hokitika.

Dag 15: Franz och Fox Glacier

Fortsätt längs kusten till Westland National Park. Här är glaciärerna Franz Josef och Fox dagens stora attraktion då de två glaciärerna går helt ner till den tempererade regnskogen bara ett par kilometer från kusten. Vill ni uppleva en av glaciärerna på nära håll rekommenderar vi en glaciärvandring i sällskap med en lokalguide eller en flygtur med helikopter där man landar på glaciären.

Ni har nu kommit till ett område i Nya Zeeland där det inte finns så många campingplatser att välja mellan och i högsäsong är det därför en god idé att beställa plats i förväg.

Dag 16-18: Queenstown

Turen går via Haast Pass till Wanaka och vidare till Queenstown som är Nya Zeelands främsta "action" stad med ett stort utbud av aktiviter av olika slag.

Queenstown är basen under ett par dagar så det finns stor möjlighet att njuta av naturen på en vandring- eller ridtur eller kanske på mountainbike. Drömmer ni om att prova bungy jump är det också här ni kan uppfylla den drömmen

Dag 19-20: Fiordland National Park

Från Queenstown kör ni söderut till Te Anau som ligger vid Fiordland National Park. Nationalparken är både stor och storslagen och utan tvivel ett av de vackraste naturområdena i Nya Zeeland. De 8.000 mm regn som faller här varje år gör sitt till. Utmed bergsidorna finns en frodig växtlighet med mossa, ormbunkar och gigantiska träd och ni kan inte föreställa er hur många nyanser av grönt som finns. Bergstopparna sträcker sig mot himlen och vattenfall sänder kaskader av vatten utöver de lodräta bergsväggarna. Detta natursceneri kan faktiskt endast upplevas på en båttur på antingen Milford Sound eller Doubtful Sound. Kom ihåg att boka innan ni reser hemifrån.

Dag 21-22: Dunedin

Dag 21: Dagens resa går tvärs över den södra delen av Sydön till Dunedin som grundades 1848 av skottska immigranter. På 1860-talet hittade man guld i området och under en tid var staden den rikaste i Nya Zeeland. Idag har staden ett rikt och otraditionellt kulturliv.

Dag 22: Otago-halvön öster om Dunedin är ett paradis för ornitologer och naturälskare. Ytterst på halvön vid Taiaroa Head finns en albatrosskoloni där man kan uppleva denna jättefågel, som har ett vingfång på tre meter. Ni kan också se de sällsynta gulögda pingvinerna som varit utrotningshotade. Yellow Eyed Penguin Conservations Reserve grundades genom ett lokalt initiativ och stället har utvecklat sig till att bli en turistattraktion och en forskningsinstitution. Ett nät av övertäckta och kamouflerade gångar går genom området och på det sättet kommer man helt nära pingvinerna som är mycket skygga.

Dag 23-24: Christchurch

Välj mellan att köra direkt till Christchurch eller göra några avstickare längs med vägen. Christchurch är en mycket engelsk stad och det avspeglar sig i hög grad i många av byggnaderna i centrum och på gatunamnen. De första engelska immigranterna tog med sig ett stort intresse för trädgårdskonst och de anlade redan 1863 den botaniska trädgården som idag utgör 30 hektar. Den botaniska trädgården är omgiven av en ännu större Hagley Park så Christchurch lever upp till sitt smeknamn The Garden City.

Dag 25-26: Hemresa

Dag 25: Husbilen återlämnas. Avresa från Christchurch.

Dag 26: Ankomst Sverige. Välkommen hem!

Det finns möjlighet att köpa till ett par extra nätter i tex Sydney på vägen hem. Rådgör med din säljare!

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Resa till Auckland

Auckland

Upplev The City of Sails på din resa till Nya Zeeland. Kontaka oss så skräddarsyr vi din resa till Auckland!

Resa till Auckland

Auckland är Nya Zeelands största stad och här bor en fjärdedel av befolkningen. Staden ligger på 63 slocknade vulkaner och omges av flera grönklädda kullar. Från toppen av exempelvis One Tree Hill, Mount Eden och Mount Albert har man en fantastisk utsikt över staden och vattnet. På en stadsrundtur kan du uppleva de största sevärdheterna och lära känna staden bättre.

Shopping i Auckland

Strosa runt i centrala Auckland och shoppa på gatorna Queen Street och Karangahape Road. Här hittar du också mycket från den stora del av befolkningen som ursprungligen kommer från Stilla havet. Det finns butiker med allt från läckra frukter, exotiska grönsaker och färgglada tyger.

City of Sails

Auckland är omgivet av vatten och det är alltid många segelbåtar i bukten utanför staden. Tack vare det är staden också känd som City of Sails. Åk på en segeltur med en utav turbåtarna där du beronde på turens längd, antingen håller dig strax utanför staden eller också åker ut till de omkringliggande obebodda vulkanöarna. Där kan du promenera över den stelnade lavan och njuta av den facinerande naturen. Ett annat utflyktsmål med båt är stadsdelen Devonport, där du hittar små gallerier och viktoriansk arkitektur. Du kan också spendera några dagar på stranden och njuta av sol och surfing i vågorna.

Boka resa till Auckland i Nya Zeeland

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Resa till Christchurch

Christchurch

Res till Nya Zeelands södra ö och upplev höga berg, djupa fjordar och trevliga småstäder. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa till Christchurch!

Resa till Christchurch

Det är på Sydön på Nya Zeeland som naturen visar sig från sin mest dramatiska sida. Sydöns natur är extremt varierad. Mitt på ön reser sig Nya Zeelands högsta berg Mount Cook över barrskogarna och de spegelblanka sjöarna. Nationalparken Abel Tasman bjuder in till vackra vandringar längs med den subtropiska kusten till små undangömda stränder. I Fiordland National Park ligger Milford Sound som är Nya Zeelands mest kända fjord, men även lillebrodern Doubtful Sound. Passa på att njuta av landskapen från en båt eller kanske en kajak. Längs med Sydöns västkust ligger flera glaciärer som väntar på att bli utforskade.

Ett rikt djurliv

Även djurlivet på Sydön är rikt. Upplev fåglar på Steward Island, se pingviner strax utanför Dunedin, kom hisnande nära havets stora kolosser på en valsafari från Kaikoura eller varför inte simma med lekfulla delfiner i deras naturliga miljö strax utanför Akaroa.

Härliga städer, viner och varma källor

Resor till Sydön bjuder förstås på mer än bara natur. Christchurch är en trevlig stad med brittiska anor, Dunedin stoltserar med landets enda slott och i Quenstown märks adrenalinsuset från den långa rad av actionaktiviteter som staden erbjuder. Vinälskare bör avsätta ett par dagar till att provsmaka vitvinerna i Marlborough och efter det njuta av de varma källorna i Hamner Springs.

Boka resa till Christchurch i Nya Zeeland

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka

Karta

Prisexempel

26 dagar från 57.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 57.500 kr vid 2 vuxna
(Priset ovan baseras på avresa i oktober)

Tillägg i högsäsong: ca 10.000 - 15.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, December-Mars.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Nya Zeeland t/r
 • Alla flygskatter
 • 2 övernattningar på 4* hotell i Auckland
 • Husbil 21 dagar inkl:
  - Fria mil
  - Ansvars- och kaskoförsäkring (självrisk NZD 7.500)
  - Transport mellan flygplats och maui depå
  - Personlig utrustning (sängkläder, täcke, lakan, handdukar mm)
  - Utrustning till husbil (köksutrustning, porslin mm)
  - Lån av 'Like a local' surfplatta med GPS och relevant reseinformation och kartor
  - 24 timmars Roadservice Helpline
  - 15% lokal skatt
  Maui inclusive pack som även inkluderar:
  - Självriskeliminering (från NZD 7.500 till NZD 0)
  - Extra förare
  - WiFi inkl 1 GB surf
  - Bilstol (på förfrågan)
  - Snökedjor (om nödvändigt)
 • Färja mellan Nord - och Sydön
 • Full klimatkompensation
 • MyPlanet Concierge service
Tillägg
 • Uppgradering till Business Class
 • Envägshyra vid upphämtning/avlämning i olika städer
 • Express Return Pack (från NZD445)
 • Cyklar NZD25/cykel/dag (går att ha på vissa husbilsmodeller, fråga din säljare vid bokning)
 • Cykelställ vid hyra av cyklar NZD85.00
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy resan

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

New Zealand - North Island - Auckland - Waiheke Island - Vinmark (5).jpg

Vintur till Waiheke Island

Upplev tre olika vingårdar med hög kvalitet - Mudbrick, The Goldie Room och Te Whau Vineyards.

Mad - gourmet.jpg

Wellington för matälskare

Testa några av Wellingtons bästa restauranger på en matsafari runt staden med en matkunnig guide.

New Zealand - South Island - Marlborough - Vinmarker (2).jpg

Upplev Marlboroughs viner

Åk på en vingårdstur i Marlborough och smaka lokalproducerat nyzeeländskt vin.

New Zealand - South Island - Christchurch - Art Museum - Sporvogn

Spårvagnsmiddag i Christchurch

Njut av en god 4-rätters middag i en rullande restaurang i central Christchurch.

New Zealand - North Island- Hawkes Bay - Vin

Vin och utsökt mat i Hawkes Bay

Fantastiska viner, god mat och vacker natur väntar på denna resa genom Nordöns vinområde.

New Zealand - South Island - Canterbury Region - Kiwirail - Tranz Alpine - Staircase Viaduct.jpg

TranzAlpine

Åk på en av Nya Zeelands vackraste tågsträckor med Tranz Alpine som går tvärs över Sydön.

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Hangimiddag & maori-konsert

Följ med på en riktig Maorifest och upplev traditionerna i den mytomspunna kulturen.

New Zealand - Sydøen - Milford sound - delfin

Simma med delfiner i Kaikoura

Drömmen att få simma med delfiner kan uppfyllas bland annat i Kaioura på denna tur.

New Zealand - delfin.jpg

Simma med delfiner i Akaroa

På denna utflykt får du möjligheten att simma med Nya Zeelands nyfikna delfiner.

New Zealand - Nordoeen - Auckland (2).jpg

Segeltur i Auckland

Se Auckland från vattnet och njut av utsikten över bukten och alla segelbåtar.

New Zealand - Nordoeen - Hole in the Rock

Båttur till Hole in the Rock

Med en katamaran besöks den spektakulära klippformationen Hole in the Rock

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Dagstur Milford Sound

En oförglömlig båttur väntar på den fantastiska fjorden Milford Sound, som ligger på Nya Zeelands sydö.

Rotorua area

Vulkaner och regnskog

Upplev Nordöns förunderliga natur med kratersjöar, klippor och regnskog på denna heldagstur.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford - Scenic flight_0

Milford Sound med flyg

Följ med på dagsutflykt till Milford Sound med flyg och spektakulär fjordkryssning.

New Zealand - South Island - Queenstown - Dampbåd.jpg

Ångbåt och middag från Queenstown

Åk på ångbåtstur från Queenstown och avnjut en läcker barbeque-middag i vacker miljö.

New Zealand - South Island - West Coast - Fox Glacier - Gletsjer - Vandring_0

Helikoptertur till Fox Glacier

Flyg helikopter över Fox Glacier på Sydön på Nya Zeeland och glaciärvandra på toppen.

New Zealand - Sydoen - Nomad - ringenes herre - flod

I sagan om ringens fotspår

Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens bergslandskap.

New Zealand - South Island - West Coast - Franz Josef Glacier (4).jpg

Helikoptertur Franz Josef-glaciären

Flyg helikopter över Franz Josef glaciären och få chans att vandra uppe på isen på glaciärens topp. 

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking (4).jpg

Halvdagstur i Tongariro

Upplev det vulkaniska landskapet i Tongariro på en halvdagsutflykt till den berömda nationalparken.

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton (4).jpg

En dag i Hobbiton

Besök "The Shire" från både Hobbit och Sagan om Ringen filmerna på denna tur till Hobbiton.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (7)_0

Doubtful Sound med övernattning

Njut av en fantastiskt båttur på Doubtful Sound med övernattning i dubbelhytt och god mat.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Nya Zeelands klassiska vinrutt

Roadtrip: Nya Zeelands klassiska vinrutt

 • Mat & vinupplevelser
 • Både nordön och sydön
 • Fantastiska naturupplevelser

18 dagar från 58.478 kr per person

Roadtrip Sagan om ringen äventyr

Roadtrip: Sagan om ringen äventyr

 • Upplev Nya Zeelands vackraste platser
 • Resan för film- och naturälskare
 • Besök på kända inspelningsplatser

17 dagar från 63.653 kr per person

Roadtrip Från Sydön till Nordön

Roadtrip: Från Sydön till Nordön

 • Road trip från söder till norr
 • Fjordar, glaciärer & äventyr
 • Maori-kultur, vinområden & avslappning

18 dagar från 69.345 kr per person

Nya Zeeland och Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 71.415 kr per person

Nya Zeelands bästa

Roadtrip: Nya Zeelands Bästa

 • Upplev Nya Zeeland med bil
 • Många upplevelser
 • Bra & charmiga boenden

24 dagar från 68.517 kr per person

Res med Husbil

Nya Zeeland med husbil

 • Husbil ger frihet
 • Perfekt för familjen
 • Naturupplevelser

26 dagar från 57.500 kr per person

Nya Zeeland runt med 4WD

Nya Zeeland runt med 4WD

 • Kör-själv med 4 WD
 • Kom bort från turistströmmen
 • Övernattning på små lodger

25 dagar från 64.170 kr per person

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

 • Bil & boende bokat
 • Både Nord- & Sydön
 • Alla höjdpunkter

21 dagar från 63.135 kr per person

Nya Zeelands pärlor

Nya Zeelands pärlor

 • För dig som ställer höga krav
 • Vackra lodger och B&Bs
 • Spännande upplevelser

28 dagar från 67.050 kr per person