0775-888 088 FÅ OFFERT
Pingvinsafari: Sydgeorgien och Antarktis

Pingvinsafari: Sydgeorgien och Antarktis

Ge dig ut på en unik och oförglömlig resa till Antarktis med Quark Expeditions ombord på det fantastiska expeditionsfartyget Ultramarine. På South Georgia Island och Antarktiska halvön får du uppleva den sydligaste kontinentens unika djurliv och spektakulära landskap.

18 dagar från 234.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Pingvinsafari: Sydgeorgien och Antarktis

Pingvinsafari: Sydgeorgien och Antarktis. Ge dig ut på en unik och oförglömlig resa till Antarktis med Quark Expeditions ombord på det fantastiska expeditionsfartyget Ultramarine by Quark Expeditions. På South Georgia Island och Antarktiska halvön får du uppleva den sydligaste kontinentens unika djurliv och spektakulära ölandskap.

Sydgeorgien & Antarktis

I Ushuaia, går du ombord på supermoderna expeditionsfartyget Ultramarina by Quark Expeditions som kommer att vara ditt hem under de kommande 14 dagarna, och som erbjuder en mängd aktiviteter och upplevelser. Beundra Tierra del Fuegos karga landskap när du korsar Beaglekanalen. På stränderna i Sydgeorgien kommer elefantsälar, häckande kungspingviner, albatrosser och brokpetreller att hälsa dig välkommen. Besök före detta valfångststationer och äventyraren Ernest Shackletons gravplats innan du beger dig till den antarktiska halvön. Här kommer du att uppleva storheten, tystnaden och känslan av absolut frihet till skillnad från någon annan destination i världen. Ge dig av på en Zodiac-båt för utflykter till södra oceanen, observera pingviner och njut av glaciärpromenader eller havskajakturer skräddarsydda för din upplevelse och konditionsnivå.

Quark Expeditions är ledande när det gäller resor till polarområdena. När du reser med Quark Expeditions utforskar du området tillsammans med de mest erfarna polarexperterna på jorden, sätter din fot där få någonsin kommer att göra det och gör det få någonsin drömmer om. Med helikopterstödda äventyrsalternativ möjliggörs upplevelser utanför fartyget exklusiva för Quark Expeditions, såsom alpinvandring, mountainbike, alpin-kajakpaddling, islandningar och mer. Med Quark Expeditions kommer du inte bara att vara på semester – du kommer att vara på ditt livs expedition.

Om du vill uppleva magin i en av de mest avlägsna regionerna på vår planet, kontakta oss idag. Våra reseexperter är här för att få detta att hända! 

Resedatum: 28 Oktober 2023

Exklusivt erbjudande:

Boka denna resa senast den 3 april 2023 och spara upp till 40% av resans pris!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Rutt: Sverige - Buenos Aires - Ushuaia - Buenos Aires - Sverige

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Argentinas huvudstad, Buenos Aires.

Dag 2-3: Buenos Aires

Vid ankomsten i Buenos Aires möts du av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till ditt hotell, Emperador Hotel Buenos Aires. Hotellet ligger ett stenkast från Avenida 9 de Julio, stadens bredaste aveny. Det är centralt beläget nära konstgallerier, museidistriktet och utmärkta matställen. Detta lyxiga boutiquehotell ligger i ett höghus med interiörer som återspeglar klassisk europeisk design. Den överdådiga lobbyn har marmorgolv, plyschsoffor och utsmyckade fontäner. Bo i ett rymligt rum med klassisk inredning, utrustat med de modernaste bekvämligheterna. Vissa rum har utsikt över floden La Plata, medan andra vetter mot stadens silhuett eller hotellets trädgård. Gå ut för att utforska Argentinas eleganta huvudstad, med ett besök på Plaza de Mayo och det palatsliknande Casa Rosada. Promenera genom Manzana de las Luces, ett historiskt landmärke och centrum för kultur och lärande under kolonialtiden. Ta ett uppfriskande dopp i inomhuspoolen, eller boka dig en spabehandling. Varva ner med en drink på Oliver's Bar följt av middag med argentinska signaturrätter på Maximus Restaurant. Argentinas huvudstad är unik med dess kombination av latinamerikansk livsstil med europeisk arkitektur och kultur.

Dag 3: Ombordstigning mot Antarktis

Efter en tidig frukost på hotellet, träffar du dina medpassagerare och går ombord på ett privat charterflyg till Ushuaia. Vid ankomsten kommer du att köras från flygplatsen till en central plats i centrum för att ha lite tid på egen hand att utforska denna pittoreska hamnstad innan du tar dig till piren. 

Senare på eftermiddagen stiger du ombord på ditt hem för de kommande två veckorna, fartyget Ultramarine by Quark. Resan genom Beaglekanalen och mot Sydamerikas sydligaste spets påbörjas! Delta i din första säkerhetsgenomgång och orientering innan du sätter dig ner till välkomstmiddagen.

Ultramarine by Quark är ett elegant polarkryssningsfartyg utrustat med en rad bekvämligheter för att ta resenärer till den mest avlägsna delen av vår planet, Antarktis. Bo i en rymlig och bekväm svit med en mysig sittgrupp och bäddsoffa som vetter mot ett panoramafönster som badar dig i evigt solljus under de antarktiska somrarna och har utsikt över fantastiska polarlandskap. Hitta de flesta moderna bekvämligheter, inklusive golvvärme. Det finns mycket att göra på fartygets sju däck, från den lägsta nivån utrustad med Zodiacs och rymliga omklädningsrum till de dubbla helikopterplattorna längst upp. Besök bron och ta en sväng på toppdäcket och titta ut på det eteriska isiga landskapet. Dra nytta av fartygets helikoptrar för spännande flygresor och dess nästan två dussin Zodiac-båtar för expeditioner och chansen att se vilda djur. Återvänd för en uppfriskande bastu och spa-session, omgiven av ett spektakulärt snölandskap. Njut av en varm toddy i baren och loungen innan du njuter av middagen på restaurangen med ett omslutande däck. Du kan även äta utomhus på hotellets bistro. Tillbringa kvällen med att titta på den antarktiska himlen innan du kryper till kojs. 

Den överlägset mest exotiska resedestinationen i världen du någonsin skulle kunna besöka, ett spektakulärt vitt landskap av snö, isberg och glaciärer, ett ikoniskt djurliv av valar, sälar och pingviner, väntar dig på en Antarktiskryssning.

Dag: 4-8: Falklandsöarna till Sydgeorgien

När du åker sydost mot Sydgeorgien kommer du officiellt in i Antarktis vatten när du korsar den antarktiska konvergensen, en osynlig biologisk gräns som omger den sydligaste kontinenten. Detta är mötesplatsen för haven, där det kallare vattnet i Antarktis blandas med det relativt varmare vattnet i Indiska, Stilla havet och Atlanten. Detta fantastiska fenomen hjälper till att ge näring åt det överflöd av krill som för valar, sälar och fågelliv till denna del av världen. Med hjälp av expertnaturvetare ombord kan du tillbringa tiden med att titta på sjöfåglar och marint liv som besöker området.

Dag 8-10: Sydgeorgien

Sydgeorgien kallas ofta för "Serengeti i södra oceanen" och det är lätt att förstå varför när du ser tiotals miljoner häckande pingviner, sälar och sjöfåglar. Magnifikt bergslandskap, överflöd av glaciärer, isberg, en rik historisk gobeläng och en otrolig mängd vilda djur kommer att förvåna dig när du åker längs Sydgeorgiens kust. Ena dagen kan du se häckningsplatser med hundratusentals par kungspingviner vaggande på en strand, och nästa dag kan du besöka en annan strand täckt av tusentals päls- eller elefantsälar. Gräsen, bergen och stränderna i Sydgeorgien spelar en viktig roll i uppfödningen och överlevnaden av olika arter på ön. Under din expedition kan du även besöka den historiska Grytvikens valfångststation, med den lilla kyrkogården där den store antarktiska upptäcktsresanden Sir Ernest Shackleton ligger begravd.

Dag 10-12: Scotiahavet till Antarktiska halvön

Säg adjö till kungsp ingvinerna! På väg längre söderut mot den antarktiska halvön kan du fortsätta att njuta av informativa presentationer ombord på din kryssning samt se vilda djur i fjärran när isbergen blir allt större i storlek och rikligare

Dag 12-15: Antartiska halvön

När ditt skepp korsar den antarktiska konvergensen kommer du att märka en avsevärd förändring i miljön. En cirka 1300 km lång halvö och islandskap sträcker sig framför dig och sträcker sig norrut från den antarktiska kontinenten mot Sydamerika. Denna skarpa vita kontinent inger ofta en känsla av vördnad och förundran hos resenärer. Ditt skepp kommer att åka genom isfyllda vikar, majestätiska kanaler, fjordar och vikar och erbjuda en underbara utsikt över det orörda landskapet i det oändliga antarktiska dagsljuset. För din första minnesvärda strandutflykt, gå ombord på en Zodiac-båt och segla genom natursköna vikar rika på vilda djur. Halvön upplever det mildaste klimatet på kontinenten och en sommarsmältsäsong, vilket skapar en rik grogrund för marina däggdjur och fåglar. Se upp för vanliga antarktiska arter som hakrems, adelie- och åsnepingvin, Weddell, päls, krabbätar och leopardsälar, valar, albatrosser och andra sjöfåglar. En mindre känd men utbredd art i regionen är krillen, ett litet kräftdjur som är en viktig födokälla för flera arter av valar såväl som sälar, pingviner, bläckfiskar och fiskar. Om vädret tillåter kommer du även att ha möjlighet att besöka flera platser som Paradise Bay, Danco Island, Neko Harbour och Port Lockroy, samt platser av historisk och vetenskaplig betydelse.

Dag 15-17: Resa tillbaka & Drakesundet

Efter att ha vinkat adjö till Antarktis, åker fartyget nu norrut, tillbaka till Sydamerika. Förbättra din förståelse för den antarktiska regionen med frågestunder, dela foton med dina nya vänner ombord på fartyget, räkna mängden och mångfalden av vilda djur som du har sett och njut av de sista föreläsningarna och presentationerna när du reflekterar över dina egna förstahandsupplevelser. Denna sista del av resan tar dig genom Beaglekanalen mellan Tierra del Fuego och Navarino Island.

Dag 17: Landstigning och kort besök i Tierra del Fuego National Park

Efter frukost tar du farväl av ditt expeditionsteam. Efter landstigning kan du uppleva det unika landskapet i Tierra del Fuego på en kort busstur innan du beger dig till flygplatsen för returflyget till Buenos Aires och vidare flyg hem till Sverige.

Dag 18: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Sydgeorgien och Antarktiska halvön anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

18 dagar från 234.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  234.000* kr när 2 personer reser tillsammans
(Ev rabatter är avdraget priset ovan)


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flygresan från Sverige till Buenos Aires tur/retur
 • Chartrat flyg från Buenos Aires till Ushuaia tur/retur
 • Flygplatsskatter
 • 1 övernattning på Emperador Hotel Buenos Aires i Buenos Aires (Standard Room)
 • 10 övernattningar på Ultramarine by Quark i Antarktis (Explorer Double) helpension + aktiviteter
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • Professionell ledning under hela resan av erfarna expeditionsledare, inklusive landstigningar och andra aktiviteter.
 • Alla transporter med Zodiac och kryssningar enligt det dagliga programmet.
 • Alla landstigningar i enlighet med det dagliga programmet.
 • Boende i hytt ombord med daglig städning.
 • Alla måltider, mellanmål, läskedrycker och juice ombord under hela resan (informera oss om eventuella dietkrav i så god tid som möjligt. Fartygens kök kan tyvärr inte tillaga koshermåltider).
 • Utvalt öl och vin under middagen samt kaffe, te och varm choklad dygnet runt.
 • Formella och informella presentationer av vårt expeditionsteam och gästföreläsare enligt schemat.
 • En fotodagbok som dokumenterar expeditionen.
 • Ett par vattentäta expeditionsstövlar som lånas ut för landstigningar och Zodiac-kryssningsutflykter.
 • En officiell parka från Quark Expeditions® att behålla.
 • Alla diverse serviceavgifter och hamnavgifter under hela programmet.
 • All bagagehantering ombord på fartyget.
 • Nödutrymningsförsäkring för alla passagerare med en maximal ersättning på 500 000 USD per person.
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Ev. tillägg
 • Uppgradering av hotellrum eller hytt
 • Obligatoriska vattentäta byxor för Zodiac-kryssning, eller annan utrustning som inte nämns.
 • Telefon- och internetavgifter ombord på fartyget
 • Aktiviteter ej angivna i resplanen
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och ev. turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Denna resa kan ednast skräddarsys innan eller efter ursprungsprogrammet pga fast avgång 2023. Tala med din säljare om du vill uppleva mer under resans gång.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

exklusivt erbjudande Pingvinsafari: Sydgeorgien och Antarktis

Pingvinsafari: Sydgeorgien och Antarktis

 • Utforska Antarktis, världens mest spektakulära resmål
 • Upptäck det unika, rikliga och varierande djurlivet
 • Njut av resan ombord på det eleganta expeditionsfartyget Ultramarine

18 dagar från 234.000 kr per person

exklusivt erbjudande Spetsbergen: Arktis djur och natur

Spetsbergen: Arktis djur och natur

 • Möt ikoniska arktiska djur som isbjörnar & valrossar
 • Kryssa i en Zodiac och utforska glaciärer, fjordar & isberg
 • Vandra på tundran och utforska polaröknen

13 dagar från 112.000 kr per person