0775-888 088 FÅ OFFERT
rsz_aitutaki_0746_DK

Rarotonga, Atiu & Aitutaki

Besök de tre fantastiska Cooköarna Rarotonga, Atiu och Aitutaki och kombinera sol, bad och avkoppling på vita stränder, med naturupplevelser i regnskog och på korallrev.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 71.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Rarotonga, Atiu & Aitutaki

Varför välja en ö när man kan besöka tre? Detta reseförslag tar dig till de tre vackra Cooköarna Rarotonga, Atiu och Aitutaki.

Rarotonga

Du startar med fem nätter på resorten Muri Beachcomber på Rarotonga, beläget precis vid Muri Lagoon. Där bor du i en Seaview Unit och har det turkosblå havet precis utanför dörren. Frukost dagligen samt en utflykt till de frodiga omgivningarna för att få veta mer om ön ingår.

Atiu

Du flyger sedan vidare till Atiu där tre nätter på Atiu Villas väntar. Atiu är en vulkanö med mycket grönska, spännande grottor och ett rikt fågelliv. Det finns självklart också vackra stränder och ett korallrev att utforska. Med endast ett 50-tal besökare per månad möter du här både orörd natur och små avskilda vikar tomma på folk. På Atiu ingår en utflykt där du får uppleva naturen närmare tillsammans med en kunnig guide.

Magiska Aitutaki

Efter Atiu väntar Aitutaki med ytterligare fyra nätter som spenderas på Pacific Resort Aitutaki. Här avslutar du din resa med att njuta av underbara bad i öns stora, turkosa lagun. Det ingår också en båttur ut på lagunen där du kan sola, bada och inta en läcker lunch omord. Frukost ingår alla dagar på Pacific Resort.

Detta är endast ett reseförslag och kan skräddarsys med exakt så många dagar som du vill.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Besök de tre fantastiska Cooköarna Rarotonga, Atiu och Aitutaki och kombinera sol, bad och avkoppling på vita stränder, med naturupplevelser i regnskog och på korallrev.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag lämnar du Sverige och åker mot sol, värme och paradisstränder på Cooköarnas Rarotonga, Atiu och Aitutaki.

Dag 2: Ankomst Rarotonga

Efter en mellanlandning i Los Angeles landar du dag två i ordningen på Rarotonga, Cooköarna. Du välkomnas på flygplatsen och blir körd de ca 20 min till resorten Muri Beachcomber där du ska bo de kommande fem nätterna. Efter att du checkat in kan du i lugn och ro bekanta dig med omgivningarna och njuta av de vackra vyerna på denna paradisliknande plats.

Dag 3-6: Rarotonga/Muri Beachcomber

Du har nu fyra hela dagar av sol, bad och skön avkoppling framför dig. Muri Beachcomber är beläget vid Muri Lagoon och är omgivet av prunkande, tropiska trädgårdar. Resorten är familjeägd och har endast 22 rum vilket gör att du får känslan av att befinna dig i en liten och privat oas. Från din 'Seaview Unit' har du det turkosblå havet, stranden och de vajande palmerna som närmsta grannar. På hotellet finns också ett härligt poolområde samt aktiviteter som snorkling, kajakpaddling och paddleboard. Här finns alla möjligheter att kombinera både skön avkoppling och roliga aktiviteter i en hänförande vacker miljö. Frukost ingår under hela vistelsen och intas i de grönskande omgivningarna. En utav dagarna åker du på en guidad halvdagstur i 4WD där du får utforska öns vackra natur samt lära dig mer om den lokala historian och kulturen. Barn är välkomna på Muri Beachcomber i resortens Garden och Family Units.

Dag 7: Rarotonga - Atiu

Idag lämnar du Rarotonga för att flyga ca 45 min till den lite mindre ön Atiu, också kallad Enuamanu som betyder 'fågelön'. Detta tack vare sitt rika fågelliv som du också kan upptäcka under din vistelese. Till Atiu kommer endast ca 50 besökare per månad och ön bjuder på orörd natur och spektakulära vyer som inte många får chans att uppleva. Du blir körd den korta sträckan från flygplatsen till Atiu Village där du ska bo de kommande tre nätterna.

Dag 8-9: Atiu/Atiu Villas

Atiu Villas ligger lite avskilt och är vackert omgivet av en grönskande tropisk trädgård och ananasfält. Här finner du lugn och ro och har en fantastisk utsikt över ett djungelbeprydd landskap som sträcker sig ända ner till havet.

Du bor i privata 'villas' där det mesta är byggt av lokalt virke från tropiska träd som mango, kokos, jordnöt, acacia och ceder. Alla villas har egen veranda, privat badrum, kokmöjligheter samt ett välfyllt och varierat skafferi där du kan ta vad helst du önskar och sedan betala för när du checkar ut. Detta gör att du kan testa matlagning med lokala råvaror som du annars aldrig hade fått chans att laga mat med. Övriga faciliteter och service på Atiu Villas är bland annat pool, tennisbana, hyrbilar, fritt wifi samt en restaurang och bar som serverar 2-rätters middag på kvällen. I din vistelse på Atiu ingår en halvdagstur där du kan välja mellan fyra olika turer. Antingen fokus på öns spännande natur, kultur, rika och unika fågelliv eller fantastiska grottor som finns här. Oavsett vilken tur du väljer väntar en häftig och unik upplevelse. Självklart går det bra att boka på mer än en tur (ingår ej) ifall du vill göra flera utav dem.

10: Atiu - Rarotonga - Aitutaki

Din vistelse på Atiu är till ända och flyget tar dig vidare via Rarotonga till Aitutaki. Denna magiskt vackra ö med med sin turkosa lagun som bara inbjuder till sol, bad, avkoppling och romantik. Du har som på övriga öar transfer inkluderad från flygplatsen och efter ca 10 min är du framme vid Aitutakis västkust och den prisbelönta lyxresorten Pacific Resort Aitutaki där du får njuta av ytterligare fyra nätter.

Dag 11-13: Aitutaki/Pacific Resort Aitutaki

Som långvarig medlem i samlingen 'Small Luxury Hotels of the Wold' har den prisbelönta resorten Pacific Resort Aitutaki alla faciliteter du kan förvänta dig av en lyxresort. Njut av härliga stunder på resortens spa eller gym, sola och bada vid den vackra infinity poolen eller låna en cykel eller kajak och upptäck omgivningarna. Du bor i en Ultimate Beachfront Bungalow med stranden och den vackra turkosblå lagunen precis utanför dörren, och även här väntar sagoliknande solnedgångar att hänföras av. Varje morgon serveras en delikat à la carte frukost som ingår i din vistelse. Resorten har två olika restauranger, varav en är The Rapae Bay Restaurant & Bar. Känd för sitt Pacific Rim Cuisine som är en fusion inspirerad av lokalt och internationellt kök, tillagas här delikata rätter av dagsfärska ingredienser som skaldjur och tropiska frukter. Självklart intar du dessa fantastiska måltider i det fria med en utsikt mer liknande en tavla än verklighet. Romantik, lyx och njutning på högsta nivå utlovas! En utav dagarna ingår också en Lagoon Cruise med BBQ-lunch där du kan snorkla, sola och bada i den vackra lagunen.

Dag 14: Avresa Aitutaki och Cooköarna

Idag har det blivit dags att säga adjö till Cooköarna för den här gången. Du njuter av en sista frukost i de vackra omgivningarna på Pacific Resort Aitutaki och får chans att summera dina upplevelser av alla tre öar du besökt i denna hänförande och spännande del av världen. Transfern tar dig sedan till flygplatsen för att påbörja resan mot Rarotonga och senare samma dag Los Angeles.

Dag 15: Mellanlandning Los Angeles

Liksom på utresan mellanlandar du i Los Angeles och har möjlighet att göra ett stopp på USA:s västkust. Passa på att stanna ett par dagar för se dig om eller shoppa lite innan vardagen åter väntar. Vill du stanna längre står sevärdheter som Highway 1, Grand Canyon eller Las Vegas redo att bjuda dig på ytterligare upplevelser. Prata med din resesäljare om alla möjligheter som finns tillgängliga.

Dag 16: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter en resa med besök på tre av Cooköarnas vackraste och mest spännande öar. Med dig hem har du minnen av unik natur och kultur, sol, bad, lyx och romantik i detta jordiska paradis. Välkommen hem!

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Karta

Prisexempel

16 dagar från 71.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  71.000* kr när 2 personer reser tillsammans


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Rarotonga t/r
 • Flyg Rarotonga - Atiu - (via Rarotonga) Aitutaki - Rarotonga
 • Flygskatter
 • 5 nätter i 'Seaview Unit' på Muri Beachcomber på Rarotonga inkl:
  - Frukost alla dagar
  - Transfer flygplats - hotell t/r
  - Meet & Greet på flygplatsen
  - Halvdagstur med Raro Safari Tours inkl. lunch
 • 3 nätter i 'Room only' på Atiu Villas på Atiu inkl:
  - Transfer flygplats - hotell t/r
  - Halvdagstur med guide, välj mellan: Island Eco Tour, Birdwatchers Tour, Aitu Punarea Cultural Tour eller Anatakitaki Cave Tour
 • 4 nätter i 'Premium Beachfront Bungalow' på Pacific Resort Aitutaki på Aitutaki inkl:
  - A la carte frukost alla dagar
  - Transfer flygplats - hotell t/r
  - Dagstur 'Lagoon Cruise' inkl. BBQ-lunch
 • MyPlanet Concierge service - support 24/7 under resan
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

rsz_aitutaki_0746_DK

Rarotonga, Atiu & Aitutaki

 • 3 öar på en resa
 • Sol, bad och avkoppling
 • Vackra naturupplevelser
   

16 dagar från 71.000 kr per person

Romantiska cooköarna

Romantiska Cooköarna

 • Perfekt bröllopsresa
 • Romantik, sol och värme
 • Rarotonga & Aitutaki

16 dagar från 66.000 kr per person

Cooköarna In Style

Cooköarna In Style

 • Lyx och romantik
 • ​Bröllopsresa In Style
 • Magiska solnedgångar

16 dagar från 78.000 kr per person

Nya Zeeland och Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 71.415 kr per person