0775-888 088 FÅ OFFERT
Roadtrip i norra namibia

Roadtrip i norra Namibia

Upplev norra Namibias många höjdpunkter på denna familjevänliga kör-själv resa. Här väntar pittoreska öknar, dramatiska klipplandskap och inte minst safari i världsklass. 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 44.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Roadtrip i norra Namibia

Upplev en äkta roadtrip i norra Namibia på denna familjevänliga individuella kör-själv resa. Se fram emot omväxlande natur och dramatiska ökenlandskap. Upplev Namibias mest populära sevärdheter och bestig de spektakulära sanddynerna i Sossusvlei, eller se delfiner och sälar i Swakopmund. Härifrån fortsätter resan mot de imponerande klippformationerna vid Twyfelfontein innan en hela 4 dagars safari väntar i Etosha National Park, hem till de berömda Big 5. 

Kalahariöknen

Kalahariöknen är en del av en gigantisk sandbank, som sträcker sig från Oranjefloden i söder till Angola i norr och från östra Namibia via Botswana till Zimbabwe. Här kan du förutom att njuta av de vackra naturvyerna, få lära dig mer om ursprungsbefolkningen Sanfolket. I en liten lokal by kan du få möjlighet att få en inblick i deras traditionella liv i naturen. Lär dig allt om deras överlevnadsstrategier och hemligheter som har gått i arv från generation till generation sedan tidernas begynnelse.  Hur de lagrar vatten i strutsägg, sätter upp jaktfällor och använder sofistikerade hantverk för att skapa pärlsmycken.

Besök Sossusvlei på en roadtrip i norra Namibia

Sossusvlei med sina spektakulära sanddyner är ett av de vackraste naturområdena i Namibia och höjdpunkten i Namiböknen. För att få uppleva Sossusvlei i all sin skönhet är det bäst ta sig ut tidigt på morgonen, eftersom sanddynerna är mest spektakulära vid soluppgången, när deras ständigt föränderliga färgspel står i kontrast till de skarpa, mörka skuggorna. 

Etosha National Park

Etosha National Park är Namibias stolthet och hem åt mer än 100 arter av däggdjur. Förutom de sällsynta svarta noshörningarna och de mäktiga Etosha-elefanterna lever här gnuer, zebror, bufflar, antiloper, hyenor och inte minst de “tre stora kattdjuren”: lejon, gepard och leopard. Här har du alltså bästa tänkbara chans att se de berömda Big 5.

Resa till Namibia

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka.

Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Resan dag för dag

Upplev norra Namibias många höjdpunkter på denna familjevänliga kör-själv resa. Här väntar pittoreska öknar, dramatiska klipplandskap och inte minst safari i världsklass. 

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Namibia.

Dag 2-3: Windhoek

Vid ankomsten till Windhoek, blir du mött av vår lokala representant som hjälper till med leveransen av din hyrbil, därefter sätter du kursen mot Villa Violet, ett mysigt pensionat som ligger i en lugn förort till huvudstaden. Med cirka 250 000 invånare är Windhoek den största staden i Namibia och är också huvudstad i landet. Windhoeks stadsbild känneteckna s av en blandning av historiska byggnader byggda i tysk arkitektonisk stil vid sekelskiftet och moderna byggnader från 1900-talet.

Utflykt: 

Halvdagsutflykt till Okapuka Ranch i en liten grupp
Njut av turen genom en safariranch och se kungen av savannen på nära håll! Direkt efter lunch på ditt hotell i Windhoek, beger du dig mot Okapuka Game Ranch. När du kör till ranchen, passerar du det vackra landskapet. Vid ankomsten till ranchen väntar din första game drive i ett öppet safarifordon genom öknen. Se upp för giraffer, krokodiler som ligger i solen, den utrotningshotade vita noshörningen, flockar av impalor, oryx, kudu och många andra antiloparter. Efter två timmars spänning väntar en liten paus. Turen avslutas med utfodring av lejonen i sällskap med en erfaren ranger. En helt unik upplevelse, där du kommer riktigt nära djurens konung. 

Dag 3-4: Kalahariöknen

Från Windhoek fortsätter resan nu söderut mot Kalahari som tar cirka 4 timmar. Kalahariöknen är en del av en gigantisk sandbank, som sträcker sig från Oranjefloden i söder till Angola i norr och från östra Namibia via Botswana till Zimbabwe. Vid ankomsten, checkar du in på ditt hem för natten, den härliga Kalahari Anib Lodge. Kalahari Anib Lodge ligger mindre än 30 minuter från staden Mariental i Namibia, precis i utkanten av öknen och här väntar en vistelse i en fridfull oas. Tillbringa tid med att beundra utsikten över den imponerande savannen från ditt rymliga rum. Om du behöver skölja bort resdammet, kan du njuta av ett svalkande dopp i hotellets pool, eller bara koppla av på solstolarna i skuggan. Den mysiga baren har utökats med en uteplats och platsen är perfekt för att titta på den underbara stjärnhimlen med en kall drink i handen efter middagen på restaurangen. Du kan även ta en liten kvällspromenad i området där det finns många stigar och om du har lite tur kan du se en zebra. 

Utflykt:

Bagatelle Kalahari Game Ranch: Morgonutflykt med Sanfolket
Gå på en äventyrlig tur med Sanfolket, ursprungsbefolkningen, i en liten lokal by. Har har du äran att få en inblick i deras traditionella liv i naturen. Lär dig allt om Sanfolkets komplexa överlevnadsstrategier och hemligheter som har gått i arv från generation till generation sedan tidernas begynnelse.  En Sanfamilj kommer att välkomna dig varmt och introducera dig till de olika traditionella metoderna och hantverk. Lär dig hur lokalbefolkningen lagrar vatten i strutsägg, sätter upp jaktfällor och använder sofistikerade hantverk för att skapa pärlsmycken

Dag 4-6: Sossusvlei

Idag väntar en av Namibias stora höjdpunkter när du startar bilen och sätter kursen västerut till öknen och de vackra och spektakulära sanddynerna vid Sossusvlei. Sossusvlei är ett av de vackraste natursköna områdena i Namibia och höjdpunkten i Namiböknen. För att få uppleva Sossusvlei i all sin skönhet är det bäst ta sig ut tidigt på morgonen, eftersom sanddynerna är mest spektakulära vid soluppgången, när deras ständigt föränderliga färgspel står i kontrast till de skarpa, mörka skuggorna. På Sossusvlei bor du på den vackra Desert Quiver Camp, som ligger precis i utkanten av öknen och bjuder på en fantastisk utsikt över det karga ökenlandskapet. Från lägret är det möjligt att beställa utflykter till öknen eller andra aktiviteter som sträcker sig från helikopterflygning till en luftballongstur över de imponerande sanddynerna. 

Utflykt: 

Living Desert Tour – utforska Namib till fots (Morgonutflykt i en liten grupp)
I sällskap med en erfaren guide utforskar du vildmarkens djur och landskapsformationer på nära håll. Klättra upp för de spektakulära höga sanddynerna som är hem för Palmata Geckos, ödlor och andra små reptiler. Upplev den otroligt storheten i denna annars sandiga värld, och lär dig allt om den flora och faunan i den karga öknen. Din guide delar gärna med sig av hemligheterna bakom synerna som möter dig, och berättar allt om de överlevnadsstrategier som krävs för invånarna i öknen ska kunna överleva de karga och hårda landskapen. 

Dag 6-8: Swakopmund

Efter 2 dagar i öknen sätts kursen nu mot kusten och den charmiga staden Swakopmund. Swakopmund är Namibias mest populära semesterort och en sann oas. Detta gäller inte endast för turister från utlandet, utan namibier gillar också att koppla av i kuststaden. Undvik öknens värme och njut av det mysiga Swakopmund med dess strandpromenad, palmer och underbara trädgårdar. I Swakopmund kommer du att bo två nätter på det mysiga Villa Margherita i hjärtat av den historiska staden. 

Förslag på utflykter:

Njut av färsk fisk och skaldjur på Jetty 1905 Restaurant
Ät ute på Swakopmunds kust på Jetty 1905 Restaurant, som är en blandning av maritim historia, utsökt mat och en fantastisk utsikt. Se fram emot en kort promenad över Atlantens vågor längs järnbron, byggd av tyska bosättare 1911, nedlagd 1916 och renoverad 2010. Sätt dig vid ett av borden och unna dig själv kulinariska läckerheter medan du njuter av panoramautsikten över havet och den långa kustlinjen. Om du är där i skymningen väntar en romantisk solnedgång dig också. (Mat och dryck ingår ej.)

Njut av kaffe och dessert på Café Anton
Se till så att du inte missar ett besök på det populära Café Anton på Hotel Schweizerhaus under din vistelse i Swakopmund. Hotel Schweizerhaus är ett av de första hotellen i Swakopmund, där du kan koppla av och njuta av kaffe och en riktig tysk äppelstrudel. 

(Transport, mat och dryck ingår ej.)

Utforska Cape Cross och dess sjöbjörnskoloni
Starta bilen och sätt kursen på egen hand mot Cape Cross, en liten udde på Skelettkusten, ca 120 km norr om Swakopmund. Områdets största dragplåster är den enorma sälkolonin med nästan 100 000 sälar som kopplar av i solen, rullar runt i Atlantens vågor eller fångar fisk - en fantastisk syn. Fördjupa dig i platsens maritima historia och titta på Padrao-stenpelarna, som traditionellt lämnades av portugisiska upptäcktsresande för att markera milstolpar. Dessa byggdes av navigatören och utforskaren Diogo Cão 1486 till ära av kung Juan I av Portugal.

(Tid: ca 2-3 timmar. För resenärer med egen bil: entréavgifter, transport och andra kostnader ingår inte.)

Dag 8-10: Damaraland (Twyfelfontein)

Idag fortsätter resan vidare norrut till Damaraland, som var det tidigare hemlandet för Damara-folket och är en av de mindre kända regionerna i Namibia, men är inte på något sätt sämre än andra destinationer när det gäller naturupplevelser. På grund av de många olika, ofta bisarra bergs - och klippformationerna och åsarna är landskapet helt enkelt imponerande och fascinerande, och det kommer att finnas gott om möjligheter att utforska dessa. Ditt hem för de kommande två nätterna är den läckra Vingerklip Lodge, som ligger undangömt i en tidlös dal och området är, bland annat, hem till giraffer, zebror, och olika antiloparter däribland den majestätiska oryxen. Boendet erbjuder en rad aktiviteter, allt från korta promenader i reservatet till utflykter i det omgivande området. 

Dag 10-12: Etosha

Idag kör du till Namibias stolthet, den imponerande Etosha National Park, som är hem åt mer än 100 arter av däggdjur, inklusive de sällsynta svarta noshörningarna, de mäktiga Etosha-elefanterna, gnuer, zebror, bufflar, antiloper och hyenor och inte minst de “tre stora kattdjuren”: lejon, gepard och leopard och kan därmed även skryta om att vara hem för de berömda Big 5. De första två nätterna i Etosha tillbringas på Taleni Etosha Village, som ligger precis vid ingången till den sydöstra delen av parken. 

Utflykter:

Taleni Etosha Village: Morgon game drive i Etosha National Park
Gå på en morgon game drive i södra Etosha National Park i sällskap med din lokala ranger. Se fram emot denna spännande tur genom parken med dess många vilda djur och njut av synen av naturen som sakta vaknar. Tidigt på morgonen kan du ha turen att få syn på en av de stora katterna med dess byte, som har slaktas under kvällen och natten, men även stora elefentflockar, gnuer, zebror, antiloper, springbockar, noshörningar och många andra vilda djur. Vid ett av de många vattenhålen i parken samlas parkens vilda invånare för sitt morgonmöte och det är en imponerande syn. Under vägen berättar rangeren om de olika djur och växterna, - ofta kryddat med en eller två rövarhistorier. 

Taleni Etosha Village: Sundowner-tur i Taleni Etosha Village Reserve
Upplev en oförglömlig safari vid solnedgången och se den fascinerande öknen badad i ett pittoreskt ljus. I sällskap med din erfarna ranger kör du sent på eftermiddagen till Taleni Conservancy, där det är dags för ännu en safari. Sent på eftermiddagen vaknar djuren ur middagsvärmen och de stora katterna börjar ge sig ut på jakt. Turen avslutas med en sundowner, där du från toppen av bergen kan njuta av en sval förfriskning och lite snacks medan solen går ner i horisonten och färgar landskapet i röda och orange nyanser. 

Dag 12-14: Etosha (fortsättning)

Idag fortsätter resan mot den östra delen av Etosha där nya spännande möten med parkens vilda djur väntar. För fågelälskare är Etosha också ett sant paradis med mer än 340 olika arter. Etosha betyder “Den stora vita platsen” och refererar till den enorma saltsjön, som dominerar en stor del av parken och ger unika möjligheter att uppleva djurlivet på grund av de stora öppna vidderna och dagens bilresa till ditt nästa hem tar dig hela vägen längs den södra sidan av denna imponerande saltsjö. De kommande två nätterna spenderas på mysiga Mushara Bush Camp, som ligger endast 10 km från Von Lindequist gate.

Utflykt:

Mushara Bush Camp: Morgon game drive i Etosha National Park
Upplev det fascinerande djurlivet i den östra delen av Etosha National Park. Tidigt på morgonen ger du dig ut i parken i sällskap med en erfaren ranger för att spåra de vilda djuren och utforska områdets flora och fauna. På vägen kommer du till den skimrande, silvervita Etosha saltsjön som är den största i Afrika och sträcker sig oändligt ut mot horisonten. Med sitt savannlandskap, olikartade vegetation och livliga vattenhål bjuder Etosha på absolut spänning och ditt tålamod kommer ofta att belönas med unika och nära möten med parkens vilda djur och särskilt vid ett av de många vattenhålen, där det finns goda möjligheter att uppleva djur på nära håll. Elefanter sprutar vatten, giraffer knaprar på akaciaträden, och stora djurflockar samlas här för att släcka sin törst. Samtidigt väntar lejon, leoparder och hyenor på att fånga sitt byte och du kan till och med ha turen att se de utrotningshotade vita och svarta noshörningarna. 

Dag 14-15: Waterberg Plateau

Det är dags att ta farväl av Etosha och idag sätts kursen söderut till Waterberg Plateau. Waterberg är ett mäktigt platttoppat berg, som sträcker sig ca 50 km i längden och upp till 16 km i bredden och är 200 m högt. Waterberg är berömt för naturreservatet på sin platå, där du kan se bufflar, vita- och svarta noshörningar samt giraffer och eland -  och roanantiloper. I Waterberg tillbringar du natten på Waterberg Guest Farm, som är en nötkreatursfarm. Om tiden tillåter, kommer det även att vara möjligt att boka en av de många aktiviteterna som farmen erbjuder, bland annat ett besök vid gepardreservatet, vandring i området eller en guidad tur runt farmen. 

Dag 15: Windhoek

Det är dags för dig att ta farväl av Namibia. Kursen sätts åter tillbaks mot flygplatsen i Windhoek, där hemresan kan börja. 

Förslag till utflykt: Gör ett stopp längs vägen för att besöka Woodcarver Market i Okahandja.
Ta en lugn promenad på Woodcarver Market i staden Okahandja. Marknaden lockar på ett magiskt sätt namibier från när och fjärran och har handgjorda träverk såväl som smycken och andra kuriosa. Kom i kontakt med lokalbefolkningen och lär dig mer om deras kultur och livsstil. De kommer att svara på dina frågor med entusiasm och ge dig en inblick i deras vardag och deras inspirationskällor. Du kanske även lär dig ett par ord på det lokala språket. 

Observera att denna aktivitet kan utföras på vägen till Windhoek. Alla utgifter betalar du själv för. 

Dag 16: Ankomst Sverige

Efter en spännande och innehållsrik resa runt Namibia anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

16 dagar från 44.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 44.100 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 10.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Windhoek tur/retur
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • 1 övernattning på Villa Violet (Standard Room, dubbelrum) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Kalahari Anib Lodge (Comfort Room, dubbelrum) inkl. halvpension (frukost och middag)
 • 2 övernattningar på Desert Quiver Camp (Standard Room, dubbelrum) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Villa Margherita (Standard Room, dubbelrum) inkl. halvpension
 • 2 övernattningar på Vingerklip Lodge (Bungalow) inkl. halvpension (frukost och middag)
 • 2 övernattningar Taleni Etosha Village (Luxury Room, dubbelrum) inkl. halvpension (frukost och middag)
 • 2 övernattningar  Mushara Bush Camp (Chalet) inkl. halvpension (frukost och middag)
 • 1 övernattning på Waterberg Guest Farm (Bungalow) inkl. halvpension (frukost och middag)
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Uppgradering till Business class
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Medinor och kejserliga städer

Medinor och kejserliga städer

 • Casablancas historia
 • Beni Mellal & Fez
 • Medinor & kejserliga städer

8 dagar från 39.500 kr per person

Roadtrip i norra Namibia

Södra Marocko och pärlor längs kusten

 • Souker, tempel & kryddmarknader
 • Bergsbyar och kuststräckor
 • Fantastisk natur & kultur

9 dagar från 39.000 kr per person

Gorillavandring i Rwanda

Gorillavandring i Rwanda

 • Stå ansikte mot ansikte med bergsgorillor
 • Bo på en lyxig lodge mitt i en teplantage
 • Utforska Rwandas unika bergsregnskogar 

7 dagar från 53.100 kr per person

Roadtrip i norra namibia

Roadtrip i norra Namibia

 • ​​​​Safari i Etosha National Park
 • En tur med San-folket i Kalahari-öknen
 • Unik natur och kultur

16 dagar från 44.100 kr per person

Äventyr i norra Namibia

Äventyr i norra Namibia

 • Röda sanddynor och oaser
 • Spännande safaris
 • Historia & kultur
   

12 dagar från 67.500 kr per person