0775-888 088 FÅ OFFERT
Rovos Rail Victoriafallen och safari

Rovos Rail, Victoriafallen och safari

Res tillbaka i tiden med legendariska Rovos Rail från Sydafrika till Zimbabwe och de mäktiga Victoriafallen. Avsluta med safari i Chobe National Park i Botswana.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

12 dagar från 67.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Rovos Rail, Victoriafallen och safari

Rovos Rail, Victoriafallen och safari. Åk på en resa tillbaka i tiden med det legendariska lyxtåget Rovos Rail, även kallat ”The Pride of Africa”. Resan går från Pretoria i Sydafrika, genom Zimbabwe och avslutas vid de mäktiga Victoriafallen. Upplev kolonialtidens arv med en vistelse på kända Victoria Falls Hotel, med utsikt över de brusande vattenfallen. Njut av en så kallad ’high tea’ på terrassen och kanske en gin och tonic när solen går ner över det vackra afrikanska landskapet.

Rovos Rail

När det anrika tåget rullar ut från tågperrongen i Pretoria väntar dig en klassisk resa på tre dagar med gourmetmiddagar och tillhörande viner som serveras i den eleganta restaurangen. Tåget är den afrikanska versionen av Orient Expressen och du får upplevelser för livet väntar när medan du färdas genom den magnifika afrikanska naturen. Kursen är satt mot gränsen till närliggande Zimbabwe och Victoriafallen, så du kan bara luta dig tillbaka och njuta av det vackra landskapet och de läckra måltiderna som serveras ombord.

Victoriafallen

”Mosi-oa-Tunya” – eller ”Den dundrande röken” som Dr. David Livingstone år 1855 spred vetskap om, är verkligen en imponerande syn. Victoriafallen är 60 – 110 meter höga och under regnperioden i mitten av april kan stänket från fallen nå så högt som 450 meter upp i luften när vattenmassorna plumsar ner vid fallens fot. Besök den lokala marknaden som är ett riktigt shoppingparadis. Här hittar du allt du kan önska dig när det gäller trähantverk, masker, täljstensskulpturer och mycket annat.

Men Victoria Falls är också så mycket mer än de mäktiga vattenfallen. Området erbjuder aktiviteter som forsränning, helikopterturer och inte minst möjlighet att se både elefanter och lejon.

Safari i Chobe National Park

Denna fantastiska resa avslutas med en tre dagar lång spännande safari i Botswanas Chobe National Park, känd för det stora antalet elefanter. Här bor du på en härlig lodge i ett område inte så många turister kommer till och kan när du inte är ute på safari, i lugn och ro njuta av lodge alla faciliteter.

Detta är en resa fylld med några utav de mest kända och oförglömliga upplevelser södra Afrika har att erbjuda!

Boka Rovos Rail, Victoriafallen och safari med MyPlanet

Ring 0775-888088 och boka detta reseförslag eller låt oss hjälpa dig att skräddarsy en resa helt efter dina önskemål.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Res tillbaka i tiden med legendariska Rovos Rail från Sydafrika till Zimbabwe och de mäktiga Victoriafallen. Avsluta med safari i Chobe National Park i Botswana.

Dag 1: Avresa från Sverige

Dags för avresa och med ett byte på vägen reser du från Sverige till Johannesburg i Sydafrika där du landar på morgonen dag två.

Dag 2: Ankomst Johannesburg - Pretoria

Vid ankomst till Johannesburg möts du av en privat chaufför som kör dig till ditt hotell Castello di Monte i Pretoria där du ska bo en natt.

Castello di Monte är ett 5-stjärnigt pensionat som osar av lyx och elegans. Huset är byggt i toskansk stil och erbjuder en fantastisk utsikt över Pretoria. I den vackert anlagda trädgården kan du njuta av ett uppfriskande dopp i poolen eller bara koppla av efter flygresan och se fram emot nästa dags äventyr.

Pretoria, som trots sin status som huvudstad påminner mer om en romantisk förort än en stad som de flesta förknippar med en huvudstad. Vacker arkitektur, parker och vägar flankerade av jakarandaträd. När de cirka 70.000 jakarandaträden slår ut i blom i början av oktober är det som att staden är helt inlindad i en stor lila filt. Det är en fantastisk syn och staden har också fått smeknamnet Jacaranda City av just den anledningen.

Det finns flera intressanta byggnader i Pretoria. Runt Church Square, som domineras av en staty av den före detta presidenten Paul Krüger, hittar du några av stadens äldsta byggnader som Old Raadsaal och Palace of Justice. Regeringsbyggnaden Union Buildings är en imponerande röd sandstenbyggnad med en tillhörande park. Härifrån kan du få en vacker utsikt över staden.

Dag 3: Avgång Rovos Rail

Njut av en tidig frukost på hotellet innan det är dags att bli körd till Rovos Rails privata perrong vid Capital Park Station. Kl. 10:30 rullas den röda mattan ut och det är dags för avgång. Framför dig har du en klassisk resa på tre dagar med gourmetmiddagar och tillhörande viner som serveras i den eleganta restaurangen. Tåget är den afrikanska versionen av Orient Expressen och upplevelser för livet väntar när det rullar iväg ut genom den magnifika afrikanska naturen. Kursen är satt mot gränsen till närliggande Zimbabwe och Victoriafallen, så du kan bara luta dig tillbaka och njuta av det vackra landskapet och de läckra måltiderna som serveras ombord.

Dag 4: Genom Zimbabwe

Idag fortsätter resan genom Zimbabwe, via Rutenga och Somabhula, till staden Bulawayo Bulawayo. Det sägs att Zimbabwe, liksom de andra länderna i södra Afrika, inte var välsignad med guld och diamanter utan istället med några av de vackraste landskapen. Det här blir verklighet när du genom fönstret på det lyxiga tåget kan njuta av utsikten över de pittoreska landskapen som passerar likt en film utanför. Tåget stannar för natten vid staden Mpopoma.

Dag 5: Safari i Hwange National Park

Idag kör Rovos längs den östra gränsen till Hwange National Park, med kursen satt mot "The Hide", där en eftermiddagssafari väntar. Du åker i öppna safari-jeepar ut i parken på jakt efter Zimbabwes vilda djurliv.

Hwange National Park är en av Afrikas vackraste platser där du kan se kontinentens vilda djur. Parken är också hem åt stora flockar av elefanter, bufflar, zebror och har en stor koncentration av giraffer.

Parken, belägen i nordvästra Zimbabwe, täcker ett område på inte mindre än 14.600 km2. I parken finns totalt 105 olika däggdjursarter inklusive lejon, leoparder och geparder. Naturligtvis hittar du också den sista av Afrikas Big Five-medlem i parken - noshörning. Hwange anses också ha några av Afrikas största grupper av den annars nästan utrotade vildhunden. På grund av den politiska situationen i landet har Hwange varit praktiskt taget orörd i många år, men har den senaste tiden återigen öppnats för safari. Det ger dig en möjlighet att uppleva en utav de nationalparker i södra Afrika som än så länge inte är så välbesökt av turister.

Efter en upplevelserik safari återvänder du till ditt tillfälliga hem ombord på Rovos och resan fortsätter vidare söderut mot gränsen till ditt sista stopp - de mäktiga Victoriafallen.

Dag 6: Ankomst till Victoriafallen

Njut av en sista frukost ombord på Rovos medan tåget sakta närmar sig Zambezi-floden och de imponerande Victoriafallen. Väl framme transporteras du till legendariska Victoria Falls Hotel där du checkar in dig för de kommande två nätterna.

Sedan invigningen 1904 har kungafamiljer, kändisar och statsmän valt att bo på detta historiska och eleganta hotell som har sin egen gångväg till de mäktiga fallen. Hotellet osar av atmosfär och romantik och här förs du tillbaka till en svunnen tid när du avnjuter en 'high tea' på terrassen samtidigt som du hör bruset från vattenfallen i fjärran. Detta är Victoriafallens "Grand Old Lady" och den perfekta utgångspunkten för att utforska området runt de vackra fallen närmare.

Dag 7: Victoriafallen

"Mosi-oa-Tunya" - eller "Den dundrande röken" som Dr. David Livingstone år 1855 spred vetskap om, är verkligen en imponerande syn. Victoriafallen är mellan 60 - 110 meter höga och under regnperioden i mitten av april kan stänket från fallen nå så högt som 450 meter upp i luften när vattenmassorna plumsar ner vid fallens botten. Besök den lokala marknaden som är ett riktigt paradis för shoppingsugna. Här hittar du allt du kan önska dig när det gäller träsnitt, masker, täljstensskulpturer och mycket annat.

Men Victoria Falls är också så mycket mer än de mäktiga vattenfallen. Området erbjuder en mängd olika aktiviteter som forsränning, helikopterturer och inte minst möjlighet att se både elefanter och lejon. Avsluta dagen med en god middag på hotellet eller njut av en traditionell "Boma", där afrikanska rätter samt inte minst viltkött finns på menyn.

Dag 8: Mot National Park - Botswana

Efter frukosten hämtas du på hotellet och körs över gränsen till Kasane i Botswana. Vidare går resan till härliga Muchjene Safari Lodge där du bor de kommande tre nätterna. Muchenje ligger i ett privat reservat i parkens västra del. Ett område som inte så många turister åker till. De närmaste dagarna kommer att spenderas ute i den vilda naturen och alla måltider och aktiviteter ingår naturligtvis i vistelsen.

Muchenje Lodge är en av de få lodger som ligger i den västra delen av Chobe National Park. Att den ligger så avlägset gör att du troligen kommer att uppleva något av det bästa som parken har att erbjuda, utan att nödvändigtvis dela det med en mängd andra safari-sugna resenärer. Här kommer du att få chans att utforska områden i Chobe National Park som sällan ses av andra. Lodgen ligger vackert upphöjd över landskapet och du har en helt fantastisk utsikt över Chobe-floden och Namibias Caprivi Strip, till skillnad från många av de andra lodgerna i området som ligger precis nere vid floden.

Muchenje har en härlig rustik och avslappnad atmosfär, och med endast 11 stugor blir stämningen lite mer intim än på andra större lodger i och runt Chobe. De 11 halmtakstugorna är alla vackert inredda och med privat veranda, från vilken du kan sitta och blicka ut över det vackra landskapet. Lodens gemensamma område, med lounge, bar och pool, är designat med syftet att kunna koppla av och njuta av platsens charm samtidigt som det finns möjligt att se områdets vilda djur passera. Muchenje Safari Lodge är privatägd vilket bidrar till att säkerställa en varm och personlig service och ger en oförglömlig vistelse.

Dag 9 - 10: Safari i Chobe

Dagarna på Muchenje kommer framförallt att tillbringas bland Afrikas vilda djur. Lodgen erbjuder morgon-, eftermiddags- och kvällssafari, där du på den sistnämnda får du chans att se de djur som är mest aktiva efter mörkrets inbrott. Det finns också möjlighet att uppleva djurlivet på en båttur längs Chobe-floden, göra en bush walk eller besöka en lokal by i närheten.

Chobe National Park är särskilt känd för sina stora elefantflockar och det är verkligen en speciell upplevelse att i solnedgången sitta och titta på hundratals av dessa gigantiska djur som korsar floden i små familjeflockar. Stora buffelflockar är också ett av parkens landmärken och dessutom hittar du ytterligare två av Afrikas Big Five: det majestätiska lejonet och den skygga leoparden. I floden lever flodhästar sida vid sida med krokodiler och på land finns flera olika antiloparter, giraffer, gnuer, zebror och geparder. Parken är också hem åt inte mindre än 440 olika fågelarter.

En sak är säker - en vistelse i Chobe kommer utan tvekan att ge dig många minnesvärda möten med Afrikas fantastiska vilda djurliv.

Dag 11: Avresa från Botswana

Efter flera dagar med intensiva upplevelser genom hela tre länder i södra Afrika, har det så blivit dags att bege sig hemåt igen.

Du blir körd från Muchenje tillbaka till Kasane, varifrån du flyger till Johannesburg för byte och vidare flyg till Sverige.

Dag 12: Ankomst till Sverige

Du landar på svensk mark igenom efter en fantastisk och upplevelserik resa genom södra Afrika.

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Lyxtåg genom sydafrika

Lyxtåg genom Sydafrika - Rovos Rail

Karta

Prisexempel

12 dagar från 67.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 67.500 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 8.000 - 15.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Sydafrika // Botswana - Sverige
 • Flygskatter
 • Privat transfer Johannesburg flygplats - Pretoria o/w
 • 1 natt på Castello di Monte i Pretoria inkl. frukost
 • Transfer Castello di Monte - Capital Park Station i Pretoria
 • Tågresa med Rovos Rail (Pullman Suite) Pretoria - Victoriafallen o/w inkl. 3 nätter ombord där alla måltider samt dryck ingår under hela resan.
 • Safari i Hwange National Park tillsammans med erfaren och engelsktalande ranger
 • 2 nätter på Victoria Falls Hotel (Zimbabwe) inkl. frukost
 • Transfer Victoria Falls Hotel - Kasane (Botswana) o/w
 • Transfer Kasane - Muchenje Safari Lodge o/w
 • 3 nätter på Muchenje Safari Lodge inkl. alla måltider, all dryck (vatten/vin/öl/kaffe etc) samt obegränsat med safaris under hela vistelsen *
 • Transfer Muchenje Safari Lodge - Kasane flygplats o/w
 • Full klimatkompensation

* Notera att de flesta safarilodger har en åldersgräns på 6 år för barn​

Tillägg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Robben Island & township

Res genom det moderna Sydafrikas historia och besök både Robben Island och en township.

Sydafrika - Stellenbosch (5)_0

Äventyr i vinområdet

Denna tur ger dig möjlighet att både prova vin samt upptäcka det vackra området på ett aktivt sätt.

Sydafrika - Johannesburg - Soweto Township_0

Soweto och Apartheid Museum

En heldagstur till Soweto som tar dig till alla platser av politisk betydelse samt Apartheid Museum.

Par som tittar på vyn över havet och Hermanus från utsiktsplats, Sydafrika

Hermanus, valar och vin

Upplev valarna längs Sydafrikas sydkust och njut av områdets goda viner på denna privata heldagstur. 

Sydafrika - Atlantis - sandklitter

Sandboarding och fyrhjuling

På denna tur kan du se fram emot en hel dag fylld med fart när du besöker sanddynorna i Atlantis.

Forsande vattenmassor i Victoriafallen genom regnskog, Zimbabwe

Solnedgång på Zambezifloden

Upplev en vacker solnedgång på en båttur på Zambezifloden med möjlighet att även se vilda djur.

Sydafrika - Cape Town - Pingviner (3).jpg

Godahoppsudden & Cape Point

Besök Godahoppsudden, Cape Point och Boulders Beach på denna dagstur fylld med upplevelser. 

Sydafrika - Vinlandet.jpg

På cykel genom vinområdet

Följ med på en cykeltur i charmerande Stellenbosch mitt i hjärtat av vinområdet.

Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Kapstaden sightseeing & Robben Island

Följ med på en guidad tur av Kapstaden samt besök Robben Island och fängelset där Nelson Mandela satt inlåst under flera år.

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Victoriafallen med helikopter

Upplev de vackra Victoriafallen och dess omgivningar från luften på en spännande helikoptertur.

Sydafrika - Cape Town - sæler

Valar, sälar och pingviner

En härlig båttur på havet utanför Kapstaden med chans att se valar, sälar, hajar och pingviner. 

Sydafrika - Vin - Vinmark - Stellenbosch.jpg

Tur till vinområdet

Upplev det berömda vinområdets vackra natur på denna heldagstur med hela tre vinprovningar.

Sydafrika - Cape Town - haj

Dyka med vithajar

Dyk med vithajar och se de stora djuren på riktigt nära håll utanför Kapstadens kust.

Färgglad regnbåge som går ner över Victoriafallen, Zimbabwe

Victoriafallen - guidad tur

Åk på en guidad tur runt Victoriafallen och upplev de enorma vattenmassornas brus på nära håll. 

Sydafrik a- Panoramaruten - Gods window (2)

Panoramarutten

Njut av Panoramaruttens vackra natur och storslagna vyer på denna privata heldagstur med guide.

Sydafrika - Johannaesburg - Soweto_1

Tur till Soweto

Denna tur till Soweto tar dig till flera platser av betydelse och inkluderar Mandela Family Museum. 

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden med helikopter

Upplev vackra Kapstaden med Taffelberget och kusten från ovan på denna 30 min långa helikoptertur.

Afrika - dyr - surikater (3)2.jpg

Surikatsafari

Åk på en morgonsafari och se surikaterna kika fram ur sina hålor för att sola sig i dagens första strålar.

Sydafrika - Boulders Beach - pingvin

Havskajak och Cape Point

En privat heldagstur där du paddlar havskajak till Boulders Beach och även besöker dramatiska Cape Point.

New_Boma_Sept_2013_21[1]

Boma Dinner & Show

Följ med på en Boma-middag och få en festlig kväll och en bättre inblick i Zimbabwes lokala kultur.

Sydafrika - soweto.jpeg

Cykla i Soweto

En guidad tur på cykel i Soweto, är för dig som vill uppleva och inte bara se en township.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

 • Safari i 3 olika områden
 • Möjlighet till nattsafari
 • Härliga safarilodger

15 dagar från 76.500 kr per person

Stora Sydafrikaresan

Stora Sydafrikaresan

 • Kapstaden, Garden Route & Eastern Cape
 • St Lucia, Blyde River Canyon & Piggs Peak
 • Big Five safari i South Kruger

23 dagar från 51.300 kr per person

Drakensberg, Eastern Wild Coast och Kruger

Drakensberg, Eastern Wild Coast och Kruger

 • Vackra Drakensberg & Blyde River
 • Safari i Södra Kruger & Hluhluwe
 • Eastern wild coast & Durban

20 dagar från 55.000 kr per person

Sydafrika: Western och Northern Cape

Sydafrika: Western och Northern Cape

 • Utforska mångfacetterade och färgstarka Kapstaden
 • Njut av de kulinariska äventyren i vinområdena
 • Åk på valsafari och möt andra marina djur

15 dagar från 40.500 kr per person

Resa till Victoriafallen, Botswana & Mauritius

Victoriafallen, Botswana & Mauritius

 • Vackra Victoriafallen
 • Safari i Botswana
 • Sol & strand på Mauritius

15 dagar från 64.400 kr per person

Botswana från Okavango till Kalahari

Botswana från Okavango till Kalahari

 • Okavangodeltat
 • Kalahariöken
 • Safri i världsklass 

11 dagar från 94.500 kr per person

Sydafrika och Mauritius

Sydafrika och Mauritius

 • Kapstaden & vinområdena
 • Safari i Kruger N.P
 • Sol & bad på Mauritius

16 dagar från 75.000 kr per person

Rovos Rail Victoriafallen och safari

Rovos Rail, Victoriafallen och safari

 • Åk lyxtåget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dagar från 67.500 kr per person

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

 • Upplev färgstarka Kapstaden
 • Victoriafallens enorma vattenmassor
 • Safari i Chobe National Park

14 dagar från 49.500 kr per person

Klassiska Sydafrika

Klassiska Sydafrika

 • Kapstaden & Stellenbosch med egen bil
 • Privat safari i Kruger National Park
 • Mat & vin, djur & natur

13 dagar från 49.900 kr per person

Sydafrikas höjdpunkter

Sydafrikas höjdpunkter

 • Utforska Kapstaden
 • Safari i Kruger National Park
 • Kör i eget tempo med hyrbil

15 dagar från 44.100 kr per person