0775-888 088 FÅ OFFERT
Rwanda och Kenya: Gorillor och safari

Rwanda och Kenya: Gorillor och safari

På denna fantastiska resa kommer du att stå ansikte mot ansikte med bergsgorillor i Rwanda och uppleva Afrikas djurliv på safari i Kenyas nationalreservat, Masai Mara och Laikipia. 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

12 dagar från 89.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Rwanda och Kenya: Gorillor och safari

Resan Rwanda och Kenya: Gorillor och safari är en unik resa till Rwandas bergsgorillor och Big Five safari på några av Kenyas bästa safariplatser. Denna resa bjuder på några av de mest unika och spektakulära naturupplevelserna i Afrika. Resan startar i Rwanda och Volcanoes National Park, där du kommer nära en flock bergsgorillor efter en spännande och ibland utmanande vandring genom den fuktiga regnskogen. Din professionella stigfinnare tar dig till flocken, där du kan njuta av de alerta vuxna och de lekfulla ungarna på mindre än 10 meters avstånd under en timmes tid. Men du kommer inte att vara den enda observatören. Den stora silverryggspatriarken, en av de äldsta och starkaste hanarna, kommer ständigt att hålla ett öga på dig medan han skyddar sin familj.

Karen Blixens Kenya

Därefter går resan vidare till Kenya och Östafrikas största stad, den färgglada och fascinerande huvudstaden Nairobi, där du kommer att spendera några dagar. Här kan du till exempel gå i Karen Blixens fotspår i utkanten av staden vid Ngong Hills, där den världskända danska författaren bodde och som utgjorde miljön till “Mitt Afrika”. Resan går från kultur till mer natur när nästa stopp är Laikipia och Rhino Watch Lodge som ligger mellan Aberdares Mountains och det magnifika, snötäckta Mount Kenya. Här kommer du att uppleva den största och mest mångfaldiga mängden av vilda djur i Kenya, som naturligtvis omfattar ’The Big Five’. De fem stora i Afrika är lejonet, leoparden, den svarta noshörningen, elefanten och buffeln. Det finns gott om möjligheter att åka safari och de genomförs tidigt på morgonen, under dagen och när solen har gått ner. 

Guidade vandringar i bushen

Särskilt spännande är de guidade vandringarna i bushen. Din resa går vidare till Masai Mara, som är det klassiska Afrika. Naturreservatet och nationalparken i den sydvästra delen av Kenya är döpt efter masaierna och Marafloden som rinner genom området. Här uppfylls alla drömmar om oändliga, gyllene grästäpper, där du kan se de vilda djuren året runt. Från mitten av juli månad till oktober kan du fascineras av den årliga migrationen, när två miljoner gnuer och zebror söker sig mot grönare betesmarker, och du upplever en av de mest dramatiska naturscenerna i världen när de korsar den krokodilfyllda Marafloden. 

Boka Rwanda och Kenya: Gorillor och safari

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka.

Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

På denna fantastiska resa kommer du att stå ansikte mot ansikte med bergsgorillor i Rwanda och uppleva Afrikas djurliv på safari i Kenyas nationalreservat, Masai Mara och Laikipia. 

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Rwandas huvudstad, Kigali.

Dag 1–2: Kigali

Vid ankomsten till Kigali blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till ditt hotell för de första tre nätterna, det vackra och romantiska Heaven Restaurant & Boutique Hotel. Det charmiga hotellet är centralt beläget i hjärtat av Kigali och erbjuder en enkel men mycket bekväm vistelse och gourmetupplevelser i dess prisbelönta restaurang. Du bor i ett stort, färgglatt och välutrustat rum med veranda och privat uteplats med utsikt över hotellets stora trädgård. Ta ett dopp i den soluppvärmda saltvattenspoolen eller unna dig själv med läckra spabehandlingar eller en tur till bastun. Utforska därefter det utsökta köket, fyllt med lokala rwandiska och afrikanska smakupplevelser på den hyllade Heaven Restaurant. Detta gourmetmatställe är känt i Kigali för dess innovativa meny och färska råvaror från den tillhörande ekologiska köksträdgården och lokala gårdar. En romantisk middag kan avnjutas på utomhusterrassen med panoramautsikt över Kigali. Hotellet rymmer även ett konstgalleri som stöttar lokala konstnärer samt en Fair Trade butik. Som huvudstad i Rwanda och med ett centralt geografiskt läge, är Kigali ett viktigt affärscentrum. Staden ligger på ett kuperad landskap bestående av fyra kullar, med den högsta punkten på 1645 meter över havet. Den kompakta stadskärnan rymmer en livlig, färgglad marknad och är fylld med stånd som säljer ett stort urval av lokala konsthantverk. Det muslimska kvarteret är även det värt ett besök, liksom de omgivande förorterna.

Dag 2–4: Volcanoes National Park

Denna morgon blir du mött av vår representant som ordnar transport till Volcanoes National Park som är en cirka 3-4 timmars bilresa från Kigali. Här kommer du de kommande 3 dagarna (2 nätter) bo på Five Volcanoes Boutique Hotel som erbjuder en trevlig och avkopplande vistelse i Musanze. Hotellet ligger nära Volcanoes National Park på vägen till Kinigi. Ditt rum är utrustat med de flesta moderna bekvämligheter, inklusive wi-fi. Njut av ett uppfriskande dopp i den mysiga utomhuspoolen, dra dig tillbaka med en bok i en av trädgårdens hängmattor, ta en lugn promenad i trädgården eller unna dig en av de många aktiviteterna som lodgen har att erbjuda till exempel en guidad cykel- eller kanottur genom det spännande landskapet. 

 

Utflykt:

Gorilla-trekking
Inget annat möte med Afrikas vilda djur kan slå den unika upplevelsen att stå ansikte mot ansikte med en av de få kvarvarande bergsgorillorna. På en gorillavandring måste du vara i god fysiskt form för de fuktiga och leriga förhållandena på en vandring i regnskogen. För även utanför regnperioden är regnskogen en utmanande miljö. Luftfuktigheten är hög, marken är lerig med branta sluttningar och växtligheten är tätbevuxen. Det är definitivt värt ansträngningen att spendera tid med gorillorna i vildmarken men var beredd på att det är en ansträngande vandring. Din professionella guide och stigfinnare guidar dig längs skogens gömda stigar för att möta en gorillafamilj i dess naturliga omgivning. När flocken väl är funnen, gäller det att närma sig helt tyst och lugnt och därefter kan gorillorna betraktas på ett avstånd mellan 7 och 10 meter. Du tillbringar upp till en timme med gorillorna och ser de vuxna samla föda och vårda varandra medan ungarna tumlar runt och leker. Under hela tiden kommer du att vara under den mäktiga silverryggspatriarkens uppsyn, vars bruna ögon ständigt och beskyddande övervakar sin familj. Det är verkligen en betagande upplevelse när de vilda gorillorna rör sig och uttrycker sig på ett typiskt mänskligt sätt.

Dag 4–6: Nairobi

Idag fortsätter resan vidare mot Kenya. Du blir hämtad på hotellet och körd tillbaka till Kigali och flygplatsen, där flyget avgår mot Nairobi. Flygresan tar cirka 3 timmar. Vid ankomsten möts du av vår lokala representant som ordnar privat transport vidare till Fairview Hotel, där du kommer att bo de kommande 2 nätterna. Fairview i Nairobi är ett klassiskt lanthotell omgivet av vackra trädgårdar på Nairobi Hill, och en värld bort från stadskärnans liv och rörelse. Ditt rum är mysigt inrett i en klassisk stil och har alla moderna bekvämligheter. Tillbringa tid på hotellet vid poolen eller i wellnesscentret och njut till fullo av utbudet av internationella rätter på en av de fyra restaurangerna. Nairobi är den största staden i Östafrika och här kan du uppleva den moderna, urbana livsstilen på de färgglada gatumarknaderna, i det autentiska afrikanska köket och det pulserande nattlivet. Utforska National Museum och finn din väg tillbaka till Kenyas historiska rötter med ett besök på Karen Blixen Museum. Du kan även mata giraffer på Giraffe Center eller komma nära elefantungar och geparder på David Sheldrick Centers djurhem. I utkanten av Nairobi kan du njuta av den spektakulära solnedgången på en promenad vid Ngong Hills, där Karen Blixen bodde och “Mitt Afrika” utspelar sig. Och i Nairobi National Park, den enda platsen i världen, kan du få uppleva vilda lejon med stadssiluetten som bakgrund.  

Dag 6-8: Laikipia – Ol Pejeta/Solio

Idag fortsätter resan vidare från Nairobi till Laikipia. Det är en 4-5 timmars lång bilresa. Här kommer du att bo i en mysig stuga på den autentiska Rhino Watch Lodge, som är beläget mellan Aberdares Mountains och Mount Kenya. Lodgen är omgiven av tre viltreservat: Ol Pejeta, Aberdares och Solio. Din smakfullt inredda stuga ligger i en vacker trädgård med vilda blommor och växter. Du har en privat veranda med utsikt över trädgården med Mount Kenya i bakgrunden. Ol Pejeta är ett privat naturreservat beläget mellan foten av Aberdares Mountains och den magnifika, snötäckta Mount Kenya. Här finner du den största och mest olikartade förekomsten av vilt i Kenya, inklusive ‘Big Five’. Många olika safariturer erbjuds, både under dagen och efter nattens ankomst, guidade vandringar i bushen och kamelridning över de djurrika slätterna. Det närliggande schimpanshemmet är värt ett besök för den som är intresserad av människans närmaste släkt. Ol Pejeta är dessutom en bra utgångspunkt för utforskning av Aberdares, Mount Kenya och Solio Game Reserve. Den sistnämnda är hem för cirka 250 svarta och vita noshörningar, bufflar, zebror och giraffer. På slätten kan du uppleva elandantiloper, oryxer, impalor, vattenbockar, gaseller och vårtsvin. 

Utflykter:

Game Drive i Ol Pejetas naturreservat
Upplev den fantastiska utsikten över vilda djur med Afrikas Great Rift Valley i bakgrunden på denna game drive i Kenyas centrala högland. De hisnande vackra utsiktspunkterna i Ol Pejeta ligger med Aberdares Mountains på ena sidan och Mount Kenya på den andra. Området är extremt rikt på stort och smått vilt, inklusive ‘Big Five’ och exotiska fåglar. Här kan du se noshörningar, elefanter, lejon, bufflar, schimpanser,zebror, giraffer, gnuer, strutsar, ibisar, pelikaner, örnar och många andra arter på denna intressanta game drive. Den bästa tidpunkten för dessa turer är tidigt på morgonen, när djuren är särskilt aktiva, och sen eftermiddag när solen målar ofattbara färger över horisonten. Du har även möjlighet till spännande turer på natten, där du kan uppleva vilt som sällan observeras under dagtid. 

Game Drive på Solio Ranch
Möt de utrotningshotade svarta och vita noshörningarna i noshörningsreservatet på din tur i fyrhjulsdrift. Och det är långt ifrån allt. Du kan observera en mängd annat vilt som till exempel bufflar, lejon, zebror, geparder, giraffer, leoparder, antiloper, vårtsvin och många andra arter i deras naturliga omgivningar. Ingenting kan jämföras med upplevelsen av att se de magnifika varelserna när de strövar fritt genom deras landområden. Ta en kikare och betrakta mångfalden av fåglar som är unika i detta vilda landskap. Du kommer till och med att kunna känna igen dem genom deras distinkta kall med en smula hjälp från din guides expertkunskap.

Dag 8–11: Masai Mara

Ännu fler fantastiska upplevelser i den vilda afrikanska naturen väntar, när du idag sätter kursen mot Masai Mara. Transport arrangeras till den närliggande flygplatsen för flygresan som tar en och en halvtimme. I Masai Mara blir du mött av vår lokala representant och körd till Encounter Mara, där du kommer att bo de kommande tre nätterna. Det miljövänliga lägret ligger gömt i ett skogsområdet inne i Mara Naboisho reservatet som är byggt och drivs med minimal påverkan på den omgivande miljön. Du bor i ett av de rymliga, moderna och specialdesignade tälten, där du har din egen veranda. De vender, så att du får optimal utsikt över djurlivet på slätterna och i dalarna. En saltfyndighet på kanten av lägret är en eftertraktad källa av naturliga mineraler för en mängd olika djur. Det är därför en unik plats att se djuren på så nära håll vid loungen. Mat- och loungetälten är perfekta mötesplatser och de ger extra utrymme till avkoppling mellan aktiviteter och måltider. Här kan du dra dig tillbaka med en bra bok i en av de rustika fåtöljerna. Masai Mara är det klassiska Afrika. Här uppfylls alla drömmar med de ikoniska, oändliga gyllene grässtäpperna och de utspridda akaciaträden. Året runt kan du se vilda djur såsom geparder, leoparder, jelonflockar, elefanter, giraffer, hyenor, stora nilkrokodiler och tumlande flodhästar. Från mitten av juli månad till oktober kan du betrakta den årliga migrationen, när två miljoner gnuer och zebror söker sig mot nya och bättre betesmarker. Och du vill definitivt bevittna en av de mest spektakulära och dramatiska naturscenerna i världen när de korsar den krokodilfyllda Marafloden. 

Utflykter:

Mötet med Mara: Game drive och bushwalks
Njut av de magnifika och mångsidiga game drives i Masai Mara och det intilliggande, exklusiva Naboisho reservatet. Den bästa tidpunkten på dagen är tidig morgon, när djuren är särskilt aktiva, och sent på eftermiddagen, när solnedgången skapar helt otroliga färgspel vid horisonten. Det finns även möjlighet till spännande turer på natten, där du kan uppleva de mer sällan sedda nattdjuren. Dessutom kan du sträcka på benen på en av de spännande bushwalks med en erfaren guide, där du kommer att uppleva det vilda djurlivet på nära håll och upptäcka naturens små mirakel. 

Aktiviteter i Angama Mara: Game drives och safari till fots
Upplev några actionfyllda dagar på Angama Mara, som ligger på en lummig sluttning med utsikt över Masai Mara. I Mara-triangeln finns det möjlighet för safari och fågelskådning, och du kan observera de afrikanska ‘Big Five’ i deras naturliga omgivningar på Maras slätter, som kryllar av vilda djur i allmänhet. Tillsammans med lokala naturguider utforskar du Great Rift Valley till fots innan du njuter av en välförtjänt lunchpicknick med lokala specialiteter och en kopp kenyansk kaffe. De pittoreska, små klippformationerna, kallade ’kopjes’, är som tagna ur ett romantiskt filmögonblick i filmatiseringen av Karens Blixens berömda “Mitt Afrika”. Dagen i bushen avrundas med en privat gourmetmiddag eller grillning vid lägerelden.

Dag 11: Nairobi

Resan i ett av Afrikas mest spännande områden närmar sig sitt slut. Du blir hämtad i lägret och har transport till flygplatsen, där flyger flyger tillbaka till Nairobi. Sedan är det en timmes bilfärd till den internationella flygplatsen och flyget till Sverige.

Dag 12: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa i Afrika anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

12 dagar från 89.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 89.100 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 7.000 - 15.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Kigali och retur från Nairobi
 • Flygskatter & ev. avgifter
 • 1 övernattning på Heaven Restaurant & Boutique Hotel (Deluxe King Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Five Volcanoes Boutique Hotel (Standard Room) inkl. helpension
 • 1 övernattning på Fairview Hotel (Business Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Rhino Watch Lodge (Chalet) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Encounter Mara (Luxury Safari Tent) inkl. helpension
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Ev. uppgradering till Business class
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Rwanda och Kenya: Gorillor och safari

Rwanda och Kenya: Gorillor och safari

 • Gorilla-trekking i Rwanda
 • Gå i Karen Blixens historiska fotspår
 • The Big Five safari i Kenya

12 dagar från 89.100 kr per person

Gorillavandring i Rwanda

Gorillavandring i Rwanda

 • Stå ansikte mot ansikte med bergsgorillor
 • Bo på en lyxig lodge mitt i en teplantage
 • Utforska Rwandas unika bergsregnskogar 

7 dagar från 53.100 kr per person

Kenyas gömda pärlor

Kenyas gömda pärlor

 • Storstaden Nairobi
 • Unik safari i Masai Mara & Ol Pejeta
 • Privat transport och unika upplevelser

13 dagar från 49.500 kr per person

Resa till Kenya

Safari och strandliv i Kenya

 • Safari i Masai Mara
 • Unika upplevelser
 • Sol och bad vid kusten

14 dagar från 49.500 kr per person

Resa till Kenya och Seychellerna

Exklusiv safari i Kenya och ö-paradis på Seychellerna

 • Safari i världsklass
 • Besök Nairobi
 • Sol och bad på Seychellerna 

17 dagar från 148.500 kr per person