0775-888 088 FÅ OFFERT
Safarihöjdpunkter i Sydafrika

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

Detta är resan för dig som vill uppleva flera olika områden och olika varianter av safari, och på denna resa till Sydafrika får du uppleva några av de bästa safari-höjdpunkterna landet har att erbjuda. 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

15 dagar från 76.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

Safarihöjdpunkter i Sydafrika. Detta är resan för dig som vill uppleva flera olika områden och olika varianter av safari, och på denna resa till Sydafrika får du uppleva några av de bästa safariområdena landet har att erbjuda. En resa med fanatstiskt innehåll och härliga boenden.

Eastern Cape Safari

Resan börjar i Eastern Cape Game Parks där du kommer att bo på Amakhala Bush Lodge i safaritält i naturreservatet med fantastisk utsikt över ett vattenhål som lockar massor av vilda djur. Här är det praktiskt taget garanterat att se djuren året runt på spännande safariturer, speciellt “the Big Five”, lejon, leopard, svart noshörning, elefant och buffel. Huvudlodgen erbjuder en mycket uppskattad restaurang, fantastiska loungeområden och ett vidsträckt utsiktsdäck med magnifik utsikt över slätterna. Kvällarna spenderas runt den öppna spisen utomhus för att beundra det orörda afrikanska stjärnlandskapet. Bush Lodge erbjuder safari två gånger dagligen i mindre öppna 4×4 safarijeepar.

Southern Kruger Safari

Nästa stopp på din resa är Southern Kruger vars nationalpark är symbolen för safariupplevelsen i Afrika, rik på lejonstolthet, elefantflockar och tusentals andra djur och mot skiftande bakgrunder av savanner, skogar, floder och berg. Här kommer du att bo i en lyxig svit med en privat uteplats med utsikt över den vackra bushen. Här kan du förutom safariturer även gå på spännande bushpromenader för att upptäcka naturens små underverk.

Madikwe Game reserve

Slutligen avrundas resan i Madikwe där du kommer att bo på en lodge i en oas av lugn och ro i en spektakulär miljö. Här kan du välja från en mängd aktivitet såsom viltskådning, fågelskådning och stjärnskådning för att få ut det mesta av din tid i den afrikanska naturen. Madikwe Game Reserve är en av Sydafrikas främsta safari-destinationer, och det perfekta avslutet på ditt spännande äventyr i landet. 

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Resan dag för dag

Detta är resan för dig som vill uppleva flera olika områden och olika varianter av safari, och på denna resa till Sydafrika får du uppleva några av de bästa safari-höjdpunkterna landet har att erbjuda. 

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Sydafrika. 

Dag 2-5: Eastern Cape Safari

Vid ankomst till Port Elizabeth möts du av vår representant som ordnar transporten till Amakhala Game Reserve, den tar 1-1,5 timme beroende på trafik. Här bor du de kommande tre nätterna på Amakhala Bush Lodge som är ett rustikt boende som ligger på toppen av en öppen dal i Amakhala Game Reserve. Inbäddat i den afrikanska bushen smälter denna lyxiga lodge in i omgivningen och har utsikt över ett vattenhål som lockar massor av vilda djur. Förvänta dig en vistelse i tältsviter med halmtak och varma trägolv. Ge dig ut på spännande safariturer innan du återvänder för att njuta av ett uppfriskande dopp i den intima avsvalkningspoolen som ligger på din privata uteplats. Anmäl dig till en revitaliserande session på spaet eller simma några lugna varv i poolen. Tillbringa tid på uteplatsen nära huvudstugan som ger fantastiska iakttagelser av vilda djur eller slå dig ner i en av de bekväma stolarna runt den öppna spisen utomhus för att titta på stjärnorna. Njut av läckra måltider på den avslappnade restaurangen som erbjuder en fantastisk utsikt över de viltfyllda slätterna. Se “The Big Five”! Eastern Cape Game Parks runt Port Elizabeth är malariafria safari-destinationer och är därför idealiska för familjer. Det mångsidiga landskapet sträcker sig från den torra, ödsliga Great Karoo till den frodiga Wild Coast. Se elefanter i Addo Elephant National Park! Här är det praktiskt taget garanterat att se djuren året runt då de dras till vattenhålen vid vissa tidpunkter. Andra djur i området inkluderar lejon, leopard, svart noshörning, buffel, zebra, vårtsvin och antilop. Förutom Addo finns det ett antal andra utmärkta privata viltreservat i området som Kariega, Amakhala, Shamwari, Samara och Kwandwe, där du kan njuta av mycket exklusiva safariupplevelser. 

 

Amakhala Bush Lodge: Safari

Upptäck Östra Kapprovinsens hemligheter med en spännande safari från Amakhala Bush Lodge. Ge dig ut från lodgen i en öppen Land Rover med en erfaren Ranger för att upptäcka Amakhala Game Reserve. Åk över grusvägar och våga att bege dig djupt in i hjärtat av det dramatiska landskapet präglat av en mängd olika flora, från bushveld till savann. Denna stora vackra vidd är inte endast hem för “the Big Five” utan även svårfångade varelser som hyenor och rävar. Det finns även gott om fåglar och insekter för dig att se, som din guide gärna pekar ut för dig. Under din safari kan du lära dig om livsmiljön och de upptåg specifika djur har för sig som har blivit kärleksfullt namngivna av lokala rangers och guider.

Halvdagsaktivitet; Tid: morgon/kväll; Vänligen använd solskyddsmedel, ta med solglasögon och robusta skor. 

Dag 5-8: Southern Kruger

Idag fortsätter resan vidare till Southern Kruger. Du blir hämtad och körd till Port Elizabeth. Därifrån flyger du via Johannesburg till Southern Kruger National Park. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som ordnar transport vidare till ditt boende för de kommande 3 nätterna, Notten’s Bush Camp. Notten's Bush Camp's består av 8 vackert inredda privata sviter med öppen planlösning. Alla sviter har både inomhus- och utomhusdusch. Varje svit på Notten's Bush Camp leder ut till en privat uteplats med vacker utsikt över bushen. Paraffinlampor och ljus ersätter elektrisk belysning för stämning och alla rum kyls med en takfläkt. Kruger National Park är symbolen för safariupplevelsen i Afrika, rik på lejonstolthet, elefantflockar och tusentals andra djur och mot skiftande bakgrunder av savanner, skogar, floder och berg. Olika privata viltreservat som gränsar till eller nära Kruger National Park erbjuder utmärkta upplevelser av vilda djur och är idealiska för dem som söker exklusiva, lyxiga och mångsidiga safariupplevelser. Förutom dagliga game drives kan du njuta av nattliga game drives och spännande bushpromenader för att upptäcka naturens små underverk. 

 

Notten’s Bush Camp: safari, bushpromenader

Sök efter de “Big Five” och upplev underbara safariturer tidigt på morgonen när djuren är särskilt aktiva och på sen eftermiddag när solen målar otroliga färger vid horisonten. Du kan också uppleva spännande nattkörningar för att observera sällsynta nattdjur. Sträck på benen och njut av spännande bushpromenader med en erfaren guide för att upptäcka naturens små underverk. 

 

Dag 8-11: Madikwe Game Reserve

Idag fortsätter resan till den sista destinationen på din resa, Madikwe. Du blir hämtad på ditt hotell och körd till flygplatsen. Därifrån flyger du via Johannesburg till Madikwe. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant och körd till ditt boende för de sista tre nätterna, Rhulani Safari Lodge. Rhulani Safari Lodge ligger i Madikwe Game Reserve och är en oas av lugn och ro i en spektakulär miljö. Tillbringa några lyxiga dagar i ditt rum och njut av avskildheten i din egen avsvalkningspool. Rummen har ett ovalt badkar, dubbla handfat, inomhus- och utomhusdusch. Du kan till och med välja en avkopplande massage på ditt rum eller på din privata uteplats. Välj från en mängd aktiviteter, allt från viltskådning och fågelskådning till stjärnskådning för att få ut det mesta av din tid i den afrikanska naturen. Koppla av med ett dopp i utomhuspoolen, följt av att du kan välja mellan flera restauranger både inomhus och utomhus med traditionella sydafrikanska rätter. Avsluta dagen med en lugn stund med en bok i biblioteket. Besök en av Sydafrikas främsta safari-destinationer! Madikwe Game Reserve är ett av få malariafria reservat i södra Afrika. Reservatet ligger längs Botswanas gräns och 20 kilometer från Gaborone, i en övergångsregion mellan Lowveld bushveld och Kalahari thornveld och är värd för en otrolig mångfald av arter från båda dessa ekosystem. Landskapet inspirerar dig med dess unika blandning av vidsträckta slätter av öppna gräsmarker och skogsmarker med karga bergskedjor och klippiga kullar. Du kan enkelt upptäcka ett brett utbud av djur här eftersom området erbjuder perfekta möjligheter för viltskådning. 

 

Safari på Rhulani Safari Lodge

Det finns mycket att se och utforska i Rhulani Safari Lodge så att du kan få ut det mesta utav din tid i naturen. Börja dagen med safaris i det vidsträckta Madikwe Game Reserve. Från elefanter och bufflar till lejon, giraffer och vildhundar, här kommer du nära dem alla. Unna dig också en plats för fågelskådning och se hur många av de 350 fågelarterna i Madikwe du kan se. På kvällen kan du njuta av en drink vid poolen efter ett uppfriskande dopp. Du kan avsluta din dag med en måltid under den sydafrikanska himlen, följt av lite stjärnskådning. 

Dag 11: Avresa Sydafrika

Det är dags att lämna Sydafrika för denna gång. Flyg via Johannesburg mot Sverige.

Dag 12: Ankomst Sverige

Efter en spännande och innehållsrik resa i Sydafrika anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

15 dagar från 76.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 76.500 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 10.000 kr per person *

 

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider, lovtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresan från Sverige till Sydafrika tur/retur
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • Alla inrikesflyg i Sydafrika
 • 3 övernattningar på Amakhala Bush Lodge (Tent) inkl. helpension + safaris
 • 3 övernattningar på Notten’s Bush Camp (Suite) inkl. helpension + safaris
 • 3 övernattningar på Rhulani Safari Lodge (Standard Chalet) inkl. helpension + safaris
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Ej inkluderat i priset
 • Uppgradering till Business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Vi skräddarsyr din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Robben Island & township

Res genom det moderna Sydafrikas historia och besök både Robben Island och en township.

Sydafrika - Stellenbosch (5)_0

Äventyr i vinområdet

Denna tur ger dig möjlighet att både prova vin samt upptäcka det vackra området på ett aktivt sätt.

Sydafrika - Johannesburg - Soweto Township_0

Soweto och Apartheid Museum

En heldagstur till Soweto som tar dig till alla platser av politisk betydelse samt Apartheid Museum.

Par som tittar på vyn över havet och Hermanus från utsiktsplats, Sydafrika

Hermanus, valar och vin

Upplev valarna längs Sydafrikas sydkust och njut av områdets goda viner på denna privata heldagstur. 

Sydafrika - Atlantis - sandklitter

Sandboarding och fyrhjuling

På denna tur kan du se fram emot en hel dag fylld med fart när du besöker sanddynorna i Atlantis.

Forsande vattenmassor i Victoriafallen genom regnskog, Zimbabwe

Solnedgång på Zambezifloden

Upplev en vacker solnedgång på en båttur på Zambezifloden med möjlighet att även se vilda djur.

Sydafrika - Cape Town - Pingviner (3).jpg

Godahoppsudden & Cape Point

Besök Godahoppsudden, Cape Point och Boulders Beach på denna dagstur fylld med upplevelser. 

Sydafrika - Vinlandet.jpg

På cykel genom vinområdet

Följ med på en cykeltur i charmerande Stellenbosch mitt i hjärtat av vinområdet.

Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Kapstaden sightseeing & Robben Island

Följ med på en guidad tur av Kapstaden samt besök Robben Island och fängelset där Nelson Mandela satt inlåst under flera år.

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Victoriafallen med helikopter

Upplev de vackra Victoriafallen och dess omgivningar från luften på en spännande helikoptertur.

Sydafrika - Cape Town - sæler

Valar, sälar och pingviner

En härlig båttur på havet utanför Kapstaden med chans att se valar, sälar, hajar och pingviner. 

Sydafrika - Vin - Vinmark - Stellenbosch.jpg

Tur till vinområdet

Upplev det berömda vinområdets vackra natur på denna heldagstur med hela tre vinprovningar.

Sydafrika - Cape Town - haj

Dyka med vithajar

Dyk med vithajar och se de stora djuren på riktigt nära håll utanför Kapstadens kust.

Färgglad regnbåge som går ner över Victoriafallen, Zimbabwe

Victoriafallen - guidad tur

Åk på en guidad tur runt Victoriafallen och upplev de enorma vattenmassornas brus på nära håll. 

Sydafrik a- Panoramaruten - Gods window (2)

Panoramarutten

Njut av Panoramaruttens vackra natur och storslagna vyer på denna privata heldagstur med guide.

Sydafrika - Johannaesburg - Soweto_1

Tur till Soweto

Denna tur till Soweto tar dig till flera platser av betydelse och inkluderar Mandela Family Museum. 

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden med helikopter

Upplev vackra Kapstaden med Taffelberget och kusten från ovan på denna 30 min långa helikoptertur.

Afrika - dyr - surikater (3)2.jpg

Surikatsafari

Åk på en morgonsafari och se surikaterna kika fram ur sina hålor för att sola sig i dagens första strålar.

Sydafrika - Boulders Beach - pingvin

Havskajak och Cape Point

En privat heldagstur där du paddlar havskajak till Boulders Beach och även besöker dramatiska Cape Point.

New_Boma_Sept_2013_21[1]

Boma Dinner & Show

Följ med på en Boma-middag och få en festlig kväll och en bättre inblick i Zimbabwes lokala kultur.

Sydafrika - soweto.jpeg

Cykla i Soweto

En guidad tur på cykel i Soweto, är för dig som vill uppleva och inte bara se en township.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

 • Safari i 3 olika områden
 • Möjlighet till nattsafari
 • Härliga safarilodger

15 dagar från 76.500 kr per person

Stora Sydafrikaresan

Stora Sydafrikaresan

 • Kapstaden, Garden Route & Eastern Cape
 • St Lucia, Blyde River Canyon & Piggs Peak
 • Big Five safari i South Kruger

23 dagar från 51.300 kr per person

Drakensberg, Eastern Wild Coast och Kruger

Drakensberg, Eastern Wild Coast och Kruger

 • Vackra Drakensberg & Blyde River
 • Safari i Södra Kruger & Hluhluwe
 • Eastern wild coast & Durban

20 dagar från 55.000 kr per person

Sydafrika: Western och Northern Cape

Sydafrika: Western och Northern Cape

 • Utforska mångfacetterade och färgstarka Kapstaden
 • Njut av de kulinariska äventyren i vinområdena
 • Åk på valsafari och möt andra marina djur

15 dagar från 40.500 kr per person

Sydafrika och Mauritius

Sydafrika och Mauritius

 • Kapstaden & vinområdena
 • Safari i Kruger N.P
 • Sol & bad på Mauritius

16 dagar från 75.000 kr per person

Rovos Rail Victoriafallen och safari

Rovos Rail, Victoriafallen och safari

 • Åk lyxtåget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dagar från 67.500 kr per person

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

 • Upplev färgstarka Kapstaden
 • Victoriafallens enorma vattenmassor
 • Safari i Chobe National Park

14 dagar från 49.500 kr per person

Klassiska Sydafrika

Klassiska Sydafrika

 • Kapstaden & Stellenbosch med egen bil
 • Privat safari i Kruger National Park
 • Mat & vin, djur & natur

13 dagar från 49.900 kr per person

Sydafrikas höjdpunkter

Sydafrikas höjdpunkter

 • Utforska Kapstaden
 • Safari i Kruger National Park
 • Kör i eget tempo med hyrbil

15 dagar från 44.100 kr per person