0775-888 088 FÅ OFFERT
Södra Australiens höjdpunkter

Södra Australiens höjdpunkter

Res till sydöstra Australien och upplev den enastående naturen och Australiens unika djurliv. Upplev det riktiga Australien på detta äventyr.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

23 dagar från 68.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Södra Australiens höjdpunkter

Södra Australiens höjdpunkter. En fantastiskt äventyr till de södra delarna av Australien där naturen är som mest spektakulär och djurlivet är som bäst. Detta är resan till södra Australien där ni upplever landets särpräglade djurliv och vackra varierande natur. Delstaterna South Australia, Victoria och även delvis New South Wales är för den djurintresserade kanske de absolut bästa områdena. Australien är så mycket mer än barriärrev, regnskog och öken vilket vi vill visa med denna underbara resa. Vill du komplettera denna resan med t.ex Queensland för att uppleva Stora Barrirärrevet? Det går självklart utmärkt.

Flinders Ranges & Kangaroo Island

South Australia med Australiens svar på Galapagos, Kangaroo Island erbjuder djurupplevelser i världsklass. Barossa Valleys världskända vinområde strax norr om Adelaide kan få experten att häpna och de vackra stränderna i och runt Glenelg erbjuder sol och bad. Längre norrut tornar Flinders Ranges upp sig mitt i outbacken.

Bila på Great Ocean Road

Bilvägen mellan Adelaide och Melbourne är ett pärlband av vackra vyer. Great Ocean Road slingrar sig vackert utmed kusten med de 12 apostlarna ståtligt placerade ute i havet. Ni passerar vackra nationalparker och får naturupplevelser utöver det vanliga.

Sydney & Blue Mountains

Ett par dagar i vackra Sydney med omnejd ger er möjlighet att uppleva staden på egen hand. En dag tar vi er till vackra Blue Mountains med djur- och naturupplevelser innan ni flyger till Queensland och Brisbane.

Lamington & Fraser Island

Här väntar ett par dagar med upplevelser i världsklass. Efter två nätter i Brisbane går resan västerut till magiska Lamington National Park och O’Reilly’s Rainforest Retreat – omgivet av subtropisk regnskog med hundratals vattenfall, gigantiska träd, grottor och raviner och mer än 200 fågelarter och massor av vandringsleder. Ni avrundar vistelsen i Queensland med två dagar på häftiga Fraser Island – världens största sandö. Upplev kristallklara sjöar, sanddyner, dingos och regnskog.

Höjdpunkter på resan:

Kangaroo Island – Vinområdet Barossa Valley – Great Ocean Road – Promontory National Park – Blue Mountains – Lamington National Park – Fraser Island

Skräddarsy gärna resan och kombinera med andra delar av Australien. Tala med en av våra Australienexperter.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Res till sydöstra Australien och upplev det enastående djur- och naturlivet samt storstäderna Melbourne, Sydney och Brisbane.

Dag 1: Avresa

Avresa Sverige

Dag 2: Mellanlandning Asien

På vägen till Australien är det en mellanlandning i Asien. Möjlighet finns att lägga till en ett par nätter antingen i Dubai, Singapore, Bangkok eller Hongkong.

Dag 3: Adelaide

Ankomst till Adelaide som är huvudstaden i delstaten South Australia. Stadens centrum är anlagd med linjal och är omgiven av stora gröna parker. Ta en tur till fots vid ankomst. Det är precis vad fötterna behöver efter en lång flygresa. Adelaides centrala delar är fullt av fantastiska restauranger och trevliga parker.

Dag 4: Barossa Valley

Mer än 60% av Australiens vin produceras i South Australia och man behöver inte åka långt utanför Adelaide innan man är omgiven av vingårdar. Denna dagen ägnas åt en heldagstur till Barossa Valley, det mest kända vinområdet. Turen inkluderar besök och vinprovning på vingårdar som räknas som de bästa i South Australia. Upphämtning på hotellet.

För er som inte är så intresserade av vin, så finns det andra turer att välja mellan.

Dag 5-6: Kangaroo Island

Idag är det dags för en av resans absoluta höjdpunkter - en tvådagars guidad tur till Kangaroo Island!

Denna underbara tvådagarstur visar upp det bästa av Kangaroo Island, vilket gör att du kan komma nära och bli personlig med Kangaroo Islands vilda djur.

Upptäck Kangaroo Islands natur och djurliv på nära håll på denna tvådagarstur. Din lokala guide tar dig med på en personlig rundtur på Kangaroo Island för att se australiska sjölejon, kängurur, koalor och inhemska australiensiska fåglar i orörda livsmiljöer. Res till Flinders Chase National Park i den västra änden av ön och upptäck de imponerande formationerna av Remarkable Rocks och Admirals Arch. Se en koloni av långnosade pälssälar på klipporna vid Admirals Arch från utsiktsplattformarna och strandpromenaden. Denna tvådagarstur är ett perfekt sätt att uppleva denna oförstörda och naturliga vilda tillflyktsort och du kommer snart att se varför Kangaroo Island är en av Australiens ikoniska naturbaserade destinationer.

Transport med buss och färja från Adelaide till Kangaroo Island tur/retur, utvalda måltider, guidning och övernattning i dubbelrum.

Ni återkommer till Adelaide på eftermiddagen dag 6 för en sista övernattning.

 

Dag 7-9 Adelaide-Grampians National Park

Ni hämtar hyrbilen på morgonen och sätter kurs mot The Grampians National Park. De kommande 2 dagarna läggs åt att uppleva nationalparken The Grampians med sina vackra vandringsleder och unika djurliv.

Grampians är ett av Australiens mest förbisedda naturområden. Parken domineras av spektakulära klippor, som sträcker sig over skogbeklädda dalar och skapar ett hav av fantastiska utsiktsplatser. Inte minst klippformationerna The Pinnacle och The Balconies, där du har en otrolig utsikt över landskapet långt under dig. Börja ev. besöket i besökscentret Brambuk, där du får en bra introduktion omkring områdets natur och djurliv. Centret ägs och drivs av områdets ursprungliga befolkning, som på ett ärofyllt sätt vidareförmedlar sin gamla kultur till centrets besökande.

Dag 9: Grampians - Port Fairy

Dags att köra söderut mot lilla semesterorten Port Fairy och början av Great Ocean Road. Dagens körning är endast 16 mil och tar ung 2 timmar.

Dag 10: Port Fairy - Apollo Bay

Det mest kända och anledningen till att de flesta åker till Melbourne är en av världens vackraste kustvägar – Great Ocean Road. Sträckan är ca. 25 mil lång och går från Torquay i öst till Warrnambool i väst. Sträckan är mest känd för The twelve Apostles, väderbitna klippor en bit ut i havet. Tillsammans med fantastiska badstränder, branta bergssidor som droppar ner i havet är detta utan tvekan en av de vackraste platserna i hela Australien.

Dagens körning till Apollo Bay är ca 18 mil.

Dag 11: Apollo bay - Melbourne

Utcheckning från hotellet för att köra vidare mot Melbourne, Victorias största stad och Australiens andra största stad där ni kommer uppleva området de kommande 3 nätterna. Vid ankomst till Melbourne avlämning av hyrbil och sedan incheckning på ditt härliga hotell i centrala Melbourne.

Dagens körning till Melbourne är ca 19 mil eller 2-3 timmar utan stopp.

Dag 12: Melbourne - Phillip Island

Utflykt

Upptäck Phillip Islands ekologiska zoner på denna omfattande rundtur på ön, tillsammans med din guide. Efter en tidig frukost på ditt hotell, kör vi från Melbourne till Moonlit Sanctuary Wildlife Conservation Park. Om du är en natur- och djurlivsentusiast kommer du att bli kär i sevärdheterna och ljuden i parken. Håll utkik efter regionens signaturarter av kängurur, wallabies och koalor, såväl som flockar av exotiska fåglar och reptiler.  Kör ut till västkusten för att ta en lugn promenad längs den gamla strandpromenaden och titta på den fantastiska kustlinjen. Håll utkik efter pingvinbon gömda längs strandlinjen. Beroende på säsong kan du antingen njuta av middag i den charmiga lilla staden Cowes eller Penguin Parade Visitor Centre. Nu till den mest spännande delen av dagen - gå över till strandpromenaden och utsiktsplattformen i god tid för att se öns små pingviner ta sig i land, klädda i sina bästa smokingar när de går upp för att hitta sina hålor!

Tillbaka i Melbourne på eftermiddagen.

Dag 13: Lär känna Melbourne på cykel

Utflykt

Dags att lära känna härliga Melbourne ordentligt, på cykelsadeln.

Ge dig ut på detta roliga sätt att utforska Melbournes livliga stadsdelar på kort tid. Hoppa på en cykel och följ med din kunniga guide förbi trendiga gator, grönskande parker, charmiga butiker pittoreska kaféer och gömda gränder. Prova äkta Melbourne gästfrihet och njut av gourmetgodis när du rider längs gatorna i denna kosmopolitiska stad. Berika din upplevelse med intressanta fakta om de olika etniska orterna designade av stadsjournalisten och fotografen Murray Johnson. Känn vinden i håret när du cyklar till stadens bästa takbar, Little Saigon, och den grekiska tavernan utan meny. Åk förbi butiken som har 40 000 kokböcker och herrsalongen som ger kunderna en gratis öl för varje klippning!

Dag 14: Sydney

På morgonen utcheckning från ditt hotell och din privata transport ut till flygplatsen för vidare resa till Sydney.

Ankomst Sydney. Transfer från flygplats till hotell. Ni bor på centralt hotell i Sydney med gångavstånd till Darling Harbour, Sydney Operahouse, Harbour Bridge och Circular Quay med alla restauranger. Eftermiddagen rekommenderar vi att ni spenderar till fots och börjar känna på staden.

Dag 15: Sydney & Operahuset

Idag har du en halvdag att bara njuta av storstaden Sydney där sevärdheterna Sydney Harbour Bridge samt de kända stränderna Manly och Bondi alla är värda ett besök.

Utflykt

Idag har vi bokat in er på en rundvisning av Sydney Opera House. Sydney Opera House är en av världens mest kända byggnader och ritades av den danske arkitekten Jorn Utzon och stod klart 20 oktober 1973. Som så många vet är dess tak täckt av över 1 miljon vita kakelplattor tillverkade i Sverige av Höganäs.

Denna guidade rundtur ger er det bästa av operahuset inifrån. Turen är grundlig och ni får alla spännande anekdoter om bygget som ni annars hade missat. Varför inte kombinera med en föreställning på kvällen?

Resten av dagen på egen hand.

Dag 16: Dagstur till Blue Mountains

Utflykt

En guidad tur till Blue Mountains är ett måste när man är i Sydney. Nationalparken finns med på UNESCO:s Världsarvslista, bl.a. för att det i området finns 91 olika eukalyptusarter och 132 andra växtarter, som bara finns just i detta område. Blue Mountains är en magisk plats oavsett årstid. Oljedropparna från eukalyptusträden i kombination med damm och fukt ger ett bått skimmer. Därav ser det blått ut på håll och det är därifrån bergskedjan fått sitt namn.

Denna dagstur ger en fin naturupplevelse utan att sätta för höga krav på fysiken. Ni blir hämtade på morgonen vid ert hotell och därefter startar turen över den spektakulära Sydney Harbour Bridge. På vägen upp till bergen gör ni ett stopp för morgonfika i den australiska bushen. Här finns möjlighet att se känguru på nära håll eller några av de vänliga papegojorna och kakaduorna som finns i området. På den guidade dagsturen blir ni transporterade i 4WD vilket gör att man kan komma längre in än de större och mer traditionella turistbussarna. Turen går förbi “De tre systrarna” som är en av Australiens kända naturfenomen, spektakulära canyons och vattenfall. Lunch blir serverad på ett vackert historiskt bergshotell.

All transport, enklare lunch, guidning under hela dagen. Tillbaka i Sydney på eftermiddagen.

Dag 17: Flyg till Brisbane/Lamington national Park

Efter utcheckning i Sydney transport till flygplatsen för vidare resa till Queensland och Brisbane. Upphämtning av hyrbilen på flygplatsen och avfärd mot oerhört vackra Lamington National Park med sina fantastiska naturupplevelser. Här skall ni bo i två nätter på O'Reillys Rainforest Retreat.

Väl framme, incheckning och kanske en sen lunch/middag på lodgen.

Brisbane - Lamington NP tar ca 2 timmar eller 12 mil

Dag 17-19: Lamington N.P

De första två nätterna bor ni på O'Reilly's Rainforest Retreat i Lamington National Park söder om Brisbane och denna unika belägenhet garanterar unika naturupplevelser. Stället är omgivet av subtropisk regnskog med hundratals vattenfall, gigantiska träd, grottor och raviner och mer än 200 fågelarter och massor av vandringsleder. I vistelsen är det inkluderat olika turer med naturguide. Vad säges om en tur genom regnskogens mörker när nattdjuren vaknar? Eller att titta på fåglar när solen går upp?

Dag 19: Fraser Island

Från Lamington National Park kör du hela vägen upp till River heads för en kort färjetur ut till spännande Fraser Island. Här blir ni mottagna av personalen på Kingsfisher Bay Resort där ni ska bo i två nätter. Fraser Island är världens största sandö och sanddynerna är upp till 240 m höga. Mitt på ön är det en tät regnskog och kristallklara sötvattensjöar omgivna av vit och mjuk sand. Djurlivet är också äventyrligt - brumbier (vilda hästar), dingos, dvärgkängurus och possums är några av de djurarter ni kan få se.

Övernattning på Kingfisher Bay Resort

Dag 20: Heldags aktiviteter på Fraser Island

Dags att utforska denna, världens största sandö, på en heldagstur med ranger/guide i 4-hjulsdrivet fordon. Det blir höga sanddyner, bad i kristallklara sjöar, vandring i regnskog och bilkörning på stranden.

Förundras över ett av Fraser Islands biologiska underverk – de majestätiska satinayträden – som brukade användas som pålar för Suezkanalen. För en unik upplevelse, kör längs den natursköna sandmotorvägen Seventy Five Mile Beach som löper längs öns östkust. Ta en paus och simma i det svala sötvatten Eli Creek.  Upptäck det rostande Maheno-skeppet – ett lyxfartyg som byggts om till ett sjukhusfartyg som användes under första världskriget och som spolades iland under en säsongsbetonad cyklon. Lyssna på de spännande berättelserna som omger den och observera de mångfärgade sandklipporna som kallas Pinnacles längs kusten.

Tillbaka på hotellet under sen eftermiddag.

Dag 21: Brisbane

Efter utcheckning, ta färjan tillbaka till fastlandet för att köra tillbaka till Brisbane, där ni tillbringar ännu en natt innan hemresan påbörjas. Avlämning av hyrbilen.

Dag 22: Avresa Australien

Du hämtas på hotellet för transport till Brisbane flygplats, incheckning och dags att lämna Australien.

Dag 23: Ankomst Sverige

Välkommen hem med många minnen från fina stränder, underbar natur och spännande djurliv.

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Panorama over Sydney Harbour. Sydney, Australien

Sydney

Få städer i världen erbjuder så många härliga stränder, ett behagligt klimat året runt och fantastiskt läge direkt vid havet så som Sydney gör.

Vad kan man se och göra i Sydney?

Sydney är delstatens huvudstad och den största staden i Australien med över 5 miljoner invånare. Trots sin stora befolkning känns staden ganska ’liten’ och den är lätt att ta sig runt i, både till fots och med lokaltrafik.

Sydneys siluett domineras självklart av de två ikoniska sevärdheterna, Operahuset och Sydney Harbour Bridge, där den senare tar dig från centrum till North Sydney på 10 minuter. Områden man måste besöka, förutom Circular Quay med Operahuset, är Darling Harbour och Australiens världsberömda Bondi Beach som du lättast tar dig till med buss. Vill du slippa alla turister på Bondi Beach rekommenderar vi att du tar färjan till Manly Beach. Här är något lugnare och här finns flera härliga caféer och restauranger att inta sin lunch på.

I innerstaden finner du områden som Balmain, Paddington och Glebe där besökare kan se en skymt av viktoriansk -, edvardiansk – och 20-tals arkitektur gömd bland moderna byggnader. I dessa områden kan man strosa runt bland caféer, restauranger och butiker och bara njuta av stämningen. Glöm inte att också flanera runt i The Rocks med sina trevliga butiker, härliga caféer och trevliga läge vid vattnet.

Evenemang i Sydney

Sydney är utan tvekan Australiens nummer ett när det gäller evenemang. Det mest kända kanske är stadens årliga nyårsfirande med ett fyrverkeri utan dess like. Turister från alla världens hörn vallfärdar då hit för att i alla fall en gång i livet få uppleva nyår i Sydney. Ett annat känt evenemang är Sydney Mardi Gras Parade som hålls i mars varje år. Hundratusentals åskådare tar del av detta glädjefyllda evenemang där bland annat en parad med över 10 000 deltagare tågar genom staden. Både nyårsfirandet och Mardi Gras är gratisevenemang och lockar som sagt otroliga mängder folk, vilket gör att man behöver boka både boende och aktiviteter i riktigt god tid. Utöver dessa två ålls sedan under resten av året oräkneliga mindre festivaler, kulturevenemang och även stora sportevent.

Sevärdheter utanför Sydney

Det finns en mängd saker att se och göra även strax utanför Sydney. Blue Mountains är kanske den mest kända med bergsformationen Three Sisters och sitt blåa sken. Detta sken som också gett området sitt namn, skapas när oljedropparna från alla Eucalyptusträden blandas med damm och fukt i luften. En dagstur hit är ett måste när du är i Sydney. Läs här om den dagstur vi rekommenderar Dagstur till Blue Mountains.

Ett av Australiens bästa vinområden, Hunter Valley, finns också på en dagsturs avstånd. För att kunna smaka på de fantastiska vinerna som produceras här rekommenderar vi en busstur med guide, eller att du kör själv men då bor över på något av de trevliga ställen som finns i Hunter Valley. Då finns möjlighet att cykla mellan vingårdarna och ta del av årets skörd på flera ställen. Läs här om en av de dagsturer du kan boka via oss Vintur Hunter Valley.

Självklart finns det flera andra turer du kan göra för att exempelvis uppleva Australiens unika djurliv med kängurur och koalor. Läs mer här om alla utflykter du kan göra i och utanför Sydney.

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Luftfoto af Snelling Beach. Kangaroo Island, South Australia, Australien

Kangaroo Island

Kangaroo Island är vild och orörd. Det finns få platser i södra Australien där du får samma känsla av hur Australien såg ut när de första upptäcktsresande ankom till den okända kontinenten. 

Kangaroo Islands rika djurliv

Kangaroo Island har ett fantastiskt rikt djurliv. Håll utkik efter kängurur, koalor, myrpiggsvin, emuer och en uppsjö av andra slags djur i Hanson Bay Wildlife Sanctuary samt i Flinders Chase National Park. Se pälssälar vid Admirals Arch och se om du kan få syn på några av de 260 fågelarter som finns på ön. Det finns bl.a. pingviner som går i en parad över stranden i närheten av Kingscote vid solnedgången. Håll också ett extra öga på havet om du är där i perioden juni till augusti, så kanske du har tur och får syn på valar också. 

Vilda landskap

Trots öns relativt lilla storlek bjuder Kangaroo Island på en stor variation av landskap. Från vita stränder med turkosblått vatten till dramatiska klippkuster och öppna buskagelandskap med utspridda eukalyptusträd. Även en liten öken med gyllene sanddyner under namnet Little Sahara finns på ön. Mest berömt är dock Remarkable Rocks, en samling surrealistiska stenskulpturer på en klippa ut mot havet som har formats av väder och vind under många miljoner år.

strand på Fraser Island, Queensland, Australien

Fraser Island

Fraser Island är världens största sandö och på öns östkust sträcker sig sandstranden kilometer efter kilometer längs med havet.

Världens största sandö

Färjeturen från Hervey Bay/River heads  är inte lång men det känns ändå som att komma till en helt annan värld. Stranden här är så lång och bred att flyg kan landa. Men det till trots är öns inre täckt av frodig vegetation med stora buskar och tät skog som är hem till ett stort bestånd av dingos samt många andra djur och fåglar.

Lake McKenzie och skeppsvrak

Kör på 75 Mile Beach där rostiga skeppsvrak så som Maheno shipwreck berättar historien om sjöfolket som mötte Australien här. Stanna vid Coloured Sands och klippformationen Indian Head varifrån man kan se delfiner, sköldpaddor och valar under vissa delar av året. En bit bort från kusten ligger vackra insjöar som på ett pärlband som bjuder in till bad i kristallklart vatten. Lake McKenzie är kanske den mest berömda av alla insjöar men även Lake Birrabeen och Lake Wabby är värda ditt besök.

Fraser Island kan du uppleva på 1- och- 2-dagarsturer med guide eller så övernattar du på något av de få hotellen som finns på ön. Självklart bokar du detta både billigaste och smidigast redan innan avresa, hos MyPlanet.

Karta

Prisexempel

23 dagar från 68.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  68.000* kr när 2 personer reser tillsammans


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flyg, Sverige - Australien t/r
 • Inrikesflyg Melbourne-Sydney-Brisbane
 • Alla flygskatter & avgifter
 • 2 nätter på centralt hotell i Adelaide inkl. frukost
 • Dagstur till Barossa Valley inkl. lunch och vinprovning på flera vingårdar
 • 2-dagars tur Kangaroo Island inkl. 1 övernattning samt frukost, picknick-lunch i gourmetstil, guidning, färjetransport till/från Kangaroo Island och transport till/från hotell i Adelaide.
 • 5 dagars bilhyra Adelaide - Melbourne inkl. fria km, försäkringar, GPS och extra förare
 • 2 nätter på hotell i Grampians National Park
 • 1 natt på hotell i Port Fairy inkl. frukost
 • 1 natt på hotell i Apollo bay inkl. frukost
 • 3 nätter på centralt hotell i Melbourne
 • Dagstur till Phillip Island från Melbourne inkl. guidning, lunch samt erfaren guide
 • Halvdagstur på cykel i Melbourne inkl. guidning, förfriskningar och lunch
 • 3 nätter på centralt hotell i Sydney
 • Dagstur till Blue Mountains inkl guidning och lunch
 • Rundtur på Sydney Opera House
 • 5 dagars bilhyra från Brisbane inkl. fria km, försäkringar, GPS och extra förare
 • 2 nätter på O'Reilly's Rainforest Retreat inkl. frukostbuffé dagligen, deltagande i guidade aktiviteter, vandringar mm
 • Färjetransport till Fraser Island tur/retur
 • 2 nätter på Kingfisher Bay Resort
 • Guidad heldagstur på Fraser Island i 4WD-fordon inkl guidning och lunch.
 • 1 natt på centralt hotell i Brisbane
 • Privata transporter från flygplatser till hotell
 • Full klimatkompensation
 • MyPlanet Concierge Service
Tillägg
 • Uppgradering till Business class på flyget
 • Måltider och arrangemang ej nämnt i programmet
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Australien
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS - LIZARD ISLAND 1

Lizard Island Resort

Lizard Island är nationalpark & så orörd den kan bli. Här finns en av Australiens bästa resorter.

Australien - Queensland - Lamington National Park - vandretur_3

Two Wonders in One

Upplev både regnskogen i Lamington samt världens största sandö Fraser Island.

Australien - victoria - Yarra Valley - luftballon 12_0.jpg

Ballongfärd

Turen går till The Tablelands, väster om Cairns. Njut av ballongflygning i 30 min över vackert landskapet.

Australien - Queensland - Brisbane - Flod - Solnedgang.jpg

Guidad cykeltur i Brisbane

Att uppleva Brisbane från cykelsadeln är verkligen att rekommendera.

AdobeStock_145696201.jpeg

Hamilton Island Reef View Hotel

Hamilton Island Reef View Hotel är ett 4 stjärnigt hotell med makalös utsikt över Whitsundays. Kampanjerbjudande!

Australien - Northern Territory - Alice Springs - Aboriginal 1.jpg

Uluru - kultur och solnedgång

Lär mer om aboriginsk kultur och se Uluru skifta färg i solnedgång på denna guidade halvdagstur.

cruise-reefworld-aerial1

Stora Barriärrevet från Hamilton Island

En hel dag till härliga Hardy Reef från Hamilton island med Cruise Whitsundays.

Australien - Queensland - Silky Oaks Lodge - Riverhouse_0

Silky Oaks Lodge

Silky Oaks Lodge ligger mitt i den vackra regnskogen i Daintree National Park.

qualia_Great-Barrier-Reef_Beach-House-Pool-cJason-Loucas.jpg

Qualia Resort Hamilton Island

Qualia ligger på Hamilton Island och är framröstad som en av världens bästa resorter.

Australien - New South Wales - Paperbark Camp - Deluxe (3)_0

Paperbark Camp

På Paperbark Camp bor du i lyxtält mitt ute i naturen i Jervis Bay ca 2 timmar söder om Sydney.

HamiltonIsland-room

Palm Bungalows Hamilton Island

Nyrenoverade Palm Bungalows Hamilton Island ligger vackert inbäddat i tropisk grönska.

lady elliot island beach 2

Lady Elliot Island Eco Resort

Lady Elliot Island har kanske den absolut bästa snorklingen av alla barriärrevsöar.

heron island new.jpg

Heron Island Resort

Upplev Heron Island som är en riktigt bra ö-resort direkt på Stora Barriärrevet.

beach-club-hamilton-island-room-view

Hamilton Island Beach Club

Hamilton Island Beach Club är en 4,5 stjärnig boutiqueresort som ligger i vackra Whitsundays.

NY - AUSTRALIEN - GREEN ISLAND 2_0

Green Island Resort

Strax utanför Cairns ligger Green Island. Njut av sol och bad på denna härliga resort.

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS - TULLY

Forsränning på Tully River

Följ med på en äventyrlig dag med forsränning på Tully River mitt i regnskogen.

Australien - Vestaustralien - Pinnacles - 164910137

Dagstur till The Pinnacles

Upplev kalkstensformationerna The Pinnacles och åk 4WD på sanddynerna.

Australien - Tasmanien - Cradle Mountain National Park - Dove Lake (7)_0

Vandring i Cradle Mountains

Upplev vackra Cradle Mountains på Tasmaninen genom denna guidade vandringstur.

Australien - New South Wales - Hunter Valley - Vinmarker (2).jpg

Vintur Hunter Valley

Njut av heldagstur till vinområdet Hunter Valley norr om Sydney. Gott vin och god atmosfär!

Australiens dyreliv - unikt og bizart

På spaning efter vilda djur

Spana efter vilda djur i Australiens närmsta outback. Utforska bushlandskapet söder om Sydney.

Australien - New South Wales - Grand Pacific Drive.jpeg

Sydney till Melbourne med bil

Denna resa tar dig på en kör-själv tur längs den vackra kuststräckan mellan Sydney och Melbourne.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Det kulinariska Australien

Roadtrip: Kulinariska Australien

 • Spännande Sydney och Newcastle
 • Utforska vinregionerna Yarra Valley och Barossa Valley
 • Mat, vin & strand i Västra Australien

17 dagar från 66.600 kr per person

Roadtrip: Australiens Coral Coast

Roadtrip: Australiens Coral Coast

 • Perth & vackra Rottnest Island
 • Kör längs Coral Coast stränder och kristallklara vatten
 • Upplev delfiner, sköldpaddor och Ningaloo Reef

13 dagar från 52.650 kr per person

Roadtrip: Ett kalejdoskop av norra Australien

Ett kalejdoskop av norra Australien

 • Darwin, Litchfield & Bamurru Plains
 • Port Douglas, regnskog & Lizard Island
 • Fantastiska upplevelser och boende

16 dagar från 107.100 kr per person

Queensland In Style

Queensland In Style

 • Unikt boende i regnskogen
 • Vackra Lizard Island
 • Port Douglas & Daintree

14 dagar från 73.530 kr per person

Australien på sommarlovet

Australien på sommaren

 • Anpassad för svenska sommaren
 • Nationalparkerna vid Darwin
 • Sol & bad vid Stora Barriärrevet

18 dagar från 60.750 kr per person

Södra Australiens höjdpunkter

Södra Australiens höjdpunkter

 • Australiens unika djurliv
 • Spännande naturupplevelser
 • Vackra Great Ocean Road

23 dagar från 68.000 kr per person

Sydney, Rock and Reef - Resa till Australien

Sydney, Rock and Reef

 • Sydney & Blue Mountains
 • Uluru & outback
 • Regnskog & barriärrev i Queensland

16 dagar från 57.000 kr per person

Storstad, rev och strand

Storstad, rev och strand

 • Sydneys ikoner & kultur
 • Strand & regnskog i Queensland
 • Charmiga och härliga hotell

14 dagar från 49.950 kr per person

Hike and drive tasmanien

Hike and Drive på Tasmanien

 • Fantastisk natur på Tasmanien
 • Mat och vin i världsklass
 • Storstadsupplevelse i Sydney
   

16 dagar från 57.150 kr per person

Broome till Darwin i 4WD

Broome till Darwin i 4WD

 • Perth & Rottnest Island
 • Outbackäventyr i Kimberley & Kakadu NP
 • Unik natur och spännande djurliv

18 dagar från 68.850 kr per person

Australien från kust till kust

Australien från kust till kust

 • Perth, Adelaide, Sydney
 • Tågresa med Indian Pacific
 • Djur- & naturupplevelser

15 dagar från 71.550 kr per person

Den stora Australienresan

Den stora Australienresan

 • Den ultimata resan till Australien
 • Rev, outback, storstad, natur och djurliv
 • Flera guidade utflykter inkluderade

32 dagar från 89.910 kr per person

Australiens bästa - MyPlanet resor

Australiens bästa

 • Sydney och Stora Barriärrevet
 • Djurlivet på Kangaroo Island
 • Den röda öknen vid Uluru

21 dagar från 79.500 kr per person

queensland med bil

Queensland med bil

 • Brisbane till Cairns med bil
 • Fraser Island & Whitehaven
 • Snorkling på Stora Barriärrevet
   

17 dagar från 44.820 kr per person