0775-888 088 FÅ OFFERT
Sri Lankas höjdpunkter

Sri Lankas höjdpunkter

Åk till fantastiska Sri Lanka på denna resa som inkluderar allt från sandstränder till safaris samt buddhistiska tempel i den antika kungliga staden Kandy.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

17 dagar från 54.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Sri Lankas höjdpunkter

Sri Lankas höjdpunkter. På denna välfyllda resa till Sri Lanka kommer du att upptäcka alla höjdpunkter som finns på denna smaragdgröna ö i Indiska oceanen!

Fort Galle & safari i Yala

Resan börjar i Negombo och fortsätter till UNESCO-listade Galle Fort, som erbjuder en unik inblick i landets koloniala förflutna med sin konst, arkitektur och kultur. Utforska Galle Fort, byggt av holländarna, och res sedan västerut till Yala National Park för spännande safaris! Därefter utforska högländerna i Nuwara Eliya, vandra i det vackra landskapet och prova det berömda Ceylon-teet precis där det odlas. Utforska det berömda ”Temple of the Tooth” som ligger i den närliggande staden Kandy och bli förtrollad av synen av den glittrande Kandy Lake.

Sigiriya Rock & Dambulla Cave

Ta dig djupare in i Sri Lankas förflutna när du utforskar den fantastiska Sigiriya Rock och Dambulla Rock Cave i Sigiriya. Koppla bort från vardagsstressen på Trincomalees orörda stränder, simma i det azurblå vattnet och smaka på nyfångade skaldjur. På vägen tillbaka, besök den heliga staden Anuradhapura och trädet under vilket Buddha upplystes.

Privat & skräddarsytt

Självklart kan du även skräddarsy denna resa efter dina önskemål och intressen. Kontakta oss för ett skräddarsytt, privat reseförslag på resan till Sri Lanka

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Åk till fantastiska Sri Lanka på denna resa som inkluderar allt från sandstränder till safaris samt buddhistiska tempel i den antika kungliga staden Kandy.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag startar ditt äventyr när du stiger ombord på planet som ska ta dig till Sri Lanka och dagar fyllda med upplevelser.

Dag 2-3: Negombo

Idag landar du i staden Negombo, en populär badort på Sri Lankas västkust belägen vid mynningen av Negombo-lagunen. Breda, fina sandstränder kantade med palmer intill det lugna havet. Staden är perfekt för avkoppling, strandsemester och vattensporter. Den traditionella fiskebyn med sin lilla hamn erbjuder gourmetupplevelser med färska skaldjur i överflöd.

Dag 3-4: Galle Fort

Staden Galle är fylld av Sri Lankas levande historia.

Utflykter

Hamnstadens höjdpunkter:
När du besöker den historiska hamnstaden Galle är det kolossala fortet det första du kommer att lägga märke till. Historien om detta UNESCO-världsarv går tillbaka till 1500-talet. Njut av utsikten över kusten med det blå vattnet och korallrevet, lyssna på berättelser och titta på spännande arkeologiska artefakter. (Längd: 2 timmar. Privat aktivitet. Notera: aktiviteten ligger inom gångavstånd samt undvik eftermiddagen eftersom det blir väldigt varmt.)

Dag 4-5: Yala National Park

Yala National Park täcker cirka 1 259 kvadratkilometer på den sydöstra sidan av ön. Parken varierar i terräng med allt från tät djungel, öppet parklandskap, klippor över vattenhål och sjöar. Det är den största nationalparken och naturparken i Sri Lanka. Det är hem åt vilda elefanter, vildsvin, vild buffel, leoparder, björnar, rådjur och krokodiler samt lokala fåglar och flyttfåglar.

Utflykter

Privat halvdags jeepsafari i Yala National Park:
En jeepsafari på morgonen eller kvällen genom Yala National Forest är ett oförglömligt äventyr. Här kan du se över 30 däggdjursarter, 125 fågelarter och ett stort antal reptiler och leguaner. Med lite tur kan du upptäcka Sri Lankas hotade leopard (Panthera pardus kotiya). Det är inte konstigt att parken har blivit en nationalpark.

(Längd: 5 timmar, varav restid till aktivitet: 3-4 timmar. Privat aktivitet. Bäst tid för aktivitet: tidigt på morgonen (före frukost) eller vid solnedgången. STÄNGD: september till oktober. Notera: endast en safari per dag.)

Dag 5-7: Nuwara Eliya

Orten Nuwara Eliya ligger nästan 2000 meter över havet vid foten av Sri Lankas högsta berg, Pidurutalagal.

Utflykter

Besök Pedro-fabriken:
Vill du ha en kopp doftande Ceylon-te? På denna intressanta och lärorika utflykt till Pedro-tefabriken i Nuwara Eliya får du en fascinerande inblick i teproduktionen på denna mångsidiga ö. Svart te från Sri Lanka är en av de mest kända sorterna över hela världen. Tillsammans med en lokal guide besöker du plantagen och fabriken och lär dig hur man plockar teblad och bearbetar dem till den bästa koppen te. Lär känna de subtila skillnaderna mellan sorterna från olika höjder och se hur planteringsarbetare plockar de känsliga tebladen från de otaliga buskarna mot den grönskande bakgrunden av böljande kullar.

(Längd: 20-30 min. Rundtur på plantagen / 20 min. Besök på tefabriken inklusive en kopp te; den bästa tiden för besök är efter 10.30 och före 16.00. Gruppaktivitet.)

Vandring i Horton Plains:
Om du letar efter äventyr, gör en vandring till "världens ände", den unika formationen Horton Plain. Detta är en 300 m hög brant sluttning 2134 meter över havet. Vandringen tar dig förbi Baker Falls och utsikten från Horton Plain och den vilda faunan imponerar även erfarna resenärer.

(Längd: 6 timmar. Restid till aktivitet: 1,5 timmar. Tid: 5:30 - 10:30 Obs! Den bästa tiden att besöka är på morgonen / vandring ingår.)

Dag 7-9: Kandy

Det sista oberoende riket för singalesiska kungar. Med sina koloniala byggnader och anlagda sjö är Kandy en av de vackraste städerna i Sri Lanka. Kandys mest kända evenemang är 'Esala Perahera' - en imponerande parad och en av de mest kända i Asien.

Utflykter

Doftande timmar i hjärtat av den gamla huvudstaden:
Den tidigare kungliga huvudstaden Kandy är nu en av de viktigaste städerna i Sri Lanka. Kandy ligger cirka 500 meter över havet direkt vid en sjö och har ett utmärkt läge i dalen. Under ditt besök omges du därför av imponerande berg och teplantager som utsöndrar en underbar aromatisk doft. Var noga med att besöka "Tandens tempel" (Dalda Maligawa) med sitt gyllene tak. I detta tempel finns buddhisternas mest heliga reliker: en tand som tillhörde Buddha. Om du vill tillbringa några trevliga timmar kan du gå runt Kandy Lake, ett skyddat naturreservat där bland annat fiske är förbjudet. Om du vill ha lite mer action kan du också njuta av traditionella dansföreställningar. Med dessa danser får du en direkt och autentisk känsla för dansarnas kulturella rötter.

(Längd: 5 timmar. Privat aktivitet. Restid till aktivitet: 30 minuter. Tid för besök: 8.30 - 16.30. Under Kandy Perhera Festival är templen stängda på kvällen: juli / augusti.)

Pinnawela - ett barnhem för elefanter:
Du spenderar en halv dag på barnhemmet för elefanter i Pinnawela. Hemmet ligger cirka 45 kilometer (1,5 tim bilresa) från Kandy. Här hittar du den största flocken tjockhudingar (elefanter, norshörningar och liknande djur) i världen som inte lever i det vilda. De går ner till floden två gånger om dagen för att bada. Pinnawela leds av Sri Lankas Wildlife Departartment och har strävar efter att få elefanterna att fortplanta sig samt att släppa tillbaka skadade elefanter ut i skogen när de har återhämtat sig. De små elefanterna, vars föräldrar dödades i olyckor eller av tjuvjägare, springer runt fritt i området. Lär dig hur man tämjer och tränar dem från deras skötare (så kallade mahouts) som till och med flaskmatar och badar dem!
(Elefanterna får mjölk två gånger om dagen kl: 9.15 - 9.45 / 13.15 - 13.45. Bad: varje dag kl 10.00 - 12.00 / 14.00 - 16.00, Fruktmatning: 9.00 - 21.45 / 12.00 - 13.45. Hemmet är öppet mellan 8.30 och 18.00. Aktivitet i grupp. Privat transport.)

Dag 9-10: Sigiriya

Historien om den antika staden och världsarvet Sigiriya går tillbaka över 5000 år, med början på den gamla stenåldern. Sigiriya ("Lion Rock") ligger i den branta sluttningen och på toppen av en 180 meter hög granitsten. "Lion Rock-sten" tronar över djungeln och kan ses på långt avstånd. Se klippmålningarna och freskerna av dansande jungrur kallade ”Sigiri Apsaras”, som målades på den västra klippan 100 meter över marken. Besök också den berömda 'Mirror Wall' som är full av graffiti från sjunde till tionde århundradets form av graffiti.

Utflykter

Dambulla: grottor och stentempel:
De fascinerande Dambulla-stentemplen utgör det största och bäst bevarade komplexet i sitt slag på Sri Lanka. De går tillbaka till det första århundradet e.Kr. och används som ett buddhisttempel. Fem grottor under en massiv klippkant - förvandlad till helgedomar - innehåller bilder av Buddhas, Bodhisattvas och andra gudar. Denna viktiga buddhistiska pilgrimsfärdsplats i Sri Lanka finns med på UNESCO:s världsarvslistaslista.

(Längd: 1 timme utöver restiden. Privat aktivitet. Privat transport.)

Sigiriya - utflykt till det avlägsna förflutna:
Historien om den antika staden och världsarvet Sigiriya går tillbaka över 5000 år, med början på den gamla stenåldern. Sigiriya ("Lion Rock") ligger i den branta sluttningen och på toppen av en 180 meter hög granitsten. "Lion Rock-sten" tronar över djungeln och kan ses på långt avstånd. På 500-talet lämnade kung Kassapa I Anuradhapura för att bygga ett palats och en stad i Sigiriya. Det byggdes efter den mytiska Kuveras rikedomsgud Kuvera. Du besöker klippfästningen Sigiriya, som kan kännas igen på långt håll på grund av dess form. Du kommer också att besöka klippmålningarna och freskerna av dansande jungfrur, kallade "Sigiri Apsaras" som är målade på de västra klipporna 100 meter över havet. Besök också den berömda 'Mirror Wall' som är full av graffiti från sjunde till tionde århundradets form av graffiti.

(Längd: 5 timmar. Restid till aktivitet: 1 timme. Besökstid: 8.30 - 16.30. Notera: klättringen är svår med många steg och är väldigt brant.)

Dag 10-14: Trincomalee/Trinco Blu by Cinnamon

Det är dags att koppla av, njuta av solen och havet! Du är nu i Trincomalee, där du också hittar en av världens största naturhamnar. Här bor du på orten Trico Blue by Cinnamon, som ligger precis vid stranden och du har gott om tid att bara njuta av de långa sandstränderna och det inbjudande blå havet. Det finns en mängd olika vattensporter som snorkling, vindsurfing, surfing och dykning för dig som vill vara mer aktiv. Här är det också möjligt att åka på en valssafari.

Dag 14-15: Anuradhapura

Detta är hjärtat av den forntida civilisationen i Sri Lanka. Under dess guldålder byggde de singalesiska kungarna, som ständigt kämpade mot sydindiska invasioner, den magnifika staden Anurdhapura. De byggde också flera hyllningar för att hedra den buddhistiska kulturen i form av tempel och kloster i Dambulla, Kurunegala och Yapahuwa.

Utflykter

Utforska den hemliga staden:
Anuradhapura finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en helig stad med över 1000 år av spännande historia. En gång i tiden var denna plats till och med huvudstaden i Sri Lanka. När du utforskar den här hemliga staden framträder en fascinerande bild av Sri Lankas antika civilisation. Eftersom staden är en viktig destination för buddhistisk pilgrimsfärd finns några av de största klockformade buddistiska stuporna i landet här. Besök det heliga trädet Bo (Bodhi), som sägs ha vuxit från ett skott av trädet under vilket Buddha fann upplysning för 2500 år sedan - det anses vara det äldsta trädet i historien. Se jätteklockformade stupor byggda av små soltorkade tegelstenar samt tempel, skulpturer, palats och gamla dricksvattenreservoarer. Du besöker också Isurumuniya Vihara-templet och stenbilden av Isurumuniya-älskare uthuggen mellan två stenar. Missa inte Image House, där en vilande Buddha är uthuggen ur berget. Som naturälskare kommer du särskilt att älska denna plats. Området är fyllt med fantastiskt vackra sjöar, risfält och klippor.

(Längd: 4 timma. Läge: 205 km norr om Colombo. Privat aktivitet. Restid till aktivitet: 20 minuter. Besökstid: 8:00 - 16:00)

Dag 15-16: Negombo

Staden Negombo är en populär badort på Sri Lankas västkust och ligger vid mynningen av Negombo-lagunen. Breda, fina sandstränder kantade med palmer och det lugna havet är perfekta för avkoppling, strandsemester och vattensporter. Den traditionella fiskebyn med sin lilla hamn står för fantastisk mat bestående av färska skaldjur i överflöd.

Idag slutar din semester på den vackra natursköna ön Sri Lanka och det är dags att resa hem till Sverige igen.

Dag 17: Ankomst Sverige

Idag landar du på svensk mark igen och har en mängd fantastiska minnen med dig hem från din resa till Sri Lanka.

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

17 dagar från 54.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 54.500 kr vid 2 vuxna

*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flygresa Sverige - Sri Lanka t/r
 • 1 natt i 'Standard Room' på Goldi Sands Hotel inkl. frukost
 • 1 natt i 'Deluxe Room' på Yara Galle Fort inkl. frukost
 • 1 natt i 'Deluxe Room' på Chaarya Resort and Spa inkl. frukost
 • 2 nätter i 'Deluxe Room' på Araliya Green Hills inkl. frukost
 • 2 nätter i 'Standard Room' på Hotel Suisse inkl. frukost
 • 1 natt i 'Deluxe Room' på Sigiriana Resort by Thilanka inkl. frukost
 • 4 nätter i 'Chaaya Blue Superior Room' på Trinco Blu by Cinnamon inkl. halvpension
 • 1 natt i 'Forest Rock Deluxe' på Forest Rock Garden inkl. halvpension
 • 1 natt i 'Standard Room' på Goldi Sands Hotel inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter enligt dag för dag program
 • Privata transporter enligt dag för dag program
 • MyPlanet Concierge Service, support 24/7 på resan
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

 

Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

 • Teplantager och vandring
 • Privat safari och kultur
 • Unika upplevelser

17 dagar från 76.000 kr per person

Sri Lanka: Höjdpunkter med Uga Escapes

Sri Lankas höjdpunkter med Uga Escapes

 • Charmiga boutiquehotell
 • Djur & natur
 • Kultur & strand

13 dagar från 41.900 kr per person

Sri Lankas höjdpunkter

Sri Lankas höjdpunkter

 • Teplantager och vandring
 • Safaris och elefanter
 • Buddhistisk kultur  

17 dagar från 54.500 kr per person