0775-888 088 FÅ OFFERT
Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Resa till Otroliga Chile! Upplev Santiago de Chile, den fantastiska naturen i Patagonien och Atacamaöknen, där du kan beundra de lysande stjärnorna och besöka världens högst belägna observatorium. 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

14 dagar från 83.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Denna unika resa, stjärnskådning i Chile och Patagonien runt börjar i Santiago De Chile, fortsätter i ett av Patagoniens mest fascinerande naturområden och avrundas i ett av världens mest torra område, Atacamaöknen. Santiago De Chile är en av Sydamerikas mest intressanta huvudstäder, vackert belägen vid foten av Anderna. Staden är ett kommersiellt centrum och i ständig utveckling och det är även därför en av kontinentens mest välmående städer. Det är även staden där du kan uppleva ett pulserande stadsliv och ett kulturliv som drar till sig uppmärksamhet långt utöver landets gränser. Centrumet präglas av en blandning av modern och stilren arkitektur, och historiska kyrkor och byggnader från kolonialtiden som vittnar om ett förflutet med stort europeiskt inflytande.

Torres del Paine

Resan fortsätter vidare till Torres del Paine National Park som betraktas av många som det chilenska Patagoniens “kronjuvel” med dess enastående, vackra och orörda natur. Här finner du vackra sjöar med klarblått vatten, imponerande bergsområden och ett mångfaldigt djur – och växtliv. Det är, kort sagt, ett drömresmål för alla naturälskare och vandrare som kan uppleva och utforska nationalparken till fullo via områdets vackra vandringsleder.

Stjärnskådning i Atacama

Nästan som en kontrast till Torres del Paine, kommer du även att besöka San Pedro de Atacama som ligger i hjärtat av en av världens mest torra öknar, Puna de Atacama. Med sitt läge på nästan 2500 meter över havet, och ett mycket milt och torrt klimat, är detta den optimala platsen att titta på natthimlen och stjärnorna. Detta kan göras sida vid sida med erfarna stjärnskådare och astronomer som villigt pekar ut stjärnbilderna och förklarar deras betydelse. I Puna de Atacama kommer du även att besöka Los Flamencos National Park som ligger som en oas mitt i det torra landskapet. I den högt belägna våtmarken kommer du att uppleva en surrealistisk, vild natur och du kan se tre olika flamingoarter som har sitt hem här. 

 

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Upplev Santiago de Chile, den fantastiska naturen i Patagonien och Atacamaöknen, där du kan beundra de lysande stjärnorna och besöka världens högst belägna observatorium. 

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Chiles huvudstad, Santiago de Chile.

Dag 2 – 4: Santiago de Chile

Vid ankomsten till Santiago de Chile, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten till ditt hotell under de två första nätterna, det vackra och mysiga Le Rêve. Detta charmiga boutiquehotell ligger väldigt centralt i hjärtat av Providencia och är därmed mycket nära till affärer, restauranger, teatrar och sevärdheter. Under de kommande dagarna kommer du att få uppleva stadens vackra atmosfär, ett sprudlande kulturliv och en utmärkt infrastruktur, som är några av de saker som gör Santiago de Chile till det moderna Sydamerikas stolthet.

Utflykt:

Stadstur i Santiago
På denna halvdagstur kommer du att få uppleva Chiles huvudstads koloniala förflutna och dess moderna sida. Turen startar i dess historiska centrum med San Francisco kyrkan som är den äldsta byggnaden i hela Chile, och Lastarria kvarteret som är känt för dess livfulla europeiska stil. Härifrån, fortsätter turen vidare till Plaza de la Constitución, där du kommer att få se och höra om presidentpalatsets historia, La Moneda Palace som ligger intill torget och som tidigare var kontoret för den spanska kolonialmaktens skatteinsamling. 

Privat tur på 4 timmar. Om du vill ha en specifik avgångstid måste detta anges vid bokning. Annars kommer vårt team att planera turen utefter den bästa tillgängliga tidspunkten.

Dag 4 – 7: Torres del Paine

Idag fortsätter resan vidare från Santiago de Chile till Torres del Paine. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen, därifrån flyger du till Punta Arenas. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till ditt hotell. Bilresan är cirka 400 km lång och tar ungefär 5 timmar. De kommande tre nätterna ska du bo på Tierra Patagonia Hotel & Spa som har ett unikt läge och en helt enastående utsikt över Torres del Paine, Sarmientosjön och platsens unika, vackra och orörda natur. 

 

Utflykt:

Upplev Tierra Patagonia
Tierra Patagonia är den optimala utgångspunkten för äventyr i Patagoniens fantastiska natur. Både halvdags- och heldagsaktiviteter erbjuds, och du kan välja mellan vandringturer med olika svårighetsgrader och nivåer, ridning och utflykter i öppna bilar. Det finns, det vill säga, ett brett utbud av aktiviteter och något för alla smaker, vilket säkerställer att alla får ut det mesta utav sin vistelse i Torres del Paine. Om du vill veta mer om de många olika turer och aktiviteter som erbjuds från Terra Patagonia, kan du besöka deras hemsida här.

Dag 7 – 8: Santiago de Chile

Idag återvänder du till Santiago de Chile. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen i Punta Arenas. Vid ankomsten till Santiago de Chile, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten tillbaka till Le Rêve, där du ska bo i en natt. 

Dag 8 – 12: San Pedro de Atacama

Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen, där ditt flyg avgår mot Calema i den nordligaste delen av Chile, nära gränsen till Bolivia. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till San Pedro de Atacama. Bilresan är 110 km lång och det tar en timme att åka till hotellet Tierra Atacama, där du ska bo de kommande 4 nätterna. Detta är, enligt vår åsikt, stadens bästa hotell, och det finns ingen bättre utgångspunkt för att uppleva Atacamaöknen och avsluta dagarna med den vackraste utsikten. San Pedro de Atacama ligger mitt i en av de torraste öknarna i världen och är en optimal plats att studera de otaliga, lysande och blinkande stjärnorna på den klara natthimlen. 

 

Utflykter: 

Upplev Tierra Atacama
Tierra Atacama är en perfekt bas för upplevelser i den enastående Atacamaöknen. I samråd med erfarna naturguider, kan du var dag välja ut exakt vad du vill utforska. Både halvdags- och heldagsaktiviteter erbjuds, och du kan välja mellan vandringturer med olika svårighetsgrader och nivåer, ridning och utflykter i öppna bilar. Bland Atacamas många attraktioner finns saltöknen, många laguner, El Tatio gejsern, naturliga varma källor, arkeologiska ruiner, stjärnskådning, och de anmärkningsvärda månlandskapsliknande dalarna. Om du vill veta mer om de många olika turer och aktiviteter som erbjuds från Tierra Atacama, kan du besöka deras hemsida här. 

 

Besök i ALMA-observatoriet
Upplev världens största astronomiska forskningsprojekt. ALMA (Atacama Large Millimeter Array som är ett imponerande, markbaserat astronomisk observatorium, beläget på 5000 meters höjd och bestående av en rad enorma sammankopplande radioteleskop. Projektet är ett internationellt samarbete med deltagande av Europa, USA, Kanada, Japan och Chile. Om du fascineras av stjärnhimlen och inte minst den yttre rymden, kommer du att älska att se observatoriets arbete och forskning, allt för att ge oss ännu bättre kunskap om vårt universum. Observera att det endast är möjligt att besöka ALMA på helgerna när det är öppet för allmänheten. 

 

Varaktighet från kl. 09.00 till 13.00. Besökare måste registrera sig i förväg i form av ett formulär som ska fyllas i och skickas in på ALMAS hemsida. Det är ett begränsat antal deltagare på dessa besök. Mötesplatsen är den offentliga parkeringsplatsen bakom San Pedro de Atacama Museum kl. 8.30. Alla besökare måste ta med sig någon form av identifiering. Transport fram och tillbaka till hotellet och mötesplatsen är ej inkluderat.

Dag 12 – 13: Santiago de Chile

Resan i Chile närmar sig sitt avslut och idag fortsätter resan tillbaka till Santiago de Chile. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen i Calama. Vid ankomsten till Santiago de Chile blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare tillbaka till Le Rêve där du ska bo i en natt. 

Dag 14: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Chile anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

14 dagar från 83.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 83.000 kr vid 2 vuxna.

Tillägg i högsäsong: ca 3.000 - 10.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som stabilast.

Priset inkluderar
 • Flygres Sverige till Santiago de Chile tur/retur
 • Flygplatsskatter
 • 2 övernattningar på Le Rêve (Deluxe King med balkong) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Tierra Patagonia Hotel & Spa (Superior room) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Le Rêve (Deluxe King med balkong) inkl. frukost
 • 4 övernattningar på Tierra Atacama (Standard room) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Le Rêve (Deluxe King med balkong) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Uppgradering till Business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Amazonas, Fastlandet & Galápagos

Amazonas, Fastlandet och Galápagos

 • Bo i hjärtat av Amazonas
 • Inkaruiner i Cuenca
 • Majestätiska Galapagosöarna

16 dagar från 117.000 kr per person

Galápagos: Naturens hemligheter

Galapagos: Naturens hemligheter

 • Upplev Galápagos över och under vattnet
 • Kom extremt nära djurlivet med en lyxyacht
 • Besök Ecuadors färgglada huvudstad

9 dagar från 75.000 kr per person

Ecuador: Galápagos djur och natur

Ecuador: Galápagos djur och natur

 • Upplev djur & natur på de magiska Galápagos-öarna
 • Bestig den vackra Cotopaxi-vulkanen
 • Utforska Ecuadors färgglada kultur

13 dagar från 98.000 kr per person

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

 • Upplev Chiles moderna huvudstad
 • Utforska Patagoniens fascinerande natur
 • Titta på stjärnorna i Atacamaöknen

14 dagar från 83.000 kr per person

Det bästa av Peru med MyPlanet

Det bästa av Peru

 • Utforska Amazonas på en kryssning
 • Upplev Machu Picchu, inkafolkets heliga stad
 • Njut av det magnifika strandlivet på Máncora

16 dagar från 108.000 kr per person

Chile: Sjöarna och vinlandet

Chile: Sjöarna och vinområdena

 • Upplev vackra Santiago De Chile
 • Aktiviteter i Pucón-området
 • Bo i hjärtat av vinområdena

11 dagar från 56.700 kr per person

Brasilien samba, stränder och vacker natur

Brasilien: Samba, stränder och vacker natur

 • Upplev Rio de Janeiros unika strandkultur
 • Bli hänförd av de mäktiga Iguazúfallen
 • Njut av livet i Búzios, Brasiliens St. Tropez

11 dagar från 52.200 kr per person

Bergen, sjöarna och Inkaleden

Peru: Bergen, sjöarna och Inkaleden

 • Upplev färgglada Lima
 • Lär dig mer om inkakulturen i Cusco
 • Vandra Inkaleden till Machu Picchu

14 dagar från 49.500 kr per person

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

 • Upplev Brasiliens pulserande storstäder 
 • Bli hänförd av Iguazúfallen & Pantanal
 • Utforska Amazonas på en flodkryssning

16 dagar från 75.600 kr per person

Argentina: Landskap och traditioner i norr

Argentina: Landskap och traditioner i norr

 • Upplev Argentinas livliga huvudstad
 • Låt dig imponeras av Iguazúfallens skönhet
 • Njut av de underbara argentinska vinerna i Mendoza

16 dagar från 57.600 kr per person

Iguazu fallen i argentina

Argentinas höjdpunkter

 • Känn tangons rytmer i Buenos Aires
 • Upplev Perito Moreno glaciären vid El Calafate
 • Låt dig imponeras av de mäktiga Iguazúfallen

12 dagar från 57.600 kr per person