0775-888 088 FÅ OFFERT
Stora naturresan med Yellowstone

Stora naturresan med Yellowstone

Spännande städer, fascinerande kultur och inte minst storslagna nationalparker väntar på denna fantastiska naturresa i centrala USA.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 40.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Stora naturresan med Yellowstone

På stora naturresan med Yellowstone kommer du att besöka några av USA: s mest storslagna nationalparker i kombination med spännande städer rika på kultur och historia. Du får höra om indiankrigen vid Wounded Knee, uppleva mormonsamfundet i Salt Lake City och möta moderna cowboys i Jackson Hole. Dessutom besöka ett pärlband av nationalparker. Från eroderade ökenklippor i Bryce Canyon, Badlands och Arches till Klippiga bergens spetsiga bergstoppar och glänsande sjöar i närheten av Denver. I Yellowstone och Grand Teton letar björnar föda mellan sprutande gejsrar och vattenfall, medan bisonflocken betar på den öppna prärien i Custer State Park. Resan börjar och slutar i Denver och görs på bästa möjliga sätt, nämligen bakom ratten i en bil. Det ger dig den ultimata friheten utforska detta vackra hörn av landet helt i din egen takt.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Spännande städer, fascinerande kultur och inte minst storslagna nationalparker väntar på denna fantastiska naturresa i centrala USA.

Dag 1: Avresa Sverige

Vid ankomsten till Denver hämtar du upp bilen på flygplatsen, så att du enkelt kan köra till ditt hotell för natten. Använd resten av dagen åt att vila ut efter resan, eller redan nu få ett första intryck av Denver. Denver började som ett litet stationssamhälle långt ute på landsbygden. Mycket har skett sedan dess, och idag är Denver en sprudlande metropol i snabb utveckling.

Dag 2: Denver

Använd dagen åt att njuta av Denver som är vackert belägen mellan Klippiga bergens många toppar. Det historiska Larimer Square är ett bra ställe att börja utforska staden. Du har sedan 16th Street Mall som erbjuder shopping, restauranger och massor av gatuliv. Denver är dessutom känt för sin fina botaniska trädgård, utmärkta zoo samt flera museum i världsklass. Däribland Denver Art Museum och Denver Museum of Nature & Science. Lockar folkvimlet mer, är staden också rikt på utmärkta kaféer med uteserveringar och olika mikrobryggerier där invånarna njuter av det härliga och soliga klimatet. Om tillfälle ge, prova den lokala delikatessen "Rocky Mountain ostron", som trots namnet inte har någonting med fisk och skaldjur att göra. Det är istället tjurtestiklar som är kryddade och friterade!

Dag 3: Denver – Cheyenne

Använd morgon i Denver, eller bege sig till kontakt norrut till Cheyenne, Wyoming. Den direkta vägen längs riksväg 25 tar högst några timmar. Men det är värt att ta en omväg till Rocky Mountain National Park i väster. Här strävar Klippiga bergens mäktiga toppar mot himlen och återspeglas samtidigt i de djupa blå fjällsjöarna. Vilda blommar fyller de alpina ängarna med ljusa färger och björnar, älg och bergsfår lever i områdena mellan bergen. En trevlig väg att köra är den från Black Hawk till Estes Park vid den så kallade Peak to Peak Scenic Byway.

Distans: ca 170 km

Dag 4: Cheyenne - Rapid City

Fortsätt norrut mot South Dakota. Den mest direkta vägen är väg 85 till Lusk, varifrån du kan fortsätta till Rapid City. Det finns dock flera utmärkta omvägar att välja på. Wind Cave National Park erbjuder fantastiska grottsystem och Custer State Park är känt för sina vackra sjöar och bisonoxar som betar på den vidsträckta prärien. Båda parkerna kan lätt besökas, exempelvis genom att svänga av vid Hot Spring och ta de små grusvägarna som leder genom parkerna. Vid Hot Spring kan du också besöka Mammoth Site och Evans Plunge pool.

Distans: ca 470 km

Dag 5: Rapid City

Rapid City är utgångspunkt för en rad spännande utflykter. Förslagsvis kan du stanna vid Wounded Knee där ett av de mest dramatiska slagen i Indiankrigen skedde den 29 december 1890. Du kan också uppleva det tidlösa landskapet i Badlands National Park, där miljontals år av erosion har format klipporna till surrealistiska skulpturer. Båda platserna kan enkelt kombineras på en dagstur söder om Rapid City. Eller spendera dagen i Custer State Park och Wind Cave National Park, om du inte besökte dem igår.

Dag 6: Rapid City – Mount Rushmore – Cody

Från Rapid City är det bara en kort bilresa till Mount Rushmore, där porträtten av de fyra amerikanska presidenterna finns uthuggna i berget. Härifrån fortsätter vägen genom vidsträckta landskap västerut mot staden Cody, som är nära förknippad med den legendariska Buffalo Bill. Mer än någon annan presenterade Buffalo Bull Vilda Västern till massorna i Europa, och spelade en stor roll i skapandet av den romantiska bilden av cowboys, indianer och den öppna prärien. En bild som fortfarande präglar vår uppfattning idag. Du kan lära dig mer om hans fantastiska liv på Buffalo Bill Historical Center och få uppleva atmosfären av Vilda Västern på Codys gator.

Distans: ca 630 km

Dag 7: Cody – Yellowstone

En vacker biltur väntar idag när du sätter kurs mot Yellowstone National Park. Se upp för älg, björn och bison längs vägen då de rör sig fritt i området. Väl framme i Yellowstone är resten av dagen fri att njuta av denna kända nationalpark som erbjuder naturupplevelser i världsklass.

Distans: ca 380 km

Dag 8: Yellowstone

Du har hela dagen att utforska Yellowstone, världens äldsta nationalpark. Du kan se gejsern Old Faithful skicka kokande vatten i en jättekaskad över 60 meter upp i luften. Eller varför inte upptäcka några av parkens mer än 200 andra gejsrar. Andra höjdpunkter är ravinen Grand Canyon of the Yellowstone där du hittar det mest berömda av parkens 110 vattenfall. Glöm heller inte terrasserna vid Mammoth eller Grand Prismatic Spring, som lyser upp landskapet som ett stort, färgglatt öga. Yellowstone är också känd för sitt rika djurliv och det finns goda chanser att se djur längs vägarna, eller på de många vandringsleder som slingrar sig genom det orörda landskapet.

Dag 9: Yellowstone – Jackson Hole

Flera stora naturupplevelser väntar idag när du kör söderut genom Yellowstone och Grand Teton National Park till staden Jackson Hole, belägen vid foten av Teton bergens spetsiga toppar. Detta är en perfekt bas för att utforska området och staden erbjuder en mängd aktiviteter. Jackson Hole är också en spännande stad i sig. Den har en fascinerande historia och flera historiska byggnader från den tid då cowboys kom ridande genom huvudgatan med laddade pistoler och ett vakande öga under sin storbrättade hatt. Du kan fortfarande stöta på cowboys i stan, men i en mer modern form. De har nu fått sällskap av turister, skidåkare och naturintresserade från hela världen som alla är med och bidrar till att ge staden dess speciella atmosfär.

Distans: ca 110 km

Dag 10: Jackson Hole – Salt Lake City

Njut av den sista morgonen i Jackson Hole, innan resan går söderut mot Salt Lake City. Staden grundades 1847 av en grupp mormonpionjärer som hade flytt våldet och fientlighet de hade stött på österut. Fler mormoner kom och sedan dess har ett stort mormonsamfund vuxit fram i staden. Salt Lake City är särskilt känd för sitt mormontempel, som absolut är värt ett besök. Du kan också köra förbi den stora saltsjön som gav staden dess namn och som är en kvarleva av den förhistoriska Lake Bonneville. Idag är stora delar av sjön uttorkade, vilket gör det kvarvarande vattnet mycket salt.

Distans: ca 430 km

Dag 11: Salt Lake City – Bryce Canyon

Landskapet skiftar tydligt karaktär när du kör söderut mot Bryce Canyon. Här har naturen eroderat stenplatån och skapat en sandlabyrint av spektakulära klippformationer och spiror i den vackra, varma toner. Börja eventuellt med besökscentret där du kan läsa om parkens natur och hoppa på den kostnadsfria shuttle bussen runt områdets sevärdheter. Däribland de fantastiska utsiktspunkterna längs ravinens kant. Men det är också värt att snöra på sig promenadskorna och bege sig ner i denna fascinerande värld av sten. Se dock till att vara tillbaka uppe på ravinens kant till solnedgången, då det mjuka ljuset får sandstensskulpturerna att lysa i gyllene toner.

Distans: ca 440 km

Dag 12: Bryce Canyon – Moab

Resan fortsätter mot Moab. Strax innan Moab är värt att svänga för att uppleva två av de vackraste naturområden i denna del av landet. Vid Dead Horse Point State Park belönas du med en fantastisk utsikt över Coloradofloden som slingrar sig genom det torra ökenlandskapet långt under dig. Fler dramatiska stenlandskap väntar ett par kilometer bort i den del av Canyonlands nationalpark som är känd som Island in the Sky. I båda områdena kan du utforska små vandringsleder och magnifika eroderade stenlandskap innan du fortsätter den sista biten mot Moab.

Distans: ca 400 km

Dag 13: Arches

Staden Moab har ett utmärkt läge omgivet av häftiga ökenlandskap. I väster har du Dead Horse Point State Park och Canyon Country, och nordväst Arches National Park, som fått sitt namn från de mer än 2000 naturliga stenvalv och stenbroar som finns i området. Däribland den så kallade Delicate Arch, som är parkens mest kända. Landskapet fulländas med orangeröda klippor, dramatiska raviner, stenspiror och balanserande stenblock som ger området en autentisk Vilda Västern-känsla. Arches National Park är inte stor, men det är värt att ta tid och gå några av de många korta vandringsleder som leder från huvudvägen fram till stenformationerna.

Dag 14: Moab – Denver

Från Moab leder Highway 25 direkt österut mot Denver. Det är också möjligt att ta den längre och vackrare vägen längs de mindre vägarna 24 och 67, vilka slingrar sig mellan bergen väster om motorvägen. Väl framme i Denver checkar du in på ditt hotell och har resten av dagen fri att utforska staden på egen hand.

Distans: ca 570 km

Dag 15: Avresa Denver

Det är dags att säga adjö till USA. Du lämnar din hyrbil och börjar resan hem till Sverige.

Dag 16: Ankomst Sverige

Efter ett flygplansbyte landar du på svensk mark igen.

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

USA - Wyoming - Yellowstone National Park - Grand Prismatic Spring_2

Yellowstone National Park

Upptäck den vilda och mäktiga naturen i Yellowstone National Park. Här betar bisonoxar på de öppna vidderna och vargar letar mat bland träden i skogen. Längs floderna lunkar björnar runt på utkik efter nästa måltid och under de svala höstmånaderna hörs hjortarnas höga bröl eka mellan bergen. Men det är inte bara vilda djur som gör Yellowstone fantastisk. Det är lika mycket landskapet här med sina sprutande gejsrar, djupa raviner, vattenfall, stora floder och öppna ängar.

Old Faithful

Med ca 90 minuters mellanrum skickar gejsern Old Faithful kokande vatten över 60 m upp i luften. Men det här är endast en av ca 200 gejsrar som kan upplevas på olika bra vandringsturer i området.

Grand Prismatic Spring

Det är något mystiskt över Grand Prismatic Spring, som lyser som ett stort färgsprakande öga mitt i landskapet. Du kan komma nära vattnet längs gångbanor, eller få utsikt över sjön från vandringsleden mot Fairy Falls.

Norris Geyser Basin

Bubblande lerpölar, sprutande gejsrar och varma källor dominerar landskapet omkring Norris, där luften är fylld av svavellukt och lava flyter under marken. Gångbanor vid Porcelain Basin och Back Basin gör det möjligt att komma riktigt nära den termiska aktiviteten.

Mammoth Hot Springs

Här strömmar kalksten ur marken och skapar vackra terrasser och varma källor. Det här området är ett bra ställe att leta efter wapiti-hjort som ofta betar på slätten vid Mammoth Junction. Håll utkik efter bergsgetter, bison och björnar när du är här.

Lamar Valley

Det här är kanske det bästa stället i hela Yellowstone att se djur. Särskilt varg som ibland kan ses från vägen. Men dalen har också stora bestånd av grizzlybjörnar, bisonoxar, gaffelantiloper, wapiti-hjortar och en mängd andra djur.

Hayden Valley

Yellowstones största dal är full av vilda djur. Prärievargar och bisonoxar ser man ofta här. Det samma gäller en mängd olika fåglar såsom svanar, pelikaner och tranor, samt fiskgjuse och vithövdad havsörn. Grizzlybjörnar söker sig till Hayden Valley under våren, medan hösten är en bra årstid att se wapiti-hjorten på.

Beartooth Highway

Vägen slingrar sig förbi klippiga berg och skogsklädda dalar i bergskedjan Absaroka och på högfjällsplatån Beartooth i Lamar Valley. Delar av sträckan ligger på över 3000 m höjd. Där har träden gett upp och landskapet domineras av låg vegetation, granit och otaliga sjöar.

Mount Washburn

Sträckan upp till toppen av denna slocknade vulkan är en av Yellowstones mest populära dagsvandringar. Vandringen är ungefär 10 km lång totalt sett, men utsikten från 3 100 m höjd är mödan värd! Man kan också få se både tjockhornsfår och björnar längs vägen.  

Grand Canyon of the Yellowstone

I form av två stora vattenfall forsar Yellowstone River här ner över kanten och landar i botten på en stor ravin. Ravinen är mer än en kilometer bred på toppen och över 300 meter djup. Vägar längs både norra och södra sidan bjuder på fantastiska utsiktsplatser.

Grand Teton

Mer vild natur väntar i Grand Teton National Park strax söder om Yellowstone. Här reser sig dramatiska bergstoppar upp över spegelblanka sjöar, ängar och slingrande floder. Håll utkik efter älg och fiskgjuse vid Oxbow Bend eller föreviga de så ofta fotograferade gamla byggnaderna Mormon Row med bergen i bakgrunden.

Rejser til Bryce Canyon, Rejser til det vestlige USA

Bryce Canyon

På en resa till Bryce Canyon National Park erbjuds du en av USA:s största naturupplevelser.

Vandra i Bryce Canyon

En resa till Bryce Canyon erbjuder fantastisk vandring! Från besökscentret kör bussar runt till parkens största sevärdheter. Det bästa sättet att uppleva Bryce Canyon på är dock till fots. Så gå av bussen och njut av utsikten från de många vackra utsiktsplatserna. Det finns fina förutsättningar för en vandringstur längs ravinens övre kant, men även en tur genom det klipplandskapet nere i dalen är en minst lika stor upplevelse. Här har väder och vind eroderat Paunsagunt platån och skapat otaliga spektakulära klippformationer och spiror i vackra, varma nyanser.

Upplev Bryce på cykel eller häst

Du kan också välja att hyra cyklar inne i nationalparken, vilket ger en möjlighet att se ett större område. Ett annat alternativ är att utforska parken till häst eller från ryggen på ett mula. Det är ett trevligt sätt att ta sig runt på och är långt mindre ansträngande än att gå.

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Karta

Prisexempel

16 dagar från 40.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 40.500 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 10.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa Sverige - USA t/r
 • Flygskatter
 • 15 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 2 nätter i Denver
 • 1 natt i Cheyenne
 • 2 nätter i Rapid City
 • 1 natt i Cody
 • 2 nätter vid Yellowstone
 • 1 natt i Jackson Hole
 • 1 natt i Salt Lake City
 • 1 natt vid Bryce Canyon
 • 2 nätter i Moab
 • 1 natt i Denver
 • Simon Shopping rabatthäfte
 • Full klimatkompensation
 • MyPlanet Concierge service, support 24/7 under resan
Tillägg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

USA - Hawaii - Kauai - Mauna Loa - Helikopter - 6.jpg

Upplev Kauai med Helikopter

Följ med på en timmes oförglömlig helikoptertur över ön och naturfenomenet Kauai på Hawaii.
 

disney-world-secrets1215

Disneyland i Kalifornien

Ett besök på Disneyland i Kalifornien är ett måste för familjer som semestrar i västra USA.
 

USA - Californien - LA - Universal Studios

Universal Studios Hollywood

Universal studios bjuder på häftiga upplevelser och åkattraktioner bakom kulisserna i filmens värld.

USA - Hawaii - Oahu - Honolulu - USS Arizona Memorial - 1.jpg

Utflykt till Pearl Harbour

Få ett historiskt perspektiv på denna guidade utflykt till den amerikanska flottbasen Pearl Harbour.

USA - Californien - Santa Monica - Pier - (2).jpg

Båtutflykt San Francisco Bay

San Franciscos skyline bör upplevas från vattnet med en fantastisk utsikt även mot Alcatraz & Golden Gate.

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 8

San Francisco Multi Pass

Upplev det bästa av San Franciscos sevärdheter på en biljett. Välj mellan 1, 2, 3 eller 5-dagars giltighetstid.

USA - Californien - Los Angeles - Rodeo Drive.jpeg

LA Hop-on Hop-off

Upplev det bästa av Los Angeles med obegränsad åkning på stadens Hop-on Hop-off bussar. 

USA - Hawaii - Maui - Luau - Dans_1.jpg

Lokal Luau fest på Hawaii

Inget besök till Hawaii är komplett utan att uppleva en äkta hawaiiansk "Luau-fest".

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Valsafari i Monterey Bay

Upplev det marina livet i Monterey Bay i Kalifornien på denna spännande valsafarin med guide. 

USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on Hop-off buss San Francisco

Utforska alla spännande sevärdheter i San Francisco med stadens Hop on Hop off bussar.

USA - Nevada - Las Vegas - Wolfgang Puck.jpeg

Kulinarisk resa utmed The Strip

Njut av god mat på utvalda restauranger samt guidning på The Strip i Las Vegas.  

pearl harbor memorial

Pearl Harbour & Oahu

En perfekt tur för dem som inte har så mycket tid men som ändå vill se mycket av Oahu.

USA - Arizona - Grand Canyon - Helikopter - 4

Grand Canyon med helikopter

Grand Canyons storhet upplevs allra bäst på en helikoptertur mellan ravinens branta klippväggar.

USA - AJaleo

Gastronomi i Las Vegas

Denna tur ger dig en kväll fylld av härliga smakupplevelser på några utav Las Vegas bästa restauranger.
 

USA - Arizona - Grand Canyon - hilikopter.jpg

Grand Canyon från Las Vegas

Flyg helikopter från Las Vegas till Grand Canyon med en total flygtid på 80 minuter.

USA - Californien - San Francisco - Sporvogn - 3.jpg

San Francisco CityPass

Upplev San Fransisco med CityPASS inkl. obegränsad åkning med lokaltrafiken. 

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 7.jpg

Sunset Cruise i San Francisco

Upplev San Francisco i solnedgången på en båttur under vackra Golden Gate Bridge.

USA - Hawaii - Maui - Hana - Natur - Vandfald - 2.jpg

Dagstur till Hana

Upplev dramatisk kust, brusande vattenfall och trevliga små samhällen längs Mauis vilda östkust.

USA - californien - San francisco - golden gate - cykel 1.jpeg

På cykel över Golden Gate

Cykla över Golden Gate Bridge och upplev San Franciscos stora ikon på två hjul.

Alaska - Katami National park - bjørn

Björnsafari i Alaska

Upplev den vackra naturen i Kaimai National Park på denna heldagstur från Anchorage.

USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur till Napa och Sonoma Valley

Besök de berömda vingårdarna i Napa och Sonoma på denna dagstur från San Francisco.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Roadtrip: USA nordliga nationalparker

Roadtrip: USA nordliga nationalparker

 • Besök pionjärernas vilda västern i Cheyenne
 • Upptäck det rika djurlivet i nationalparkerna
 • Kom nära Yellowstones makalösa gejsrar

15 dagar från 59.500 kr per person

Roadtrip: USA’s nordvästra nationalparker

Roadtrip: USAs nordvästra nationalparker

 • Unik roadtrip genom nordvästra USA
 • Det bästa av Stillahavskusten
 • Utforska de imponerande nationalparkerna

19 dagar från 54.855 kr per person

Roadtrip: Denver till Las Vegas

Roadtrip: Denver till Las Vegas

 • Tågresa med Rocky Mountaineer
 • Fantastiska naturupplevelser
 • Moab, Arches & Zion National Park

15 dagar från 63.135 kr per person

Roadtrip: Sydvästra USA

Roadtrip: Sydvästra USA

 • Palm Springs & Joshua Tree N.P
 • Grand Canyon & Yosemite N.P
 • Highway 1, San Diego & Los Angeles

22 dagar från 59.500 kr per person

Roadtrip: Kalifornien och Hawaii

Roadtrip: Kalifornien och Hawaii

 • Roadtrip i Kalifornien
 • San Francisco, Yosemite, Los Angeles
 • Avslappning & äventyr på Hawaii

20 dagar från 58.000 kr per person

Stora naturresan med Yellowstone

Stora naturresan med Yellowstone

 • Björn och bison i Yellowstone
 • Amish och cowboys
 • Ökenklippor i Arches och Bryce
   

16 dagar från 40.500 kr per person

Hawaii & San Francisco In Style

Hawaii & San Francisco In Style

 • Sevärdheter i San Francisco
 • Sol och bad på Maui
 • Lyxiga och härliga hotell
   

11 dagar från 44.100 kr per person

Stora Hawaiiresan

Stora Hawaiiresan

 • Hawaii - Stillahavets pärla
 • Tropiska stränder & klimat
 • Oahu, Hawaii Island, Kauai & Maui

18 dagar från 59.900 kr per person

Resa till Oahu, Hawaiis höjdpunkter

Hawaiis höjdpunkter

 • Upplev 3 av Hawaiis öar
 • Oahu, Hawaii Island & Maui
 • Vulkaner, stränder & natur

14 dagar från 49.900 kr per person

Västra USA och Nationalparker

Västra USA och Nationalparker

 • Roadtrip i västra USA med bil
 • L.A, Las Vegas, San Francisco
 • Grand Canyon, Death valley & Yosemite

15 dagar från 35.100 kr per person

Rundresa med bil i Alaska

Rundresa med bil i Alaska

 • Alaskas storslagna natur
 • Världens sista vildmark
 • Bil & boende är bokat

16 dagar från 58.500 kr per person

Route 66 med bil

Route 66 med bil

 • Roadtrip längs Route 66
 • Amerikansk historia
 • 50-tals miljöer och kända städer

17 dagar från 40.500 kr per person

Västra USA – The Grand Tour

Västra USA – The Grand Tour

 • Highway 1 längs Stilla havet
 • Solnedgång över Grand Canyon
 • Las Vegas och San Francisco

22 dagar från 44.010 kr per person

Nordvästra USA och Kanada i bil

Nordvästra USA och Kanada i bil

 • Road trip i USA och Kanada 
 • Imponerande nationalparker
 • Njut av vackra städer

16 dagar från 40.410 kr per person

Yukon och Alaska med bil

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 61.200 kr per person